Faʻafefea ona faʻalautele le AutoCAD

O le faʻaalia o se ata i fua eseese o se galuega e tatau ona faʻatulagaina e polokalame faʻavae mo le mamanuina. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaali atu mea faʻatulagaina mo faamoemoega eseese ma fai ni pepa ma ni ata tusi.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e sui ai le fua o le ata ma mea o loʻo aofia ai i le AutoCAD.

Faʻafefea ona faʻalautele le AutoCAD

Seti le fua o le ata tusi

E tusa ai ma tulafono o ata tifaga, o mea uma e faia ai le ata tusi e tatau ona faia i le 1: 1. O sikuea sili atu ona faʻatusatusa e tuʻuina atu i ata tusi mo na o lomiga, faʻapolopolo i le faatulagaga numera poʻo le taimi e fatuina ai ni laasaga o pepa galue.

Itū Talafeagai: Faʻafefea ona teu sau ata tusi i le PDF i le AutoCAD

Ina ia mafai ona e sosoʻo i totonu poʻo fafo atu o le ata na faasaoina i le AutoCAD, kiliki "Ctrl + P" ma i le faamalama o le faatulagaga lolomi i le Siata Scale, filifili le mea talafeagai.

A uma ona filifili le ituaiga o ata na faasaoina, o lona faatulagaga, faʻalautelega ma le mea e teu ai, kiliki "Vaʻai" e iloa ai pe faapefea ona fetaui lelei le ata sikola i le pepa o lumanai.

Faʻaaogā Faʻamatalaga: O Ki Ui i le AutoCAD

Fetuunai le fua o le ata i luga o le faatulagaga

Kiliki le Taiala Lisi. O le laupepa lenei, lea e mafai ona aofia ai au ata tusi, faʻamatalaga, tusi tusi, ma isi mea. Suia le fua o le ata i luga o le laasaga.

1. Filifili se ata tusi. Tatala le faletusi o meatotino e ala i le valaau mai i le lisi autu.

2. I le "Auiliiliga eseese" o meatotino, saili le laina "Tulaga Faatauaina". I le lisi pa'ū, filifili le fua faʻatatau.

Faʻasalalau i totonu o le lisi, faʻagasolo le peʻa (e aunoa ma le kilikiina) ma o le ae iloa pe faapefea ona suia le fua o le ata.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona faia se paʻepaʻe papaʻe i le AutoCAD

Faʻailoga mea faitino

E i ai se eseesega i le va o le susuluina o se ata tusi ma mea faʻamalosi. O le fuaina o se mea faitino i le AutoCAD o lona uiga o le faʻatupulaʻia poʻo le faaitiitia o ona uiga masani.

1. Afai e te manaʻo e faʻasolo se mea faitino, filifili i ai, alu i le Home tab - Faʻasalaga, kiliki le laiga Scale.

2. Kiliki i luga o le mea faitino, faʻamalamalamaina le pito i lalo (o le tele o taimi o le faʻaogaina o laina eletise ua filifilia e avea ma nofoaga autu).

3. I le laina o loʻo aliali mai, faʻapipiʻi se numera o le a fetaui ma vaega o le faʻamalo (mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ulufale i le "2", o le a faaluaina le mea).

Matou te fautuaina oe e faitau: Faʻapefea ona faʻaaoga le AutoCAD

I lenei lesona na matou faʻamalamalama ai le auala e galulue ai ma fua i le siosiomaga o le AutoCAD. Aoao auala o le faʻamalo ma le saoasaoa o lau galuega o le a faʻatupulaia ma le maoaʻe.