YouTube streaming software

Mo tagata faʻaoga o Microsoft Excel e le o se faalilolilo o faʻamaumauga i totonu o lenei faʻamaufaʻailogaina ua tuʻuina i totonu o siama eseese. Ina ia maua e le tagata faʻaoga lenei faʻamatalaga, e tofu le elemene o le pepa ma se tuatusi. Sei o tatou iloa pe o le a le mataupu autu ua faanumeraina i Excel ma pe mafai ona sui lenei numera.

Ituaiga o numera i Microsoft Excel

Muamua lava, e tatau ona fai mai o Excel o loʻo mafai ona fesuiaʻi i le va o le lua numera o numera. O le tuatusi o elemene i le faʻaaogaina o le filifiliga muamua, lea ua faʻapipiʻi ona o le le mafai, o le A1. O le filifiliga lona lua o loʻo faʻatusalia mai e le fomu lenei - R1C1. Ina ia faʻaaogaina, e manaʻomia ona e faia se ki i totonu o tulaga. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata faʻapitoa ona faanumera ia sela, e faʻaaoga le tele o filifiliga i le taimi e tasi. Seʻio tatou tilotilo i nei mea uma i nisi auiliiliga.

Metotia 1: faʻafesuiaʻi le numera numera

Muamua lava, seʻi o tatou mafaufau i le mafai ona suia le numera numera. E pei ona taʻua muamua, o le tuatusi o le tuatusi o le telefoni e seti i le ituaiga. A1. O lona uiga, o koluma o loo taʻu mai i tusi Latina, ma laina - i le gagana Arapi. Suʻe i le mode R1C1 ua ia manatu o se fesuiaiga lea e le gata o faamaopoopoga o laina, ae o koluma foi ua faamaoti mai e fuainumera Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona fai lenei ki.

  1. Alu i le lisi "File".
  2. I le faamalama e tatala, alu i le vaega e faʻaaoga ai le lisi agavale agavale "Filifiliga".
  3. Tatala le Excel window. E ala i le lisi, lea o loʻo i le itu tauagavale, alu i le vaega "Faatulagaga".
  4. A maeʻa le suiga e faʻalogo i le itu taumatau o le faamalama. Matou te sailia se vaega o nofoaga iina "Galulue faatasi ma fua faʻatatau". E uiga i le parakalafa "Link Style R1C1" tuu se fuʻa. A maeʻa lena, e mafai ona e taomi le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. A maeʻa le faʻamalosi i luga i le faʻamaufaʻailoga, o le a suia le sitaili R1C1. O lenei la e le gata laina, ae o koluma o le a faitaulia.

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻiina le igoa o faʻamaopoopo i le faaletonu, e tatau ona e faia le faiga lava lea e tasi, na o le taimi lenei e teu ai le pusa "Link Style R1C1".

Lesona: Aisea i Excel nai lo numera o le tusi

Metotia 2: Faatumu le Faailoga

I se faaopoopoga, o le tagata lava ia e mafai ona ia faanumera ia laina poʻo koluma o loʻo i ai sulu, e tusa ma o latou manaʻoga. E mafai ona faʻaaoga lenei numera faʻalenuʻu e faʻaalia laina poʻo koluma o le laulau, e faʻafeiloaʻi le numera laina i galuega a le Excel, ma mo isi faʻamoemoega. Ioe, o le numera e mafai ona faia ma le lima, e ala i le taina o numera talafeagai mai le piano, ae sili atu le faigofie ma televave le faʻatinoga o lenei faʻaoga e faʻaaoga ai mea faʻaaoga. E moni lava lenei mea pe a faanumera se tele o faʻamaumauga.

Sei o tatou vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o le mea e faʻatumu ai le faailoga e mafai ona e faia se numera aunoa ma le numera o elemene.

