Saini i totonu o lau Google Drive faʻamaumauga

O le faʻavaveina o le ao mai Google e maua ai le tele o avanoa mo le teuina o faʻamaumauga o ituaiga eseese, ma faʻatagaina foi oe e faʻatulagaina faʻatasi ma pepa. O tagata e leʻi faʻaaogaina le faʻaaogaina o loʻo i ai le avanoa i le Disk mo le taimi muamua atonu latou te le iloa le auala e teu ai i totonu oa latou teugatupe. O le auala e faia ai lenei mea o le a talanoaina ia tatou tusitusiga i aso nei.

Ulufale i le Google Drive account

E pei o le tele o oloa a le kamupani, Google Drive o le cross-platform, o lona uiga, e mafai ona e faʻaaogaina i luga o soʻo se komepiuta, faʻapipiʻi foi i luga o masini atamai ma fualaau. Ma i le tulaga muamua, e mafai ona e faʻaoga uma i le 'upega tafaʻilagi aloaia o le auʻaunaga, ma i se faʻatulagaga faʻapitoa e faʻatinoina. O le a tonu le faʻamaumauga o le a tuʻuina i luga e faalagolago i luga o le ituaiga ituaiga masini e te fuafua e faʻaogaina ai le ao.

Manatua: Mo faʻatagaga i auaunaga Google uma o loʻo faʻaaogaina le tala tutusa. Faʻailoga ma le upega tafailautusi, lea e mafai ai ona e ulu atu, mo se faataitaiga, i le YouTube poo le GMail, i totonu o le faʻalapotopotoga faʻa-natura (o se masini faapitoa poʻo se masini feaveaʻi) o le a faʻaaogaina faʻapitoa i le teu malu. O lona uiga, ia ulufale atu i le Disk, pe afai ma pe a manaʻomia, e manaʻomia ona e tusia faʻamatalaga mai lau Google account.

Komepiuta

E pei ona taʻua i luga, i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta, e mafai ona e mauaina le Google Drive pe ala mai i soʻo se suʻesuʻega talafeagai pe auala atu foi i se faʻataʻitaʻiga tagata lautele. Sei o tatou iloilo atili auiliiliga o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o avanoa taʻitasi avanoa.

Saini

Talu ai o le Disc o se Google oloa, o le a matou faʻaaogaina le 'upega tafaʻilagi a Chrome a le kamupanī e fesoasoani e faʻaalia pe faapefea ona e ulufale atu i lau faʻamatalaga.

Alu i Google Drive

I le faʻaaogaina o le fesoʻotaʻiga o loʻo i luga, o le a ave oe i le itulau autu o le teuina o ao. E mafai ona e ulufale e pei ona taua i lalo.

  1. Ina ia amata, kiliki le ki "Alu i Google Drive".
  2. Ulufale mai oe mai lau Google account (telefoni poʻo imeli), ona kiliki lea "Lisi".

    Ona e ulufale lea i le uputatala i le ala lava e tasi ma toe alu. "Lisi".
  3. Faʻafetai, o loʻo e ulufale i lau Google Drive faʻamaumauga.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona e ulufale atu i lau Google account

    Matou te fautuaina ia e faʻaopopoina se saite o le teuina o cloud i au atigipese o sailiga suʻesuʻe ina ia mafai ai ona e vave maua.

  4. Faitau atili: Faʻapefea ona makaina se upega tafaʻilagi

    I le faaopoopo atu i le tuatusi tuusaʻo o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu e luga, ma le faailoga tusi na faʻapolopoloina, e mafai ona e ulufale atu i Google Drive mai soʻo se isi' upega tafaʻilagi a le faʻapipiʻi (sei vagana ai YouTube). Ua lava le faʻaaogaina o le faamau o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo. "Google Apps" ma filifili le oloa o le tului mai le lisi e amataina. E mafai foi ona faia lenei mea i luga o le Google homepage, faapea foi ma le saʻo i le sailiga.

    Vaʻai foi: Le ala e amata ai Google Drive

Talosaga a tagata

E mafai ona e faʻaaoga Google Drive i luga o lau komepiuta e le gata i le masini, ae e ala foi i se faʻaaogaga faapitoa. O le fesoʻotaʻiga download o loʻo tuʻuina atu i lalo, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e alu e sii mai le faila faila oe lava. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le ata i foliga o se mea e teu i luga o le itulau o fale teu oloa ma filifili mea e fetaui i le lisi pa'ū.

Faʻasaʻo le Google Drive app

  1. Pe a uma ona sui i le nofoaga aloaia mai la matou iloiloga o le tusiga (o le sootaga i luga e taʻitaʻia tonu i ai), afai e te manaʻo e faʻaaoga le Google Drive mo faamoemoega patino, kiliki le ki "Download". Afai ua faʻaogaina le teuina mo faamoemoega faʻatasi poʻo oe na ona fuafua e faʻaaoga i lenei auala, kiliki "Amata" ma mulimuli i musumusuga, o le a tatou iloiloina na o le muamua, o le filifiliga masani.

    I le faʻamalama ma le maliega o le tagata, kiliki le ki "Talia tulaga ma download".

    E le gata i lea, i le faamalama o le polokalama "Saili" faʻamaonia le auala e teu ai le faila faila ma kiliki "Faasaoina".

    Manatua: Afai e le amata otometi le download, kiliki i luga le sootaga o loʻo faailoga i le ata o loʻo i lalo.

  2. A uma ona e siiina le pepa o le kalani i lau komepiuta, faʻa-lua-kiliki e amata ai le faʻatulagaga.

    O lenei taualumaga e maua lava.

    a maeʻa e tatau ona e kiliki le ki "Amata" i totonu o le faamalama fiafia.

