O le mea sese "toe faʻafouina ma filifili le masini faʻapipiʻi poʻo le faʻasalalauga o le taʻavale i totonu o se masini faʻavae ma kiliki se ki" pe ae faʻaogaina le komepiuta ...

Talofa

O le aso nei o loʻo tuuto atu i se tasi "mea tuai" sese: "o lona uiga: toe toe fai ma filifili le mea saʻo le taʻavale poʻo le tuʻuina atu o le pulou i le pulou masini ma lolomi soo se ki ", tagai i le fig 1).

O lenei mea sese e aliali mai pe a uma ona faʻaogaina le komepiuta aʻo leʻi faʻatauina Windows. E masani ona tupu i le tele o taimi: faʻapipiʻi le seti lona lua i totonu o le masini, suia tulaga o le BIOS, pe a paʻu le PC (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a moli moli), ma isi. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i mafuaʻaga autu o le mea na tupu ma pe faapefea ona faʻaumatia. Ma o lea ...

Faʻailoga numera 1 (sili ona lauiloa) - e le aveeseina le aufaasālalau mai le masini faʻavae

Fig. 1. Toe faʻatulaga ma filifili ... sese.

O le mafuaaga e sili ona lauiloa mo se mea sese, o le faʻagaloina o le tagata ... O komepiuta, e aunoa ma se faʻasesega, ua faʻapipiʻiina i le CD / DVD, o loʻo i ai ports USB, o PC tuai ua faʻapipiʻiina i luga o pulou, ma isi.

Afai, aʻo leʻi tapunia le PC, e te leʻi aveesea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se kaseti mai le taavale, ma a maeʻa ona liliu le komipiuta, o le a sili atu ona e iloa lenei mea sese. O le mea lea, pe a oʻo mai lenei mea sese, o le fautuaga muamua lava: aveese uma masini, pulou puʻepuʻe, masini faʻavavelavave, masini vaʻaia fafo, ma isi. ma toe amata le komepiuta.

I le numera tele o mataupu, o le a foia le faafitauli ma a maeʻa ona toe faʻafouina le OS o le a amata ona faʻatauina.

Mafuaaga # 2 - Suiga o le BIOS setting

O le tele o taimi, e faʻaaogaina e tagata faʻapipiʻi le BIOS ia i latou lava: a le o le valea po o le avanoa. E le gata i lea, i totonu o le BIOS e tatau ona e siakiina le faʻapipiʻiina o masini eseese: mo se faʻataʻitaʻiga, se isi puʻe malosi poʻo le CD / DVD.

E i ai ni nai tusiga e uiga i luga o le BIOS i luga o lau blog, o lea iinei (e le toe faia) O le a ou tuʻuina atu fesoʻotaʻiga i tusiga talafeagai:

- pe faʻapefea ona ulufale i le BIOS (ki mo tagata mai gaosiga eseese o komipiuta ma PC):

- o se faʻamatalaga o tulaga uma a le BIOS (o le tusiga ua tuai, ae o le tele o mea mai ai e taua i lenei aso):

A maeʻa ona e ulufale atu i le BIOS, e tatau ona e maua le palota Boote (download). O loʻo i ai i lenei vaega le tuʻuina atu o le tuʻuina atu ma le faʻaumua o mea e ave muamua mo masini eseese (e tusa ai ma lenei lisi e siakiina e le komepiuta masini mo le i ai o faʻamaumauga faʻamaumauga ma taumafai e faʻamaʻa mai ia i latou i lenei faasologa. Afai o lenei lisi e sese, toe fai ma filifili ... ").

I le fig. 1. Faʻaalia le vaega BOOT o le komepiuta DELL (i le mataupu faavae, o vaega i luga o isi komipiuta o le a tutusa). O le laina pito i lalo, o le "Hard Drive" (disability) o lona lua i luga o lenei lisi (vaai i le fulu samasama e faʻafeagai ma le "Faʻamasinoga Faʻamasinoga Lua"), ma e tatau ona e faʻalo mai le disiki māmā i le laina muamua - "Muamua Muamua"!

