Faʻafefea ona faʻaosoina le WebGL i Mozilla Firefox browser

O le upu MS Word e fatuina ai i taimi uma ia sootaga fesoʻotaʻi (hyperlinks) pe a uma ona taina pe tufatufaina se 'upega tafaʻilagi' URL ma faʻapipiʻi ai se ki. "Avanoa" (avanoa) poʻo "Ulufale mai". E le gata i lea, o le faia o se fesoʻotaʻiga malosi i le Upu e mafai ona faia ma le lima, lea o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Fausiaina se hyperlink masani

1. Filifili le tusitusiga po o le ata lea e tatau ona avea ma se fesoʻotaʻiga malosi (hyperlink).

2. Alu i le lisi "Faaofi" ma filifili le poloaiga iina "Lisiitisi"i totonu o se vaega "Sootaga".

3. I totonu o le pusa talanoa o loʻo faʻaalia i ou luma, ia faia taga talafeagai:

  • Afai e te manaʻo e fatu se fesoʻotaʻiga i soʻo se faila faila poʻo se 'upega tafaʻilagi, filifili i le vaega "Sooga i" tusi "Faʻasalalau, itulau uepi". I le fanua e aliali mai "Tuatusi" ulufale i le URL (mo se faataitaiga, //lumpics.ru/).

    Motugaafa: Afai e te fesoʻotaʻi i se faila e le o iloa e lau tuatusi (ala), ia kiliki i luga le aū i le lisi "Suʻe i" ma alu i le faila.

  • Afai e te manaʻo e faʻaopopo se fesoʻotaʻiga i se faila e leʻi faia, filifili i le vaega "Sooga i" tusi "Pepa fou", ona e ulufale lea i le igoa o le faila i le lumanai i le nofoaga talafeagai. I le vaega "O afea e faʻatu ai le pepa fou" filifili le parakalafa manaomia "O lenei" poʻo "Mulimuli ane".

    Motugaafa: I le faaopoopo atu i le fatuina o le hyperlink lava ia, e mafai ona e suia le meafaigaluega e populu ae e teu i luga se upu, fuaitau, po o se faila ata o loo i ai le sootaga fesoʻotaʻi.

    Ina ia faia lenei mea, kiliki "Faʻaaliga"ona ulufale ai lea i le faamatalaga manaomia. Afai e le setiina ma le lima le uunaiga, o le auala i le faila po o lona tuatusi e faʻaaogaina.

Fausia se hyperlink i se meli leai se aoga.

1. Filifili le ata po o le tusitusiga e te fuafua e liliu atu i se hyperlink.

2. Alu i le lisi "Faaofi" ma filifili le poloaiga i totonu "Lisiitisi" (vaega "Sootaga").

3. I le pusa talanoa o loʻo aliali mai i ou luma, i le vaega "Sooga i" filifili se mea "Email".

4. Faʻasalalau le tuatusi imeli ole a manaʻomia ile matata talafeagai. Ma le isi, e mafai ona e filifilia le tuatusi mai le lisi o le taimi talu ai nei na faʻaaogaina.

5. Afai e talafeagai, ia tusia le autu o le savali i le tulaga talafeagai.

Manatua: O nisi tagata sailiili ma imeli e le iloa le laina autu.

    Motugaafa: E pei lava ona mafai ona e faʻaaogaina le meafaigaluega mo se hyperlink masani, e mafai foi ona e setiina se meafaigaluega mo le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le imeli. Ina ia faia lenei mea, ia kiliki le ki. "Faʻaaliga" ma i totonu o le ala talafeagai e ulufale ai i le tusitusiga manaʻomia.

    Afai e te le ulu i le tusiga o le meafaigaluega, o le a faʻaalia le MS Word "Mailto", ma a maeʻa lenei tusiga o le ae vaʻaia le tuatusi imeli na e ulufale ai ma le autu o le imeli.

E le gata i lea, e mafai ona e fatuina se hyperlink i se meli avanoa e ala i le taina o le tuatusi meli i le pepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae ulufale "[email protected]" e aunoa ma ni upusii ma nofoaga taamilosaga "Ulufale mai", o se hyperlink ma se faʻaaogaina vave o le a otometi lava ona fatuina.

