Polokalame mo le tipiina o le laupapa


O se tasi o vaega le lelei o Windows o le mavae lea o le umi o le faʻaaogaina, o le tino e amata ona iloa le tele o toilalo ma tolopo i le gaosiga ma le gaosiga o faʻamatalaga, e masani ona taua o "taofi". I mataupu pe a le toe fesoasoani le fufulu mama, e faʻaaoga ai le toe faʻaleleia o mea ma isi togafiti faʻataʻitaʻiga, ua oʻo i le taimi e toe faʻaleleia ai le OS. Matou te talanoa pe faʻapefea ona faia lenei mea i luga o se komepiuta i le asō.

Toe faʻatulagaina o Windows i se komepiuta

A tatou talanoa e uiga i le toe faʻaleleia o le "Windows" i luga o le komepiuta, tatou te le o se faiga sili ona faigofie e tupu i PC komepiuta. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi o se masini faʻapitoa i lana lava seti o vaega. O le mea lea o le faʻalavelave: a maeʻa ona tuʻuina le masini, o le a manaʻomia oe e suʻe ma faʻapipiʻi avetaʻavale mo se komepiuta faapitoa.

I le faʻamaoni e tatau ona maitauina o le komepiuta feaveaʻi e tasi le tele. Afai e leʻi suia le masini komepiuta i le "tasi, sili atu ona faigofie", ona matou maua lea o le avanoa e faʻaoga ai polokalame "faʻale-tagata" mo le toe faʻaleleia. Latou te faʻatagaina oe e toe foʻi i tua le OS i le setete na i ai i le taimi o le faʻatau. O lenei mea e laveaiina ai avetaavale uma, lea e laveaiina ai i tatou mai le sailia oi latou. E le gata i lea, i lenei tulaga, o le a le manaʻomia le 'aufaʻasalalau faʻapipiʻi, talu ai o loʻo i ai i le disk se vaeluaga faapitoa o loʻo aofia ai faila mo le toe faʻaleleia.

Le isi, tatou te tilotilo i auala e lua e toe faʻaofi ai Windows.

Metotia 1: A aunoa ma se masini ma se masini komepiuta

E pei ona taʻua i luga, o loʻo i ai i le komepiuta se vavaega faapitoa e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina ma faila e toe faʻafoisia ai le faiga i le setete. I nisi o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona valaʻau saʻo lenei talosaga mai le taʻavaleina o Windows. Se igoa o iai le upu i lona igoa "Toe Maua", e mafai ona e suʻe i le lisi "Amata", i le pusa faʻatasi ma le igoa e fetaui ma le igoa o le kamupanī. Afai e le maua le polokalama pe le mafai ona amataina le polokalama, e tatau ona toe toe faʻaaogaina le masini ma ulufale i le faiga faʻaleleia. E faʻapefea ona faia lenei mea i luga o faʻataʻitaʻiga eseese o laptops, matou te faʻamatalaina i lalo. Faamolemole ia maitauina o nei faatonuga o le a le aoga i mataupu uma, pe a mafai e tagata gaosi oloa ona suia ni tulaga poʻo auala e maua ai le vaega tatou te manaʻomia.

ASUS

Ina ia amata i le auala toe faaleleia i Asus, faaaoga le ki F9, o nisi taimi faʻatasi ma Fn. E tatau ona taʻalo pe a uma ona faʻaalia le logo pe a faʻatauina. Afai e leai se mea e galue, e tatau ona e faʻamaeʻa le faʻapoʻapoʻa i le BIOS.

Faitau atili: Faʻafefea ona maua le BIOS i le komepiuta ASUS

O le filifiliga e manao i luga o le tab "Papa".

E le gata i lea, e lua ni faʻamatalaga talafeagai. Afai e seti i le "fitu", ona maeʻa lea F9 O le faʻaaliga o le lapataiga e aliali mai lea e te manaʻomia e kiliki Ok. Toe faʻaleleia o le a amata aunoa.

I le tulaga e faʻaaogaina le numera valu pe sefulu, o le a matou vaʻai i se lisi faapitoa e te manaʻomia e alu ai i le vaega o faʻataʻitaʻiga.

Le isi, filifili le aitema "Toe foi i le tulaga muamua".

O le isi laasaga o le filifili lea o le disk i le faʻaogaina o le polokalama. O lenei gaioiga o le a mafai ai ona faʻamalamalama faʻamaumauga o tagata.

Laasaga mulimuli - oomiina le ki i le igoa. "Na o le tapeina o aʻu faila". O le a amata le faagasologa o le toe faʻaleleia.

Acer

I luga o lenei komepiuta komepiuta, o mea uma lava e tutusa ma Asus ma na o le pau lava le eseesega lea e te manaʻomia e taomi ai le 'aufaʻatasi autu e maua ai le toe faʻaleleia ALT + F10 pe a faʻatauina.