  1. Tuu le numera "1" i totonu o le potu lea matou te fuafua e amata numera. Ona fofola lea o le fetuu i le pito i lalo o le taumatau taumatau o le elemene faʻamaonia. I le taimi lava e tasi, e tatau ona liua i se koluse uliuli. E taʻua o le mea e faʻatumu. Tatou te uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso i lalo le pepelu i lalo pe i le itu taumatau, fuafua i mea e te manaʻomia e faʻailoga ai: laina poʻo koluma.
  2. A maeʻa ona oʻo atu i le cell mulimuli ina ia faanumeraina, tuʻu le kī o le kiore. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, o elemene uma ma le numera e naʻo na o iunite e naʻo. Ina ia faaleleia lenei, kiliki i luga o le ata o loo i le faaiuga o le numera fuainumera. Faʻaali atu le ki i tafatafa o le mea "Faatumu".
  3. A maeʻa le faʻatinoga o lenei gaioiga, o le aofaʻiga atoa o le a faitaulia i le faasologa.

Metotia 3: Alualu i luma

O le isi auala e mafai ona faitaulia ai mea faitino i Excel o le faʻaaogaina lea o se mea faigaluega ua taʻua "Alualu i luma".

  1. E pei o le metotia muamua, faatulaga le numera "1" i le potu muamua e faitauina. A maeʻa lena mea, ia filifili lenei elemene o le pepa e ala i le kiliki i luga i le pito i le itu taumatau.
  2. A oʻo loa ona filifilia le laina manaʻomia, alu i le tab "Aiga". Kiliki le ki "Faatumu"tuʻu i luga o le mea faapipii i poloka Faʻasaga. O se lisi o taga e tatalaina. Filifili se tulaga mai ai "Alualu i luma ...".
  3. Tatala le Excel window. "Alualu i luma". I lenei faamalama, e tele tulaga. Muamua, ia tatou taofi i le poloka. "Nofoaga". I totonu, o le ki e lua tulaga: "I laina" ma "I koluma". Afai e te manaʻomia le faia o se numera faʻatusa, ona filifili lea o le filifiliga "I laina"pe a faʻapea o loʻo i luga "I koluma".

    I totonu o le pusa seti "Ituaiga" mo o matou faamoemoega, e tatau ona e seti le ki i le tulaga "Faʻamaumauga". Ae ui i lea, ua le o ia i lenei tulaga, o lea na o oe e manaomia le pulea o lona tulaga.

    Polokalame poloka "Unite" naʻo le taimi e filifilia ai se ituaiga Aso. Talu ai na matou filifilia le ituaiga "Faʻamaumauga", o le a tatou le fiafia i le poloka o loo i luga.

    I totonu o le fanua "Laasaga" tatau ona seti le numera "1". I totonu o le fanua "Faatapulaaina le tau" seti le numera o mea faitino.

    A maeʻa ona faia ia mea o loʻo i luga, kiliki i luga le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama "Alualu i luma".

  4. E pei ona tatou vaʻaia, faʻapitoa i se faamalama "Alualu i luma" o le tele o elemene elemene o le a faanumeraina i le faasologa.

Afai e te le manaʻo e faitauina le numera o mea laupepa e faanumeraina, ina ia faʻaalia i totonu o le fanua "Faatapulaaina le tau" i le faamalama "Alualu i luma"ona i lea tulaga, e tatau ona filifili uma le numera e faanumeraina ao lei tatalaina le faamalama ua faamaotiina.

A maeʻa lena i le faamalama "Alualu i luma" faia uma lava taga tutusa ia na faʻamatalaina i luga, ae o le taimi lenei matou te tuua ai le fanua "Faatapulaaina le tau" leai.

O le taunuuga o le a tutusa: o mea filifilia filifilia o le a faanumeraina.

Lesona: Faʻapefea ona fai le auto-maeʻa i Excel

Metotia 4: faʻaaoga le galuega

E mafai ona e faʻamatalaina elemene o se laupepa; e mafai foi ona e faʻaaogaina galuega a le Excel. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaoga le tagata faigaluega mo numera laina LINE.

