Tikiali avetaʻavale mo le komepiuta Lenovo IdeaPad 100 15IBY

O se tasi o uiga sili ona lauiloa o Excel o loʻo galue i fua faʻatatau. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le polokalame e faʻapitoa ona faia ituaiga eseese o faʻatusatusaga i laulau. Ae o nisi taimi e tupu ai le faʻaaogaina e le tagata faʻaoga se fua faʻatatau i totonu o se masini, ae e le o faʻamaunuuina lona faamoemoega tonu - o le faʻatusatusaina o le iuga. Sei o tatou vaʻai pe o le a le mea e mafai ona fesootaʻi ma, ma pe faapefea ona foia lenei faafitauli.

Fofoina o faafitauli fuafuaina

Faʻamaumauga o faʻafitauli i le fuafuaina o fua faʻatatau i Excel e mafai ona ese uma. E mafai ona faʻataunuʻuina i tulaga o se tusi faapitoa pe oʻo lava i se vaega patino o sela, faʻapea foʻi ma isi mea sesē i le faʻaopoopoga.

Metotia 1: suia le faatulagaga o sela

O se tasi o mafuaʻaga taatele e le mafaufau le Excel pe le saʻo le faʻatusatusaina o fuainumera i le mea uma, o le faatulagaga le saʻo o seti. Afai o le laina o loʻo i ai se fuainumera o tusitusiga, ona le faʻatinoina lea o faʻamatalaga o loʻo i ai, e le o faia, o lona uiga, ua faʻamatalaina o ni tusitusiga manino. I isi tulaga, afai o le faatulagaga e le fetaui ma le aano o le fuainumera fuafuaina, o le taunuuga e faʻaalia i totonu o le masini e le mafai ona faʻamaonia saʻo. Sei o tatou sailia pe faapefea ona foia lenei faafitauli.

  1. Ina ia mafai ona e iloa po o le fea faatulagaga o se televise patino poʻo se laina, alu i le lisi "Aiga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Numera" E i ai se avanoa mo le faʻaalia o le faatulagaga o loʻo i ai nei. Afai oi ai se tau "Upu", o le fua faʻatatau o le a le tatau ona faʻatulaga tonu.
  2. Ina ia faia se suiga i le faatulagaga, kiliki i luga o lenei fanua. O se lisi o filifiliga o le faatulagaga o le a tatalaina, lea e mafai ai ona e filifili se aoga e fetaui ma le ute o le fua.
  3. Ae o le filifiliga o ituaiga faatulagaga e ala i le lipine e le lautele e ala i se faamalama faapitoa. O le mea lea, e sili atu le faʻaogaina o le filifiliga lona lua. Filifili le laina sikoa. Matou te kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, filifili le aitema "Faʻatonu ia sela". E mafai foi ona e taomiina le alalaupapa pe a uma ona filifili le laina. Ctrl + 1.
  4. Le tatalaina o le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera". I poloka "Faʻasologa numera" filifili le faatulagaga tatou te manaʻomia. I le faʻaopoopoga, i le itu taumatau o le faamalama, e mafai ona filifili le ituaiga o faʻamatalaga o se faʻatulagaga maʻoti. A uma ona faia le filifiliga, kiliki le ki "Lelei"tuʻu i lalo.
  5. Filifili tasi i le tasi ia sela e le o faitauina ai le galuega, ma ia toe faʻafoʻosaʻo, kiliki le kī o le galuega F2.

O lenei o le fua faʻatatau o le a faʻatulagaina i le faatulagaga faʻasalalau ma le taunuʻuga e faʻaalia i totonu o le telefoni faʻamaonia.

Metotia 2: Faʻasalaga le "faʻatusa o fua faʻatatau" mode

Ae masalo o le mafuaaga nai lo taunuuga o le faʻatusatusaga o loʻo i ai au faʻamatalaga ua faʻaalia, pe o le polokalame e iai le faʻatulagaga "Faʻaalia Taʻiala".

  1. Ina ia mafai ai ona faʻaalia le totoa, alu i le lisi "Faatulagaga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Taunuʻuga o le Faʻatonuga"pe a fai o le faamau "Faʻaalia Taʻiala" malosi, ona kiliki lea.
  2. A maeʻa nei gaioiga, o le a toe faʻaalia e sela le iuga nai lo le faʻamaopoopoina o galuega.

