E faʻapefea ona tape se tala i Outlook

O aso uma lava, o le tele o tekonolosi feaveaʻi ua faʻaleagaina ai le lalolagi, tuleia i totonu o PC ma PC komepiuta. I lenei itu, mo i latou e fiafia e faitau i-tusi i luga o masini ma BlackBerry OS ma le tele o isi faiga faʻaoga, o le faafitauli o le liua o le FB2 i le MOBI e talafeagai.

Auala o le liuaina

E tusa ma le tele o isi vaega, e lua auala mo le faaliliuina o le FB2 (FictionBook) i le MOBI (Mobipocket) i luga o komepiuta - o le faʻaogaina o le Initaneti ma le faʻaaogaina o polokalama faʻapipiʻi, faʻapitoa, polokalama faʻaliliu. I luga o le auala mulimuli, lea lava ia e vaevaeina i ni auala eseese, e faalagolago i le igoa o se tusi faapitoa, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

Metotia 1: AVS Converter

O le polokalame muamua, lea o le a talanoaina i le tusi lesona o loʻo iai nei, o le AVS Converter.

Download AVS Converter

  1. Faʻasaʻo le tusi talosaga. Kiliki "Faaopoopo Failautusi" i le ogatotonu o le faamalama.

    E mafai ona e kilikiina le faʻamaumauga ma le igoa tutusa lava i luga o le laulau.

    O isi filifiliga o gaioiga e maua ai le manipasi e ala i le lisi. Kiliki "File" ma "Faaopoopo Failautusi".

    E mafai ona e faʻaogaina le faʻatasi Ctrl + O.

  2. Ua tatalaina le faamalama matala. Suʻe le nofoaga o loʻo manaʻomia FB2. Filifili le mea faitino, faʻaaoga "Tatala".

    E mafai ona e faʻaopoopo FB2 e aunoa ma le faʻamalosia o le faamalama o loʻo i luga. E tatau ona e toso le faila mai "Saili" i le nofoaga o talosaga.

  3. O le a faʻaopopo le mea. E mafai ona matauina ana mea i le ogatotonu o le faamalama. I le taimi nei, e tatau ona e faʻamaonia le faatulagaga o le a toe faʻafouina ai le mea. I poloka "Faʻatulagaina o Faʻatulagaga" kiliki i le igoa "I le eBook". I le lisi pa'ū e aliali, filifili le tulaga "Mobi".
  4. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamaonia se numera o faʻasalalauga mo le mea e alu ese. Kiliki "Faasologa o Filifiliga". O le a tatalaina se mea se tasi. "Save Cover". I le le mafai, o loʻo i ai se vaitusi i tafatafa ane, ae afai e te tatalaina lenei pusa, ona leai lea o le tusi mai le faʻavaa pe a uma ona faʻaliliuina i le MOBI format.
  5. Kiliki i le igoa o le igoa "Faʻatasi", e ala i le siakiina o le atigipusa, e mafai ona e faʻafefiloi le tele o e-tusi i le tasi pe a uma ona liliu, pe afai ua e filifilia ni punaoa. I le tulaga ua faʻamaonia le pusa meli, o le tulaga le lelei, o mea o loʻo i totonu o mea faitino e le o fusia.
  6. Kiliki i le igoa i le vaega FaaigoaE mafai ona e tofia le igoa o le faila faila i le faʻaopoopoga MOBI. Ona o le le mafai, o le igoa lava e tasi o le punavai. O lenei tulaga o mataupu e fetaui ma le itu "Igoa Muamua" i lenei poloka i le lisi pa'ū "Faʻamatalaga". E mafai ona e suia e ala i le siakiina o se tasi o mea nei e lua mai le lisi pa'ū:
    • Tusitusiga + Counter;
    • Counter + Text.

    O lenei mea o le a faʻagaoioia le eria. "Upu". O iinei e mafai ona e aveina le igoa o le tusi, lea e te manatu e talafeagai. Ma le isi, o le numera o le a faaopoopoina i lenei igoa. E sili ona aoga lenei mea pe afai oe liliu faʻatasi ni mea faitino i le taimi e tasi. Afai na e filifilia muamua le mea "Counter + Text", o le numera o le a iai i luma o le igoa, ma pe a filifilia le filifiliga "Text + Counter" - mulimuli ane. Tetee faʻafeagai "Igoa o Galuega" o le igoa o le a faʻaaliina ina ia o le a maeʻa pe a uma ona toe faʻaleleia.

