Eseesega i le va o le FLAC poo le MP3, lea e sili atu

Faatasi ai ma le oʻo mai o tekinolosi faʻatekinolosi i le lalolagi o musika, sa i ai se fesili e uiga i le filifiliga o metotia mo le numeraina, gaosia ma le teuina o leo. E tele auala na fausia, o le tele o ia mea o loʻo faʻaaoga lelei i tulaga eseese. I le tulaga masani, e vaevaeina i ni vaega tetele se lua: o le leo e leai se aoga (leiloa) ma le leiloa (leiloa). Faatasi ai ma le mea muamua, o le FLAC o loo taʻitaʻia, i totonu o le vaega mulimuli, o le monopole moni na alu i le MP3. O a la le eseesega autu i le va o le FLAC ma le MP3, ma e taua mo le tagata faʻalogologo?

O le a le FLAC ma le MP3

Afai o le leo e faamaumauina i le faatulagaga o le FLAC pe liliu i ai mai se isi faatulagaga e leai se aoga, o le tele o laina ma faamatalaga faaopoopo e uiga i anotusi o le faila (metadata) ua faasaoina. O le faila faila e pei ona taua i lalo:

  • laina faʻailoga e fa (FlaC);
  • Streaminfo metadata (e manaʻomia mo le faʻatulagaina o masini e taʻavale ai);
  • isi poloka (metatata) (filifiliga);
  • leofremy.

O le faiga o le tuusaʻoina o le FFFF-faila i le taimi o le faatinoga o musika "ola" pe mai faamaumauga vinyl ua lautele.

-

I le atinaʻeina o le algorithms compression mo faila fai MP3, o le faʻataʻitaʻiga o le mafaufau o se tagata na avea ma faavae. I se isi faaupuga, i le taimi o le liua, o vaega o le fusi o leo e le o iloa e le taliga pe le malamalama atoatoa o le a "vavaeeseina" mai le alia o le leo. I le faʻaopoopoga, pe a faʻapea e tutusa ia vaitafe i nisi tulaga, e mafai ona liua i le leo leo. O le faitioga autu mo le lelei o le leo o le faʻatusatusaina o le faʻatupuina o fuainumera:

  • e oo atu i le 160 kbps - maualalo le lelei, o le tele o mea e faalavelaveina ai le tolu-tolu, e taamilo i luga o laina;
  • 160-260 kbps - tulaga aupito i maualuga, fatuga o mediocre o laina pito i luga;
  • 260-320 kbps - maualuga maualuga, toniga, leo loloto ma sina tapulaa.

O nisi taimi e maua ai se maualuga maualuga i le faaliliuina o se faila failalalo maualalo. O lenei mea e le faʻaleleia ai le lelei o le leo - faila e liua mai le 128 i le 320 bps o le a foliga mai o se faila 128-bit.

Laulau: faʻatusatusaga o uiga ma eseesega o faʻaoga leo

FaʻailogaFLACLaititi maualalo mp3Maualuga mp3 maualuga
Faatulagaina o le tapunialeiloafaatasi ai ma tupe paufaatasi ai ma tupe pau
Leo leleimaualugamaualalomaualuga
Pese o le tasi pese25-200 MB2-5 MB4-15 MB
Faamoemoefaalogologo i musika i luga o leo lelei, polokalama fatuga musikafaapipii ni taamilosaga, teu oloa ma taʻalo faila i luga o masini e leai se manatuafaʻalogo i le fale o musika, teuina o faʻamaumauga i masini feaveaʻi
FesoʻotaigaPC, nisi smartphones ma papa, tagata taaalo pito i lugatele masini faaeletonikatele masini faaeletonika

Ina ia faʻalogo i le eseesega i le va o le maualuga o le MP3 ma le FFFF, e tatau ona i ai sau taliga mataʻina mo musika, poʻo se polokalama faʻalogo "alualu i luma". Ina ia faʻalogo i musika i le fale poʻo luga o le auala, o le MP3 format e sili atu nai lo le tele, ma o le FLAC e tumau pea le tele o musika, DJs ma le au faʻasalalau.