E faʻapefea ona faia soʻo se itulau ata i MS Word

Afai e faʻaaogaina oe i le tusiaina o pepa tusitusi na fatuina i totonu o le Microsoft Word, e le gata i le saʻo, ae matagofie foi, mautinoa, o le a manaia mo oe le aoao e uiga i le auala e faia ai ata tusi. Faafetai i lenei ata, e mafai ona e aveina so o se ata po o se ata o se talaaga o itulau.

O tusitusiga e tusia i luga o se talaaga o le a mautinoa lava le tosina atu o le mafaufau, ma o le ata o le ata o le a foliga sili atu ona manaia nai lo se tulaga lauiloa po o le taofiofi, ae le o le taʻua o se itulau papae lanu ma le upu uliuli.

Lesona: Faʻafefea ona fai se mea i le Upu

Ua uma ona matou tusia pe faapefea ona faʻaofi se ata i totonu o le Upu, auala e faʻaalia manino ai, pe faʻafefea ona sui le talaaga o le itulau pe faʻafefea foi ona suia le tala i tua o le tusitusiga. E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia lenei mea i luga o le upega tafaʻilagi. O le mea moni, e pei lava ona faigofie le faia o soʻo se ata po o se ata o se talaaga, o lea o le a tatou o ifo ai i pisinisi.

Fautuaina mo se toe iloiloga:
Faʻafefea ona faʻaofi se ata
Faʻafefea ona suia le manino o le ata
Faʻafefea ona suia le tala o le itulau

1. Tatala le pepa o le Upu lea e te manao e faʻaaogaina le ata e pei o le talaaga o le itulau. Kiliki le lisi "Fuafuaga".

Manatua: I lomiga o le Upu seia oʻo i le 2012, e tatau ona e alu i le lisi "Taiala Lisi".

2. I se vaega o meafaigaluega Itulau Faʻamatalaga kiliki le faamau "Itulau Lanu" ma filifili le mea i lana lisi "Faatumu auala".

3. Alu i le lisi "Totoina" i le faamalama e tatala.

4. Kiliki le ki. "Totoina"ona sosoo ai lea, i le mata tatala i tafatafa o le mea "Mai le faila (Suʻe faila ile komepiuta)"tulei le faamau "Iloiloga".

Manatua: E mafai foi ona e faaopoopo se ata mai le faaputuga o cloud cloud OneDrive, sailiga Bing ma le upega tafaʻilagi a le Facebook.

5. I le faʻamalama o le Matalama o loʻo faʻaalia i luga o le lau, faʻamaonia le ala i le faila e te manaʻo e faʻaaoga e pei o le talaaga, kiliki "Pasita".

6. Kiliki le faamau. "Lelei" i le faamalama "Faatumu auala".

Manatua: Afai e le fetaui le aofaʻi o le ata ma le maualuga o le itulau (A4), o le a faʻapipiʻi. E le gata i lea, e mafai ona fuaina, lea e ono afaina tele ai le uiga o foliga.

Lesona: Auala e suia ai le itulau i le Upu

O le ata o lau filifiliga o le a faaopoopo i le itulau o se talaaga. O le mea e faanoanoa ai, o le faʻataʻitaʻia, ma le suia o le tikeri o le manino o le Upu e le faatagaina. O le mea lea, pe a filifilia se ata tusi, mafaufau ma le totoa pe faʻapefea ona faʻaalia le tusiga e te manaʻomia e fai i luga o se talaʻaga. O le mea moni, e leai se mea e taofia ai oe mai le suia o le lanu ma le lanu o le vai papatisoga ina ia mafai ai ona iloa atili le tusitusiga ile pito i tua ole ata na filifilia.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa pe faʻapefea i le Upu ona mafai ona e faia so o se ata po o se ata o se talaaga. E pei ona taʻua i luga, e mafai ona e faaopoopo faila faila e le gata mai se komepiuta, ae mai le Initaneti foi.