  7. Afai e te kiliki i le mea mulimuli "Aveese Ata", o le a mafai ona maua ata mai le punavai ma tuʻu i totonu o se isi pusa. O le leai, o le a avea ma se lisi. "My Documents". Afai e te manaʻo e suia, kiliki i le fanua "Foliga Faʻaiga". I le lisi e aliali, kiliki "Iloiloga".
  8. Faʻaalia "Suʻe Failautusi". Ulufale le tusi talafeagai, filifili le lisi autu ma kiliki "Lelei".
  9. A uma ona faʻaalia le ala e fiafia i ai i le mea "Foliga Faʻaiga", e amata ai le faʻataʻitaʻiga e tatau ona e kiliki "Aveese Ata". O ata uma o le pepa o le a faʻapolopolo i se isi pusa.
  10. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamaonia le faila lea o le a toe tuʻu saʻo atu ai le tusi toe fuataina. O le tuatusi o loʻo i ai nei o le faila faila o loʻo faʻaalia i le elemene "Foliga Faʻatino". Ina ia suia, kiliki "Iloilo ...".
  11. Toe faʻafouina "Suʻe Failautusi". Filifili le nofoaga o le mea toe faʻafouina ma lolomiina "Lelei".
  12. O le tuatusi tofia o le a faʻaalia i totonu o le aitema "Foliga Faʻatino". E mafai ona e amata toe faʻafouina e ala i le kiliki "Amata!".
  13. Toe faʻaleleia le faʻaleleia, o ona faʻalelei o loʻo faʻaalia i le pasene.
  14. A maeʻa ona faʻauʻu le pusa talanoa, pe a iai se tusiga "Na maeʻa manuia le liua!". E tuʻuina atu e alu i le faʻaiuga pe a maeʻa le MOBI ua maea. Faasolo i lalo "Faʻasalalau avanoa".
  15. Faatoagaina "Saili" pe afai o loʻo saunia le MOBI.

O lenei metotia e mafai ai e oe i le taimi lava e tasi ona liua se vaega o faila mai le FB2 i le MOBI, ae o lona autu "itiiti" o le Document Converter o se oloa totogi.

Metotia 2: Caliber

O le tusi o loʻo mulimuli mai e faʻatagaina ai oe e toe faʻaleleia le FB2 i le MOBI - faʻatasi le Caliber, o se tagata faitau, tagata liliu mai ma le faletusi eletise i le taimi lava e tasi.

