O analogues sili ona lelei o le faatonu o le suega o le Notepad ++

Ina ia mafai ona amata galue i luga o se komepiuta, e manaʻomia lou vave faʻapipiʻiina o se masini komepiuta. O le algorithm mo le faʻapipiʻiina o faiga faʻaonaponei faʻaonaponei e faigofie ma faʻaogaina. I le taimi lava e tasi, e le faʻamaonia ai le leai atoatoa o se tulaga pe afai, mo mafuaaga eseese, e le mafai ona faʻamaeʻaina le faʻatinoina o le faʻatinoga. Sei o tatou vaai pe aisea ua i ai faafitauli e faʻapipiʻi ai le Windows 7 i luga o se PC, ma pe oa fofo o loʻo i ai.

Tagai foi:
Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 mai le 'ie
E faʻapefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 mai se taavale afi

Mafuaʻaga o le faʻafitauli ma pe faapefea ona toe faʻaleleia

E i ai ni vaega o mafuaʻaga e ono tulaʻi mai ai faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o le Windows 7:

  • Faʻafitauli i luga o le faʻapipiʻi;
  • Paʻu komepiuta faʻafitauli tau komepiuta poʻo le le fetaui;
  • Faʻamatalaga le saʻo BIOS.

O faafitauli i le itu o le faʻapipiʻi e mafai ona avea ma se faʻaletonu o le aufaasālalau (o se kiliva gau pe o se mea e vaʻaia), poʻo le leiloa o le amio saʻo (faʻaletonu) o le faʻasalalauga. I lenei tulaga, e na ona e manaʻomia le sui o le aufaasālalau poʻo le tufatufaina atu i le pepa galue. O isi vaega e lua o totoe o le a talanoaina i auiliiliga i lalo.

Lesona:
Faʻafefea ona faia se seevae puʻe i le Windows 7
Fausiaina o se pulou flash USB puʻeina i le Windows 7

Mafuaʻaga 1: Faʻamatalaga le saʻo BIOS

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele e le mafai ai ona faʻapipiʻiina le Windows 7 o se BIOS e le saʻo le faʻamautuina. Ae maise lava, o le tele o faafitauli e tulaʻi mai ona o le mea moni e le iloa e le tagata faʻaoga pe faʻapefea ona faʻamaonia le masini faʻapipiʻi manaʻomia pe e le malamalama foi i le manaʻomia mo lenei faʻatinoga.

  1. Ina ia mafai ona e ulufale atu i le BIOS, e tatau ona e faatali mo se faailoilo iloga pe a uma ona fuli i le PC ma vave taofi i lalo se tasi autu. Eseese esega o lenei polokalama polokalama e eseese. O le tele o nei koni TUA poʻo Escae atonu ei ai nisi filifiliga.

    Lesona: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta

  2. Le amataina o le BIOS interface. Eseese esega atonu e iai ni eseesega eseese. Ae o le autu o le gaioiga o le alu lea i le faʻamatalaga o vaega o le masini faʻavae (o le tele o taimi e valaʻau ai "Papa") ma faʻaalia ai i totonu le mea faitino (flash drive, disk drive, ma isi) lea e te manaʻo e faʻapipiʻi ai Windows. E fautuaina e tuʻu i le mea muamua i le lisi o masini mo le faʻatauina.
  3. A maeʻa faʻasalalauga talafeagai, e aluese mai le BIOS ma faʻasaʻo tapulaa ulufale, kiliki U10.
  4. O le a toe amataina le komipiuta ma o le taimi lenei, afai e te faia mea uma saʻo, e amata le faʻatulagaga o le faʻatulagaina o polokalama faʻagaoioiga.

