Faʻafefea ona tuʻuina atu le faʻaogaina o polokalama ma polokalama mai le HDD i SSD

Faatasi ai ma tagata PC o loʻo i ai le manatu e le manaʻomia le faʻapipiʻi o avetaavale mo le mataʻituina. Latou te fai mai pe aisea e faʻaalia ai pe afai ua uma ona faʻaalia lelei le ata. O lenei faʻamatalaga e na o se vaega moni lava. O le mea moni o le faʻapipiʻiina o le polokalama o le a mafai ai e le mataʻituina ona faʻaalia se ata ma le lanu aupito sili ona lelei ma le lagolago e le o ni faʻaiuga le lelei. E le gata i lea, na o le faʻafetai i le polokalama faʻapitoa e mafai ona maua ai nisi galuega lagolago a nisi o siaki. I lenei faʻasalalauga, matou te faʻaali atu ia te oe pe faapefea ona e sii mai ma faʻapipiʻi masini avetaavale o le BenQ.

Matou te aʻoaʻoina le faʻapitoa o le mataʻituina o le BenQ

Ae tatou te leʻi amataina le faagasologa o le sii mai ma le faʻapipiʻi o avetaavale, e tatau ona tatou fuafuaina le mamanu mataʻituina o le a tatou sailia mo le polokalama. Fai faigofie. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se tasi o metotia nei.

Metotia 1: Faamatalaga e uiga i le masini ma le faʻamaumauga

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai se ata faataitai o le vaʻavaʻai i le isi itu o le tusi poʻo le faʻamaumauga talafeagai mo le masini.

O le a e vaʻai i faʻamatalaga e talitutusa ma le ata o loʻo faʻaalia i le screenshots.


I le faʻaopoopoga, o le igoa faʻamaonia faʻamaonia o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina poʻo le pusa na tuʻuina atu ai le masini.

O le le lelei o lenei auala e na o le mea moni lava e mafai ona tape faʻamaumauga i luga o le mata, ma o le atigipusa poʻo faʻamaumauga o le a leiloloa pe lafoai. Afai e tupu lenei mea - aua le popole. E tele nisi auala e faʻaalia ai lau Peniuniti.

Metotia 2: ToolX Diagnostic ToolX

  1. Faasolo le 'aufaʻatasi i luga o le komepiuta "Manumalo" ma "R" i le taimi lava e tasi.
  2. I le faamalama e tatala, ulu i le codedxdiagma tulei "Ulufale mai" luga o le piano poo le faamau "Lelei" i le lava faamalama.
  3. A faʻagasolo le DirectX Diagnostic Utility, alu i le lisi "Mata". O loʻo i totonu o le vaega pito i luga. I lenei faʻamaumauga o le ae maua ai faʻamatalaga uma e uiga i masini e fesoʻotaʻi ma ata. Aemaise lava, o le ata faataitai o le a faʻaalia iinei.

Metotia 3: Faʻamaumauga o Faʻamaumauga o le Diagnostics System

Ina ia iloa le faʻaaogaina o meafaigaluega, e mafai foi ona e faʻaaogaina polokalame e maua ai faʻamatalaga atoatoa e uiga i masini uma i lau komepiuta. E aofia ai faʻamatalaga e uiga i le ata mataʻituina. Matou te fautuaina le faʻaaogaina o le Everest poʻo le AIDA64. O se faʻamatalaga auiliili i le faʻaaogaina o nei polokalama e mafai ona maua ia tatou lesona taʻitasi.

Faʻamatalaga auiliili: Faʻafefea ona faʻaaoga Everest
Faaaogaina o le polokalame AIDA64

Auala mo le faʻapipiʻiina o masini komepiuta mo le penefiti o le Penikale

A maeʻa ona faʻatulagaina le ata mataʻituina, e tatau ona amata suʻesuʻe mo le polokalama. Avetaavale mo siaki e sailia i le auala lava e tasi mo soʻo se isi masini komepiuta. E ese lava le na o le faʻapipiʻiina o le polokalama. I auala o loʻo i lalo, matou te taʻu atu ia te oe faʻaaliga uma o le faʻapipiʻiina ma le suʻeina o polokalama. O lea ia tatou amata.