Faʻamasinoga LINE e faasino i se poloka o tagata faʻatautaia "Sootaga ma ata". O lana galuega autū o le toe faʻafoʻiina o le numera laina o le pepa Excel lea o le a faʻapipiʻi ai le sootaga. O lona uiga, afai tatou te faʻamaonia e pei o le finauga o lenei galuega soʻo se masini i le laina muamua o le pepa, o le a faʻaalia ai le tau "1" i totonu o le potu e tu ai lava ia. Afai e te faʻamaonia se fesoʻotaʻiga i le elemene o le laina lona lua, o le a faʻaali e le tagata faʻaali le numera "2" ma isi
Faʻasologa o galuega LINE isi:

= LINE (sootaga)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, na o le pau le finauga i lenei galuega o le faasinomaga lea i le cell lea o lona numera laina e tatau ona gaosia i le mea ua faʻamaonia.

Seʻi o tatou vaʻavaʻai i le auala e galulue ai ma le tagata faʻamaonia faʻamaonia i le faʻatinoga

  1. Filifili le mea o le a muamua i le numera fuainumera. Kiliki le ata "Insert function"lea o loʻo i luga o le potu faigaluega o le pepa Excel.
  2. Amata Wizard Function. Faia o se fesuiaiga i totonu i le vaega "Sootaga ma ata". Mai igoa o le lisi o igoa, filifili le igoa "LINE". Pe a uma ona faailogaina lenei igoa, kiliki le ki. "Lelei".
  3. Taumafai le mataʻitusi o le faʻatonuga o galuega. LINE. E na o le tasi le fanua, e tusa ai ma le fuainumera o nei finauga. I totonu o le fanua "Sooga" e tatau ona tatou ulufale atu i le tuatusi o soʻo se masini o loʻo i totonu o le laina muamua o le pepa. E mafai ona faʻasoa faʻatasi e le faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaaogaina o le komepiuta. Ae, e sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i le naʻo le tuʻuina o le fetuu i le fanua, ona kiliki ai lea o le faamaumatau i le itu agavale i luga o soʻo se elemene i le laina muamua o le pepa. O lana tuatusi o le a vave ona faʻaalia i le faitotoʻa o finauga LINE. Ona kiliki ai lea o le ki "Lelei".
  4. I totonu o le cell o le pepa o loʻo iai le galuega LINE, ata na faʻaalia "1".
  5. O le taimi nei e tatau ona tatou numera uma isi laina. Ina ia aua le faia le faʻatinoga e faʻaaoga ai le tagata faʻapitoa mo elemene uma, lea o le a umi se taimi, seʻi o tatou faia se kopi o le fua faʻatatau e ala i le faʻaoga o le faailoga na masani ai i tatou. Faʻatonu le paʻu i le pito i lalo taumatau o le suauʻu toto. LINE ma a maeʻa ona faʻatumu le faailoga, tuʻu le pito i lalo o le kusi. Faʻamau i luga le numera o laʻau e tatau ona faitaulia.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa ona faia lenei gaioiga, o laina uma o faʻamatalaga manino o le a faʻailoa e le numera o le tagata.

Ae ua na o le numera o laina ua na o le numera, ma ua maeʻa le galuega o le atofaina o le tuatusi o le cell e pei o se numera i totonu o le laulau, e tatau foi ona tatou faitauina koluma. E mafai foi ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le Excel function-building. E tatau ona iai le igoa o lenei tagata faigaluega "TULAFONO".

Faʻamasinoga TAGATA e aʻafia foi i le vaega o tagata e faagaoioia "Sootaga ma ata". Talu ai e faigofie ona mate, o lana galuega o le maua lea o le numera o le numera i le vaega o le pepa ua faʻamaonia, lea o loʻo taʻua ai le pu. O le tuufaatasiga o lenei galuega e toetoe lava tutusa ma le faamatalaga muamua:

= COLUMN (lili)

E pei ona mafai ona e vaʻai, e na o le igoa o le tagata lava ia e ese, ma o le finauga, o le taimi mulimuli, o le faasinomaga i se elemene patino o le pepa.

Sei o tatou vaai pe faapefea ona ausia le galuega i le fesoasoani a lenei meafaigaluega i le faiga.

