Faʻafefea ona faʻasaʻo le Defender Defender

Windows Defender (poʻo le Windows Defender) - Microsoft's antivirus fausia i OS fou - Windows 10 ma le 8 (8.1). O loʻo galue e ala i se mea e le mafai ona e faʻapipiʻiina soʻo se isi vaega o le antivirus (ma i le taimi o le faʻapipiʻiina, faʻafesoʻotaʻi le antivirus o Modern Defender Defender). o suʻega lata mai na fautua mai ai ua sili atu lona lelei nai lo o ia). Vaʻai foi: Faʻafefea ona mafai le puipuia o le Windows 10 (pe a ia tusia e le mafai ona faʻaogaina lenei talosaga e le Policy Group).

O lenei faʻasalalauga e maua ai se laasaga taʻitasi i le laasaga o le auala e faʻagata ai le Defender Defender 10 ma le Windows 8.1 i le tele o auala, faʻapea foi ma le auala e toe faʻaaoga ai pe a manaʻomia. Atonu e talafeagai lenei mea i nisi o taimi pe a le faatagaina e le initaneti e faʻapipiʻi se polokalama poʻo se taaloga, mafaufau i ai o ni mea leaga, ma atonu i isi tulaga. Muamua, o le auala e tapunia i le Windows 10 Creators Update o loʻo faʻamatalaina, ona faʻapena foi i lomiga muamua o le Windows 10, 8.1 ma le 8. O isi auala tapunia o loʻo tuʻuina atu foi i le pito o le taʻiala (e le o meafaigaluega). Manatua: atonu o le a sili atu ona talafeagai le faaopoopoina o se faila po o se faʻailoga i tuusaunoaga a le Defender 10.

Faʻamatalaga: afai e tusia e le Defender Defender le "Faigata Lelei" ma o loʻo e sailia se fofo i lenei faafitauli, ona mafai lea ona e mauaina i le pito o lenei taʻiala. I mataupu pe ae faʻamalo le puipuiga o le Windows 10 ona o le mea e le mafai ai oe ona faʻataʻitaʻi soʻo se polokalame pe faʻaumatia a latou faila, e ono manaʻomia foi e oe le tapeina o le SmartScreen (talu ai e mafai foi ona amio faapena). Isi mea e mafai ona e fiafia i ai: O le ata sili ona lelei mo le Windows 10.

Faʻasalaga: i le lata mai fou o Windows 10, o le Windows Defender icon e faʻamaonia i le nofoaga o faʻamatalaga o galuega.

E mafai ona e faʻamaloina e ala i le alu i le pule o galuega (faʻamalo i luga o le ala amata), liliu le vaaiga auiliili ma tape le mea faʻamaonia o le Windows Defender Notification i luga o le "Amata" tafaʻamau.

I le isi itu, o le a le faʻaalia le icon (peitai, o le a faʻaauau ona galue le tagata tetee). O le isi mea fou o le faʻaogaina lea o le tulaga o le suʻega o le Windows 10.

Faʻafefea ona faʻamalo le Defender Defender 10

I lomiga aupito lata mai o le Windows 10, o le le mafai ona puipuia le Windows Defender na suia i se taimi e faatusatusa i isi lomiga muamua. E pei ona i ai muamua, o le le mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai faʻamatalaga (ae i lenei tulaga o le initaneti ua faʻaumatiaina mo na o sina taimi), poʻo le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o tulafono a le kulupu (mo le Windows 10 Pro ma le Enterprise only) poʻo le faila o le resitala.

Faʻafitauli lē tumau o le initaneti ua fausia i totonu o le faʻaaogaina o parakalafa

  1. Alu i le "Nofoaga Puipuiga Puipui a Windows". E mafai ona faia lenei mea i le kilikiina saʻo i luga o le faʻamaloilo o le puipuiga i le nofoaga faʻaaliga i le pito i lalo taumatau ma filifili "Tatala", poʻo i Filifiliga - Faʻafouga ma le Puipuiga - Puipuiga Windows - Tatala le Pātene Fale Puipui o le Windows Defender.
  2. I le Nofoaga Puipuia, filifili le itulau Taiala Puipui o le Windows Defender (ata talipupuni), ona kiliki ai lea o "Seti mo puipuiga mai siama ma isi taufaamataʻu."
  3. Talo le "Puipuiga Puipuia" ma le "Puipuiga o Ao".

