E faʻapefea ona siaki le saoasaoa o le tape (HDD, SSD). Suʻega vave

Le aso lelei.

O le saoasaoa o le komepiuta atoa e faalagolago i le saoasaoa o le disk! Ma, o le mea e ofo ai, o le tele o tagata e le amanaiaina lenei taimi ... Ae o le saoasaoa o le utaina o Windows OS, o le saoasaoa o le kopiina o faila i / mai se pulou, le saoasaoa lea e amata ai polokalama (uta), ma isi. - mea uma e faʻatatau i le saoasaoa o le disk.

O le taimi nei i PC (komipiuta) e lua ituaiga o disks: HDD (puʻe puʻupuʻu - o le taʻavale masani) ma le SSD (o le taʻavale-malo-o le taʻavale fou-o le tino fou). O nisi taimi o le saoasaoa o le televave (mo se faataitaiga, Windows 8 i laʻu komepiuta ma SSD amata i le 7-8 sekone, pe tusa ma le 40 sekone mai se HDD - o le eseesega e tele!).

Ma o lenei e uiga i mea aoga ma le auala e mafai ai ona e siaki le saoasaoa o le disk.

Crystaldiskmark

O upega tafaʻilagi: //crystalmark.info/

O se tasi o laupepa aupito sili ona lelei mo le siakiina ma le suʻega o vitio o le disk (o le fesoasoani e lagolagoina uma le HDD ma le SSD). Galue i faiga faʻaaogaina Windows uma: XP, 7, 8, 10 (32/64 pits). E lagolagoina le gagana Rusia (e ui o le aoga e faigofie tele ma e faigofie ona malamalama ma leai se malamalama i le Igilisi).

Fig. 1. O le faamalama autu o le polokalama CrystalDiskMark

Ina ia tofotofo lau taavale i CrystalDiskMark e te manaʻomia:

  • filifili le numera o le tusitusi ma le faitau i poloka (i le Fig 2, o le numera o le 5, o le sili sili ona lelei);
  • 1 GiB - faila faila mo le suʻega (o le filifiliga sili);
  • "C: " o le tusi siaki mo le suʻega;
  • Ina ia amata le suega, ia kiliki le "All" button. I le auala, i le tele o tulaga, e taʻitaʻia i latou e le manoa "SeqQ32T1" - o lona uiga. faasolosolo faitau / tusitusi - o le mea lea, e mafai ona e filifilia se suʻega patino mo lenei filifiliga (e tatau ona e taomi le ki o le igoa e tasi).

Fig. 2. suega na faia

O le muamua saoasaoa (koluma Faitau, mai le Igilisi "faitau") o le saoasaoa o le faitauina o faʻamatalaga mai le disk, o le koluma lona lua o loʻo tusi i le disk. I le ala, i le mati. 2 SSD le siakiina (Silicon Power Slim S70): 242,5 Mb / s le saoasaoa o le faitau e le o se faailo lelei. Mo le SSDs nei, o le vave sili ona lelei o le a sili atu i le 400 400 Mb / s, pe afai e fesootai i le SATA3 * (e ui o le 250 Mb / s e sili atu nai lo le saoasaoa o se HDD masani ma o le faateleina o le saoasaoa o loo vaaia i mata le mautonu).

* E faʻapefea ona fuafua le faʻaogaina o le disabilities SATA?

//crystalmark.info/download/index-e.html

Le fesoʻotaʻiga i luga, i le faaopoopo atu i CrystalDiskMark, e mafai foi ona e sii mai se isi mea aoga - CrystalDiskInfo. O lenei aoga o le a faʻaali atu ai ia te oe le SMART, o lona vevela ma isi ala (i se tulaga lautele, o se aoga sili ona lelei mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le masini).

A maeʻa lana faʻalauiloa, faʻalogo i le laina "Faʻaliliuga o le Faʻasologa" (Tagaʻi Ata 3). Afai o lenei laina o loʻo faʻaali atu ia te oe SATA / 600 (e oo atu i le 600 MB / s), o lona uiga o le taavale e galue i le SATA 3 mode (pe afai o le laina o loʻo faailoaina SATA / 300 - o lona uiga o le bandwidth maximum of 300 MB / s is SATA 2) .

Fig. 3. CrystalDiskinfo - faamalama autu

AS SSD Benchmark

O le upega tafailagi a le tusitala: //www.alex-is.de/ (faʻaoga e download i le pito i lalo o le itulau)

O se isi mea sili ona manaia. Faʻatagaina oe e faʻavave ma faigofie ona suʻeina le puʻupuʻu o se komepiuta (komepiuta): vave ona iloa le saoasaoa o le faitau ma le tusitusi. E le manaʻomia le faʻaogaina o le faʻafanua (e pei o le aoga muamua).

Fig. 4. Suʻega SSD i le polokalama.

PS

Ou te fautuaina foi e faitau le tusiga e uiga i polokalama sili mo le malo malo:

I le auala, o se aoga tele mo le suʻesuʻeina o le HDD atoa - HD Tune (o le a le fiafia i mea taua i luga, e mafai foi ona e ave i totonu o le arsenal :)). Ua ou maua uma lava. Lelei taavale lelei uma!