Fesootaiga i le lotoifale i le va o le komepiuta ma le komepiuta ma le Windows 8 (7), fesootai i le Initaneti

Lelei lelei O le taimi nei o le ai ai se tusitusiga sili e uiga i le fatuina o se fale fesoʻotaiga faʻalotoifale i le va o se komepiuta, komepiuta, papa ma isi masini. Ma o le a tatou faʻapipiʻiina fesoʻotaʻiga o lenei 'upega tafaʻilagi i le Initaneti.

* O tulaga uma o le a tumau i le Windows 7, 8.

O le anotusi

  • 1. Se mea itiiti e uiga i le 'upega tafaʻilagi
  • 2. Meafaigaluega talafeagai ma polokalama
  • 3. Taiala o le Asus WL-520GC alalaupapa mo le fesootai i le Initaneti
    • 3.1 Faʻaopoopoina le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga
    • 3.2 Suia o le tuatusi MAC i le uila
  • 4. Fesoʻotaʻiina o se komepiuta e ala ile Wi-Fi i le uila
  • 5. Fausia o se fesoʻotaʻiga i le va o le komepiuta ma le komepiuta
    • 5.1 Tofia uma komipiuta i luga o le 'upega tafaʻilagi o le' aufaigaluega galulue tutusa.
    • 5.2 Faʻaauau le felauaiga ma faila ma le lolomiina o le faʻasalalauga.
      • 5.2.1 Taʻitaʻia ma Faʻasaga mamao (mo le Windows 8)
      • 5.2.2 Faʻasoaina o File ma le Lolomitusi
    • 5.3 Tatala avanoa i faila
  • 6. Faaiuga

1. Se mea itiiti e uiga i le 'upega tafaʻilagi

O le tele o le aufaigaluega i aso nei, o le mauaina o le Initaneti, faʻafesoʻotaʻi oe i le 'upega tafaʻi e ala i le faʻaaogaina o se "uaea uʻamea" i le fale (i le auala, o le "uaea uʻamea" o loʻo faʻaalia i le ata muamua i lenei tusiga). O lenei uaea e fesoʻotaʻi atu i lau iunite, i se kiliva fesoʻotaʻiga. O le saoasaoa o sea fesootaiga o le 100 Mb / s. Pe a sii mai faila mai le Initaneti, o le saoasaoa maualuga o le a tutusa ma le ~ 7-9 MB / s * (* nisi numera na liua mai megabytes i megabytes).

I le tusiga o loʻo i lalo, matou te manatu o oe o loʻo fesootai i le Initaneti i lena auala.

Ia tatou talanoa nei e uiga i a mea faigaluega ma polokalama o le a manaʻomia e fatu ai se fesoʻotaiga i le lotoifale.

2. Meafaigaluega talafeagai ma polokalama

I le aluga o taimi, o le tele o tagata faaaoga, i le faaopoopo atu i le komepiuta masani, maua telefoni, komepiuta, otaota, lea e mafai foi ona galulue i le Initaneti. O le a sili pe afai e mafai foi ona latou maua le Initaneti. Aua nei faʻafesoʻotaʻi faʻatasi laina taʻitasi i le Initaneti!

I le taimi nei, e uiga i le fesoʻotaʻiga ... Ioe, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se PC faʻatasi ma se uaea uamea ma faʻatautaia le fesoʻotaʻiga. Ae i lenei tusiga o le a tatou le mafaufau i lenei filifiliga, aua pona komipiuta o se masini feaveaʻi, ma e talafeagai le faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti e faʻaaoga ai le tekinolosi Wi-Fi.

Le faia o se fesoʻotaʻiga e te manaʻomia router*. O le a matou talanoa e uiga i fale o lenei masini. O se tamai pusa pusa, e le sili atu nai lo se tusi, ma se antenna ma 5-6 outs.

Le alalaupapa aupito sili ona lelei Asus WL-520GC. E sili atu ona mautu, ae o le saoasaoa maualuga o le 2.5-3 mb / s.

Matou te manatu na e faʻatau mai le uila, pe ave se mea tuai mai lau uo / aiga / tuaoi. O le tusiga o le a faʻaalia ai tulaga o le alalaupapa Asus WL-520GC.

