Faʻafefea ona ave ma faʻafeiloaʻi ata i se kata i luga o le Android

O le le mafai, o ata ma vitio i luga o Android ua aveeseina ma teuina i totonu o le mafaufau, lea, pe afai ei ai sau CD SD Memory, e le o taimi uma e saʻo, talu ai ua le toe i ai le mafaufau i totonu. Afai e tatau ai, e mafai ona e vave pueina ia ata i le kalama ma lafoina faila i le taimi nei.

O lenei auiliiliga o le tusi lesona e uiga i le setiina o le fana i se pepa SD ma le fesiitaiina o ata / vitio i se kata o memio i telefoni feaveaʻi. O le vaega muamua o le taʻiala o le auala e faʻaaogaina ai luga o Samsung Galaxy smartphones, o le lona lua e taatele mo soo se masini Android. Manatua: Afai o oe o se "tagata amata" Android, ou te fautua malosi e laveai au ata ma vitio i le ao po o le komepiuta aʻo leʻi alu.

  • Faʻaliliuina o ata ma vitio ma le fana i se kalama i le Samsung Galaxy
  • Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi ata ma fana i luga o microSD i luga o telefoni feaveaʻi ma papa

Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi ata ma vitiō i le microSD card i luga o Samsung Galaxy

I lona autu, o metotia faafeiloaiga mo Samsung Galaxy ma isi masini Android e le eseese, ae na ou filifili e ese le faamatalaina o lenei metotia e faaaoga ai na meafaigaluega ua uma ona faapipiiina i luga o masini o lenei, o se tasi o ituaiga sili ona taatele.

Aveina o ata ma vitio i luga o le SD card

O le laasaga muamua (filifili, pe afai e te le manaʻomia) o le faʻapipiʻiina lea o le ataata ina ia maua ai ata ma vitio i luga o se microSD card memory, e matua faigofie lava ona fai:

  1. Tatala le telefoni feaveaʻi.
  2. Tatala le faatulagaga o mea pueata (faʻaaogaina o le afi).
  3. I totonu o le mea faitino, saili le "Mea e teu ai mea" ma filifili le "SD card" nai lo le "Manatu o le mafaufau".

A maeʻa nei gaioiga, o mea uma (toetoe lava) o ata fou ma vitio o le a faʻapolopolo i le DCIM i le kalama, o le a fatuina le pusa i le taimi e te ave ai le ata muamua. Aiseā "toetoe lava": o nisi ata vitio ma ata e manaʻomia ai le televave o le pueina o le televave (o ata i le taamilosaga faifai pea ma le 4k vitio 60 koluma i le sekone) o le a faaauau pea ona teuina i totonu o le mafaufau o le telefoni, ae e mafai lava ona siitia atu i le SD card ina ua uma le fana.

Manatua: pe a amata ona e amataina le kāpuni pe a uma le fesoʻotaʻiga o le kalama, o le a otometi lava ona talosagaina oe e teu ai ata ma vitio.

Faʻaliliuina o ata na pueina ma vitio i se kata

Ina ia fesiitai ata ma ata vitio o loo i ai i se kalama, e mafai ona e faaaogaina le tusi ua faaaoga "My Files", e maua i luga o lau Samsung po o soʻo se isi faila faila. O le a ou faʻaalia le metotia mo le faʻatulagaga faʻatautaia o loʻo fausia:

  1. Tatala le "My Files" talosaga, tatala le "Mea e te mafaufau i ai" i totonu.
  2. Faʻasalalau ma uu lou tamatamailima i luga o le komiti DCIM seia oʻo ina siaki le pusa.
  3. Kiliki i togi se tolu i le pito i luga ma filifili "Move."
  4. Filifili le "Card Memory".

O le a faʻapipiʻi le faʻaipoipoga, ma o faʻamatalaga o le a tuʻufaʻatasia ma ata o iai i luga o le kata (e leai se mea e tapeina, aua le popole).

Lueina ma le fesiitaiga o ata / vitio i luga o isi telefoni feaveaʻi

O le nofoaga mo le fanaina i luga o se kata o le card e toetoe lava tutusa i luga o telefoni feaveaʻi ma papamaa, ae i le taimi lava e tasi, e faalagolago ile atinaʻe telefoni (ma o gaosiga, e oʻo lava i luga o se Android mamā, e masani lava ona faʻapipiʻiina a latou Telefoni) e ese lava.

O le mea lautele o le sailia lea o se auala e tatala ai le telefoni (menu, gear icon, svayp from one of the edges), ma ua i ai se mea mo tulaga o le nofoaga e teu ai ata ma vitio. O se faʻamalamalamaga mo Samsung na tuʻuina atu i luga, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Moto X Play, e foliga mai o le faʻamalamalamaga i lalo. E masani lava e leai se mea faigata.

A maeʻa ona faʻatulagaina, o ata ma vitiō e amata ona faʻaolaina i le SD card i le lava DCIM komiti sa masani ona faʻaaogaina i le mafaufau loloto.

Ina ia fesiitai mea e iai i le kalama, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se faila faila (silasila Best File Managers mo le Android). Mo se faʻataʻitaʻiga, i le saoloto ma X-Plore o le a pei o lenei:

  1. I totonu o se tasi o faʻalapotopotoga tatou te tatalaina le mafaufau i totonu, i le isi - o aʻa o le SD card.
  2. I totonu o le mafaufau loloto, lolomi ma uu le upusii DCIM seia oʻo i le aliali mai.
  3. Filifili le mea autu "Move."
  4. Matou te gaoioi (e le mafai, o le a agai i le aʻa o le kata manatua, o le mea matou te manaʻomia).

Masalo i nisi faila faipule o le faagasologa o le siitia atu o le a sili atu ona malamalama mo le aufaitautusi, ae, i soo se tulaga, o se faiga faigofie faigofie i soo se mea.

O le mea uma lava, afai ei ai ni fesili poʻo se mea e le aoga, fesili mai i faʻamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.