Fausia se hyperlink i se isi nofoaga i le pepa

Ina ia mafai ona fausia se fesoʻotaʻiga malosi i se nofoaga faapitoa i totonu o se pepa poʻo luga o se 'upega tafaʻilagi na e fatuina i totonu o le Upu, muamua e tatau ona makaina le mataʻitusi o le a taʻitaʻia ai lenei sootaga.

E faʻapefea ona maka le tauga o le sooga?

Faʻaaogaina o se faailoga tusi poʻo se ulutala, e mafai ona e makaina le taunuuga o le fesoʻotaʻiga.

Faaopoopo se faailoga tusi

1. Filifili se mea faitino poʻo se mea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi ai se tusi tusi, pe kiliki le kata i le itu taumatau i le nofoaga o le pepa lea e te manaʻo e faʻaofi i ai.

2. Alu i le lisi "Faaofi"kiliki le faamau "Faailoga"i totonu o se vaega "Sootaga".

3. Faʻasoa le igoa o le faailoga tusi i totonu o le fanua fetaui.

Manatua: Faailoga igoa e tatau ona amata i se tusi. Ae ui i lea, o le igoa tusifaʻailoga atonu e iai numera, ae e le tatau ona i ai avanoa.

    Motugaafa: Afai e te manaʻo e vavae upu i le igoa o le tusi tusi, faʻaaoga le uiga faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, "Website_lumpics".

4. A maeʻa faʻasalaga i luga, kiliki "Faaopoopo".

Faʻaaoga le faʻailoga o le igoa

E mafai ona e faʻaaoga se tasi o ulutala ulutala ulutala o loʻo maua i MS Word i le tusitusiga o loʻo i totonu o le nofoaga e tatau ona taʻitaʻi ai e le hyperlink.

1. Filifili se fasipepa o mea e te manaʻo e faʻaaogaina se ituaiga ulutala faʻavae.

2. I le lisi "Aiga" filifili se tasi o sitaili o loʻo maua i le vaega "Ata".

    Motugaafa: Afai e te filifilia ni tusitusiga e tatau ona foliga mai o le ulutala autu, e mafai ona e filifilia le faʻataʻitaʻi talafeagai mo le maua mai i le faʻasalalauga faʻapitoa e maua. Mo se faʻataʻitaʻiga "Igoa 1".

Faʻaopoopo se fesoʻotaʻiga

1. Filifili le anotusi po o le mea o le a avea mulimuli ane ma se hyperlink.

2. Faʻasua-saʻo i luga o lenei elemene, ma i le lisi o mea e faʻamatala ai, ia filifili "Lisiitisi".

3. Filifili i le vaega "Sooga i" tusi "Tuu i totonu o le pepa aloaia".

4. I le lisi o loʻo aliali mai, filifili le makafaʻailoga poʻo le ulutala o le a fesoʻotaʻi atu i ai le lisi.

    Motugaafa: Afai e te manaʻo e sui le faʻamatalaga o le a faʻaalia pe a e liliuina se hyperlink, kiliki "Faʻaaliga" ma ulufale i le mea e manaʻomia.

    Afai e le setiina le lima i le manoa, ona faʻaaogaina lea o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi i le faailoga tusi "faailoga tusi igoa ", ma mo le sootaga i le ulutala "Tusi o le taimi nei".

Fausia se hyperlink i se nofoaga i se faʻasalalauga lona tolu po o se itulau i luga o le upega tafaʻilagi

Afai e te manaʻo e fatuina se fesoʻotaʻiga malosi i se nofoaga faapitoa i totonu o se tusitusiga poʻo se 'upega tafaʻilagi na e faia i totonu o le Upu, muamua e tatau ona e faailogaina le mataʻitusi o le a taʻitaʻia ai lenei sootaga.

Faailoga le mea e gata ai le hyperlink

1. Faʻaopopo se tusi taʻalo i le faʻamaumauga mulimuli poʻo le itulau i luga o le upega tafaʻilagi e faʻaaogaina ai le metotia o loʻo faamatalaina i luga. Kuni le faila.