I lenei tulaga, o le a le mafai e le Puipui o le Windows ona le atoatoa mo sina taimi ma i le lumanai o le a toe faʻaaogaina e le polokalama. Afai e te manaʻo e faʻaalu atoatoa, o le a manaʻomia ona e faʻaogaina metotia nei.

Manatua: pe a faʻaaogaina metotia o loʻo faʻamatalaina i lalo, o le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le puipuia o le Windows i totonu o le taʻavale o le a le toe faʻaaogaina (sei vagana ua e toe faʻafoʻi ia tulaga faʻatonutonu ua sui i le faatonu i tau le faʻaaogaina).

Faʻasala le Windows 10 Defender i le Lotu Faʻavae a le Lotoifale

O lenei metotia e talafeagai mo lomiga o le Windows 10 Tomai ma le Lautele, pe a iai sau Home - i le isi vaega, e tuʻuina atu faatonuga e faʻaaoga ai le Ofisa Resitala.

  1. Faasolo ai le Win + R i luga o le piano ma ulufale ai gpedit.msc
  2. I totonu o le Lotu Faʻavae a le Vaega o loʻo tatala, alu i le vaega o le "Laʻupulagaina o le komepiuta" - "Template Administrative" - ​​"Components Windows" - "Antivirus Program Windows Defender".
  3. Faalua-kiliki i le filifiliga "Ave ese le polokalama antivirus Windows Defender" ma filifili le "Enabled" (e pei lava - "Enabled" o le a faamutaina le antivirus).
  4. I se tulaga talitutusa, taofiofi le filifiliga "Faʻateʻaina le faʻalauiloaina o le tautua anti-malware" ma le "Faʻataga le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le tautua anti-malware" (seti "Disabled").
  5. Alu i le vaega o le "Real Time Protection", faʻafesoʻalua le kesi "Faʻasaʻo le taimi moni puipuia" ma seti "Faʻasaʻoina".
  6. E le gata i lea, faʻamalo le filifiliga "Suʻe uma download faila ma mea faʻapipiʻi" (iinei e tatau ona e setiina "Lelei").
  7. I le "MAPS" faafuaiupu, faʻamalosi mea uma sei vagana ai le "Auina mai faila faataitai".
  8. Mo le filifiliga "Auina mai faila faila pe a manaʻomia nisi suʻesuʻega" seti "Enable", ma i le pito i lalo (i totonu o le faiga o faiga faʻavae o faiga faavae) seti "Aua le auina atu".

A maeʻa lena, o le a le atoatoa le malosi o le puipuia o le Windows 10 ma o le a le afaina ai le faʻalauiloaina o au polokalame (ma tuʻuina atu foi ni polokalame faataitai i Microsoft), tusa lava pe masalosalo. E le gata i lea, ou te fautuaina le aveeseina o le icon Defender icon i le nofoaga o faasalalauga mai le taʻavale (tagai i le amataina o polokalama a le Windows 10; o le ala e talafeagai ma le pule o galuega).

Faʻafefea ona faʻamaʻoti atoa le puipuia o le Windows 10 e ala i le faʻaaogaina o le Resitara Resitala

O faatulagaga e faʻasoa i totonu o le faʻataʻotoga o tulafono a le kulupu i le lotoifale e mafai ona faʻapipiʻi i le nusipepa o le resitala, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina le antivirus.

