Faʻafefea ona faʻatulaga le Maketi Taʻaloga

Aʻo galue ma se numera tele o faʻamatalaga i pepa taitasi i totonu o Microsoft Excel, e tatau i se tasi ona siakiina e le aunoa nisi o vaega. Ae, afai ei ai le tele oi latou, ma o lo latou eria e taʻalo atu i tua atu o le lau, o le faʻaauau pea o le pusa taʻavale e le talafeagai. O tagata atinaʻe Excel ua naʻo le tausia lelei o le faʻaogagofie o tagata faʻapitoa e ala i le faʻafeiloaia i totonu o lenei polokalame le mafai ona faʻapipiʻi nofoaga. Sei o tatou sailia le auala e faʻaleleia ai se vaega i luga o se laupepa i Microsoft Excel.

Faʻasologa o nofoaga

O le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona faʻapipiʻi nofoaga i luga o se laupepa e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga a Microsoft Excel 2010. Ae, e aunoa ma le tau manuia, o le algorithm o loʻo faʻamatalaina i lalo e mafai ona faʻaaoga i Excel 2007, 2013 ma 2016.

Ina ia amata amataina le vaega, e tatau ona e alu i le "View" tab. Ona filifili ai lea o le masini o loʻo i lalo ma i le taumatau o le nofoaga taula. O lona uiga, o le vaega atoa o le ai luga ma le tauagavale o lenei masini o le a tumau.

A maeʻa, kiliki le ki "Faʻasolo le nofoaga", o loʻo i luga o le lipine i le vaega o meafaigaluega "Matapiʻe". I le lisi pa'ū lea e aliali mai, ia filifili foi le 'aitema "Faʻasaʻo nofoaga".

A maeʻa lena, o le vaega o loʻo i luga ma le agavale o le filifili filifilia o le a faʻamautuina.

Afai tatou te filifilia le muamua cell i le itu tauagavale, ona faʻapipiʻiina lea o sel uma o loʻo i luga.

E faigofie lenei mea aemaise lava i mataupu o loʻo i ai le faʻailoga o le laulau e aofia ai le tele o laina, talu mai le faʻafeiloaʻiga ma le laina pito i luga o laina e foliga mai e le talafeagai.

E tutusa foʻi, afai e te faʻaogaina se pine, filifili le pito i luga o le cell, ona faʻapitoa lea o le vaega atoa i le itu tauagavale.

Tatala vaega

Mo le vavaeina o vaega ua pipiʻi, e te le manaʻomia ona filifili ni siama. E lava le kiliki i le kesi "Faʻamau nofoaga" o loʻo i luga o le lipine, ma filifili le 'aitema "Nofoaga le faʻamaonia".

A maeʻa lena, o nofoaga uma e faʻatulagaina o loʻo i luga o lenei pepa o le a tuʻuina.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faʻagasologa mo le faʻapipiʻiina ma le faʻaleleia o eria i Microsoft Excel e faigofie tele, ma e mafai foi ona e fai atu, faʻaogaina. O le mea e sili ona faigata o le sailia lea o le faʻamaufaʻailoga saʻo o le polokalama, lea o loʻo i ai mea faigaluega mo le foia o nei faafitauli. Ae, ua tatou maua i luga le faʻamatalaina auʻiliʻiliga le auala mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia o vaega i totonu o lenei faʻasologa o ripoti. O se mea sili ona taua, talu ai, e ala i le faʻaaogaina o le vaega e faʻatulaga ai galuega, e mafai ona e faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le Microsoft Excel, ma faʻapolopolo lou taimi.