Aveese le vavaega parakalafa i le Microsoft Word

I totonu o le Microsoft Word, e pei o le tele o faʻamatalaga tusitusia, o loʻo iai se faʻaogaina (vavao) i le va o parakalafa. O lenei mamao e sili atu i le mamao i le va o laina i totonu o le tusitusiga saʻo i totonu o parakalafa taʻitasi, ma e tatau mo le sili atu pepa faitau ma le faigofie o le faʻaogaina. E le gata i lea, o se mamao mamao i le va o parakalafa o se mea e manaʻomia mo pepa, tusiga, mea e fai ma isi isi mea taua tutusa.

Mo le galuega, faʻapea foʻi i mataupu pe a fai o le pepa na fausia e le gata mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, o nei uiga, e moni, e tatau. Ae ui i lea, i nisi o tulaga atonu e tatau ona faʻaitiitia, poʻo le vavae ese atoa le va o le va o palakalafa i le Upu. O le a matou faamatalaina pe faapefea ona faia lenei mea i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona suia le laina laina i le Upu

Aveese le vavaega parakalafa

1. Filifili le anotusi, o le vaitaimi i le va o palakalafa lea e te manaʻomia e sui ai. Afai o se fasipepa lenei mai se pepa, faaaoga le kiore. Afai o le anotusi uma lenei o le pepa, faʻaaoga ia ki "Ctrl + A".

2. I se vaega "Parakalafa"lea o loʻo i le lisi "Aiga"maua le faamau "Taaloga" ma kiliki i le tafatolu tafatolu i le itu taumatau o le faalauteleina o le lisi o lenei meafaigaluega.

3. I totonu o le faamalama e aliali mai, faatino le gaioiga talafeagai, filifili se tasi o mea pito i lalo e lua poʻo mea uma e lua (e faʻalagolago i laina faʻasologa muamua ma mea e te manaʻomia e fai ma taunuuga):

    • Aveese le avanoa i luma ole palakalafa;
    • Aveese le avanoa i lalo o le parakalafa.

4. O le va i le va o parakalafa o le a faʻamutaina.

Faʻataʻitai ma faʻalelei le faʻaogaina o le palakalafa parakalafa

O le metotia na matou talanoaina i luga e mafai ai ona e vave suia i le va o tulaga faatauaina o le vavalalata i le va o palakalafa ma le toesea (toe, o le tulaga faatauaina e seti i le Upu le faʻaaogaina). Afai e te manaʻomia le faʻalelei lelei o lenei mamao, seti se ituaiga o lou lava taua, ina ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e laʻititi, ae mafai ona iloa, fai mea nei:

1. Faʻaaogaina o le kiofiti poʻo faʻamau i luga o le komepiuta, filifili le tusitusiga poʻo se vaega, le mamao i le va o palakalafa e te manaʻo e sui.

2. Valaau le talanoaga a le kulupu "Parakalafa"e ala i le kiliki i luga o le uʻamea laitiiti, lea o loʻo i le tulimanu pito i lalo o lenei vaega.

3. I le pusa talanoa "Parakalafa"o le a tatala i luma o oe, i le vaega "Taaloga" seti tulaga manaomia "Muamua" ma "I le tuanai ai".

    Motugaafa: Afai e talafeagai, e aunoa ma le tuua o le pusa talanoa "Parakalafa", e mafai ona e faʻamaonia le faʻaopoopoga o le avanoa i le va o parakalafa o loʻo tusia i le lava lava ituaiga. Ina ia faia lenei mea, siaki le pusa i autafa o le mea e tutusa.
    Tippu 2: Afai e te le manaʻomia le faʻaogaina o parakalafa, mo taimi vavalalata "Muamua" ma "I le tuanai ai" seti faʻamaonia "0 pt". Afai e talafeagai ia vavao, e tusa lava pe laʻititi, ia seti se tau sili atu nai lo 0.

4. O le avanoa i le va o palakalafa o le a suia pe mou ese atu, e fuafua lava i tau faʻatulagaina.

    Motugaafa: Afai e tatau ai, e mafai ona e setiina i taimi uma ia faʻatulagaga o vaʻaia e pei o faʻamaufaʻailoga faʻagata. Ina ia faia lenei mea, i le pusa o le "Parakalafa", kiliki i le fetaui, lea o loo i lona vaega pito i lalo.

Gaoioiga faapena (valaau le pusa talanoaga "Parakalafa") e mafai ona faia e ala i le lisi autu.

1. Filifili le anotusi, o tafaoga o le vaitaimi i le va o palakalafa lea e te manaʻo e sui.

2. Kiliki-le-kiliki i le tusiga ma filifili "Parakalafa".

3. Seti tulaga talafeagai e sui ai le mamao i le va o parakalafa.

Lesona: E faʻafefea ona faʻafeoloolo i le MS Word

Faatasi ai ma lenei mea e mafai ona matou maeʻa, aua o le taimi lenei ua e iloa le auala e sui ai, faʻaitiitia pe vaʻai le vavaega parakalafa i le Upu. Matou te moomoo ia e manuia i le atinaʻe atili o le mafai gafatia o se tusitala tusitusi taʻitasi mai Microsoft.