Faʻasalaga "Faʻasalalauga e leʻi faʻasalalauina e aunoa ma se avanoa i le Initaneti" ... Faʻafefea ona faʻaleleia?

Talofa

A aunoa ma ituaiga uma o mea sese, atonu o le a le manaia Windows?

E i ai laʻu tasi, leai, leai, ma e tatau ona ou feagai. O le aano o le mea sese o loʻo i lalo: o le avanoa i le fesoʻotaʻiga ua leiloloa ma o le feau "Unite i fesoʻotaʻiga e aunoa ma le Initaneti" e aliali i totonu o le fata i tafatafa o le uati ... E masani lava ona aliali mai pe a leiloloa le fesoʻotaʻiga (pe suia): mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafouina (toe faʻaofiina) Windows, ma isi.

Ina ia faasaoina lenei mea sese, o le tele o taimi, e tatau ona e faʻatulaga saʻo le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga (IP, mask ma le faitotoa ole ala). Ae muamua mea muamua ...

I le auala, o le tusitusiga e talafeagai mo le OS OS fou: 7, 8, 8.1, 10.

Faʻafefea ona faʻaleleia le mea sese "Fesoʻotaʻiga leai se fesoʻotaʻiga e aunoa ma le maua i le Initaneti" - laʻasaga i lea laasaga fautuaga

Fig. 1 Faʻamatalaga masani sese e pei o lenei ...

Ua i ai ni nofoaga e tuʻuina atu ai fesoʻotaʻiga mo suiga o fesoʻotaʻiga? O le fesili muamua lea ou te fautuaina e fesiligia ai le kamupanī pe a oʻo i le afiafi o le:

  • e leʻi faʻapipiʻi ni faʻafouga i Windows (ma e leai ni faʻamatalaga ua faʻapipiʻiina: pe a toe amata le Windows);
  • leʻi toe faʻaofiina Windows;
  • e leʻi suia ai fesoʻotaʻiga (e aofia ai le le faʻaaogaina o "tweakers" eseese);
  • e leʻi suia le kiliva fesoʻotaʻiga poʻo le uila (e aofia ai le modem).

1) Siaki le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga

O le mea moni o nisi taimi e le mafai e Windows ona faʻamautinoa lelei le tuatusi IP (ma isi faʻataʻitaʻiga) mo le maua o fesoʻotaiga. O se taunuuga, e te vaʻai i se mea sese faapena.

Aʻo e leʻi faʻatulagaina le faʻavae, e tatau ona e iloa:

  • Tuatusi IP ole telefoni, telefoni: 192.168.0.1 poʻo le 192.168.1.1 po o le 192.168.10.1 / upu faila ma le puleaina o le pulega (ae o le auala sili ona faigofie e saili ai o le vaavaai atu lea i le tusi taʻavale, poʻo se mea e pipii i luga o le masini (pe a iai). E faʻapefea ona e ulufale i le faatulagaga o le uila:
  • afai e leai sou telefoni, ona e maua lea o fesoʻotaʻiga i totonu o le konekarate ma le Initaneti (mo nisi o auʻaunaga, seʻia e faʻamaonia mai le masini IP ma le masini subnet, o le a le aoga le fesoʻotaʻiga).

Fig. 2 Mai le taiala o le fetuʻutuʻuga o le router TL-WR841N ...

I le taimi nei ua e iloa le tuatusi IP o le uila, e te manaomia le suia o tulaga i Windows.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le Panel Control Panel, ona sosoo ai lea ma le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoaina.
  2. I le isi, alu i le "Change adapter settings" tab, ona filifili lea o lau faʻaoga mai le lisi (lea e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga: pe a faʻafesoʻotaʻi e ala i le Wi-Fi, ona faʻafesoʻotaʻi lea, pe a fai o le fesoʻotaʻiga eletise Ethernet) ma alu i ona meatotino (silasila. 3).
  3. I totonu o meatotino a le tagata faʻaogaina, alu i meatotino o le "Initaneti Protocol Version 4 (TCP / IPv4)" (tagaʻi Fig. 3).

