Faʻapipiʻiina o le Windows 10 mai se taavale afi

O lenei laasaga taʻitasi taʻiala e faʻamatala auʻiliʻilia auala e faʻapipiʻi ai le Windows 10 mai se komepiuta flash flash i luga o se komepiuta po o le komepiuta. Ae ui i lea, o le faatonuga e talafeagai foi i mataupu pe a faia se mea mama o le osiga mai le DVD, o le a leai ni eseesega taua. E le gata i lea, i le faaiuga o le tusiga o loʻo i ai se vitio e uiga i le faʻapipiʻiina o le Windows 10, pe a maeʻa ona toe iloilo poo fea laasaga e mafai ona sili atu ona malamalama. O loʻo i ai foi se isi faatonuga: Faʻapipiʻi le Windows 10 i luga o le Mac.

E oo mai ia Oketopa 2018, pe a faʻapipiʻiina le Windows 10 e faʻaaogaina e faʻaaoga ai metotia o loʻo faʻamatalaina i lalo, o le Windows 10 version o loʻo faʻapipiʻi i le 1803 Oketopa Toe faʻafouina. E pei foi o le taimi muamua, afai ua i ai sau Windows 10 laisene ua faapipiiina i luga o se komepiuta po o se mea komepiuta, e maua i soo se auala, e te le manaomia le ulu i le kenera oloa i le taimi o le faapipiiina (kiliki "E le oi ai se au oloa"). Aoao atili e uiga i foliga o le faʻaosoina i le tusiga: Faʻasagaina o le Windows 10. Afai e iai Windows 7 poʻo le 8 faʻapipiʻiina, atonu e aoga: Faʻafefea ona faʻaleleia i le Windows 10 mo le saolotoga pe a maeʻa le polokalama faʻafouina a le Microsoft.

Faʻaaliga: afai e te fuafua e toe faʻaleleia le faiga e faʻaleleia ai faafitauli, ae amata le OS, e mafai ona e faʻaogaina le auala fou: Faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o le Windows 10 (Start Fresh or Start again).

Fausiaina o se taavale faʻataʻavalevale

O le laasaga muamua o le fatuina o se masini komepiuta puʻeina (poo le DVD) ma faila faila i le Windows 10. Afai ei ai sau laisene OS, o le auala sili e fai ai le masini komepiuta USB puʻeina o le faʻaaogaina lea o le faʻaaoga aloaia a le Microsoft i le http://www.microsoft.com -ru / software-download / windows10 (mea "Download tool now"). I le taimi lava e tasi, o le lautele lautele o le mea na gaosia e le aufaasālalau e sii mai e tatau ona fetaui ma le lautele lautele o le polokalama o loʻo iai nei (32-bit poʻo le 64-bit). O isi auala e sii mai ai le uluai Windows 10 o loʻo faʻamatalaina i le pito o le tusiga Faʻafefea ona download le Windows 10 ISO mai le upega tafaʻilagi a le Microsoft.

A maeʻa le lafoaina o lenei meafaigaluega, filifili le "Fausiaina o le masini faʻapipiʻi mo le isi komepiuta", ona filifili lea o le gagana ma le Windows 10 version. I le taimi nei, ia filifili "Windows 10" ma o le ata gaosi flash USB poʻo le ata ISO o le a aofia ai le Windows 10 Professional, Home ma mo le tasi le gagana, o filifiliga filifilia e faia i le faagasologa o le faʻatulagaga.

Ona filifili lea o le foafoaina o se "USB flash drive" ma faatalitali mo faila faila a le Windows 10 e tatau ona sii mai ma tusi i le kiliva flash USB. I le faʻaaogaina o le faʻaaogaina tutusa, e mafai ona e sii maia le uluai kopi ISO o le polokalama mo le tusitusi i le disk. O le mea e le mafai, o le aoga e ofoina saʻo le lomiga ma le lomiga o le Windows 10 (o le ai ai se faʻamaufaʻailoga e faʻaogaina i tua o loʻo fautuaina), lea e mafai ona faʻafouina i luga o lenei komepiuta (faʻatatau i le OS o iai nei).