2. Tatala le faila lea e tatau ona tuʻu ai le fesoʻotaʻiga malosi i se nofoaga patino o le pepa tatala muamua.

3. Filifili le mea e tatau ona i ai i lenei hyperlink.

4. Kiliki i luga o le mea ua filifilia ma filifili le mea i le lisi autu "Lisiitisi".

5. I le faamalama e aliali, filifili i le vaega "Sooga i" tusi "Faʻasalalau, itulau uepi".

6. I le vaega "Suʻe i" faʻamaonia le ala i le faila lea na e fatuina ai le faailoga tusi.

7. Kiliki le ki. "Faailoga" ma filifili le faailoga tusi manaomia i totonu o le pusa talanoa, ona kiliki lea "Lelei".

8. Kiliki "Lelei" i totonu o le pusa talanoaga "Faaofi le sootaga".

I totonu o le pepa na e fatuina, o le a tulai mai se hyperlink i se isi pepa poʻo luga o se itulau. O le faʻamatalaga o le a faʻaalia e ala i le le manuia, o le ala i le faila muamua o loʻo i ai le tusi tusi.

Ua uma ona matou tusia e uiga i le auala e suia ai le siata mo le hyperlink.

Faʻaopoopo se fesoʻotaʻiga

1. I totonu o se pepa, filifili se fasi pepa poʻo se mea o le a avea mulimuli ane ma se hyperlink.

2. Kiliki i luga ma le kī saʻo o le kusi ma i totonu o le faʻamatalaga o tala o mea e filifili ai filifili le mea "Lisiitisi".

3. I le pusa talanoa o loʻo amata, i le vaega "Sooga i" filifili se mea "Tuu i totonu o le pepa aloaia".

4. I le lisi o loʻo aliali mai, filifili se makafaʻailoga poʻo se ulutala lea e tatau ona tuʻuina atu i se taimi mulimuli ane i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi.

Afai e te manaʻomia le suia o le faʻamatalaga e aliali mai pe ae liliuina luga o se pepelu o le hyperlink, faʻaaoga faatonuga o loʻo faʻamatalaina i vaega muamua o le tusiga.


    Motugaafa: I totonu o pepa Microsoft Office Word, e mafai ona e fatuina ni sootaga agaʻi i nofoaga patino i pepa na fatuina i isi polokalama o le ofisa. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi nei sootaga i le Excel ma le PowerPoint formats.

    O le mea lea, afai e te manaʻo e fatu se sootaga i se nofoaga i totonu o le galuega a le MS Excel, muamua fatuina se igoa i totonu, ona sosoo lea i le hyperlink i le pito o le igoa o le faila, ituaiga “#” e aunoa ma upusii, ma tua o faʻamau, faʻamaonia le igoa o le faila XLS na e faia.

    Mo se hyperlink i le PowerPoint, ia faia tonu lava le mea e tasi, pe a uma le faailoga “#” faʻamaʻoti le numera o se faʻataʻitaʻiga patino.

Faʻatupulaia vave se hyperlink i se isi faila

Ina ia vave fausia se hyperlink, e aofia ai le tuʻuina atu o se fesoʻotaʻiga i se 'upega tafaʻilagi i totonu o le Upu, e le talafeagai le faʻaaogaina o le lauliga "Faʻaofi le hyperlink", lea na taʻua i vaega uma muamua o le tusiga.

E mafai foi ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le toso-ma-drop, o lona uiga, i le na o le tosoina ma le pa'ūina o se mea filifilia po o se elemene mata mai se pepa MS Word, se URL poʻo se fesoʻotaʻiga malosi mai nisi o upega tafaʻilagi.

I se faaopoopoga, e mafai foi ona e kopiina se televise muamua pe filifilia foi mai latou mai le ripoti o Microsoft Office Excel.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fatuina saʻo se hyperlink i se faʻamatalaga auiliili o loʻo i totonu o se isi pepa. E mafai foi ona e vaʻai i tala fou na lafoina i luga o se itulau patino.

Faʻailoga taua: E tatau ona kopiina le anotusi mai le faila na muai faasaoina.

