Aveese le puipuiga mai le faletusi Excel

O le faʻaaogaina o puipuiga i faila o Excel o se auala sili lea e puipui ai oe lava mai tagata e le gata i ai ma a oe lava mea sese. O le faafitauli e le o tagata uma e iloa le auala e aveese ai le loka, ma afai e tatau ai, ia mafai ona faʻasaʻo le tusi pe na o le matamata i ona mea. O le fesili e sili atu ona aoga pe afai e le o le tagata e faaaogaina ia lava le upu sapalai, ae o se isi tagata na te lafoina le upu upu, ae o le tagata le malamalama e le iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaumauga o le gau o le palaka. Sei o tatou sailia pe faapefea, pe a tatau ai, ona aveese le puipuiga mai le pepa Excel.

Lesona: Faʻafefea ona puipuia le pepa a le Microsoft Word

Auala e tatala ai

E lua ituaiga o lola o le faila Excel: puipuiga mo se tusi ma le puipuiga mo se pepa. E tusa ai ma lea, o le algorithm le faʻamalo e faʻalagolago i le metotia o le puipuiga na filifilia.

Metotia 1: tatala le tusi

Muamua, saili pe faapefea ona aveese le puipuiga mai le tusi.

  1. A e taumafai e tamoʻe se faila Excel puipuia, e tatala se tamai faamalama e ulufale ai i le upu upu. Matou te le mafai ona tatala le tusi seʻia matou faʻamaʻotiina. O lea, ulufale i le upega tafailautusi i le nofoaga talafeagai. Kiliki i le "OK" button.
  2. A maeʻa lena tusi e tatala. Afai e te manaʻo e aveese le puipuiga, alu i le lisi "File".
  3. Alu i le vaega "Auiliiliga". I le ogatotonu o le faamalama kiliki le ki. "Puipui le tusi". I le lisi faʻaiʻu, filifili le aitema "Faʻamalamalamaina i le upu faʻamaonia".
  4. Toe tatala foi se faamalama i se upu tusia. Tau lava o le aveeseina o le upega tafai mai le mea e ulufale ai ma kiliki i le "OK" button
  5. Faʻafesuia le suiga o faila ile alu ile tab "Aiga" oomi le ki "Faasaoina" i le foliga o se afifi i le pito i luga o le itu tauagavale o le faamalama.

I le taimi nei, pe a tatalaina se tusi, e te le manaʻomia ona e ulufale i se upu faila ma o le a le toe puipuia.

Lesona: Faʻapefea ona tuʻu se faʻaulu i luga o se faila Excel

Metotia 2: tatala le pepa

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e setiina se upu faʻaulu i se isi pepa. I lenei tulaga, e mafai ona e tatalaina se tusi ma e mafai foi ona e vaʻai i faʻamatalaga i se pepa loka, ae o le suia o sene i totonu o le a le toe aoga. A e taumafai e faʻataʻitaʻia, o loʻo i ai se savali i totonu o le pusa o faʻamatalaga e taʻuina atu ai ia te oe e puipuia le cell mai suiga.

Ina ia mafai ona faasaʻo ma aveese atoa le puipuiga mai le pepa, e tatau ona e faia se faasologa o gaioiga.

  1. Alu i le lisi "Iloiloga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Suiga" kiliki le faamau "Pepa puipuia".
  2. O se faamalama e matala i totonu o le fanua lea e te manaomia e te ulufale ai i le upu saini seti. Ona kiliki ai lea o le ki "Lelei".

A maeʻa lena, o le puipuiga o le a aveeseina ma o le a faʻaaoga e le tagata faʻaaoga le faila. Ina ia puipuia le laupepa, e tatau ona e toe faʻaaogaina lona puipuiga.

Lesona: Faʻafefea ona puipui se cell mai suiga i Excel

Metotia 3: Faʻamalo i le suia o le faila faila

Ae, o nisi taimi e iai faʻasalalauga pe a faʻapipiʻi e le tagata faʻaaoga se laupepa faʻatasi ai ma se upega tafailautusi, ina ia aua le faʻafuaseʻi ona faia ni suiga, ae le mafai ona manatuaina le igoa. E matua faanoanoa lava, e pei o se tulafono, faila ma faʻamatalaga taua o loʻo fesuiaʻi ma o le leiloa o le upu faʻaulu ia i latou e mafai ona taugata mo le tagata faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai se ala e alu ese ai mai lenei tulaga. Moni, e tatau ona tinker faʻatasi ma le faʻailoga pepa.