E sili atu ...

O lenei e tatau ona e iloa lau upega tafailagi ma lou nofo (ma isi tulaga) mo le fesoʻotaʻi i le Initaneti. I le avea ai o se tulafono, e masani lava ona latou o faatasi ma le konekarate pe ae ulu atu i ai ma le tagata e tausia. Afai e leai se mea faapena (e mafai ona sau se matai, faʻafesoʻotaʻi ma leai se mea), ona mafai lea ona e sailia mo oe lava e ala i le alu i totonu o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma vaʻavaʻai i ona meatotino.

E manaʻomia foʻi Aoao le address a le MAC o lau kiliva fesoʻotaʻiga (pe faapefea ona faia, iinei: E tele kamupani e resitalaina lenei tuatusi MAC, o le mea lea pe a suia - e le mafai e le komepiuta ona faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti. A maeʻa lena, tatou te faataitaiina lenei tuatusi MAC e faʻaaoga ai le telefoni.

Ua maeʻa sauniuniga uma ...

3. Taiala o le Asus WL-520GC alalaupapa mo le fesootai i le Initaneti

Aʻo leʻi faʻatūina, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi le alalaupapa i le komepiuta ma le fesoʻotaiga. Muamua, aveese le uaea e alu i lau iunite mai le 'auʻaunaga, ma tuʻuina i le router. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o se tasi o le 4 Lan galuega i lau kata o fesoʻotaiga. Sosoo, faʻafesoʻotaʻi le mana i le uila ma faʻaauau. Ina ia faamanino atili - tagaʻii le ata o loʻo i lalo.

Toe silasila i le alatele. O le toʻatele o tagata fai auala e tutusa lava le tulaga o le I / O.

A maeʻa ona faʻaaogaina le alalaupapa, o le moli o le mataupu e manuia lelei, "faʻapipiʻi", matou te agai i luma i tulaga.

3.1 Faʻaopoopoina le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga

Talu mai e na o se komepiuta e faʻapipiʻiina, ona amata ai loa lea o le seti.

1) O le mea muamua e te faia o le faʻamatalaga lea o le Initaneti Explorer (talu ona siakiina le fesoʻotaʻiga ma lenei masini, i nisi e te le o vaʻaia nisi o mea e fai).

E le gata i le pusa o le tuatusi, ia tusi: "//192.168.1.1/"(E aunoa ma ni upusii) ma ia lolomiina le" Ulufale. "Tagai i le ata o loo i lalo.

2) I le taimi nei, e tatau ona e ulufale i se username and password. I le le mafai, o le saogala ma le upufaʻaveaʻi o le "admin", faʻaoga i laina uma e lua i ni tusi Latina laiti (e aunoa ma ni upusii). Ona kiliki lea "OK".

3) I le isi itu, e tatau ona tatala se faamalama lea e mafai ai ona e setiina uma tulaga o le uila. I le uluai faʻafeiloaiga faʻafeiloaʻi, ua ofoina mai i matou e faʻaaoga le faʻapipiʻi Vavave Setup. Matou te faʻaaogaina.

4) Faʻavaeina o le taimi. O le tele o tagata e le popole pe o le a le taimi o le ai ai i le router. E mafai loa ona e alu i le isi laasaga (o le "Next" button i le pito i lalo o le faamalama).

5) O le isi, o se laasaga tāua: ua ofoina mai e filifili le ituaiga o fesoʻotaiga i Initaneti. I loʻu tulaga, o se PPPoE lea sootaga.

O le tele o tagata e tuʻuina atu na o se fesoʻotaʻiga ma faʻaoga, pe afai ei ai sau ituaiga eseese - filifili se tasi o filifiliga. E mafai ona e iloa lau ituaiga fesoʻotaʻiga i le maliega na faʻauʻuina ma le 'auʻaunaga.

6) I le isi laasaga e tatau ona e ulufale i se igoa ole igoa ma le uputatala e maua. O i latou taitoatasi ei ai a latou lava, muamua na tatou talanoa e uiga i lenei mea.

7) I totonu o lenei faamalama, e mafai ona e faʻapipiʻi avanoa e ala i le Wi-FI.

