Fofoina o le faafitauli i le misi o ata i luga o le komepiuta i le Windows 10

Ua i ai a matou mea i luga o le saite e siaki ai le faʻatinoina o le laupapa. e masani lava, e faapena foi i le tusiga o aso nei matou te mananao e auiliʻili atili auiliiliga i luga o le mauaina o faafitauli e ono tulai mai ma le komiti faatino.

Matou te faia faʻataʻitaʻiga o le laupapa

O le manaʻoga e siakiina le laupapa e aliali mai pe a iai se masalosaloga o se faaletonu, ma o autu autu o loʻo lisiina i le mea e tutusa, o lea o le a tatou le mafaufau i ai; o le a tatou taulai atu i le auala faamaonia.

O nei faʻatulagaga uma e manaʻomia ona faia pe a uma ona faʻalavelaveina le iunite. O nisi metotia e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le laupapa i le eletise, o lea matou te faamanatu atu ai ia te oe le taua o le tausisia o tulafono faatonutonu. O diagnostics diagnostics e aofia ai se suʻesuʻega o le eletise, fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga, faʻapea ai ma se asiasiga mo le faaletonu ma le siakiina o tulaga BIOS.

Vaega 1: Mana

Pe a suʻesuʻeina tina, e taua le vaʻavaʻai i le va o le manatu o le "aofia" ma le "faʻalauiloa." E liliuina le moli pe a masani ona mana. E amataina pe a tuʻuina atu e le failauga i totonu le faailo, ma o se ata e faʻaalia i luga o le mata. O le mea lea, o le mea muamua e siakiina pe o le eletise e alu i le mina. O le fuafuaina o lenei mea e faigofie lava.

  1. Faʻasese uma pitonuʻu ma kata mai le faʻataʻitaʻiga, ma tuʻu ai na o le masini komepiuta, mea e faʻaleleia le gaosiga ma le eletise, lea e tatau ona faʻatinoina.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona siakiina le eletise e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi i le laupapa

  2. Taumafai e liliu i luga o le laupapa. Afai o loʻo i ai faʻamalama ma o loʻo faʻaleleia le tagata mālōlōina, alu i le Laasaga 2. A leai, faitau i luga.

Afai e le faʻaalia e le tinaboard ni faailoga o le olaga, o le faafitauli e foliga mai o se mea i totonu o le eletise eletise. O le mea muamua e siakiina o le BP faʻafesoʻotaʻi. Vaʻai i fesootaʻiga mo faʻamaoniga o le faʻaleagaina, faʻamaʻiina poʻo le faʻaleagaina. Ona alu loa lea i le au taʻavale ma le batini BIOS. I le i ai o ni faaletonu (faʻaleleia poʻo le faʻamaʻiina), e tatau ona suia le elemene.

I nisi tulaga, o le aofia e foliga mai o loʻo tupu, ae pe a mavae ni nai sekone, e muta ai le eletise. O lona uiga e vavalalata le motherboard i luga o le mataupu o le iunite. O le mafuaʻaga mo sea piriota faʻavaomalo, o le faʻapipiʻiina o fao e faʻasalaga le laupapa i luga o le pusa poʻo le va o le vili, o le mataupu ma le matagaluega o loʻo leai ai ni pepa malulu poʻo ni mea faʻapipiʻi.

I nisi tulaga, o le faʻapogai o le faafitauli e ono avea ma malosiaga le lelei ma Toefaʻatonu. O auiliiliga o le faafitauli ma metotia o le tagofiaina o loʻo aofia i le tusiga o loʻo i lalo.

Lesona: Faʻapefea ona liliu i luga o le laupapa e aunoa ma se faamau

Siata 2: Faʻaaliga

Faʻamautinoa o le mana i luga o le laupapa e tuʻuina masani, e tatau ona siaki pe a amata.

  1. Ia mautinoa e naʻo le gaosiga, faʻamafanafana ma le eletise e fesoʻotaʻi atu i ai.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le laupapa i luga o lima ma faʻafesoʻotaʻi. I lenei laasaga, o le a faʻamaonia e le komiti le leai o isi vaega talafeagai (RAM ma le kata vitio). O ia amioga e mafai ona manatu o le masani i lenei tulaga.
  3. O faailoilo a le komiti e uiga i le leai o ni vaega poʻo ni faaletonu ma i latou ua taʻua o POST-codes, e tuʻuina mai e ala i le failauga poʻo ni pati faʻafoe faapitoa. Ae ui i lea, o nisi o gaosi oloa i le vaega o le "motherboard" o loʻo faʻaaogaina, aveesea uma ia pati ma le failauga. Mo ia tulaga, ei ai POST-cards faapitoa, lea na matou talanoa i ai i le tusiga e uiga i faafitauli autu o tinaboards.

O faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le taimi o le amataina e aofia ai le le lelei o le gaioiga poʻo le faʻaletonu faaletino o le itu i saute poʻo le itu i matu o le laupapa. Siaki i latou faigofie.

  1. Faʻasese le laupapa ma aveese le tagata e toʻa mai le gaosiga.
  2. Liliu le laupapa ma aumai lou lima i le faagasologa. Afai e mavae ni nai minute, ma e le mafai e le gaosiga ona faʻavevela le vevela - pe ua le manuia pe ua fesoʻotaʻi saʻo.
  3. I le auala lava e tasi, siaki le alalaupapa i saute - o le pito sili ona telē i luga o le laupapa, e masani ona ufiufiina i se faʻamalama. O le nofoaga talafeagai o le alalaupapa i saute o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

    O iinei o le tulaga tonu lava o le faʻafeagai o le gaioiga: o le vevela malosi o nei elemene o loʻo faʻaalia ai se tulaga le lelei. I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona suia le alalaupapa, ma e tatau ona suia le laupapa atoa.

Afai e leai ni faʻafitauli i le faʻalauiloaina o le laupapa, alu i le isi faʻataoniga o le faʻamaoniga.

Vaega 3: Fesoʻotaʻiga ma Faʻasalalauga

E pei ona faaalia i le faatinoga, o le mafuaʻaga sili ona taatele o faafitauli o mea sese meafaigaluega. O le auala mo le fuafuaina o le tagata solitulafono e faigofie lava.

  1. Faʻafesoʻotaʻi masini komepiuta i le laupapa i lenei faasologa (manatua e tape ma liliu i luga o le laupapa - o se "vevela" e mafai ona faʻaleaga uma vaega!):
    • RAM;
    • Pepa vitio;
    • Kata leo;
    • Konekarate fesoʻotaʻi fafo;
    • Faigata faigata;
    • O masini puipuia masini ma masini;
    • Faʻasalalauga i fafo (kiore, keyboard).

    Afai o loʻo e faʻaaogaina se POST card, ona muamua faʻafesoʻotaʻi lea i se sisi free PCI.

  2. I se tasi o laasaga, o le a faʻamaonia e le komiti se mea e le lelei ai le faʻaaogaina o fale poʻo le faʻamatalaga i luga o le faʻataʻitaʻiga o le kata. E mafai ona maua se lisi o code POST mo tagata taʻitasi e gaosia le laupapa i le Initaneti.
  3. I le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻamaonia, filifili po o le a le masini e mafua ai le toilalo.

I le faʻaopoopoga i vaega faʻatautaia fesoʻotaʻi saʻo, e mafai ona mafua mai faafitauli i faafitauli ma fesoʻotaʻiga tutusa i luga o le laupapa. E manaʻomia ona asiasia, ma, i le tulaga o faʻafitauli, pe suia oe lava, pe faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu.

I lenei laasaga, o loʻo i ai faafitauli i faʻamaumauga a le BIOS - mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻapipiʻiina se aufaasālalau e le saʻo ma e le mafai ona faʻatonuina le faiga. I lenei tulaga, o le POST-card ma faʻaalia lona aoga - e tusa ai ma faʻamatalaga o faʻaalia, e mafai ona e malamalama tonu i le tulaga e mafua ai le toilalo. Soʻo se faʻafitauli i le BIOS e sili atu le faigofie ona faʻapipiʻi e ala i le toefaʻatonuina o faʻamaumauga.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

I luga o lenei siakiina o le laupapa e mafai ona mafaufauina atoa.

Faaiuga

Ma le mea mulimuli, matou te mananaʻo e faʻamanatu atu ia te oe le taua o le tausia lelei o le lisi o le laupapa ma ona vaega - e ala i le fufulu vave o lau komepiuta mai le pefu ma siaki ona elemene, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gasegase.