  1. Afai ei ai le faʻaopoopoga o lau faila xlsx (Excel workbook), ona alu saʻo atu lea i le parakalafa lona tolu o faatonuga. Afai o lona faʻaopoopoga xls (Excel 97-2003 galuega), ona tatau lea ona toe manatua. O le mea e lelei ai, afai e na o le pepa o loʻo faanumeraina, ae le o le tusi atoa, e mafai ona e tatalaina le pepa ma faʻasaoina i soʻo se faʻapipiʻi avanoa. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "File" ma kiliki mea "Faasaoina ... ...".
  2. A vagana ai matala matala. Manaomia i le parakalafa "Pusa o Faiga" seti le tau "Api tusi Excel" nai lo "Galuega Excel 97-2003". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. O le xlsx tusi e masani lava o se zip archive. Matou te manaʻomia le teuteu o se tasi o faila i lenei 'upega tafaʻilagi. Ae mo lenei mea e tatau ona e vave suia le faʻaopoopoga mai le xlsx i le zip. Matou te pasi atu i le tagata sailiili i le faʻamaumauga o le disiki lea o loʻo i ai le pepa. Afai e le o vaaia faʻaopoopoga o faila, ona kiliki lea o le ki. "Toto" I le pito i luga o le faamalama, i le lisi o le pa'ū, filifili le aitema "Filifiliga o faila ma sailiga".
  4. O le matala o le faitotoʻa e tatalaina. Alu i le lisi "Vaʻai". Suʻe se mea "Fafaʻi faʻaopoopoga mo ituaiga faila ua uma ona faamauina". Tatala ma kiliki le ki. "Lelei".
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei gaioiga, pe a le faʻaalia le faʻaopoopoga, na foliga mai. Tatou kiliki i luga o le faila ma le kiliki saʻo ma o le faʻaaliga faʻapipiʻi o le lisi ua tatou filifilia ai le aitema Faaigoa.
  6. Sui le faʻaopoopoga ma xlsx i luga zip.
  7. A maeʻa ona toe faʻailogaina, ua vaʻai e Windows lenei pepa e avea o se faʻamaumauga ma e mafai ona tatalaina faʻatasi e faʻaaoga ai le tagata suʻesuʻe e tasi. Faalua-lua lenei faila.
  8. Alu i le tuatusi:

    filename / xl / worksheets /

    Faʻamaumauga ma faʻaopoopoga xml i totonu o lenei tusi lesona o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i pepa. Tatala le tasi muamua ma soʻo se tusitala o tusitusiga. E mafai ona e faʻaaogaina le Windows Notepad i totonu o nei faamoemoega, pe mafai foi ona e faʻaaogaina se polokalama sili atu ona maualuga, mo se faataitaiga, Notepad ++.

  9. A maeʻa le polokalama, matou te pipiʻi le tuʻufaʻatasiga autu i luga o le komepiuta Ctrl + FO le a le mea e mafua ai le sailiga i totonu mo le talosaga. Matou te tietie i le faʻamatalaga o le pusa suʻesuʻe:

    pepaFaunuʻuga

    O loʻo matou sailia mo le tusiga. Afai e le maua, ona tatala lea o le faila lona lua, ma isi. Fai lenei mea seia maua le mea. Afai o le tele o pepa Excel e puipuia, o le a fai le aitema i faila e tele.

  10. A maeʻa lenei elemene, tape faʻatasi ma faʻamatalaga uma mai le amataga o le pine i le pine tapuni. Faasaoina le faila ma tapuni le polokalama.
  11. Toe foʻi i le faʻamaumauga o nofoaga faʻamaumauga ma toe suia lona faʻaopoopoga mai zip i xlsx.

I le taimi nei, ina ia faʻasolo se pepa Excel, e le manaʻomia ona e iloa le upu masini ua galo e le tagata faʻaaoga.

Metotia 4: Faʻaaoga Talosaga Autu Tolu

E le gata i lea, afai ua galo ia te oe le upu faʻailoga, ona mafai lea ona ave le loka e ala i le faʻaaogaina o faʻasalalauga lona tolu. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻamalo le fatuga mai le pepa puipuia ma le faila uma. O se tasi o talosaga lauiloa i lenei eria Faʻaleleia le Faʻasalaga Faʻasalalauga a le OFFICE. Mafaufau i le auala mo le toe faʻaleleia o puipuiga ile faʻataʻitaʻiga o lenei aoga.

Faʻasalaga Faʻasalaga MANATU AUTU mai le ofisa aloaia.

  1. Faʻasaʻo le tusi talosaga. Kiliki i le mea autu "File". I le lisi pa'ū, filifili le tulaga "Tatala". Nai lo o nei gaioiga, e mafai foi ona e taina le pusa kesi Ctrl + O.
  2. E tatalaina se matala o le faila. Faatasi ai ma le fesoasoaniga, alu i le faʻailoga lea o loʻo i ai le tusi faigaluega Excel manaomia, lea na leiloa ai le uputusi. Filifili ma kiliki le ki. "Tatala".
  3. Ua tatala le Wizard o le Toefuataʻiina o Upu, lea e lipotia ai o le faila o le malupuipuia o upu. Matou te taomi le faamau "Lisi".
  4. Ona amata loa lea o le lisi o mea e tatau ona e filifili ai po o le a le vaaiga o le puipuiga o le a tatalaina. I le tele o tulaga, o le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻu ese lea o tulaga le talafeagai ma naʻo le tulaga o le toilalo e taumafai e suia i latou i le taumafaiga lona lua. Matou te taomi le faamau "Fai".
  5. O le taualumaga mo le filifilia o upu tatala e amata. E mafai ona umi se taimi, e fuafua i le lavelave o le upu tulafono. O le malosi o le faagasologa e mafai ona matauina i le pito i lalo o le faamalama.
  6. A maeʻa le faʻamaumauga, o le a faʻaalia se faamalama o le a faʻamaumau ai se faʻamaloiloga aoga. E na ona e manaʻomia e momoe le faila o le Excel i le masani masani ma ulufale i le code i le matata talafeagai. I le taimi lava e maeʻa ai lenei, o le a tatala le salalau o Excel.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e aveesea ai puipuiga mai Excel. O le fea oi latou e tatau ona faaaoga e le tagata faaaoga, e fuafua i le ituaiga o poloka, faapea foi le maualuga o ona tomai ma le vave ona ia manao e maua se taunuuga faamalieina. O le auala e le faʻaaoga e faʻaaoga ai se faʻamatalaga tusitusia e vave, ae manaʻomia ai nisi malamalama ma taumafaiga. O le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa atonu e manaʻomia ai le tele o le taimi, ae o le talosaga e toetoe lava o mea uma lava.