Manatua: E le mafai ona fatuina ni gaioiga aoga e ala i le tosoina o mea faitino tusi (mo se faʻataʻitaʻiga, foliga). Ina ia faia se hyperlink mo ia elemene elemene, filifili le ata ata tusi, kiliki-i luga ma filifili i le lisi autu "Lisiitisi".

Fausia se hyperlink i le tosoina o mea mai se faʻasalalauga lona tolu.

1. Faaaoga e avea o se pepa mulimuli le faila lea e te manaʻo e fatuina se fesoʻotaʻiga malosi. Faʻaola muamua.

2. Tatala le pepa o le MS Word lea e te manao e faaopoopo i ai se hyperlink.

3. Tatala le pepa mulimuli ma filifili le vaega o le tusitusiga, ata poʻo se isi lava mea o le a taʻitaʻiina e le hyperlink.


    Motugaafa: E mafai ona e faailogaina nai upu muamua o le vaega lea o le a faia ai le fesoʻotaʻiga malosi.

4. Kiliki i luga o le mea faitino filifilia, toso i luga i le faletusi, ona faʻasolo lea o le pepa Word lea e te manaʻo e faʻaopoopo i ai le hyperlink.

5. I le lisi autu o loʻo i luma o oe, filifili "Fausia se hyperlink".

6. O le fasipepa o mea filifilia, ata poʻo se isi mea o le a avea ma se hyperlink ma o le a faasino i le pepa mulimuli na e faia muamua.


    Motugaafa: A e faʻapipiʻiina le fetuu i luga o le hyperlink fatufatuina, o le auala i le pepa mulimuli o le a faʻaalia o se meafaigaluega mea e teu ai. Afai e te kiliki-i luga o se hyperlink, i le taimi nei e teu i lalo le "Ctrl", o le ae alu i le nofoaga i le pepa mulimuli lea e faasino i ai le hyperlink.

Fausia se hyperlink i le anotusi o se 'upega tafaʻilagi e ala i le tosoina.

1. Tatala se pepa o tusitusiga lea e te manaʻo e faʻaopopo ai se fesoʻotaʻiga malosi.

2. Tatala le itulau o le upega tafaʻilagi ma kiliki-i luga o le mea ua filifilia muamua lea e tatau ona taitai e le hyperlink.

3. Aumai le mea faitino ua filifilia i le faletusi, ona faʻasolo lea o le pepa lea e te manaʻo e faʻaopopo i ai se fesoʻotaʻiga.

4. Faʻamasani le kī saʻo o le kusi pe ae i totonu o le pepa, ma i le lisi o talafaʻasolopito e tatala, filifili "Fatufatuaʻi le Vaeluaga Lisi". O se fesoʻotaʻiga malosi i le mea mai le upega tafaʻilagi o le a faʻaalia i le pepa.

Kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga ma le ki muamua o loo ki "Ctrl", o le ae alu tuusaʻo i le mea na e filifilia i le matala o le masini.

Fausia se hyperlink i mea o loʻo i totonu o le Excel pepa e ala i le kopiina ma le tufaina

1. Tatala se pepa o le MS Excel ma filifili i totonu o se cell poo se tele o mea o le a faasino i ai le hyperlink.

2. Kiliki i luga o le fasipepa filifilia ma le kiliki saʻo ma kiliki le mea i le lisi autu "Kopi".

3. Tatala le pepa MS Word i le mea e te manaʻo e faʻaopoopo i ai le hyperlink.

4. I le lisi "Aiga" i se vaega "Laupapa laupapa" kiliki i le aū "Pasita"ona fai ai lea i le lisi o le pa'ū, filifili "Faʻaofi le hyperlink".

O le hyperlink i mea o loʻo i totonu o le pepa Microsoft Excel o le a faaopoopo i le Upu.

O mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e fai ai se fesoʻotaʻiga malosi i se pepa o le MS Word ma iloa le auala e faʻaopoopo ai le telefoniuʻe eseese i ituaiga eseese o mea. Matou te moomoo ia te oe o se galuega lelei ma le aoga lelei. Suʻega i le faʻatoʻilaloina o Microsoft Word.