I totonu o mataupu o loʻo i ai lau lava ata ISO o le Windows 10, e mafai ona e faia se taʻavale i auala eseese: mo UEFI, ia kopi kopi o le faila faila i le USB flash drive ua faʻapipiʻiina i le FAT32 e faʻaaoga ai le polokalama free, UltraISO poʻo le laina o le laina. Aoao atili e uiga i metotia i le aoaoga bootable flash drive Windows 10.

Saunia e faʻapipiʻi

Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina o le polokalama, tausi au faʻamatalaga patino taua (e aofia ai mai le laulau). O le mea e tatau ai, e tatau ona faʻaolaina i latou i fafo, o se isi puʻupuʻu ese i luga o le komepiuta, poʻo le "disk D" -o se vaeluaga ese i luga o le puʻupuʻu.

Ma le mea mulimuli, o le laasaga mulimuli ao leʻi faia o le faʻapipiʻiina lea o se seevae mai se taavale afi po o se pu. Ina ia faia lenei mea, toe faʻafouina le komepiuta (e sili atu le toe faʻaleleia, ae le o le tapunia, aua o galuega o le vave utaina o le Windows i le mataupu lona lua e mafai ona faalavelave i gaioiga talafeagai) ma:

  • Po o le alu i le BIOS (UEFI) ma faʻaeʻe muamua le masini faʻapipiʻi i le lisi o masini faʻavae. O le faʻaogaina i totonu o le BIOS e masani ona faia e ala i le faʻapipiʻi Del (luga o komepiuta tuʻuina) poʻo le F2 (i luga o le komepiuta) aʻo leʻi amataina le faiga faʻaoga. Faitau atili - Faʻapefea ona tuʻu le seevae mai le lela USB flash i le BIOS.
  • Pe faʻaaoga le Boot Menu (o le mea sili lenei ma sili atu ona faigofie) - o se lisi faʻapitoa lea e mafai ai ona e filifilia po o fea le avetaʻavale mai le taimi nei e faʻapitoaina foi e se ki faapitoa pe a uma ona liliu le komepiuta. Faitau atili - E faʻapefea ona e ulufale atu i le Menu Faʻatonu.

A maeʻa ona oso ese mai le tufatufaina o le Windows 10, o le a e vaʻai i le "Taofi soʻo se ki e fafaʻi mai le CD CD poʻo le DVD" i luga o se lanu uliuli. Faʻasalaʻi soʻo se ki ma faʻatali seia amata le polokalama faʻatulagaina.