Metotia 3: Faʻamaonia le sese o le syntax

E mafai foʻi ona faʻaalia se fua faʻatatau e pei o se tusitusiga pe a fai o lana sasaufa ua sese, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o se tusi o loʻo misi pe ua suia. Afai e te ulufale i ai ma le lima, ae le o le Wizard Function, e mautinoa lava. O se mea sese masani e fesootaʻi ma le faʻaalia o se faʻamatalaga e pei o le tusiga o se avanoa i luma o le faʻailoga "=".

I ia tulaga, e tatau ona e iloilo ma le totoa le faʻapipiʻi o na faiga e le saʻo le faʻaalia, ma faia fetuunaiga talafeagai ia i latou.

Metotia 4: Faʻatonu le faʻasologa o mea e faʻaaoga

E iai foi le mea e foliga mai e faʻaalia ai le tau, ae a oʻo ina suia ia sene na fesoʻotaʻi i ai, e le suia lava ia, o lona uiga, e le toe faʻaaogaina. O lona uiga ua e saʻo le faʻatulagaina o fua faʻatatau i lenei tusi.

  1. Kiliki le lisi "File". A oi ai, kiliki i le mea "Filifiliga".
  2. O le a tatalaina le faamalama o tuaoi. Manaomia le alu i le vaega "Faatulagaga". I totonu o le pusa seti "Tausaga Faatapulaa"lea o loʻo i le tumutumu pito i luga o le faamalama, pe afai i totonu o le pa "Faʻataʻitaʻiina i le tusi", aua le fesuiaʻi i le tulaga "Aunoa"ona o le mafuaaga lea e le talafeagai ai le taunuuga o le fuafuaina. Ave le ki i le tulaga manaomia. A maeʻa ona faia tulaga o loʻo i luga e teu ai i lalo o le faamalama kiliki le ki "Lelei".

O le taimi nei o faʻamatalaga uma i totonu o lenei tusi o le a otometi lava ona toe faʻaaogaina pe a suia soʻo se tau talafeagai.

Metotia 5: o se mea sese i le fua faatatau

Afai o le polokalame o loʻo faʻatinoina pea le faʻatusatusaga, ae o se taunuuga e faaalia ai se mea sese, o lona uiga o le tagata faʻaaoga na faia na o se mea sese pe a ulufale i le faʻaaliga. O fua faatatau sese o mea ia mo le faʻatusatusaina o tulaga taua nei i totonu o le cell:

  • #NUM!;;
  • #VALUE!;
  • # NULL!;
  • # DEL / 0!;
  • # N / a.

I lenei tulaga, e tatau ona e siakiina pe saʻo saʻo le faamaumauina o faʻamatalaga i totonu o sela na faʻamatalaina e le faʻamatalaga, pe oi ai ni mea sese i le faʻapipii poʻo pe i ai foi ni mea sese i le fua faʻatatau lava ia (mo se faataitaiga, vaevaega e 0).

Afai o le gaioiga e faʻalavelave, ma se numera tele o siaki fesoʻotaʻi, ona sili atu lea ona faigofie le sailia o faʻatatauga e faʻaaoga ai se meafaigaluega faapitoa.

  1. Filifili le siaki i le mea sese. Alu i le lisi "Faatulagaga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Taunuʻuga o le Faʻatonuga" kiliki i le ki "Faʻatulaga Fua Faatatau".
  2. O se faamalama e tatalaina ai le atoaga o le faʻatusatusaga. Tulei le ki "Faʻamau" ma vaʻai i le laʻasaga taʻitasi i le laasaga. O loo matou sailia se mea sese ma toe faaleleia.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mafuaaga e le mafaufau ai pe sese ai le mafaufau o Excel, e mafai ona matua eseese. Afai e le o le faʻatulagaga, e faʻaalia e le tagata faʻaoga le galuega lava ia, ona i ai lea i lenei tulaga, e ono mafai, pe o le cell ua faatulagaina e pei o le tusiga, poʻo le faʻaaliga o le faʻaali o le faʻatulagaga. E le gata i lea, atonu e iai se mea sese i le faʻailoga (mo se faʻataʻitaʻiga, le i ai o se avanoa i luma o le faʻailoga "="). Afai a uma ona suia le faʻamaumauga i totonu o faʻamau e fesoʻotai, e le toe faʻafouina, ona e manaʻomia lea e te vaʻaia pe faʻafefea ona faʻaleleia le auto-update i totonu o le tusi. E le gata i lea, o le tele o taimi, nai lo le iʻuga saʻo, o loʻo iai se mea sese i totonu o le masini. O iinei e tatau ona e vaʻavaʻai i tulaga taua uma o loʻo faʻatatau i le galuega. Afai e maua se mea sese, e tatau ona faʻamautu.