Fig. 1. O le Seti Seti / BOTO (Dell Inspiron laptop)

A maeʻa ona faia suiga ma faʻafaologaina tulaga (mai le BIOS, i le ala, e mafai ona e alu e aunoa ma le faasaoina o tulaga!) - e masani lava ona tietie le komepiuta i le masani masani (e aunoa ma le faʻaalia o ituaiga sese uma i luga o se lauulu uliuli ...).

Faʻailoga numera 3 - ua mate le pati

E te leʻi mafaufau, aiseā e te le se ese ai pe a uma ona liliu ma liliu i le PC - taimi? O le mea moni o le tinaboard ei ai se puʻupuʻu laitiiti (e pei o se "papa maʻa"). O le mea moni, e seasea ona tupu, ae afai e le toe fou le komepiuta, ma e te maitauina na amata ona se ese le taimi i luga o le PC (ona oʻo mai ai lea o lenei mea sese) - atonu e foliga mai o lenei pati se mea sese

O le mea moni, o taʻaloga na e setiina i le BIOS o loʻo teuina i le CMOS manatua (o le igoa o tekinolosi lea na faia ai le pu). CMOS e itiiti sona malosi ma o nisi taimi e tasi le pati e umi mo le sefulu tausaga (mai le 5 i le 15 tausaga i le avefeʻau *)! Afai e mate lenei pati, ona le mafai lea ona toe faʻafesoʻotaʻi le faʻaiʻuga na e ulufale i ai (i le mafuaaga 2 o lenei tusiga) i le toe faʻafoʻiina o le PC, o se mea e te toe vaʻaia ai lenei mea sese ...

Fig. 2. Se ituaiga masani o le maa i luga o se komepiuta komepiuta

Faʻailoga numera 4 - o se faʻafitauli i le puʻupuʻu

O le mea sese "toe fai ma filifili lelei ..." e mafai foi ona iloa ai se faafitauli ogaoga - o se faafitauli i se puʻupuʻu faigata (atonu e mafai ua oʻo i le taimi e suia ai i se mea fou).

Ina ia amata, alu i le BIOS (silasila i le fuaiupu 2 o lenei tusiga, pe faapefea ona faia iina) ma vaai pe o le faʻataʻitaʻiga o lau disk o loʻo faʻamatalaina i totonu (ma i se tulaga lautele, e mafai ona iloa). E mafai ona e vaʻavaʻai atu i le puʻupuʻu i totonu o le BIOS i luga o le mataitusi muamua poʻo totonu o le BOOT.

Fig. 3. O le disk disk na maua ile BIOS? O mea uma lava e faʻapipiʻiina i luga o lenei faʻatautaia (disabilities: WDC WD 5000BEVT-22A0RT0)

E le gata i lea, pe o le PC e amanaʻia le masini pe leai, o nisi taimi e mafai, pe afai e te vaʻavaʻai i uluai tusitusiga i luga o le lanu uliuli pe a liliu le komepiuta (taua: e leʻo luga o faʻataʻitaʻiga uma a le PC).

Fig. 4. Mata pe a fuli le PC (faʻapipiʻi le pulou)

Afai e le iloa le diskasi - aʻo lei faia faaiuga faaiu, e fautuaina e suʻeina i luga o le isi komepiuta (komepiuta). I le auala, o se faafitauli faʻafuaseʻi i se puʻe vaivai e masani lava ona fesoʻotai ma se PC paʻu (poʻo se isi lava mea faʻapitoa). O le mea e masani ai, o se faafitauli faʻapitoa e fesoʻotai ma le faʻafuaseʻi o le malosiaga.

I le auala, pe a iai se faʻafitauli i se puʻupuʻu malo, e tele lava ina faʻalogo leo: faʻailoga, gnash, kiliki (o se mea e faʻamatala ai le pisa:

Se mea taua. E le mafai ona iloa le diskese e le gata ona o lona faaleagaina faaletino. E ono mafai ona alu ese le laina faʻasaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga).

Afai e iloa le pulou disabilities, na e suia le faatulagaga o le BIOS (+ aveese uma masini komepiuta ma CD / DVD drives) - ma o loo i ai pea le mea sese, ou te fautuaina le siakiina o le komepiuta mo pine (auiliiliga e uiga i lenei siaki:

Faatasi ai ma le sili ...

18:20 06.11.2015