Le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta

  1. I luga o le ata muamua o le faʻapipiʻiina, o le a uunaia oe e filifili se gagana, faatulagaga o le taimi, ma le auala e faʻaaogaina ai le keyboard - e mafai ona e alu ese i tulaga taua a Rusia.
  2. O le isi faʻamalama o le "Install" button, lea e tatau ona kiliki, faʻapea foi ma le "System Restore" mea oi lalo, lea o le a le talanoaina i lenei tusiga, ae aoga tele i nisi tulaga.
  3. A maeʻa lena mea, o le a ave oe i le faamalama e ulufale ai mo le ki oloa e faʻaagaoioia ai le Windows 10. I le tele o tulaga, sei vagana ai i latou na e vaʻaia faʻaseseina le kenera oloa, kiliki lava "E leai sau 'oloa". O isi avanoa mo gaioiga ma le taimi e faʻaaogaina ai, o loʻo faʻamatalaina i le vaega "Faamatalaga Faaopoopo" i le faaiuga o le tusi lesona.
  4. O le isi laasaga (atonu e le o iai pe afai o le lomiga na fuafuaina i le ki, e aofia ai mai le UEFI) - le filifiliga o le Windows 10 lomiga mo le faʻatulagaga. Filifili le filifiliga na i ai muamua i luga o lenei komipiuta po o le komepiuta (o lona uiga, lea ei ai se laisene).
  5. O le isi laasaga o le faitau lea o le maliega laisene ma talia tuutuuga laisene. A maeʻa lenei mea, kiliki "Next."
  6. O se tasi o mea e sili ona taua o le filifilia lea o le ituaiga o le polokalama a le Windows 10. E lua ni filifiliga: Faʻafou - i lenei mataupu, o faʻamaumauga uma, polokalama, faila o le polokalama ua uma ona faʻaogaina, ma le polokalama tuai e teu i le upega o Windows.old (ae o lenei filifiliga e le masani ona amata ). O lona uiga, o lenei faagasologa e talitutusa ma se faʻafouga faigofie; o le a le mafaufauina iinei. Faʻatulagaga faʻapitonuʻu - o lenei mea e mafai ai e oe ona faia se masini mama e aunoa ma le faasaoina (po o se vaega sefe) o faila a le tagata, ma i le taimi o le faʻatulagaga, e mafai ona e vaeluaina le disks, faʻapipiʻiina, ma faʻamamaina le komipiuta o faila Windows muamua. O lenei filifiliga o le a faamatalaina.
  7. A maeʻa ona filifili se mea e faʻatulaga ai aganuʻu, o le a ave oe i le faamalama mo le filifilia o se vaega o le pulou mo le faʻapipiʻiina (atonu o faʻamatalaga faila i lenei taimi o loʻo faʻamatalaina i lalo). I le taimi lava e tasi, afai e le o se puʻupuʻu fou, o le ae iloa se numera sili atu o vaega e leʻi vaʻaia i le tagata suʻesuʻe. O le a ou taumafai e faamatala auiliiliga mo filifiliga (e pei foi i le vitio i le faaiuga o le faatonuga ou te faaalia auiliili ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ma pe mafai faapefea ona faia i lenei faamalama).
  • Afai na faʻapipiʻi le gaosimea i Windows, ona faʻaopopo atu lea i le vaega ole vaega ole Disk 0 (ole numera ma le lapoa e ono fesuisuiai le 100, 300, 450 MB), o le a e vaʻai i se isi (e masani lava) vaeluaina ma le tele 10-20 gigabytes. Ou te le fautuaina e aafia ai i soo se auala, aua o loo i ai se ata o le toe faaleleia o le tino lea e mafai ai ona vave toe faafoi atu se komepiuta po o se komepiuta i le setete o falemaʻi pe a tulaʻi mai le manaoga. E le gata i lea, aua nei suia vaega na teuina e le faiga (vagana ai pe ae filifili e fufulu atoatoa le disiki).
  • I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma se faʻapipiʻi mama o le masini, ua tuʻuina i luga o le vaeluaga e tutusa ma le C, ma lona faʻatulagaga (poʻo le soloia). Ina ia faia lenei mea, filifili lenei vaega (e mafai ona e fuafuaina le tele), kiliki "Format". Ma pe a uma lena, filifili, kiliki "Next" e faʻaauauina le faʻapipiʻiina o le Windows 10. O faʻamatalaga i isi vaega ma disks o le a le aafia. Afai na e faʻaogaina le Windows 7 poʻo le XP i luga o lau komepiuta aʻo leʻi tuʻuina atu le Windows 10, o se filifiliga sili atu ona talitonuina o le a aveese le vaeluaga (ae le o le faatulagaga), filifili le vaega le lelei e aliali mai ma kiliki le "Next" ina ia mafai ai ona fatufatuina vaega ole vaega talafeagai e le polokalama faʻatulagaina (poʻo le faʻaaogaina o mea oi ai pe a iai).
  • Afai e te faamutaina le faatulagaina poo le tapeina ma filifili e faapipii se vaega lea ua uma ona faapipiiina i ai le OS, o le a faapipiiina le Windows muamua i le pusa o Windows.old, ma o au faila i le drive C e le aafia (ae o le ai ai le tele o lapisi i luga o le malo malo).
  • Afai e leai se mea taua i lau disk system (Disk 0), e mafai ona e faʻamaeʻa uma vaega uma taitasi, toe faʻavae le faʻailoga (e faʻaaoga ai le "Faʻamama" ma le "Fausia" mea) ma faʻapipiʻi le tino i luga o le vaega muamua, .
  • Afai e faʻapipiʻi le polokalama muamua i luga o se vaeluaga poʻo le C, ma faʻapipiʻi le Windows 10, e te filifilia se vaeluaga poʻo se 'eseʻese, ona lua faʻaogaina lea o polokalama faʻapipiʻi i luga o lau komepiuta i le taimi e tasi ma le tasi e te manaʻomia pe ae faʻamalosi le komepiuta.