  1. Faʻatoaga le talosaga. Ae e te leʻi amataina le toe faʻaleleia o taualumaga, e tatau ona e faʻaopopo se tusi i le polokalama o fale teu oloa. Kiliki "Faaopoopo Tusi".
  2. Ua tatala le atigi "Filifili tusi". Suʻe le nofoaga o le FB2, maka ma lolomi "Tatala".
  3. A maeʻa ona tuʻuina atu se mea i le faletusi, o lona igoa o le a faʻaalia i le lisi faʻatasi ai ma isi tusi. Ina ia alu i suiga o le liua, siaki le igoa o le mea o loʻo manaʻomia ile lisi ma kiliki "Tusi Liliu Mai".
  4. O le faamalama mo le toe fuataina o le tusi ua fausiaina. O iinei e mafai ona e suia ai se numera o mea e faʻailoa ai. Mafaufau i taga i le lisi "Metadata". Mai le faasologa o le lisi "Faʻatulagaina o Faʻatulagaga" filifili se filifiliga "MOBI". I lalo o le nofoaga o loʻo taua muamua o le metadata fanua, lea e mafai ona faʻatumu i lau faitalia, ma e mafai ona e tuua tulaga taua i totonu o le FB2 faila punaoa. O fua nei:
    • Igoa;
    • Toa e le tusitala;
    • Faʻasalalauga;
    • Faailoga;
    • Tusitala (s);
    • Faamatalaga;
    • Faʻasologa.
  5. E le gata i lea, i le vaega e tasi, e mafai ona e suia le faʻavaa o le tusi pe a manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ata i le ituaiga o se pusa i le taumatau o le fanua "Suʻe le ata ufiufi".
  6. O le a tatalaina se faamalama o le filifiliga. Suʻe le nofoaga o loʻo i ai le ufiufi i le faʻatulagaina o foliga lea e te manaʻo e sui ai le ata o loʻo i ai nei. Filifili lenei mea, kiliki "Tatala".
  7. O se faʻamaumauga fou o le a faʻaalia i totonu o le fesoʻotaʻiga liliu.
  8. Vaʻai nei i le vaega "Fuafuaga" i le itu. O le suiga lea i le va o taʻapa, e mafai ona e setiina faʻataʻitaʻiga eseese mo le vai papatisoga, tusiga, laiga, style, ma faia foi suiga o sitaili. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lisi Fonuga E mafai ona e filifilia le tele ma faʻaaogaina se isi vai papatisoga.
  9. Faʻaaoga le vaega ua tuʻuina atu "Faʻatonuina o galuega" avanoa, e manaʻomia pe ae alu i totonu e siaki le pusa "Faʻatagaina le faʻaaogaina o le gaioiga"lea e le faʻamaonia. Ma, pe a liua, o le polokalama o le a siakiina le i ai o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma, afai e maua, o le a faasaʻo mea sese ua faamaumauina. I le taimi lava e tasi, o nisi taimi o se auala talitutusa e mafai ona faʻateteleina ai le iuga mulimuli pe afai e sese le manatu o le aoga faasaʻoga. O le mea lea, o lenei tulaga e faʻaleagaina ona o le faaletonu. Ae e tusa lava pe faʻaalia i siaki siaki e le siakiina mai nisi o mea, e mafai ona e taofiofia nisi uiga: aveese faʻamavae laina, aveese laina leai se va i le va o parakalafa, ma isi.