O le faʻatulagaga o le a taua i lalo (faʻamatalaga: i le leai o se tasi o nei vaega, e mafai ona e fatuina i latou e ala i le kilikiina saʻo i luga o le "folki" tasi le laasaga ma filifili le mea o loʻo manaʻomia i le lisi autu):

  1. Taomi Win Win, ulufale faʻatonutonu ma lolomi Ulufale.
  2. I le faatonu resitala, alu i HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Aiaiga Microsoft Defender Defender
  3. I le vaega tonu o le faatonu resitala, kiliki-saʻo, filifili le "New" - "DWORD 32 bits" (e tusa lava pe iai sau 64-bit system) ma seti le igoa o le parameter DisableAntiSpyware
  4. A uma ona faia se parakalafa, faalua ona kiliki i luga ma seti le tau i le 1.
  5. I le nofoaga lava e tasi e fatuina ai mea e fai AllowFastServiceStartup ma Auaunaga - o le aofaʻiga e tatau ona 0 (zero, faʻaputu e le mafai).
  6. I totonu o le Windows Defender section, filifili le Polokalame Puipuiga Puipui-taimi (pe fatuina), ma ia faia ai ni faatapulaa ma igoa DisableIOAVProtection ma Taofiaga taimiMonitoring
  7. Faalua faalua i luga o nei vaega taʻitasi ma seti le tau i le 1.
  8. I le vaega Defender Defender, fatuina se subkey i luga o le Spynet, fai ai le tafaoga DWORD32 ma igoa i totonu DisableBlockAtFirstSeen (tau 1) LocalSettingOverrideSpynetReporting (taua 0), TusiFolauTuvaega (tau 2). O lenei gaioiga e taofia ai le siakiina i le ao ma le polokaina o polokalama le iloa.

Ua faia, ona mafai lea ona e tapunia le faatonu o le resitala, o le a le atoatoa le antivirus. E talafeagai foi le aveeseina o le Windows Defender mai le amataina (manatu e le o faʻaaogaina isi vaega o le "Windows Defender Security Center").

E mafai foʻi ona e faʻamaonia le tagata puipui e faʻaaoga polokalame faʻa-tolu, mo se faʻataʻitaʻiga, o sea galuega o loʻo iai i le polokalame free Dism ++

Faʻalēfu le Windows 10 ma le Windows 8.1 puipuiga

O laasaga talafeagai e tape ai le Defender Defender o le a eseese i lomiga fou e lua o le polokalama faʻatino a Microsoft. I le lautele, ua lava le amata i laasaga nei i OS uma (ae mo le Windows 10, o le faagasologa o le le atoatoa o le puipuiga o se mea sili atu ona faigata, ona tatou faamatalaina auiliili lea i lalo)

Alu i le komiti o le puleaina: o le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e fai ai lenei mea o le kiliki-i luga o le "Amata" ma filifili le mea e fai ai le lisi talafeagai.

I le faʻafoega o le komiti, na suia i le "Ata" (i le "View" mea i luga i le taumatau), filifili le "Defender Windows".

O le a faʻaalia le faamalama Windows Defense Defender (afai e te vaʻai i se feʻau "O le talosaga e le atoatoa ma e le mataituina le komepiuta," o le mea lea atonu o loʻo e faʻaogaina le ese o le antivirus). Faʻalagolago i le a le ituaiga o OS na e faʻatulagaina, mulimuli i laasaga nei.

Windows 10

O le ala faʻasalalau (lea e leʻo atoatoa ona faʻatinoina) o le faʻalavelaveina o le puipuia o le Windows 10 e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i le "Amata" - "Faʻamaumauga" (icon with gear) - "Faʻafouina ma Puipuiga" - "Defender Windows"
  2. Faʻamā le mea "Puipuiga Puipuia".

O se taunuuga, o le puipuiga o le a le atoatoa, ae na o sina taimi: pe a ma le 15 minute o le a toe amataina.

Afai e le fetaui lenei filifiliga ia i matou, ona i ai lea o auala e faʻaumatia ai ma le tumau le Windows 10 Defender i auala e lua - faʻaaoga le faatonu o kulupu faʻavae i le lotoifale poʻo le faatonu o le resitala. O le metotia ma le faatonu o le vaega o le vaega e le talafeagai mo le Windows 10 Home.