Faʻaaliga: Afai e te vaʻai i se feʻau pe a filifilia se vaega i luga o se pu e le mafai ona faʻapipiʻiina le Windows 10 i luga o lenei vaega, kiliki i luga o lenei tusitusiga, ona faʻalagolago lea i le anotusi atoa o le sese, faʻaaoga faatonuga nei: faʻapipiʻiina, ei ai le laulau vavae MBR i luga o le kōpae filifilia, i luga o le EFI Windows system, e mafai ona e faʻapipiʻi naʻo luga o se GPT disk. Sa le mafai ona matou fatuina se vaeluaga fou pe maua se palota o loʻo iai i le taimi o le Seti 10.

  1. A uma ona filifilia lau vaega mo filifiliga, kiliki le "Next" button. Kopiina faila o le Windows 10 i le komepiuta amata.
  2. A maeʻa ona toe fai, e le manaʻomia se taimi o oe - o le "Sauniuniga", "Setup Component" o le a tupu. I lenei tulaga, e mafai e le komepiuta ona toe faʻaleleia ma o nisi taimi e tautau faʻatasi ma se lanu uliuli po o le lanumoana. I lenei tulaga, na o le faatali, o se faagasologa masani lea - o nisi taimi e toso i luga le uati.
  3. I le maeʻa o nei faagasologa uumi, e mafai ona e vaai i se ofo e faʻafesoʻotaʻi i le 'upega tafailagi, e mafai e le' upega tafaʻilagi ona filifili vave, poʻo le fesoʻotaʻiga o talosaga e le ono aliali mai pe a le maua e le Windows 10 meafaigaluega talafeagai.
  4. O le laasaga e sosoo ai o le faʻapipiʻiina o laina masani o le polokalama. O le mea muamua o le filifilia lea o se itulagi.
  5. O le laasaga lona lua o le faʻamaonia lea o le saʻo o le faʻatulagaina o le komepiuta.
  6. Ona ofo atu lea e le faʻapipiʻi e faʻaopopo atili faʻasologa o keyboard. Afai e te le manaʻomia ni filifiliga faʻapitoa e ese mai i le Rusia ma le Igilisi, faʻamateʻa le laasaga (Igilisi o loʻo i ai ona ua le mafai).
  7. Afai e iai sau Initaneti, o le a ofoina atu ia oe ni filifiliga se lua mo le fetuutuunai o le Windows 10 - mo le faʻaaogaina patino poʻo mo le faʻatulagaga (faʻaaoga lenei filifiliga pe afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o lau komepiuta i se 'auʻaunaga o fesoʻotaiga, faʻalāpotopotoga, ma faʻaulu Windows i le faʻapotopotoga). E masani lava e tatau ona e filifilia le filifiliga mo le faʻaaogaina patino.
  8. I le laasaga e sosoo ai o le faʻapipiʻiina, ua faʻapipiʻi le komepiuta i luga o le Windows 10. Afai o loʻo i ai sau fesoʻotaiga Intaneti, e faʻamalosia oe e setiina se faʻamatalaga Microsoft pe ulufale i se mea e tasi (e mafai ona e kiliki i le "Leitio tala" i le pito i lalo e fatu ai se tala i le lotoifale). Afai e leai se fesoʻotaʻiga, e faia se faʻamatalaga i le lotoifale. A o faʻapipiʻi le Windows 10 1803 ma le 1809 pe a uma ona e ulufale i le initaneti ma le upega tafailautusi, o le a manaʻomia foi ona e fesiligia fesili saogalemu e toe faʻaleleia ai lau faʻaupuga pe afai e te leiloa.
  9. O se fuafuaga e faʻaaoga se PIN code e ulufale ai i le polokalama. Faaaoga i lau faitalia.
  10. Afai ei ai sau fesoʻotaiga i Initaneti ma se faʻamatalaga a Microsoft, o le a uunaia oe e faʻapipiʻi OneDrive (cloud store) i le Windows 10.
  11. Ma o le mea mulimuli o le faʻasalalauga o le faʻapipiʻiina lea o faʻamatalaga patino o le Windows 10, lea e aofia ai le fesiitaiga o faʻamatalaga o nofoaga, faʻamaoniga o tautalaga, le faʻafeiloaʻi o faʻamatalaga faʻamaonia ma le fatuina o lau faʻasalalauga faatosina. Faitau ma le faʻaeteete mea e te le manaʻomia (Ou te faʻamaonia mea uma).
  12. A maeʻa lenei mea, o le a amataina le vaega mulimuli - faʻatulagaina ma faʻapipiʻi tusi faʻapitoa, saunia le Windows 10 mo le faʻalauiloaina, i luga o le mata o le a foliga mai o le tusiga: "Atonu e manaʻomia ni nai minute." O le mea moni, e mafai ona faia ni minute ma e oʻo lava i itula, ae maise lava i komepiuta "vaivai," e le tatau ona toe faʻamalosi ese pe toe faʻafouina i lenei taimi.
  13. Ma le mea mulimuli, o le ae vaʻaia le komepiuta Windows 10 - ua faʻapipiʻi lelei le polokalama, e mafai ona e amata suʻesuʻeina.