  1. Filifili le mea faitino, lea o le a fetaui ma le koluma muamua o le faasologa gaosi. Tatou kiliki i luga o le atigipusa "Insert function".
  2. Alu i Wizard Functionalu i le vaega "Sootaga ma ata" ma o iina tatou te filifilia ai le igoa "TULAFONO". Tatou kiliki i le ki "Lelei".
  3. Faʻamataina le faʻatalanoaga. TAGATA. E pei o le taimi na muamua atu, tuu le mala i le fanua "Sooga". Ae i lenei tulaga matou te filifilia se elemene e le o le laina muamua o le pepa, ae o le koluma muamua. O faʻasalalauga o le a vave oʻo mai i totonu o le fanua. Ona mafai lea ona e kiliki i le ki "Lelei".
  4. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le ata i totonu o le telefoni faʻamaonia. "1"e fetaui ma le numera o le koluma o le laulau, lea ua faʻamaonia mai e le tagata faʻaaogaina. Mo le numera o koluma o loʻo totoe, faʻapea foʻi i le tulaga o laina, matou te faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu. Tatou tepa i luga o le pito i lalo taumatau o le sela o loʻo aofia ai le galuega TAGATA. Matou te faʻatali seʻia oʻo i le faʻapipii o le faʻamau, ma uu le faamaumatau i lalo, toso le fetau i le taumatau mo le numera manaʻomia o elemene.

O nei laulaau uma lava o la tatou laulau e iai le numera o latou numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se elemene o loʻo faʻatulagaina ai le numera 5 i le ata o loʻo i lalo e faʻatautaia ai fesoʻotaʻiga a tagata (3;3), e ui o lona tuatusi tutoatasi i le tulaga o le pepa o loo tumau E9.

Lesona: Faʻasalalau Matafaioi i Microsoft Excel

Metotia 5: Tofi Igoa o le Cell

I le faaopoopo atu i metotia ua taua i luga, e tatau ona maitauina, e ui lava i le tuuina atu o numera i koluma ma laina o se tulaga faapitoa, o igoa o sela i totonu o le a faatulagaina e tusa ai ma le numera o le laupepa atoa. E mafai ona iloa lenei mea i le igoa igoa faapitoa pe a filifilia le aitema.

Ina ia suia le igoa e fetaui ma faʻamaumauga o le laupepa i le tasi lea na matou faʻamaonia e faʻaaoga ai faʻatalatalanoaga mo la matou lisi, ia filifili le mea tutusa e ala i le kiliki i le kī o le komi i le agavale. Ma, faigofie mai le piano i le igoa igoa, ia i ai i le igoa e manatu le tagata e manatu e talafeagai. E mafai ona avea ma se upu. Ae i lo tatou tulaga, ua na ona tatou ulufale atu i le fesoʻotaʻiga o lenei elemene. Sei o tatou faʻamaonia le numera numera i lo tatou igoa. "Itulau"ma le numera o numera "Laulau". Matou te maua le igoa o le ituaiga o mea nei: "Stol3Str3". Matou te aveina i totonu o le igoa igoa ma taomi le ki Ulufale.

O lenei ua tuuina mai la matou leitio le igoa e tusa ai ma lona tuatusi i le laina. I le auala lava e tasi, e mafai ona e tuuina atu igoa i isi elemene o le vaega.

Lesona: Faʻafefea ona tofia se igoa cell i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua ituaiga o fausaga e fausiaina i Excel: A1 (le faʻaaoga) ma R1C1 (aofia i totonu o tulaga). O nei ituaiga o lauga e faʻaaoga i le pepa atoa i lona atoaga. Ae i se faaopoopoga, e mafai e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi ona faia a latou lava numera i totonu o le laulau poʻo se faʻamaumauga maʻoti. E tele auala faʻamaonia e tuʻuina ai numera o tagata e faʻaaogaina i sela: faʻaaogaina le faʻailoga faʻatumu, meafaigaluega "Alualu i luma" ma galuega faʻapitoa i totonu o Excel. A maeʻa le numera, e mafai ona tuʻuina atu se igoa i se elemene taua o le pepa i lona faavae.