Metotia 1: Punaoa Faʻamaumauga a le Peniunika

O lenei metotia e sili ona aoga ma faʻamaonia. Le faʻaaogaina, e tatau ona e faia laasaga nei.

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le PeniQ.
  2. I le pito i luga o le saite matou te maua ai le laina "Auaunaga ma le Lagolago". Faʻasolo i lalo le laina o le kiona i luga o lenei laina ma i le lisi o le matatūlaina kiliki i luga o le mea "Manatu".
  3. I luga o le itulau e amataina, o le a e vaʻai i se laina sailiiliga lea e te manaʻomia e ulufale ai i le ata o lau mata. A maeʻa, e tatau ona e taomi "Ulufale mai" poʻo se faʻatalama tioata tioata e lata ane i le pusa saili.
  4. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia lau oloa ma lona ata mai le lisi o loʻo i lalo o le laina suʻesuʻe.
  5. A maeʻa lena, o le a otometi ona alu ifo le itulau i le eria ma faila faila. O iinei o le ae vaʻaia ai vaega ma le tusi faʻaoga ma avetaavale. Matou te fiafia i le filifiliga lona lua. Kiliki i le lisi talafeagai "Avetaavale".
  6. Liliu atu i lenei vaega, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga o le polokalama, gagana ma le aso faʻasaʻo. E le gata i lea, o le tele o faila ua lafoina o le a faʻaalia. I le amataina o le siiina o le avetaavale ua maua, e tatau ona e kiliki le faamau ua makaina i le ata sikolasipi i lalo.
  7. O le iʻuga, o le a amata e le 'upega tafaʻilagi ona faʻapipiʻi ma faila uma talafeagai. O loʻo tatou faʻatali mo le iuga o le faʻagasologa o le faʻagasologa ma aveʻesea mea uma o le teugala i se isi nofoaga.
  8. Faamolemole ia matau i totonu o le faila faila o le a leai se talosaga ma le faʻaopoopoga ".Exe". O se faʻaaliga manino lea, na matou taʻua i le amataga o le vaega.
  9. Le faʻapipiʻi le avetaavale mataʻituli oe manaʻomia e tatala "Pule Sili". E mafai ona faia lenei mea e ala i le kilikiina o ki. "Manumalo + R" i luga o le komepiuta ma le taina i le tau o loʻo aliali maidevmgmt.msc. Aua nei galo e taomi le ki pe a uma. "Lelei" poʻo "Ulufale mai".
  10. I le lava "Pule Sili" manaomia e tatala se paranesi "Vaavaaia" ma filifili lau masini. I le isi, kiliki i luga o lona igoa ma le kuki saʻo ma filifili le mea i le lisi autu "Avetaʻavale Faʻafou".
  11. Ma le isi, ole a talosagaina oe e filifili le masini komepiuta suʻesuʻe ile komipiuta. Filifili filifiliga "Faʻamaumauga faʻavae". Ina ia faia lenei mea, na o le kiliki i le igoa o le igoa.
  12. I le isi laasaga, e tatau ona e faʻamaonia le nofoaga o le pusa lea na e faʻamalosi muamua mai ai mea o lo o teu i le avetaavale. E mafai ona e ulufale i le auala oe lava i le laina talafeagai, pe kiliki le ki "Iloiloga" ma filifili le faila e manaʻomia mai le faʻaiʻuga o le aʻa. A maeʻa le auala agai i le pusa, kiliki le ki "Lisi".
  13. Ole taimi nei o loʻo faʻatūina e le Faʻamatalaga Lipiuta le polokalame mo lau Penikale ia te oe lava ia. O lenei faagasologa o le a itiiti ifo ma le minute. A maeʻa lena, o le a e vaʻai i se feʻau e uiga i le faʻatulagaina manuia o faila uma. Toe foʻi i totonu o le lisi o meafaigaluega "Pule Sili", o le ae iloa ai ua uma ona iloa lelei lou mataala ma ua sauni mo le faʻatinoga atoatoa.
  14. I luga o lenei faiga o le sailia ma le faʻapipiʻiina o le polokalama o le a maeʻa.