  10. Le isi vaega "Seti Seti". I lalo nei, e mafai ona e faʻamaonia le faʻamatalaga o mea e aofia ai ma le gaioiga, faʻalagolago i le igoa o le masini lea e te fuafuaina e faitau ai le tusi pe a uma ona toe faʻatulaga. I le faʻaopoopoga, o loʻo faʻamautuina fanua faʻapitoa iinei.
  11. Ma le isi, alu i le vaega "Faʻamatala le fausaga". E iai tulaga faʻapitoa mo tagata faʻaogaina atili:
    • Faʻamatalaga o mataupu e faʻaaoga ai faʻamatalaga XPath;
    • Faailogaina o se mataupu;
    • Faʻamatalaga o itulau e faʻaaoga ai faʻamatalaga XPath, ma isi.
  12. O le vaega e sosoo ai o loʻo valaʻauina "Lisi o Mataupu". O tulaga nei mo le laulau o mea i le XPath format. E i ai foi se galuega a le tupulaga faʻamalosi pe afai e toesea.
  13. Alu i le vaega "Suʻesuʻe ma Faʻauʻu". O iinei e mafai ona e suʻeina se auiliiliga patino poʻo se faʻataʻitaʻiga mo se faʻamatalaga masani, ma toe suia i se isi filifiliga e faʻaaoga e le tagata faʻapipiʻi ia te ia lava.
  14. I le vaega "Faʻaiuga FB2" E tasi lava le nofoaga - "Aua e te faaofi se laulau o mea i le amataga o le tusi". E ala i le le mafai ona le atoatoa. Ae afai e siaki le atigipusa e sosoo ma lenei parakalafa, o le a le faʻaofiina le laulau i le amataga o le tusitusiga.
  15. I le vaega "MOBI faʻaputuga" tele isi faatulagaga. I lenei, e ala i le siakiina o atigipusa ua faʻamamaina e ala i le le mafai, e mafai ona e faia galuega nei:
    • Aua e te faaopoopoina se laulau o mea i le tusi;
    • Faaopoopo mea i le amataga o le tusi nai lo le faaiuga;
    • Faʻamaloga fanua;
    • Faʻaaoga le tusitala tusitala e avea ma tusitala;
    • Aua e te faaliliuina uma ata i le JPEG, ma isi.
  16. Mulimuli ane, i le vaega Debug E mafai ona faʻamautinoa se lisi mo le faʻaolaina o faʻamatalaga faʻapipiʻi.
  17. A maeʻa uma faʻamatalaga na e manatu e tatau ai e ulufale ai ua ulufale, kiliki e amata ai le faagasologa. "Lelei".
  18. Ua faagasolo le faagasologa o le toe fuataʻiga.
  19. A maeʻa, i le pito i lalo o le tulimanu pito i lalo o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e faʻafeagai ma le parakalafa "Galuega" tau o le a faʻaalia "0". I le vaega "Formats" pe ae faʻamaonia le igoa o le mea o le a faʻaalia le igoa "MOBI". Ina ia tatalaina se tusi ma se faʻaopoopoga fou i le tagata faitau i totonu, kiliki i luga o lenei mea.
  20. MOBI mea o le a tatala i le tagata faitau.
  21. Afai e te manaʻo e asiasi i le lisi o le MOBI, ona maeʻa lea ona filifili le igoa o le aitema e faʻafeagai ma le tau "Auala" manaʻomia e taʻalo "Kiliki e tatala".
  22. "Saili" o le a amataina le nofoaga o le toefuataiga MOBI. O lenei lisi o le a tuʻu i totonu o se tasi o faila o le faletusi Calibri. Ae paga lea, e le mafai ona e faʻatulagaina ma le lima le tuatusi o le tusi pe a liliu. Ae o lenei, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e kopiina oe lava ia "Saili" mea faitino i soʻo se isi lava faila faʻamau.