SSID - faʻaali iinei le igoa o le fesoʻotaʻiga. Mo lenei igoa o le a e suʻeina lau fesoʻotaiga pe a faʻafesoʻotaʻi ia masini i le Wi-Fi. I le faʻamuamua, e mafai ona e setiina se igoa ...

Secyrity level - Lelei e filifili WPA2. Tuuina mai le filifiliga sili ona faʻailoga faʻamaumauga.

Passhrase - seti se upu faʻaulu e te ulufale e faʻafesoʻotaʻi i lau fesoʻotaiga e ala i le Wi-Fi. O le tuua lenei fanua ma le avanoa e leai se mea e fautuaina, a leai o le a mafai e soʻo se tuaoi ona faʻaaoga lau Initaneti. E tusa lava pe i ai sau initaneti e le faatapulaaina, o loo i ai pea le faafitauli i faafitauli: muamua, e mafai ona suia tulaga o lau router, lona lua, o le a latou utaina lau alalaupapa ma o le a e sii mai faamatalaga mo se taimi umi mai le upega tafailagi.

8) I le isi, kiliki le ki "Faasao / toe amata" - faʻafeiloaʻi ma toe amata le router.

A maeʻa ona toe faʻaleleia le router, i luga o lau komepiuta e fesoʻotaʻi ma le "uʻamea uʻamea" - e tatau ona i ai le Initaneti. Atonu e te manaʻomia le suia o le tuatusi MAC, sili atu i lena mea mulimuli ane ...

3.2 Suia o le tuatusi MAC i le uila

Alu i tulaga o le router. E uiga i lenei mea i auiliiliga sili atu nai lo le maualuga.

Ona alu lea i le faatulagaga: "IP Config / WAN & LAN". I le mataupu lona lua, matou te fautuaina le sailia o le tuatusi MAC o lau kata o fesoʻotaiga. O lenei ua aoga. E tatau ona tusia i le koluma "Mac Adress", ona faasaʻo lea o tulaga ma toe amata le alalaupapa.

A maeʻa lena, e tatau ona avanoa le Initaneti i lau komepiuta i le atoa.

4. Fesoʻotaʻiina o se komepiuta e ala ile Wi-Fi i le uila

1) Liliu le komepiuta ma siaki pe a faigaluega le Wi-fi. I le tulaga o le komepiuta, e masani lava, ei ai se faailoilo (o se moli laiti-emitting diode), lea e iloa ai pe o loʻo i luga le fesootaiga wi-fi.

I luga o le komepiuta, o le tele lava o taimi, o loʻo i ai le faʻaoga e tape ai le Wi-Fi. I se tulaga masani, i lenei taimi e te manaʻomia e mafai ai.

Aptop komepiuta. O luga o loʻo faʻaalia ai le faʻaaliga o le Wi-Fi. I le faʻaaogaina o kī Fn + F3, e mafai ona e liliuina / alu ese le Wi-Fi.

2) I le isi, i le tulimanu pito i lalo taumatau o le mata, kiliki i luga o le afi o fesoʻotaiga i le wireless. I le ala, o le a faʻaalia le faataitaiga mo le Windows 8, ae mo le 7 - o mea uma lava e tutusa.

3) I le taimi nei, e manaʻomia ona matou maua le igoa o le fesoʻotaʻiga na matou tofia i ai muamua, i le parakalafa 7.

4) Kiliki i luga ma ulufale i le upu faila. Faʻamolemole siaki le pusa "faʻafesootai aunoa". O lona uiga pe afai e te liliuina le komepiuta - o le faʻaogaina o le Windows 7, 8 o le a faʻamautu faʻaalia.

5) O le mea lea, afai e te ulufale i le upu saʻo saʻo, o le a faʻapipiʻiina se faʻaoga ma o le komepiuta o le a maua le Initaneti!

I le auala, isi masini: otaota, telefoni, ma isi mea - fesootai i le Wi-Fi i se auala talitutusa: saili le fesootaiga, kiliki le fesoʻotaʻi, ulufale i le upu faila ma faʻaaoga ...