Metotia 2: Polokalama e suʻe aunoa mo avetaavale

E uiga i polokalame ua mamanuina e otometi ona suʻeina ma faʻapipiʻi le polokalama, matou te taʻua i tusitusiga taʻitasi e uiga i avetaavale. E le o se faʻalavelave lenei, aua o ia fale faitele o se auala lautele e foia ai soo se faafitauli i le faʻapipiʻiina o polokalama. O lenei mataupu e leai se faʻasalaga. Na matou faia se iloiloga o ia polokalame i se lesona faapitoa, lea e mafai ona e faitauina i le kilikiina o le sootaga i lalo.

Lesona: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

E mafai ona e filifilia lau filifiliga sili ona e fiafia i ai. Ae ui i lea, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o le mataʻituina o se masini faapitoa lea e le o mea uma e mafai ona iloa. O le mea lea, matou te fautua atu e saili le fesoasoani mai le DriverPack Solution. E i ai le tele o nofoaga faʻamaumauga o avetaavale ma se lisi o meafaigaluega e mafai e le aoga ona fuafua. E le gata i lea, mo lou faigofie, ua atiae e le au atinaʻe uma se laina i luga ole laiga ma se polokalama o le polokalama e le manaʻomia se fesoʻotaʻiga i luga ole initaneti. Na matou fefaasoaaʻi uma mea faʻaletonu o le galuega i le DriverPack Solution i se isi faʻamatalaga tutoʻo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 3: Mataʻituina Faʻamatalaga Eseese

Ina ia faʻapipiʻi le masini komepiuta i lenei auala, e tatau ona e tatalaina muamua "Pule Sili". O se faʻataʻitaʻiga o le auala e faia ai lenei mea o loʻo tuʻuina atu i le auala muamua, le parakalafa lona iva. Toe fai ma alu i le isi laasaga.

  1. Faʻasatau kiliki i le igoa o le mataʻituina i le tab "Vaavaaia"lea o loʻo i totonu lava "Pule Sili".
  2. I le lisi autu e aliali, filifili le laina "Meatotino".
  3. I le faamalama e tatala pe a uma lenei, alu i lalo "Faamatalaga". I luga o lenei laina i le laina "Meatotino" faamaoti le parakalafa "ID ID". O se taunuuga, o le ae iloa le taua o le faʻamatalaga i le fanua "Taua"lea o loʻo i ai sina mea maualalo.

  4. E manaʻomia lou kopiina o lenei tau ma faapipii i luga o soʻo se auaunaga i le initaneti lea e faʻapitoa i le sailia o avetaavale faʻaoga ID ID. Ua uma ona tatou taʻua ia punaoa i a tatou lesona eseese ua tuuto atu i le sailia o le masini komepiuta e ala i le ID ID. I totonu o lea mea o le ae maua ai faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e ave ai avetaavale mai i le initaneti auaunaga.

    Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

I le faʻaaogaina o se tasi o metotia faʻatulagaina, e mafai ona faigofie ona ausia le sili atu le lelei o le faʻaogaina o lau Penefika. Afai i le faagasologa o le faʻatulagaga e te feagai ai ma faʻafitauli poʻo faafitauli, tusi e uiga ia i latou o loʻo i ai faʻamatalaga i lenei tusiga. O le a matou foia lenei mataupu faʻatasi.