Fausia se tamaitusi i le Microsoft Word

O se tamaitusi o se lolomiina o se natura faʻasalalauga, lolomiina i luga o se tasi pepa, ona gaugau lea i ni nai taimi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e lapoʻa lua pepa, o le mea faigaluega o ni koluma faalauiloa e tolu. E pei ona e iloa, o koluma, pe a manaʻomia, atonu e sili atu. O tamaitusi o loʻo tuʻufaʻatasia e le mea moni o le faʻasalalauga o loʻo aofia ai i totonu o loʻo tuʻuina atu i se faiga puupuu.

Afai e te manaʻo e fai se tamaitusi, ae e te le manaʻo e faʻaaluina tupe i luga o le lolomiina o auaunaga, atonu o le ae fiafia e aʻoaʻo auala e faia ai se tamaitusi ile MS Word. O avanoa o lenei polokalame e toetoe lava a le uma, e le o se mea e ofo ai ona o ia faamoemoega e aofia ai se seti o mea faigaluega. I lalo ifo e mafai ona e mauaina laasaga taʻitasi i lea laasaga i le auala e fai ai se tamaitusi ile Upu.

Lesona: Faʻapefea ona faia ni vaʻavaʻai i le Upu

Afai na e faitauina le tusiga o loʻo tuʻuina atu i luga o le fesoʻotaiga i luga, e mautinoa lava, i le teori, ua uma ona e malamalama i mea e tatau ona e faia e fatu ai se tamaitusi faasalalau poʻo se tamaitusi. Ae ui i lea, o se auiliiliga auʻiliʻili o le mataupu o loʻo manino le manaʻomia.

Suʻe itulau o itulau

1. Fausia se pepa fou o le Upu poo se mea tatala foi ua e sauni e sui.

Manatua: E ono i ai i le faila le tusi o le tamaitusi i le lumanaʻi, ae ia faia ia gaioiga talafeagai e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se pepa avanoa. I la tatou faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaogaina foi se faila leai se mea.

2. Tatala le lisi "Tapenaga" ("Faatulaga" i le Upu 2003, "Taiala Lisi" i le 2007 - 2010) ma kiliki le ki "Vaomatua"i totonu o se vaega "Itulau Faʻasologa".

3. I totonu o le lisi o loʻo faʻavaivai, filifili le mea mulimuli: "Vaʻaia Faʻamau".

4. I le vaega "Vaomatua" le faʻatalatalanoaga o faʻamatalaga o loʻo tatala, faatulaga ia tutusa tutusa 1 cm mo le pito i luga, agavale, pito i lalo, taumatau taumatau, o lona uiga, mo taʻitasi taʻitasi.

5. I le vaega "Faʻatulagaga" filifili "Fanua".

Lesona: Faʻapefea ona fai se pepa lautele i MS Word

6. Kiliki le ki. "Lelei".

7. O le faʻasalalauga o le itulau, faʻapea foʻi ma le tele o le fanua o le a suia - o le a itiiti, ae le o ese mai fafo o le taʻaloga.

Matou te momotuina se laupepa i ni koluma

1. I le lisi "Tapenaga" ("Taiala Lisi" poʻo "Faatulaga") uma i totonu o le vaega e tasi "Itulau Faʻasologa" maua ma kiliki le ki "Koluma".

2. Filifili numera manaomia o koluma mo le tamaitusi.

Manatua: Afai e le fetaui oe i mea e le faʻaaogaina (lua, tolu), e mafai ona e faʻaopoopo nisi koluma i le pepa i le faamalama "Isi koluma" (na muai valaauina lenei mea "Isi failauga") o loʻo i ai i le lisi o le ki "Koluma". Tatala i le vaega "Aofaʻi o koluma" faʻamaoti le aofaiga o loʻo e manaʻomia.

3. O le pepa o le a vaevaeina i le numera o koluma e te faʻamalamalamaina, ae o le ae le matauina lenei mea seʻia oʻo ina amata ona e tusia ni tusitusiga. Afai e te manaʻo e faʻaopopo se laina saʻo e faʻaalia ai le tuaoi i le va o koluma, tatala le dialog "Isi failauga".

4. I le vaega "Ituaiga" siaki le pusa "Separator".

Manatua: E le o faʻaalia le tagata vaʻaia i luga o se pepa avanoa; o le a faʻaalia pe a maeʻa ona e faʻaopoopoina ni tusitusiga.

I le faaopoopo atu i le tusitusiga, e mafai ona e faʻapipiʻiina se ata (faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga a le kamupani poo nisi ata) i totonu o le laulau o lau tamaitusi ma faʻasaʻo, sui le talaaga o le itulau mai le lanu paʻepaʻe i se tasi o polokalama o loʻo maua i totonu o faʻataʻitaʻiga pe faʻaopopo foi ia oe. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auʻiliʻiliga i auala e faia ai nei mea uma O faʻamatalaga ia i latou o loʻo tuʻuina atu i lalo.

E sili atu i le galue i le Upu:
Faaofiina o ata i se pepa
Faʻasaʻoina o Faʻatuina Ata
Suia le talaaga o itulau
Faʻaopoopoina se mea i le pepa

5. O laina vertical o le a faʻaalia i luga o le pepa, vavaeina koluma.

6. O mea uma o loʻo totoe o oe e te ulufale pe faʻapipiʻi le tusiga o le tamaitusi faʻasalalau poʻo le tamaitusi, ma ia faʻamatalaina foi, pe a manaʻomia.

Motugaafa: Matou te fautuaina oe e faamasani oe i nisi oa matou lesona i le galue ai ma le MS Word - o le a latou fesoasoani ia te oe e sui, faaleleia le foliga mai o le anotusi mataupu o le pepa.

Lesona:
Faʻafefea ona faʻapipiʻi fonuka
Auala e fetaui lelei ai
Auala e sui ai le fesuiaiga o laina

7. I le maeʻa ma le faʻaliliuina o le pepa, e mafai ona e lolomiina i luga o le lomitusi, pe a uma lea e mafai ona gaugau ma amata ona tufatufaina atu. Ina ia lomia se tamaitusi, fai mea nei:

    • Tatala le lisi "File" (faamau "Upu MS" i uluai lomiga o le polokalame);

    • Kiliki le ki "Lolomi";

    • Filifili se lomitusi ma faʻamaonia ou faamoemoega.

O le mea moni, ma mea uma, mai lenei tusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona faia le tamaitusi po o le pepa faʻapitoa i soo se faʻamatalaga o le Upu. Matou te moomoo mo oe manuia ma ni taunuuga sili ona lelei i le faʻaleleia o se polokalama faʻapitoa o le ofisa, o se tusitala tusitala mai Microsoft.