I lenei laasaga o tulaga, e tatau ona e fesootai i le Initaneti ma se komepiuta ma se komepiuta, masalo o isi masini ua uma. O lea la o le a matou taumafai e faatulaga fetuunaiga i le lotoifale i le va oi latou: o le mea moni, aisea e ave ai nisi o faila, pe aisea e ave ai se isi mai le Initaneti? A e mafai ona e galulue ma faila uma i luga o le upega tafaʻilagi i le taimi e tasi!

I le auala, o se faamaumauga e uiga i le fatuina o se server DLNA o le a sili ona manaia i le toatele: O se mea faapena e mafai ai ona e faʻaaogaina faila faʻasalalauga ma mea uma i le taimi moni: mo se faʻataʻitaʻiga, matamata i se tifaga na sii mai i luga o se komepiuta i luga o le TV!

5. Fausia o se fesoʻotaʻiga i le va o le komepiuta ma le komepiuta

Amata i le Windows 7 (Vista?), Ua faʻamalosia e Microsoft ona faʻaoga LAN. Afai i totonu o Windows XP sa sili atu ona faigofie le tatalaina o le pusa mo avanoa - o lea e tatau ona e faia nisi laasaga.

Mafaufau i le auala e mafai ai ona e tatalaina se tasi pusa mo le avanoa i luga o le upega tafaʻilagi. Mo isi uma laupepa, o le a tutusa lava faatonuga. O nei lava gaoioiga e tatau ona faia i luga o se isi komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le 'upega tafaʻilagi pe afai e te manaʻo i soʻo se faʻamatalaga mai ia maua e isi.

Pau mea tatou te manaʻomia e faia laasaga e tolu.

5.1 Tofia uma komipiuta i luga o le 'upega tafaʻilagi o le' aufaigaluega galulue tutusa.

Matou te oi laʻu komepiuta.

I le isi, kiliki i soʻo se mea ma le ki saʻo ma filifili meatotino.

O le isi, tusi le uili i lalo seia tatou maua le suiga i laina o le igoa komipiuta ma le kulupu galulue.

Tatala le "igoa faakomepiuta" tab: i le pito i lalo o loo i ai se "suiga" button. Faanatinati.

O lea e tatau ona e ulufale i se igoa faakomepiuta tulaga ese, ona sosoo ai lea igoa faigaluegalea i luga o komepiuta uma e fesoʻotaʻi atu i le 'upega tafaʻilagi i le lotoifale e tatau ona tutusa! I lenei faʻataʻitaʻiga, "GALUEGA" (vaega galue). I le ala, ia gauai atu i mea ua tusia atoa i mataitusi lapopoa.

O lenei faiga e tatau ona faia i luga o PC uma o le a faʻapipiʻi i le fesoʻotaiga.

5.2 Faʻaauau le felauaiga ma faila ma le lolomiina o le faʻasalalauga.

5.2.1 Taʻitaʻia ma Faʻasaga mamao (mo le Windows 8)

O lenei mea e manaʻomia mo tagata Windows 8 tagata faʻaaoga. E ala i le lē mafai, e le o faʻaoga lenei tautua! Ina ia mafai ai, alu i le "vaega o le puleaina", faʻaoga le "pulega" i le nofoaga suʻesuʻe, ona e alu lea i lenei mea i le lisi. Tagaʻii le ata oi lalo.

I le pulega, matou te fiafia i auaunaga. Faʻasaʻo.

O le a tatou tatalaina se faamalama i luma oi tatou ma se numera tele o auaunaga eseese. E tatau ona e faʻapipiʻiina i le faasologa ma maua ai le "faʻaogaina ma le mamao ese." Matou te tatalaina.

Ole taimi nei e tatau ona e suia le ituaiga o le faʻalauiloa i le "amataga amata", ona faʻaoga lea, ona kiliki lea i le "amataga" button. Faasao ma alu.

5.2.2 Faʻasoaina o File ma le Lolomitusi

Toe foʻi atu i le "laupapa e puleaina" ma alu i tulaga o fesoʻotaiga ma le Initaneti.

Tatala le Nofoaga Tutotonu ma Faʻasoa Faʻasoa.

I le koluma tauagavale, saili ma tatala "filifiliga o fefaʻasoaʻiga mamao".

