E faʻapefea ona faʻaalia le faʻaaliga a le Windows i le aso o le vaiaso

E te iloa i totonu o le Windows Notification area, e le gata o le taimi ma le aso, ae o le aso foi o le vaiaso, ma, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaalia nisi faʻamatalaga i tafatafa o le uati: soʻo se mea e te manaʻo ai - lou igoa, se feau mo se paaga ma tutusa.

Ou te le iloa pe o le a aoga lenei faatonuga i le tagata faitau, ae mo aʻu lava ia, o le faʻaalia o le aso o le vaiaso o se mea sili ona aoga, i soo se tulaga, e le tatau ona e kiliki le uati e tatala ai le kalena.

Faʻaopoopo le aso o le vaiaso ma isi faʻamatalaga i le uati ile faʻailoga

Faʻaaliga: Faamolemole ia matau o suiga ua faia e mafai ona aafia ai le faʻaaliga o le aso ma le taimi i polokalama Windows. I le fea itu, e mafai ona toe faʻatuina i latou i tulaga le lelei.

O lea, o le mea lenei e tatau ona e faia:

  • Alu i le komipiuta Windows ma filifili "Tulaga faʻaitulagi faʻaitulagi" (pe a talafeagai, sui le vaaiga o le panini mai "Vaega" i "Ata".
  • I luga o le Formats tab, kiliki i le Advanced Options button.
  • Alu i le "Aso" tab.

Ma na o iinei lava e mafai ona e faʻaalia le aso i le auala e te manaʻo ai; mo lenei, faʻaaoga le faʻasologa o le faatulagaga o mo le aso M mo se masina ma y mo le tausaga, aʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • dd, d - fetaui ma le aso, i le atoa ma le faapuupuuina (e aunoa ma le zero i le amataga mo numera e oo i le 10).
  • ddd, dddd - lua filifiliga mo le filifilia o le aso o le vaiaso (mo se faʻataʻitaʻiga, Aso Sa ma Aso Tofi).
  • M, MM, MMM, MMMM - avanoa e fa mo le filifilia o le masina (numera puupuu, numera atoa, tusi)
  • y, yy, yyy, yesyy - formats mo le tausaga. O le muamua muamua ma le lua mulimuli e tuʻuina atu le tali tutusa.

A e faia ni suiga i le vaega o "Faataitaiga," o le a e vaʻai pe o le a le suiga o le aso. Ina ia faia ni suiga i itula o le eria o le faʻasalalauga, e tatau ona e faʻasaʻo le faiga o le aso pupuu.

A maeʻa ona faia suiga, faʻasaʻo tulaga, ma o le a vave ona e iloa mea ua suia i le uati. I le fea tulaga, e mafai ona e kiliki i le "Toefaʻamau" button e toe faʻafoisia ai le faʻaaliga o le aso le faʻaalia. E mafai foʻi ona e faʻaopoopoina soʻo se tasi o au tusitusiga i le faʻatulagaina o le aso, pe a e fiafia iai, e ala i le sii mai.