Faʻamau le faʻaaliga o tusiga e le mafai ona lolomiina i totonu o le pepa a le Microsoft Word

E pei ona e iloa, i totonu o pepa o tusitusiga e faaopoopo atu i faailoga vaaia (faailoga, ma isi mea), e le o vaaia foi, sili atu, e le mafai ona faʻaaoga. E aofia ai avanoa, afifi, vavalalata, vavae itulau ma vaeluaga vaega. O loʻo iai i totonu o le pepa, ae le o foliga vaaia, peitaʻi, pe a manaʻomia, e mafai ona maimoa i taimi uma.

Manatua: O le tulaga o le faʻaalia o mataitusi le lelei i totonu o le MS Word e le gata ina mafai ona vaʻavaʻai atu ia i latou, ae faʻapea foi, pe a manaʻomia, ia iloa ma aveese nisi faʻamatalaga i totonu o le pepa, mo se faʻataʻitaʻiga, lua avanoa poʻo le tabs set instead of space. E le gata i lea, i lenei tulaga, e mafai ona e iloa le avanoa masani mai le umi, puupuu, mafiafia, poʻo le vavalalata.

Lesona:
Faʻafefea ona aveese avanoa lautele i le Upu
E faʻapefea ona tuʻuina se nofoaga e le o le malepe

E ui lava i le mea moni e faapea o le faʻaaliina o le amio le lelei i totonu o le Upu e aoga tele i le tele o tulaga, mo nisi tagata faʻaaogaina e mafua ai se faafitauli ogaoga. O le mea lea, o le toatele oi latou, e ala i le sese po o le fesuisuiai ma le le iloa lenei faiga, e le mafai ona latou iloa pe faapefea ona tape. E uiga i le auala e aveese ai mataitusi le mafaamatalaina i totonu o le Upu, ma ua matou faamatalaina i lalo.

Manatua: E pei ona taʻu mai e le igoa, e le lolomiina ia tagata e le mafai ona lolomiina, ua na ona faaalia i totonu o se tusitusiga, pe a fai o lenei vaaiga vaaia ua faʻaaogaina.

Afai o lau pepa o le Upu ua mafai ai ona faʻaalia le le lolomiina o mataitusi, o le a pei o lenei:

I le faaiuga o laina taitasi o se uiga “¶”o loʻo i ai foi i laina avanoa, pe afai ei ai, i le pepa. E mafai ona e maua le ki ma lenei faailoga i luga o le lisi o loʻo i le lisi "Aiga" i se vaega "Parakalafa". O le a aoga, o lona uiga, oomiina - o lona uiga o le faʻaali o faʻaaliga le lolomiina o loʻo i luga. O le mea lea, ina ia faʻaaogaina, ia toe fai i luga le lava kī e tasi.

Manatua: I lomiga o le Upu itiiti ifo i le 2012 "Parakalafa", ma i ai, ma le faamau mo le mafai ai ona faʻaalia le faʻaali o le faʻaaliga o tusitusi, o loʻo i le lisi "Taiala Lisi" (2007 ma sili atu) poʻo "Faatulaga" (2003).

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le faafitauli e le faigofie ona foia; o tagata faaaoga Microsoft Office mo Mac e masani ona faitio. I le auala, o tagata faʻaaoga na oso mai le tuai o le oloa i le mea fou e le mafai ona maua pea lenei faamau. I lenei tulaga, ina ia le faʻaalia le faʻaalia o tagata le lolomiina, e sili atu le faʻaogaina o le kulupu autu.

Lesona: Uunaite upu

Na o le kiliki "FMT + SHIFT + 8".

O le faʻaaliga faʻaali mo tagata e le mafai ona lolomiina o le a vaivai.

Afai e leʻi fesoasoani lenei mea ia te oe, o lona uiga i totonu o le Upu, e manaʻomia le faʻaalia o faʻasalalauga e le lolomiina faatasi ai ma isi faʻamaumauga uma. Ina ia faʻamaonia a latou faʻaaliga, mulimuli i laasaga nei:

1. Tatala le lisi "File" ma filifili mea "Taimi".

Manatua: Muamua i totonu ole MS Word nai lo le faamau "File" sa i ai se faamau "MS Office"ma le vaega "Taimi" na valaauina "Filifiliga o Upu".

2. Alu i le vaega "Mata" ma maua iina se mea "Ia faʻaalia pea nei faailoga i luga o le mata".

3. Aveese uma siaki siaki vagana ai "Faʻailoa Mea Fai".

4. I le taimi nei, o le a le faʻaalia saʻo lava ia pepa i totonu o le pepa, o le mea e sili atu seia oʻo i le taimi e te suia ai lenei faiga e ala i le kilikiina o le kuluma i luga o le komiti mataʻitipi poʻo le faʻaaogaina o vaega autu.

O mea uma lava, mai lenei tamaʻi tala na e aʻoaʻoina ai le auala e tape ai le faʻaalia o tagata e le lolomiina i totonu o le upu Word document. Suiga ia te oe i le atinaʻe atili o le faʻatinoina o lenei polokalama ofisa.