E taua! I le taimi nei, e tatau ona matou faailogaina i soo se mea ma siaki ma liʻo matou te faʻatagaina ai le faila ma le lomitusi le fefaʻasoaaʻi, faʻamaonia le mauaina o fesoʻotaʻiga, ma faʻamalo le faʻasoa faʻatasi ai ma le puipuiga faʻamaloilo! Afai e te le faia nei faatulagaga, e le mafai ona e faʻasoa faʻamau. O iinei e taua ai le faʻaeteete, talu ai O le tele o taimi o loʻo i ai taʻapa e tolu, ia e manaʻomia e faʻamau ai nei siaki!

Taofi 1: faalilolilo (talaaga lata mai)

Tapa 2: Tagata asiasi poʻo le lautele

Taʻutu 3: Faʻasoa faʻamaumauga lautele. Faʻalogo! O le mea lea, i le pito i lalo, o le filifiliga e le fetaui ma le tele o le screenshot: "faʻasalaga faʻamaonia-puipuia" - faʻagata lenei filifiliga !!!

A maeʻa ona faia, toe amata lau komepiuta.

5.3 Tatala avanoa i faila

I le taimi nei, e mafai ona e agai atu i le faigofie: filifili po o fea o foliga e mafai ona tatalaina mo avanoa lautele.

Ina ia faia lenei mea, lafoaʻi le tagata sailiili, ona kiliki lea i luga o soo se tasi o fasipepa ma kiliki meatotino. Ma le isi, alu i le "avanoa" ma kiliki le ki o le sea.

E tatau ona tatou vaʻai i lenei faila faʻasoa. Lenei filifili i le "malo" malo ma kiliki i le "faaopoopo" button. Ona laveai ma alu. E pei ona tatau ai - tagaʻii le ata o loʻo i lalo.

I le auala, "faitau" o lona uiga o le faatagaga e na o le vaai i faila, afai e te tuuina atu aia tatau "faitau ma tusi", e mafai e malo ona solo ma faasaʻo faila. Afai e na o komepiuta fale e faʻaaogaina, e mafai foi ona e faʻasaʻo. ua e iloa uma oe lava ...

A maea uma ona faia ia tulaga, ua e tatalaina le avanoa i le fafautusi ma o le a mafai e tagata faʻapipiʻi ona matamata i ai ma suia faila (pe afai na e tuuina atu ia i latou nei aia tatau i le laasaga muamua).

Tatala le tagata suʻesuʻe ma le agavale i le koluma, i le pito i lalo o le ae vaʻai i komepiuta i luga o lau fesoʻotaiga. Afai e te kiliki i latou i lau kiore, e mafai ona e matamata i laupepa na faʻasoa e tagata faʻaoga.

I le auala, o loʻo i ai pea le lolomiina o le lomitusi. E mafai ona e auina atu faʻamatalaga mai i soʻo se komepiuta po o se laupepa i luga o le upega tafailagi. Pau lava le komepiuta e fesoʻotaʻi ai le lomitusi e tatau ona faʻaalia!

6. Faaiuga

Ua maeʻa le faia o se fesoʻotaʻiga i le va o se komepiuta ma se komepiuta. O lenei ua mafai ona e faʻagaloina mo ni nai tausaga pe o le a le mea e maua ai le telefoni. O le mea sili, o lenei filifiliga, lea na tusia i totonu o le tusiga - na galue ia te aʻu mo le sili atu ma le 2 tausaga (na pau le mea, naʻo le OS o Windows 7). O le router, e ui lava e le o le televave aupito maualuga (2-3 mb / s), e galue mausali, ma i le vevela i fafo atu o le faamalama ma le malulu. O le mataupu e malulu uma lava, e le motusia le fesoʻotaʻiga, o le ping e laʻititi (taua mo tagata fiafia o le taaloga i luga o le fesoʻotaiga).

Ioe, o le tele i le tasi tusiga e le mafai ona faamatalaina. "O le tele o manua", o fusi ma fasi pusi na le ootia ... O nisi taimi e le o faamatalaina atoatoa ae ui i lea (faitau le tusiga mo le taimi lona tolu) Ou te filifili e lolomiina.

Ou te moomoo i tagata uma vave (ma aunoa ma ni neura) LAN fale LAN!

Le manuia!