Le faʻamalosi e faʻaaoga ai le faatonu o le faigamalo i le lotoifale:

  1. Faasolo i luga Win + R ma khi gpedit.msc i le Matala Matala.
  2. Alu i le Faʻasinomaga Komepiuta - Faʻataʻitaʻiga Faʻatonu - Vaega o le Windows - Polokalame anti-virus Windows Defender (i fua mai le Windows 10 i le 1703 - Endpoint Protection).
  3. I le itu taumatau o le faʻataʻitaʻiga o faigamalo i le lotoifale, faʻa-kiliki le kiliki i le Turn off antivirus program item Windows Defender (muamua - Avea le Endpoint Protection).
  4. Faʻatonu le "Enabled" mo lenei paramita pe a fai e te manaʻo e faʻamalo le puipui, kiliki "OK" ma alu ese mai le faatonu (i le ataata i lalo, ua taua le parameteru Aveese le Defender Windows, o lona igoa lea i uluai lomiga o le Windows 10. Taimi nei - Ave ese le polokalama antivirus pe tape le Endpoint Puipuiga).

O se taunuuga, o le a taofia le tautua i le Windows 10 (o lona uiga o le a matua le atoatoa) ma o le ae vaai i se feau pe a e taumafai e amata Windows 10 le puipuiga.

E mafai foi ona e faia ia lava taga e faaaoga ai le faatonu o le resitala:

  1. Alu i le faatonu o le resitala (Win + R o kī, ulufale regedit)
  2. Alu i le faila o le faila HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Aiaiga Microsoft Defender Defender
  3. Fausia se igoa DWORD ua taʻua DisableAntiSpyware (pe afai e le oi ai i lenei vaega).
  4. Seti lenei parakalafa i le 0 ina ia liliu le Defender Defender i le 1 pe afai e te manao e teu ese.

Fai, i le taimi nei, afai o le initaneti ua fausia mai Microsoft ma oe o le a faʻalavelaveina, ona na o le logoina lea e le atoatoa. I lenei tulaga, ao le i toe amataina le komepiuta, i le nofoaga o fefaʻatauaʻiga o le a e vaʻaia ai le faʻaaliga o le puipuiga (pe a uma le toe fai, o le a mou atu). O se faʻamatalaga o le a foliga mai foi o le puipuiga o siama e le atoatoa. Ina ia aveese nei faʻasilasilaga, kiliki i luga, ona sosoo ai lea i le isi matagi kiliki "E le toe maua nisi faʻamatalaga e uiga i le puipuia o le puipuiga-virus"

Afai e le tupu le faaleaogaina o le siaki-fale, ona i ai lea o se faʻamatalaga o auala e faʻagata ai le puipuia o le Windows 10 e faʻaaoga ai polokalama saoloto mo lenei faʻamoemoe.

Windows 8.1

Faʻasalaga Puipuiga Windows 8.1 e sili atu le faigofie nai lo le lomiga talu ai. Pau lava le mea e te manaʻomia o:

  1. Alu i le Lisi Faʻatasi - Puipui Windows.
  2. Tatala le "Seti" faʻamau ma le "Pule" mea.
  3. Faʻamalo le "Faʻatinoina o le Faaaogaina"

O le iʻuga, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga e le atoatoa le talosaga ma e le mataʻituina le komipiuta - mea na matou manaʻomia.

Faʻasalalau le Windows 10 Tagata Puipuia ma le Faʻasalaga Taofia

Afai, mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, e le mafai ona faʻaaogaina le Windows 10 Defender e aunoa ma le faʻaaogaina o polokalama, e mafai foi ona e faia lenei mea e faaaoga ai ni mea faʻaaoga faigofie, ma o le a ou fautuaina Win Winners Disabler, e faigofie, e leai se aoga ma leai se aoga i le gagana Rusia.

Na faia le polokalame e faʻamalo ai faʻafouga faʻapitoa o le Windows 10, ae mafai ona faʻamalo (ma, taua, toe faʻafoʻi) i isi galuega, e aofia ai le puipuiga ma le laupepa. O le upega tafaʻilagi aloaia o le polokalama e mafai ona e vaʻaia i le faʻamalamalamaga i luga.

O le filifiliga lona lua o le faʻaaogaina lea o le Destroy Windows 10 Spying poʻo le DWS, o le autu autu o le faʻafaigata lea o le faʻatonuina o le OS, ae i le polokalama polokalama, afai e mafai ona e faʻaogaina le tulaga maualuga, e mafai foi ona e faʻamalo le Defender Defender (peitai, le faʻaaogaina).

