Faʻasoaina o Aʻoga

O se lomitusi o le a faʻaalia i totonu o le lisi o masini pe a fai e faaopoopo i ai e ala i le faʻamaonia mautinoa. Meafaigaluega e le masani ona iloa taʻitasi, o lea e tatau ai i tagata faaaoga ona faia uma taga ma le lima. I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i nisi auala faigaluega mo le faaopoopoina o se masini lomitusi i le lisi o lomitusi.

Vaʻai foi: Fuafuaina le tuatusi IP o le lomitusi

Faʻaopoopo se lomitusi i Windows

O le laasaga muamua o le taitaia lea o le fesoʻotaʻiga. E pei ona e iloa, e faigofie tele lenei mea. E tatau ona e saunia ia uaea, ona faʻafesoʻotaʻi mea uma e te manaʻomia, amata masini ma faʻatali seʻia oʻo ina faʻamoemoe le itu fou. E mafai ona e maua se faʻamatalaga auiliili i lenei autu i isi a tatou mea i le sootaga oi lalo.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se lomitusi i se komepiuta

O le fesoʻotaʻi atu i le telefoni mai le Wi-Fi e sili atu le faigata, o lea matou te fautuaina e faʻalogo i faatonuga o loʻo i totonu o le mea o loʻo i lalo i le sootaga lenei. Faafetai ia i latou, e mafai ona e faia mea lelei uma.

Vaʻai foi: Fesoʻotaʻi le lomitusi e ala i le telefoni Wi-Fi

Ia tatou o mai nei i auala avanoa mo le faʻaopoopoina o le lolomiina lolomi.

Metotia 1: Faʻasaʻo Avetaavale

O le mea muamua lava e fai o le suʻe ma faʻapipiʻi avetaavale. E foliga mai, a maeʻa le faʻatulagaina lelei ma e le tatau ona faia se isi mea, talu ai ona o le faʻaogaina o le polokalama o le a faʻaalia ai le isi vaega o le gaioiga. E lima ni vala eseese mo le sailia ma le siiina o le polokalama. E mafai ona e vaʻai i latou uma i le tusiga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaavale mo le lomitusi

Afai e te manaʻomia le faʻaeʻeina o se faʻataʻitaʻiga fou o le avetaʻavale ona o le le saʻo o le faʻatinoina o le muamua, e tatau ona e faʻaumatia muamua faila tuai. O le mea lea, muamua ona fai, ona alu lea e galue ma le polokalama fou o le polokalama.

Faitau atili: Aveese le avetaavale tifaga tuai

Metotia 2: Faʻatulagaga Faʻatinoina o le Windows

O le Windows operating system na i ai ni meafaigaluega ua faʻauluina e mafai ai e oe ona galue ma masini lomitusi. O le faagasologa o le faapipiiina o se lomitusi e ala i se filifiliga masani na talanoaina i le tusiga i luga o le faapipiiina o avetaavale, o le sootaga lea o loo faamaoti mai i le auala muamua. Ae ui i lea, o nisi taimi o lenei galuega e le fetaui ma le lolomiina e le o faʻaogaina. Ona e manaʻomia lea e faʻaaoga le mea faigaluega. "Faaopopoina o se masini". E ala i "Lisi Pulea" alu i le vaega "Meafaigaluega ma Lolomitusi", kiliki i luga o le fetaui tutusa ma mulimuli i faatonuga o luga o le mata.

Metotia 3: Faaopopo le lolomiina o le Initaneti

E i ai tagata faʻaoga i totonu o le fale poʻo le kulumaga faʻapitoa lea e fesoʻotaʻi i ai komepiuta. E le gata ina latou fegalegaleai ma le tasi, ae o le vaʻaia foi o se masini komepiuta, i lo tatou tulaga o se lomitusi. Ina ia faaopoopo mea faigaluega i le lisi, o le ae manaʻomia le faʻasoa. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau mea nei.