Lenovo

Mo Lenovo, o le aoga tatou te manaʻomia e taʻua o le tasi Key Recovery ma e mafai ona tuusaʻo saʻo mai Windows.

Afai e le mafai ona taʻavale le tino, ona maeʻa lea o le tapeina o le komepiuta, e tatau ona e maua se faamau faapitoa i lona tulaga (e masani lava i luga aʻe o le piano).

O le a amataina lona taamilosaga "Novo Button Menu"lea o loʻo i ai le aoga.

A maeʻa le laasaga muamua, e tatau ona e filifilia le toe faʻaleleia mai le kopi na faia ma kiliki "Lisi".

Amata le faasologa o le faasologa o le faasologa e ala i le uomi "Amata" i le isi faʻamalama "Masters".

O faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama pe faapefea ona faʻaalia pe afai e te manaʻomia e toe faʻafoʻi le Windows. O le mea autu o le iloa lea o le ki o le ala pupuu o le a amataina lenei tulaga. A le o lea, o mea uma e tupu e tusa lava pe tusa o le mea lava lea e tasi. I luga o le Win 7, na o oe e tatau ona e filifilia le polokalama ma amata le faagasologa, ma luga o polokalama fou, saili le aoga i totonu o le vaega "Faʻamaumauga".
O tuusaunoaga o nisi o ata Toshiba, lea e te manaʻomia e taʻalo ai U8 valaau le lisi autu o isi taʻavale taʻavale ma alu i le vaega "Faʻasalalau Computer".

O le faʻaleleia o le aoga o loʻo i le pito i lalo o le lisi o avanoa avanoa.

Afai e le mafai ona e maua se polokalama mai le kamupanī, o lona uiga, atonu o le a vavaeeseina le vaeluaga pe a "faʻalauiloaina luma" le faiga fou. O loʻo i ai pea le faʻamoemoe o le a oʻo atu i le "toe foʻi i tua" le OS i le fale gaosi oloa e faʻaaoga ai le Windows lava ia. A le o lea, na o le toe faʻaleleia mai se pulou po o le taavale lele o le a fesoasoani.

Faʻatele: Toe faʻafoʻiina o le fale faʻanatura o le Windows 10, Windows 7

Metotia 2: Faʻasalalau Faʻatonu

O lenei faʻatulagaga e leai se eseesega mai le mea lava e tasi mo komepiuta o le komepiuta. Afai ei ai sau faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo se moliuila afi, ona mafai loa lea ona amata le faʻapipiʻi e aunoa ma se faʻaogaina faaopoopo. Afai e leai se vaʻa, e tatau ona faia.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona fai se komepiuta pulou USB flash Windows 10, Windows 8, Windows 7
Faʻatuina o se taavale faʻamalosi e faʻaaogaina ai polokalama eseese

Ma le isi, e tatau ona e fetuutuunai ia tulaga BIOS ina ia o le USB flash drive o le muamua lea i le tilivae faʻa.

Faitau atili: Faʻapefea ona seti le taaʻa mai le pulou USB flash

O le pito mulimuli ma sili ona taua o le faʻapipiʻiina lea o le masini komepiuta.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows

A maeʻa faʻapipiʻiina, o le a matou mauaina se polokalama mamanu lea o le a aoga mo se taimi umi e aunoa ma ni toilalo ma ni mea sese. Ae peitaʻi, mo le faʻatinoga masani o vaega uma o le komepiuta, e tatau foi ona e faʻapipiʻi uma avetaavale.

O faatonuga mo le sailia ma le faapipiiina o avetaavale mo se numera tele o laptopops ua uma ona i luga o la matou upega tafaʻilagi. Ina ia suʻesuʻe i ai, e manaʻomia ona e lolomiina i le fanua suʻesuʻe i luga o le itulau autu "Avetaavale komepiuta" e aunoa ma ni upusii.

Afai e leai se faʻamatalaga faapitoa mo lau faʻataʻitaʻiga, ona faitau lea o tusiga na faʻamoemoeina mo isi komipiuta o lenei mea gaosi oloa. O le suʻesuʻega ma le faʻapipiʻiina o le a tutusa.

Faaiuga

I lenei tusiga, matou te talanoaina ni filifiliga se lua mo le toe faʻaofiina o Windows i le komepiuta. Le sili ma le sili ona lelei i le vaitau o le taimi ma le taumafaiga o le toe faʻaleleia o mea aoga faʻapitoa. O le mafuaaga lena e le fautuaina ai le "talepeina" le falegaosi "Windows", aua pe a mavae lenei vaega o le a leiloloa. Afai, ae ui i lea, ua suia le faiga, ona pau lea o le auala e toe faʻaaoga ai mai le masini faʻapipiʻi masini.