Faʻamata le siakiina o faʻamaumauga a Microsoft Word

O le siakiina o faʻamaufaʻailoga i totonu o le MS Word e faʻatinoina e ala i le siaki. Ina ia amataina le faʻamaoniga, kiliki "F7" (naʻo galue i luga o Windows) pe kiliki i luga o le icon icon oi le vaega pito i lalo o le faamalama o le polokalama. E mafai foi ona e alu i le lisi "Iloiloga" ma taomi le ki o iina "Sipelaga".

Lesona: Faʻafefea ona mafai ona siakiina le upu i le Upu

E mafai foi ona e faia le siaki siaki. Ina ia faia lenei mea, ia na o le suesueina o le pepa ma le kiliki-i luga o upu o loo vaseina i se lanu mumu po o le lanumoana (lanumeamata). I totonu o lenei tusiga, tatou te tilotilo atu i le auala e amata ai faʻamaufaʻailoga punouai i le Upu, faʻapea foi ma le auala e faia ai ma le lima.

Faʻamau siaki faʻamau

1. Tatala le pepa o le Upu lea e te manaʻo e fai ai faʻamaumauga.

    Motugaafa: Ia mautinoa e te siaki le sipelaga (faailoga) i le faʻamaumauga mulimuli o le pepa.

2. Tatala le lisi "Iloiloga" ma kiliki ai le faamau "Sipelaga".

    Motugaafa: Ina ia siaki ia faailoga i vaega o le tusitusiga, muamua filifili lenei fasi pepa i le kiore, ona kiliki lea o le faamau "Sipelaga".

3. O le a amataina le siaki leo. Afai e maua se mea sese i le pepa, o le a faʻaalia se faamalama i le itu taumatau o le mata. "Sipelaga" ma filifiliga mo le faʻapipiʻiina.

    Motugaafa: Ina ia mafai ona siakiina le siaki i le Windows OS, e mafai lava ona e kilikiina le ki "F7" luga o le komepiuta.

Lesona: Uunaite upu

Manatua: O upu sese o le a otootoina i se laina lanu mumu. O igoa taʻitasi, faʻapea foʻi ma upu e le o iloa i le polokalame, o le a faʻamalamalamaina foʻi i se laina mumu (lanumoana i lomiga muamua o le Upu), o faʻataʻitaʻiga kalama o le a faʻamalamalamaina i se lanumoana poʻo le lanumeamata, e fuafua i le faʻataʻitaʻiga o le polokalame.

Galulue faatasi ma le faamalama "Sipelaga"

I le pito i luga o le faamalama o le "Sipelaga", lea e tatala pe a maua ni mea sese, e tolu ni faamau. Seʻio tatou tilotilo totoa i le uiga o latou taʻitasi:

    • Skip - e ala i le kiliki i luga, e te "taʻu" le polokalama e leai ni mea sese i le upu filifilia (e ui o le mea moni e ono i ai i latou), ae afai o le upu lava lea e toe maua i totonu o le pepa, o le a toe faʻalauiloaina e pei ona tusia i se mea sese;

    • Skip uma - kiliki i luga o lenei ki o le a faʻamalamalamaina ai le polokalama o le faʻaaogaina o se upu i se pepa e sao. O faʻamaumauga uma o lenei upu tuusao i lenei pepa o le a mou atu. Afai o le upu lava e tasi o loʻo faʻaaogaina i se isi tusitusiga, o le a toe faʻamalamalamaina, e pei o le a vaʻai le Upu i se mea sese;

    • E faʻaopoopo (i le lolomifefiloi) - faaopoopo le upu i le lolomifefiloi i totonu o le polokalama, mulimuli ane o le upu o le a le toe vaseina. A o le mea e sili atu, sei vagana ua e aveese ona toe faʻafailaina lea o le MS Word i lau komepiuta.

Manatua: I la tatou faʻataʻitaʻiga, o nisi o upu e faʻamatala faapitoa ma ni mea sese ina ia faigofie ai ona malamalama i le auala e galue ai le siakiina o le sipelaga.

Filifilia o mea saʻo saʻo

Afai o loʻo i ai i le pepa mea sese, o latou, ioe, e tatau ona faasaʻo. O le mea lea, iloilo ma le faaeteete fautuaga uma ua fautuaina ma filifili le mea e fetaui ma oe.

1. Kiliki i luga le saʻo o le seti.

2. Kiliki le ki "Suiga"e fai ai faasaʻoga i totonu o lenei nofoaga. Kiliki "Suia Mea Uma"e faasaʻo ai lenei upu i luga o le tusitusiga.

    Motugaafa: I le tulaga e te le o mautinoa po o le fea o filifiliga e ofoina mai e le polokalama e saʻo, vaai mo le tali ile Initaneti. Faʻalogo lelei i auaunaga faʻapitoa mo le siakiina o sipela ma faailoga, pei o "Orthogram" ma "Tipiloma".

