Tatala mata i luga o le ZyXEL Keenetic routers

E pei ona e iloa, o masini komepiuta taʻitasi o loʻo i ai lana lava upega tafaʻilagi, lea e tumau ma tulaga ese. Ona o le mea moni o le tuatusi MAC o se faʻamatalaga, e mafai ona e suʻeina le kamupanī o lenei meafaigaluega e faʻaaoga ai lenei code. O le galuega e faia i auala eseese ma naʻo le iloa o le MAC e manaʻomia mai le tagata faʻaaoga, matou te fia talanoaina i le faʻavae o lenei tusiga.

Iloiloina le gaosiga i le tuatusi MAC

O le asō o le a tatou iloiloina ni metotia se lua mo le sailia o se kamupanī meafaigaluega e ala i se lauga faʻapitoa. I le taimi lava lea, matou te maitauina o le oloa o sea sailiiliga e na o le pau lava ona o le sili atu poʻo le itiiti ifo o le atinaʻe tele o meafaigaluega faʻapipiʻi meafaigaluega i faʻamaumauga. O meafaigaluega matou te faʻaaogaina o le a faʻavasegaina ai lenei faʻavae ma faʻaali atu le gaosiga pe a mafai. Seʻio tatou tilotilo i auala taʻitasi i auiliiliga.

Metotia 1: Polokalame Nmap

O telefoni feaveai e igoa ia Nmap o loʻo i ai le tele o meafaigaluega ma gafatia e mafai ai e oe ona suʻe le fesoʻotaiga, faʻaalia masini fesoʻotaʻi, ma faʻamatalaina faʻamaumauga. O le taimi nei o le a tatou le suʻesuʻeina le faʻatinoina o lenei polokalama, talu ai e le o faʻamalosia e le tagata masani le Nmap, ae ia na o le tasi le ata e faʻataʻitaʻi ai e mafai ai e oe ona iloa le tagata e faia le masini.

Download Nmap mai le ofisa aloaia.

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Nmap ma faʻagasolo mai le lomiga fou faʻafouina mai iina mo lau masini komepiuta.
  2. Faʻatumu le faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi polokalama.
  3. A maeʻa le faʻapipiʻi, fai le Zenmap, le faʻataʻitaʻiga o le Nmap. I totonu o le fanua "Manulauti" faʻaalia lau tuatusi tuatusi poʻo tuatusi meafaigaluega. E masani lava o le tuatusi tuatusi mataupu192.168.1.1, pe a fai e leʻi faia e le tagata e tuʻuina atu poʻo le tagata faʻaoga ni suiga.
  4. I totonu o le fanua "Faʻamatalaga" filifili mode "Iloiloina e le aunoa" ma tamoe i le auiliiliga.
  5. O le a faia ni nai sekone, ona oʻo mai ai lea o le sikola. Suʻe le laina "Tuatusi MAC"pe a fai o le a gaosia le gaosi oloa i puipui.

Afai o le suʻesuʻega e leʻi aumaia ni iuga, ia siaki ma le totoʻa le aoga o le tuatusi IP ua ulufale, faapea foi ma lana gaoioiga i luga o lau upega tafailagi.

I le taimi muamua, o le polokalame Nmap e leai se faʻamatalaga kalafi ma galue i le faʻaaogaina o le polokalama Windows. "Laina o poloaiga". Manatunatu i le faʻataʻitaʻiga o le faʻatautaia o fesoʻotaʻiga:

  1. Tatala le aoga Taumafaiituaiga i totonucmdona kiliki ai lea "Lelei".
  2. I le faʻamafanafanaga, kiliki le poloaigaTala 192.168.1.1pe a fea 192.168.1.1 faʻamaonia le tuatusi IP manaʻomia. A maeʻa lena, kiliki le ki Ulufale.
  3. O le a tutusa lava le auiliiliga e pei ona i ai i le mataupu muamua e faʻaaoga ai le GUI, ae o le taimi nei o le a oʻo mai le iuga i le faʻamafanafanaga.

Afai e na ona e iloa le tuatusi MAC a le masini pe e leai foi se faʻamatalaga ma e manaʻomia ona e fuafuaina lona IP ina ia faʻamalamalama le fesoʻotaiga i le Nmap, matou te fautuaina oe e toe iloilo a matou mea taitasi e mafai ona e mauaina i sootaga nei.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua le tuatusi IP o se komepiuta Alien / Lomitusi / Router

O le auala faʻapitoa e i ai ona toso, talu ai o le a aoga pe afai oi ai se tuatusi IP o le upega tafailagi poʻo se isi masini. Afai e leai se avanoa e maua ai, e aoga le taumafai i le auala lona lua.

Metotia 2: Auaunaga i luga ole Initaneti

E tele auaunaga i luga o le initaneti e maua ai le faʻatinoga talafeagai e faatino ai le galuega i le asō, ae o le a taulai atu i le tasi, ma o le a 2IP. O le gaosi oloa i luga o lenei 'upega tafaʻilagi ua faʻamatalaina e faapea

Alu i le uepisaite 2IP

  1. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga i luga e alu ai i le itulau autu o le tautua. Alu ifo i lalo ma maua se mea faigaluega. "Iloiloina le tuatusi MAC gaosi oloa".
  2. Pasia le tuatusi faaletino i le fanua, ona kiliki lea "Siaki".
  3. Faitau le iuga. O le a faʻaalia oe e le gata e uiga i le kamupanī, ae e uiga foi i le nofoaga o le laau, pe afai e mafai ona mauaina ia faʻamatalaga.

O lenei ua e iloa auala e lua e suʻe ai se kamupanī e ala i le tuatusi MAC. Afai e le tuʻuina atu e se tasi ia faʻamatalaga talafeagai, taumafai e faʻaaoga le isi, aua o faʻamaumauga faʻaaogaina mo le suʻeina atonu e eseese.