Tatalaina o faila XLS


Talofa tagata faitau o la matou 'upega tafaʻilagi! Ou te faʻamoemoe o loʻo ei ai i se uiga lelei ma ua e sauni e tepa i totonu o le lalolagi leaga o Photoshop.

O le asõ o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e iloa auala e suia ai ata i Photoshop. I lenei tulaga, tatou te mafaufau i ituaiga uma o auala ma ituaiga.

Open Photoshop i luga o lau komepiuta ma alu e galue. Filifili se ata, sili i le faatulagaga PNG, ona o le faafetai i le tala manino, o le taunuuga o le suiga o le a sili atu ona matauina. Tatala le ata i Photoshop ma se isi vaega.

Taumafai Faʻaliliu Fua

O lenei gaioiga e mafai ai e oe ona fafagu le ata, faʻasese, suia, faalautele pe vaapiapi. I le na o le tuʻuina atu, o le suiga saoloto o se suiga i le ata muamua o le ata. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina masani lea o suiga.

Faʻailoga ata

O le amata amata i le lisi autu "Free Transform." E mafai ona e faʻaogaina lenei galuega i ni auala se tolu:

1. Alu i le vaega o le lisi i le pito i luga o le laulau Faʻasagafilifili galuega mai le lisi. "Faʻasaolotoina le Suiga".

Afai na e faia saʻo mea uma, ona faʻatulagaina lea o le ata o loʻo manaʻomia.

2. Filifili lau ata ma kiliki i le koni taumatau, i le lisi e tatala, filifili le mea tatou te manaʻomia "Faʻasaolotoina le Suiga".


3. Po o le faʻaaogaina o le fusipasi FMTL + T.

E mafai foi ona e togi i ni auala eseese:

Afai e te iloa le tele o le tele o le ata e tatau ona maua ona o le suiga, ona e ulufale lea i numera talafeagai i itu talafeagai o le lautele ma le maualuga. E faia lenei mea i le pito i luga o le lau i totonu o le laulau lea e aliali mai.

Faʻasolo le lima i le ata. Ina ia faia lenei mea, ia sii le mala i se tasi o tulimanu e fa poʻo itu o le ata. O le a masani ai le peʻa e faʻalua. Ona uu lea i lalo le faamaumatau agavale ma toso le ata i le tele e te manaʻomia. A maeʻa ona ausia le mea e manaʻo ai, faʻasaʻo le ki ma lolomi Ulufale e faʻapipiʻi le tele o le mea faitino.

E le gata i lea, afai e te toso le ata i tulimanu, o le tele o le a eseese i le lautele ma le umi.

Afai e te tosoina le ata ile itu, o le mea naʻo le a suia ai lona lautele.

Afai e te toso le ata ile pito i lalo poʻo le pito i luga, o le maualuga o le a suia.

Ina ia aua neʻi faʻaleagaina le mea tonu a le mea, tuʻu faʻatasi i lalo le faamau o le kio ma Sue. Manaomia le tosoina o tulimanu o le atigipusa tututumu. Ona le tupu ai lea o le le mautonu, ma o le a tumau pea le maualuga e fuafua i le faʻaititia po o le faateleina i le fua. Ina ia faʻasese le ata mai le ogatotonu ma agai i le ogatotonu i le taimi o le suiga, taofi lalo le ki Alt.

Taumafai ia iloa le malamalama atoa o le suiga o le fua.

Liliu le ata

Ina ia suia le mea faitino, e tatau ona e faʻaalia le galuega "Free Transform". Faia lenei mea i se tasi o auala ua taua i luga. Ona faʻagasolo lea o le pusi o le kusi i le tasi tulimanu o le togitogi, ae laʻititi maualuga atu nai lo le tulaga o le suiga. E tatau ona aliali mai se u fanafana faalua.

E ala i le uomi o le faamaumatau agavale, liliu lau ata i le itu saʻo i le numera manaomia o tikeri. Afai e te iloa muamua pe fia tikeri e te manaʻomia e sui ai le mea faitino, ona e ulufale lea i le numera i le matata talafeagai i le laulau o loʻo faʻaalia i le pito i luga. Ina ia faia le faaiuga, kiliki Ulufale.


Suʻe ma fua

E mafai ona faʻaaoga le sosoʻo ma le faʻatusaina o ata ma faʻavasega ese. I le faʻamuamua, e leai se eseesega mai avanoa e pei ona taʻua i luga, vagana ai e te faʻaaoga muamua le tasi galuega muamua ona sosoo ai lea. A o aʻu, e leai se manatu i le faʻaaogaina o lenei auala o le suia o le ata, ae o ai.

Ina ia faʻaagaoioia le galuega manaʻomia, alu i le lisi Faʻasaga atili i "Suiga", i le lisi e tatala, filifili "Sueina" poʻo "Liliu"faʻalagolago i le fea suiga i le ata oe e fiafia i ai.

Vaeluaga, vaaiga ma le fusi

O nei galuega o loʻo i totonu o le lisi o le lisi e tasi, lea ua uma ona talanoaina. E tuʻuina atu i se tasi vaega, aua e tutusa uma lava. Ina ia malamalama pe faapefea ona galulue ia galuega taitasi, taumafai e faataitai faatasi ma i latou. Afai e te filifilia le taulasea e fatuina ai le lagona tatou te ufiufi le ata i lona itu. O le a le uiga o le vavalalata o manino, e tutusa lava mo le vaaiga.

O le faʻatulagaina o le galuega e tutusa ma le taimi e faʻamalosi ma felauai ai. Lisi mea Faʻasagaona "Suiga" ma filifili le mea o loʻo manaʻomia mai le lisi.

Faʻatoaga se tasi o galuega ma toso le pito i luga o le ata faataamilo ile ata i tulimanu. O le taunuuga e mafai ona sili atu ona manaia, aemaise pe afai e te galue ma ata.

Faʻapipiʻi i luga o le lau

O lea, seʻi o tatou agai atu i le lesona o le ufiufiina o se faʻavaa i luga o se mataʻituina, i mea o le a tatou manaʻomia ai tagata malamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lua a matou ata, pei o se ata matagofie mai se ata tifaga e fiafia i ai ma se tamaloa i luga o se komepiuta. Matou te mananao e fai se mea sese e faapea o le tagata o loo i tua o le komepiuta mataʻitu o matamata i lau ata tifaga e sili ona e fiafia i ai.

Tatala i le faʻamatalaga Photoshop ia ata uma.

A maeʻa lena faʻaaogaina le meafaigaluega "Faʻasaolotoina le Suiga". E tatau ona faʻaitiitia le ata o le ata tifaga i le tele o le mataʻitipi komepiuta.

Faʻaaoga nei le galuega "Vaeluaga". Matou te taumafai e faʻalautele le ata ina ia taunuʻu le taunuʻuga e pei ona mafai ai. Faʻafoe le galuega e maua ai le ki Ulufale.


Ma pe faʻapefea ona faʻaleleia atili le faʻavaa i luga o le mata, pe faʻapefea ona maua se taunuʻuga talafeagai, o le a matou talanoa i le lesona e sosoo ai.