O lenei metotia o loʻo i se auala lelei e ese mai i le taimi muamua i le itu o loʻo faʻatasi ai le Calibri o se mea faigaluega saoloto. E le gata i lea, e sili atu le saʻo ma le auiliiliga o faatulagaga mo laina o le faila faila. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻaleleia o le toe faʻaleleia ma lona fesoasoani, e le mafai ona faʻamautuina patino le pusa o faʻamatalaga o faila faila.

Metotia 3: Faʻatulaga le Faletusi

O le isi tagata liliu mai e mafai ona toe faʻatulagaina mai le FB2 i le MOBI o le Faʻatulagaina Factory Faʻatulagaina Factory Factory.

  1. Faʻasologa Faʻatulagaina Fale Faʻasologa. Kiliki le vaega "Tusi". Mai le lisi o faatulagaga e aliali, filifili "Mobi".
  2. Ae, o le mea e leaga ai, o le faaletonu i totonu o codecs o loʻo liliu mai i le setete o le Mobipocket ua misi. O le a faʻaalia se faamalama e uunaia ai oe e faʻapipii. Kiliki "Ioe".
  3. O le faagasologa o le siiina mai o le codec manaomia o loo faatinoina.
  4. Ma le isi, o se faamalama ua tatala ai le ofoina atu e faapipii ai isi polokalama faaopoopo. Talu ai tatou te le manaʻomia se faʻaopoopoga, ona leʻo lea o le pusa i autafa o le parakalafa "Ou te malilie e faʻaofi" ma kiliki "Lisi".
  5. O le taimi nei o le faʻamalama mo le filifilia o le faʻamaumauga mo le faʻapipiʻiina o le codec. O lenei faatulagaga e tatau ona tuua e ala i le faaletonu ma kiliki "Faʻamau".
  6. Ua faʻapipiʻi le codec.
  7. A maeʻa, toe kiliki. "Mobi" i totonu o le faamalama autu o le Factory of formats.
  8. O le faʻamaumauga o faʻamaumauga mo le liliu atu i le MOBI faʻalauiloaina. Ina ia tusi i le tulafono FB2 mo le faʻatautaia, kiliki "Faaopoopo le File".
  9. Ua faʻamalosi le faʻamalama o le faʻaaliga. I totonu o le faatulagaga ae le o le tulaga "All Files Supported" filifili le taua "Faʻamaumauga uma". Le isi, suʻe le faʻamaufaʻamaumauga FB2. I le makaina o lenei tusi, lolomi "Tatala". E mafai ona e tagotia ni mea se tele i le taimi e tasi.
  10. Pe a toe foi i le faamalama o le toefuataiga i le FB2, o le igoa autu ma lona tuatusi o le a maua i le lisi o faila saunia. I lenei auala, e mafai ona e faʻaopoopoina se vaega o mea faitino. O le ala i le faila ma le nofoaga o faila faila o loʻo faʻaalia i le elemene "Foli Mulimuli". I le avea ai o se tulafono, o le tusi lava lea e tasi lea e tuʻuina atu ai le punavai, poʻo le nofoaga e teu ai faila i le taimi mulimuli o le liua na faʻaalia i le Faʻatulagaina Faʻatulagaga. Ae paga lea, e le o taimi uma lava lea e faʻaaogaina ai e tagata faʻaoga. Ina ia seti le tusi mo le nofoaga o le mea ua toe teuteuina, kiliki "Suiga".
  11. Faatoagaina "Suʻe Failautusi". Faailoga le faʻailoga autu ma kiliki "Lelei".
  12. O le tuatusi o le lisi filifilia o le a faʻaalia i totonu o le fanua "Foli Mulimuli". O le alu i le faʻaoga autu o le Faʻatulagaina Faʻatulagaga, e faʻalauiloa ai le toe faʻaleleia o taualumaga, faʻasalalau "Lelei".
  13. A maeʻa ona toe foʻi atu i le faamalama faavae o le tagata liliu mai, o le galuega e faia e i matou i le liua o tafaʻaiga o le a faʻaalia i totonu. O lenei laina o le a aofia ai le igoa o le mea faitino, lona lapopoa, faatulagaga mulimuli ma le tuatusi i le tusi fafo. Ina ia amata toe faʻaleleia, maka lenei pepa ma kiliki "Amata".
  14. O le faʻatasiga faʻatinoga o le a faʻalauiloaina. O ona tulaga o le a faʻaalia i le koluma "Tulaga".
  15. A maeʻa le faʻagasologa i le koluma o le a faʻaalia "Fai"e faʻaalia ai le manuia o le galuega.
  16. Ina ia alu i le mea e teu ai meafaiva o mea na liua na e faʻamuamuaina oe i totonu o tulaga, siaki le igoa o le galuega ma kiliki i le faʻamatalaga "Foli Mulimuli" luga o le meafaigaluega.

    O loʻo i ai le isi fofo i lenei faʻafesuiaʻiga faafitauli, e ui lava e le faigofie tele nai lo le taimi muamua. Le faʻaaogaina o le tagata faʻaoga e tatau ona kiliki-i luga o le igoa o le galuega ma i le faʻailoga iloga o le lisi "Faʻasalalau Faʻasologa o Faʻailoga.

  17. O le nofoaga o le mea ua liua ua tatala i totonu "Saili". E mafai e le tagata faʻapipiʻi ona tatala lenei tusi, ave i ai, faʻafeiloaʻi, pe fai isi manipisi avanoa.

    O lenei metotia e tuʻuina mai ai tulaga lelei o lomiga muamua o le galuega: e leai se totogi ma le mafai e filifili le faʻaiʻuga o le faʻaiʻuga. Ae, o le mea e leaga ai, o le mafai ona faʻasalalau laina o le faatulagaga mulimuli MOBI i le Faʻatulagaina o Faletalimalo ua toetoe lava faʻaititia i le leai.

Na matou suʻesuʻeina le tele o auala e faʻaaogaina ai FB2 e-tusi i le MOBI faʻaoga e faʻaaoga ai le tele o tagata liliu mai. E faigata ona filifili le mea silisili, talu ai e tofu lava ma ona lava lelei ma mea le lelei. Afai e te manaʻomia le faʻamaonia o laina saʻo sili ona saʻo o le faila faila, ona sili lea ona faʻaoga le Caliber. Afai e le popole tele mo oe le faatulagaga o le faatulagaga, ae e te manaʻo e faʻamaʻo le mea tonu o le faila faila, e mafai ona e faʻaaogaina le Faʻatonu Faletusi. E foliga mai o le "uiga auro" i le va o nei polokalama e lua o le AVS Document Converter, ae, o le mea e leaga ai, ua totogi lenei talosaga.