Faitau atili: Faʻasagaina le faʻasalalauga Windows 7

Afai ei ai ni ou faʻafitauli poʻo ni faʻafitauli i lenei faagasologa, faʻaaoga le taiala lagolago i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faʻasagaina o le faʻafitauli o le faʻasoaina o se lomitusi

I luga o lau komipiuta e faigofie ona e mauaina ma faaopoopo i ai masini talafeagai. Sei o tatou iloiloina lenei faiga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le Word Word:

  1. E ala i "Menu" tatala i luga "Lolomi".
  2. Kiliki le ki "Saili se lolomi lolomi".
  3. Faʻamatala mai lona igoa, nofoaga ma le nofoaga e vaʻai ai. A maeʻa le faʻataʻitaʻi, ia filifili lava le filifiliga talafeagai, a maeʻa ona faaopoopo i le lisi.

O nisi taimi e faʻasaʻoina se suʻega suʻega e le Active Directory auaunaga e le maua le mataala. O le mea sese ua fofoina i le tele o metotia, o ia mea taitasi o le a aoga i nisi tulaga. O i latou uma e le o gatasi i se isi mea i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau foi: O le fofo "Active Directory Domain Services ua le maua nei"

Fofoina o faafitauli e ala i le faʻaaliina o le lomitusi

Afai o auala ua taua i luga e leʻi aumaia ai ni faaiʻuga ma e le o vaaia le masini i lisi o lomitusi, e mafai ona tatou fautuaina ni filifiliga se lua e mafai ai ona faasaʻo faafitauli e ono tulai mai. E tatau ona e tatalaina le tusiga i le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo, lea e te gauai i ai Metotia 3 ma Metotia 4. Latou te tuʻuina atu faʻamatalaga auiliili mo le galulue faatasi ma le galuega. "Faʻafitauli"ma faʻaalia ai foi le ala e amata ai le auaunaga Lolomiga Pule.

Faitau atili: Faʻafitauli Lisi Faʻamatalaga Faʻaali Faʻafitauli

O nisi taimi e tupu i le faamalama "Meafaigaluega ma Lolomitusi" leai se masini e faʻaalia uma lava. Ona matou fautuaina lea o le faamamaina ma le toe faʻaleleia o le resitala. Masalo, o faila le tumau ma le faaleagaina na afaina ai le gaioiga o nisi auaunaga. Vaavaai mo auiliiliga auiliili i lenei autu i lalo.

Tagai foi:
Toe faʻafoʻisia le resitala i Windows
Faʻamāina le resitala ma le CCleaner

E le gata i lea, o loʻo toe avanoa foi le toe faaleleia o tusi o faʻamaumauga a le kamupani, ae naʻo le lolomiina. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Taumafai Taumafaiuu le ki vevela Manumalo + R. I le laina laina faʻatonutonu ma kiliki Ulufale.
  2. Mulimuli i lenei ala:

    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer ControlPanel NameSpace

  3. I le faila NameSpace i soʻo se avanoa leai se avanoa, kiliki-lelei ma faia se vaeluaga fou.
  4. Tuu atu ia te ia se igoa:

    2227a280-3aea-1069-a2de-08002b30309d

  5. O le a naʻo le tasi le parakalafa e aofia ai. "Aunoa". Kiliki i luga ma filifili "Suiga".
  6. Aumai le taua "Lomitusi" ma kiliki "Lelei".

E totoe na o le toe amataina o le komepiuta, ona sosoo ai lea "Lisi Pulea" fatuina se vaega fou ua faaigoa "Lomitusi"lea e tatau ona faʻaalia ai masini talafeagai uma. O iina e mafai ona e faʻafouina ai taʻavale, faʻaopoopo ma aveese masini.

E faigofie ona faʻaopoopo se lomitusi i le lisi o masini, ae o nisi taimi o loʻo i ai pea nisi o faʻafitauli. Matou te faʻamoemoe na fesoasoani a matou tusiga e malamalama i mea uma, e leʻi i ai ni au mea sese ma na e vave taliina le galuega.

Vaʻai foi: Suʻe le lolomi i komepiuta