Faʻamasinoga maeʻa

Afai e te faasaʻo (faasee, faaopoopo i le lolomifefiloi) mea sese uma i totonu o le tusitusiga, o le a e vaʻai i le faʻamatalaga lenei:

Faasolo le faamau "Lelei"e faʻaauau pea ona galue faʻatasi ma le pepa aloaia poʻo le teuina. Afai e tatau ai, e mafai ona e faia pea se faʻamaoniga faʻamaonia.

Faʻailoga tusi ma le sipelaga

Iloilo ma le faaeteete le pepa ma saili i totonu lanumumu ma lanumoana (lanumeamata, e faalagolago i le lomiga o le Upu). E pei ona taua i le afa muamua o le tusiga, o upu o loo vaseina i se laina mumu mumu ua tusia ma mea sese. O fasifuaitau ma fuaiupu o loo vaseina i se laina lanumoana (lanu meamata) e sese le fatuina.

Manatua: E le talafeagai le taʻavaleina o le siaki matala e vaʻai ai i mea sese uma i totonu o le pepa - o lenei filifiliga e mafai i le Upu e ala i le le mafai, o lona uiga, o le faʻamalamalamaina i nofoaga o mea sese e faʻaalia mai lava. E le gata i lea, o nisi upu upu e saʻo le faasaʻoina (faatasi ai ma le faʻaaogaina ma le saʻo lelei o fetuunaiga filifiliga o le sui).

TATAU: E mafai e le upu ona faʻaalia le tele o faʻasologa o faʻasalaga, ae e le otometi le faʻamautuina. O faʻasologa uma o faʻamaumauga i le tusitusiga e tatau ona faasaʻoina ma le lima.

Faʻailoga tulaga

Faʻalogo lelei i le atigipusa o le tusi o loʻo i le vaega pito i lalo o le faamalama o le polokalama. Afai o se siaki e faʻaalia i luga o lenei faʻamaufaʻailoga, ona leai ai lea o sese i totonu o le tusitusiga. Afai o le koluse o loʻo faʻaalia iina (i totonu o lomiga tuai o le polokalame, o loʻo faʻamaonia i le mūmū), kiliki i luga e iloa ai mea sese ma fautuaga fautuaina mo le faʻapipiʻiina.

Faʻamuta sailiga

Ina ia maua saʻo faasaʻoga, kiliki i luga o se upu poo se fuaitau, ia vaseina i se lanu mumu po o le lanumoana (lanu meamata).

O le ae vaʻai i se lisi ma ni filifiliga mo faasaʻoga poʻo ni mea fautuaina.

Manatua: Manatua o pateni fautuaina o loʻo saʻo tonu lava i tulaga o le polokalama. Microsoft Word, e pei ona uma ona taʻua, mafaufau i upu le iloa, upu e le masani ai, e avea ma sese.

    Motugaafa: Afai e te talitonu e saʻo le sipelaina o upu, filifili le "Skip" poʻo le "Skip All" mai le lisi autu. Afai e te le manao i le Upu e vaseina lenei upu, faaopoopo i le lolomifefiloi e ala i le filifilia o le tulafono talafeagai.

    Faataitaiga: Afai oe nai lo le upu "Sipelaga" tusia "Pravopesania"O le polokalama o le a ofoina atu mea nei: "Sipelaga", "Sipelaga", "Sipelaga" ma isi ituaiga.

Filifilia o mea saʻo saʻo

Faʻasua-saʻo i luga o le upu vase po o le fuaitau, filifili le saʻo saʻoga o le faasaʻoga. A maeʻa ona e kiliki i le faamaumatau o le kuki, o le upu tusia faʻatasi ma se mea sese o le a otometi lava ona sui i le saʻo saʻo na filifilia e oe mai i filifiliga na ofoina mai.

O se fautuaga laitiiti mai Lumpics

O le siakiina o le pepa na e tusia mo mea sese, ia eʻi totoʻa faapitoa i na upu i lau tusitusiga e masani ona e sese. Taumafai e taulotoina pe tusi i lalo e aloese ai mai mea sese e tasi mulimuli ane. E le gata i lea, mo le sili atu ona faigofie, e mafai ona e fetuunai le suia o le upu a aunoa ma se mea sese i le saʻo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga a matou faʻatonuga:

Lesona: Faʻamatalaga saʻoAunoa

O le mea uma, o lenei ua e iloa le siakiina o faʻamaumauga ma le sipelaga i le Upu, o lona uiga o faʻauuga mulimuli o pepa na e fatuina o le a le aofia ai ni mea sese. Matou te moomoo ia te oe le manuia i lau galuega ma au suʻesuʻega.