    Lesona: Faʻatulagaina o le BIOS mo le faʻapipiʻiina o le Windows 7

Mafuaʻaga 2: Faʻamatalaga komepiuta komepiuta poʻo le le fesoʻotaʻi

O le isi vaega o mafuaʻaga o faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o le Windows 7 o se mea faitino faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gafatiaina o meafaigaluega o le komepiuta lea e te manaʻo e faʻaeʻeina le OS e ono le mafai ona ausia tulaga maualalo o lenei polokalama. O le mea lea, faʻamolemole ia faʻamaonia le faʻamatalaga mai Microsoft i luga o le mea e manaʻomia i faʻamatalaga moni o le PC. O faʻamaufaʻailoga aupito maualalo e tatau ona faapenei:

  • Taimi o faagasologa - 1 GHz;
  • Le aofai o RAM - 1 GB (mo le 64-bit system - 2 GB);
  • Le tele o avanoa avanoa i luga o le malo malo - 16 GB (mo le 64-bit system - 20 GB).

Lesona: Faʻapefea ona matamata i komepiuta i le Windows 7

O le le faʻaaogaina o nisi taimi ona o le le lelei o vaega a le PC. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o loʻo i ai se taavale solofanua poʻo se fesoʻotaʻiga USB. I nei tulaga, e le mafai ona faʻapipiʻiina le masini mai se pulou po o se ave taavale afi, i le faasologa. E oʻo lava ile faamalama amata o le faʻapipiʻi o le a le tamoe. Afai e te le manaʻo e faʻafitauli i le foia o lenei faafitauli, ona e taumafai lea e sui le ituaiga o masini i se isi filifiliga (mai le CD i le USB-drive pe vice versa), faʻaaoga le masini faʻatulagaina talafeagai. Mo i latou o loʻo faʻaaogaina e foia le mataupu, o loʻo tuʻuina atu se vaega o lesona, lea o loʻo i le lisi i lalo.

Lesona:
O le CD / DVD le kiliva e le o vaʻaia le 'ie i le Windows 7
Aisea e le galue ai le taavale i se komepiuta
O le faʻatulagaga o le Windows 7 e le amataina mai i le ave taavale
Foʻia faafitauli i le faʻaogaina o le USB-device i le Windows 7

Afai e amata le faamalama o le fale ma ua e mautinoa e ausia e le PC ia mea e sili ona manaomia mo le faʻapipiʻiina o le masini faʻaoga, ae o le faʻatulagaina o le faʻaauau pea e le oʻo i le iuga, o loʻo i ai se avanoa e le mafai ai ona faʻaulu le malo. Ona talafeagai ai lea ona siaki le kiliva mo mea sese. E mafai ona faia saʻo lenei mea i le faʻapipiʻiina o le disk.

  1. A maeʻa le faʻatupeina o le faʻapipiʻi i le faamalama amata, kiliki le mea "Toe Faʻafoisia o Mea".
  2. I le lisi o meafaigaluega e tatala, filifili "Poloaiga Poloaiga".
  3. I le matala o loo tafe "Laina o poloaiga" aveina i le faaupuga:

    chkdsk / f

    Next kiliki Ulufale.

  4. O le aoga o le a siaki le pusa mo mea sese. Afai o se mea moni, o le a ia taumafai e foʻia le faafitauli i le taimi lava lena, ae afai e te iloa le faʻaleagaina o le tino, e tatau ona e ave le maloleti i le aʻoga pe suia i se isi mea faapena.
  5. A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻafitauli ua faʻamaonia i le disk, o le faʻatulagaga o le polokalama faʻaoga e tatau ona faʻaalia e aunoa ma ni faʻafitauli.

    Lesona: Siakiina o le disk mo mea sese i le Windows 7

O le le faʻaaogaina o le faʻatulagaga o le Windows 7 operating system i luga o se PC e mafai ona mafua mai i vaega eseese o mea moni: faafitauli i le OS muamua, faafitauli faʻapitoa, i le le saʻo o le BIOS. O le mea autu o le faʻamautinoa tonu lea o le mafuaʻaga o le toilalo, ma, faʻagasolo mai lenei, galue e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.