Fig. 3 Faʻafeiloaʻiga i meatotino faʻapipiʻi

O lenei e tatau ona e faia tulaga nei (tagai i le fig 4):

  1. Tuatusi IP: faʻamaonia le IP fou pe'ā uma le tuatusi o le tuatusi (mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le router o loʻo i ai se IP o le 192.168.1.1 - faʻamaoni 192.168.1.2, afai o le router o loʻo i ai le IP o le 192.168.0.1 - faʻamaonia le 192.168.0.2);
  2. Masini Subnet: 255.255.255.0;
  3. O le faitotoa autu: 192.168.1.1;
  4. Tagata e fiafia i le DNS: 192.168.1.1.

Fig. 4 Faʻamatalaga - Faʻamatalaga o le Initaneti Version 4 (TCP / IPv4)

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga, e tatau ona amata le galuega. Afai e le tupu lenei mea, o lona uiga atonu o le faafitauli o loʻo i ai le faatulagaga o le uila (poʻo le tagata e tuʻuina atu).

2) Faʻatonu le alatele

2.1) Tuatusi MAC

O le tele o Initaneti e tuʻuina atu i le tuatusi MAC (mo le faʻamoemoega o le puipuiga faaopoopo). Afai e te suia le tuatusi MAC i le fesoʻotaiga, o le a le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi, o le mea sese na talanoaina i lenei tusiga e mafai.

E sui le tuatusi a le MAC pe a suia mea e faʻaaogaina: mo se faʻataʻitaʻiga, o se kilika fesoʻotaʻiga, se router, ma isi. Ina ia aua le mateina, ou te fautuaina le sailia o le tuatusi MAC o le keli kesi tuai lea na galue ai le Initaneti mo oe, ona seti lea i totonu o le laina (e masani lava ona taofia le Initoneti pe a uma ona faapipiiina se alatele fou i le fale).

E faʻapefea ona e ulufale i le faatulagaga o le uila:

Faʻapefea ona ufiufi le tuatusi MAC:

Fig. 5 Faʻatuina o se alalaupapa Dlink: faʻaogaina o le CLC address

2.2) Faʻavaeina o le amataga o le IP

I le laasaga muamua o lenei tusiga, matou te setiina laina faʻavae autu i Windows. O nisi taimi, e mafai e le kamupanī ona tuʻuina atu "sese IP"lea na faailoa mai e i matou.

Afai e le aoga le fesoʻotaiga mo oe, ou te fautuaina le ulufale atu i faatulagaga o le uila ma faatulaga le tuatusi IP i totonu o le upega tafaʻilagi (ioe, o le tasi lea na matou faʻamaonia i le laasaga muamua o le tusiga).

Fig. 6 Faʻapipiʻi le IP muamua i le router mai Rostelecom

3) Taʻavale avetaʻavale ...

Ona o faafitauli o le avetaavale, soʻo se mea sese, e aofia ai se fesoʻotaʻiga e leʻi faʻasalalauina, e le faʻatea. Ina ia siaki le tulaga o le avetaavale, ou te fautuaina e alu i le Pule o Meafaigaluega (ia faʻalauiloaina, alu i le komipiuta Windows, faʻafesuiaʻi le vaaiga i nai ata laiti ma kiliki le sootaga o le igoa e tasi).

I le pule o masini, e tatau ona e tatalaina le lisi o "fetaulaiga o fesoʻotaʻiga" ma vaai pe iai ni masini e iai faailoga samasama. Faʻafou le avetaʻavale pe a tatau ai.

- polokalama sili ona lelei mo le faʻafouina o avetaavale

- faʻafefea ona faʻafou le avetaʻavale

Fig. 7 Pule Faʻatonu - Windows 8

PS

Ua ou maua uma lava. I le auala, o nisi taimi e tupu ai se mea sese faapena ona o le le mafaamatalaina o galuega a le uila - tusa lava pe tautau pe leiloloa foi. O nisi taimi e faigofie ai le toe faʻaleleia o se alalaupapa ma faʻavave vave ona faia se mea sese tutusa ma se fesoʻotaʻiga le iloa.

Mananaia sili!