Vitio vitio o le faagasologa

I le polokalame na faia i le vitio, sa ou taumafai e faʻaali ata uma faʻaaliga ma le faagasologa atoa o le faʻapipiʻiina o le Windows 10, faʻapea foi ma talanoa e uiga i nisi o faʻamatalaga. Na faamaumauina le vitio i luma o le lomiga fou o le Windows 10 1703, ae o vaega taua uma e le i suia talu mai lena taimi.

I le maeʻa ona faʻatulaga

O le mea muamua lava e tatau ona e auai pe a maeʻa le faʻapipiʻi mama o le masini i luga o se komepiuta o le faʻapipiʻiina lea o avetaavale. I le taimi lava e tasi, o le a maua e le Windows 10 lava ia le tele o avetaavale masini pe afai e iai sau Initaneti. Ae ui i lea, ou te fautuaina malosi le mauaina, download ma le faʻapipiʻiina o avetaavale e te manaʻomia:

  • Mo le komepiuta - mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le kamupanī komepiuta, i le vaega lagolago, mo lau faʻatautaia mea laititi komepiuta. Vaʻai Faʻafefea ona faʻapipiʻi avetaʻavale i se komepiuta.
  • Mo PC - mai le 'upega tafailagi a le gaosiga o le laupapa mo lau faʻataʻitaʻiga.
  • Masalo e fiafia i: Faʻafefea ona taofia le mataʻituina o le Windows 10.
  • Mo se kata vitio, mai NVIDIA poʻo AMD (poʻo Intel) sites, e faalagolago i le fea vitio vitio o loʻo faʻaaogaina. Vaʻai Faʻafefea ona faʻaleleia avetaavale kata vitio.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i le vitio vitio i le Windows 10, tagaʻi i le tusiga Installing NVIDIA in Windows 10 (talafeagai mo le AMD), o le Windows 10 Black Screen i le taʻavale e mafai foi ona aoga.

O le vaega lona lua ou te fautuaina o le maeʻa ona faʻapipiʻiina uma o avetaavale ma faʻamalosia le polokalama, ae tusa lava pe leʻi faʻapipiʻiina polokalame, fatuina se ata toe faʻaleleia o le faʻaogaina (OS faʻapipiʻi poʻo le faʻaaogaina o polokalame faʻa-tolu) e faʻavave ai le toe faʻaleleia o Windows pe a manaʻomia i le lumanaʻi.

Afai, a maeʻa le faʻapipiʻi mama o le polokalama i luga o se komepiuta, e leai se mea e le faigaluega pe naʻo lou manaʻo e faʻapipiʻi se mea (mo se faʻataʻitaʻiga, vaevae le 'ie i le C ma le D), atonu o le a maua ni vaifofo talafeagai ile faafitauli i luga o laʻu' upega tafailagi i le vaega o le Windows 10.