Faʻafefea ona faʻamalo le puipuia o le Windows 10 - ata vitio

I le silasila i le mea moni o le faʻamatalaina i le Windows 10 e le taua, e fautuaina foi au e matamata i le vitio, lea o loʻo faaalia ai auala e lua e faʻamalo ai le puipuia o le Windows 10.

Tao le Defender Windows i le faʻaaogaina o laina laina poʻo le PowerShell

O le isi auala e faʻamalo ai le puipuia o le Windows 10 (e ui lava e leʻo tumau, ae naʻo le tumau - faʻapea foi ma le taimi e faʻaaoga ai tafaoga) o le faʻaaoga lea o le pule o le PowerShell. Windows PowerShell e tatau ona tamomoe o se pule, lea e mafai ona faia i le faʻaogaina o le sailiga ile faletusi, ona faʻafesoʻotaʻi ai lea o le lisi o faʻamatalaga o mea.

I le faamalama o le PowerShell, tapuni le poloaiga

Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $ moni

I le taimi lava e maeʻa ai, o le a puipuia le puipuia o taimi moni.

Le faʻaaogaina o le poloaiga lava e tasi i luga o le laina o le tulafono (faʻaauau foi ona avea ma pule), na o le taina o le malosiaga ma se avanoa aʻo leʻi i ai le tusiga o le poloaiga.

Ave le faasalalauga "Enable virus protection"

A maeʻa le gaoioiga e tape ai le Windows 10 Protector, o le faʻasalalauga "Enable virus protection. Puipuiga o le puipuiga o le virus" e faʻaali mai pea, ona ave lea o lenei faʻamatalaga, e mafai ona e mulimuli i laasaga nei:

  1. Faʻaoga le sailiga i luga o le faletusi e alu i le "Nofoaga Faʻamasinoga ma Auaunaga" (pe maua le mea lenei i le laulau faʻalogo).
  2. I le vaega "Puipuiga", kiliki "Aua nei maua nisi faʻamatalaga i luga o le autu o le puipuiga o le puipuiga o le virus."

Faʻailoga, i le lumanaʻi o le a le manaʻomia oe e vaʻaia ni feʻau e le mafai e le Puipui o le Windows ona le atoatoa.

Faʻamaumauga a le Windows Defender (Mo le mafai ona mafai)

Faʻafou: saunia se faʻamatalaga fou ma sili atu ona atoatoa i lenei autu: Faʻafefea ona mafai le puipuia o le Windows 10. Ae peitaʻi, afai e te Windows 8 poʻo 8.1 faʻapipiʻi, faʻaoga laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Afai e te ulu atu i le komisi o le lisi ma filifili le "Defender Defender", e te vaʻai i se savali o loʻo taʻu mai e le atoatoa le talosaga ma e le o le siakiina o le komepiuta, e mafai ona faauigaina nei mea e lua:

  1. Ua le atoatoa le Defender Defender ona ua faʻapipiʻi ese le antivirus i lau komepiuta. I lenei tulaga, e le tatau ona e faia se mea - pe a maeʻa ona aveeseina le polokalame o le anti-virus, o le a faʻaaogaina aunoa.
  2. O Oe lava na e tape le Defender Windows poʻo ua tapeina mo soo se mafuaʻaga, iinei e mafai ona e suʻeina.

I le Windows 10, ina ia mafai ai e Windows Defender, e mafai ona e kiliki i luga o le savali talafeagai i le nofoaga o faʻasalalauga - o le faiga o le a faia ai le malologa mo oe. Seʻi vagana ai le mataupu pe a faʻaaogaina le faatonu o le faigamalo i le lotoifale poʻo le faatonu o le resitala (i lenei tulaga, e tatau ona e faia le isi itu e faʻafesoʻotaʻi le puipui).

Ina ia mafai ai ona puipuia le Windows 8.1, alu i le Nofoaga Tutotonu (faʻaoga saʻo i luga o le "atigipusa" i le nofoaga faʻasalalau). E foliga mai, o le a e vaʻaia ni feʻau se lua: o le puipuiga mai spyware ma polokalama e le manaʻomia e tapeina ma puipuia le puipuiga mai faʻamaʻi. Naʻo le kiliki "Faʻafouina Nei" e amata ai le Defender Defender.