  3. O le taimi lava e faʻapipiʻiina ai ma taʻavale Google Drive, e mafai ona e sainia i lau teugatupe. Ina ia faia lenei mea, muamua ulufale i le saini mai ia te ia ma kiliki "Lisi",

    ona e ulufale lea i le upu faifaʻailoga ma kiliki le ki "Faʻatasi".
  4. Faʻatulaga le tusi talosaga:
    • Filifili laupepa i lau PC o le a galulue i le ao.
    • Iloiloina pe o ata ma vitio o le a lafoina i le Disk ma le Photo, ma afai o lea, i le a le gafatia.
    • Malilie e faʻasoa faʻamatalaga mai le ao i lau komepiuta.
    • Faʻamanino le nofoaga o le Disk i luga o lau komepiuta, filifili lautusi ina ia faʻafetaui, ma kiliki "Amata".

    • Vaʻai foi: Faʻapefea ona e ulufale i totonu o Google Photos

  5. Ua fai, ua e ulufale i le Google Disk Client application mo se PC ma mafai ona faʻaaogaina atoa. O le avanoa vave i le lisi o le teuina, o ana galuega ma faʻamaufaʻailoga e mafai ona maua mai i le pusa faʻapipiʻi ma se faʻailoga i luga o le disk, o loʻo i ai i le ala ua uma ona faʻamaonia.
  6. O lenei ua e iloa le auala e te ulu ai i le Google Drive i luga o lau komepiuta, e tusa lava pe e te faʻaaogaina se masini komepiuta poʻo se tusi aloaia e faʻaaoga ai.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona faʻaaoga le Google Disk

Telefoni masini

E pei o le tele o talosaga a Google, o le Disc e avanoa mo le faʻaaogaina i luga o smartphones ma papalama e faʻaogaina ai le polokalama Android ma iOS mobile operating system. Mafaufau pe faʻapefea ona e ulufale atu i lau tala i nei mataupu e lua.

Android

I le tele o telefoni fou ma pusa (pe afai e le o faamoemoe e faatau atu naʻo Saina), ua uma ona folasia le Google Disk. Afai e le oi luga o lau masini, faaaoga e faʻapipiʻi le Google Play Market ma le fesoʻotaʻiga saʻo i lalo.

Maua mai le Google Drive app mai le Google Play Store

  1. I le itulau o le talosaga i totonu o le faleoloa, kiliki le faamau "Faʻamau", faʻatali seʻi maeʻa le faʻatinoina, mulimuli ane e mafai "Tatala" telefoni feaveai o le teu malu
  2. Suʻesuʻe le mafai gafatia o le keli e ala i le taʻavale e ala atu i lau faʻafeiloaʻiga e tolu, pe "Pasi" latou i le kilikiina o faʻamatalaga talafeagai.
  3. Talu ai o le faʻaaogaina o le polokalama faʻaaogaina o Android e faʻaalia ai le i ai o se tagata faʻatagaina i luga o le masini Google, o le a ulufale aunoa le faitotoa i le disk. Afai mo nisi mafuaaga e le tupu lenei, faʻaaoga a matou faatonuga mai le tusiga o loʻo i lalo.

    Faitau atili: Faʻapefea ona e ulufale atu i le Google account i le Android
  4. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi se isi faʻamatalaga i le fale teu oloa, ia tatala le lisi o mea e fai i luga o taʻavale e tolu i le pito i luga tauagavale, poʻo le swipe le mata mai le agavale i le taumatau. Kiliki i luga le pointer laitiiti i lalo i le taumatau o lau imeli ma filifili "Faaopoopo le tala".
  5. I le lisi o tala o loʻo maua mo le fesoʻotaʻiga, filifili "Google". Afai e tatau ai, faʻamaonia lou faʻamoemoe e faʻaopopo se tala e ala i le ulufale atu i se numera pine, o se mamanu poʻo le faʻaaogaina o se siaki tamatamailima, ma faʻatali mo le faʻamaoniga e vave maeʻa.
  6. Ulufale muamua le igoa o le igoa, ona sosoo ai lea ma le upega tafailautusi o le Google Google lea e te fuafua e maua ai le Drive. Taofi uma taimi e lua "Lisi" mo le faʻamaoniga.
  7. Afai e te manaʻomia se faʻamaoniga o le ulufale, filifili le filifiliga talafeagai (valaau, SMS poʻo isi avanoa). Faatali seiloga e te mauaina le code ma ulufale i le mea talafeagai, pe afai e le otometi ona tupu lenei mea.
  8. Faitau Faʻamatalaga o le Faʻaaoga ma kiliki "Talia". Ona e taʻalo ai lea i le itulau ma se faʻamatalaga o foliga fou ma toe tapuni. "Talia".
  9. A maeʻa faʻatali mo le faʻamaoniga e maeʻa, o le ae sainia i lau Google Drive faʻamaumauga. Faʻasalaga i le va o tala e mafai ona faia i le itu o le tusi talosaga lea na matou maua i le laasaga lona fa o lenei vaega o le tusiga, ia na o le kiliki i le avatar o le talafaamaumau talafeagai.

iOS

iPhones ma iPads, e le pei o masini feaveaʻi mai le tauvaga taʻavale, e le o faʻapipiʻi i le Google's pre-installed cloud client. Ae e le o se faafitauli lenei, talu ai e mafai ona e faʻapipiʻiina i le Faleoloa Store.

Faʻasaʻo le Google Drive app mai le Faleoloa Store

  1. Faʻatonu le tusi talosaga e faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga luga muamua ma le kene "Download" i le faleoloa. Faatali seia maeʻa le faʻapipiʻi, amata i le taina "Tatala".
  2. Kiliki le ki "Faʻatasi"o loʻo i luga o le Google Welcome le mata faʻafeiloaʻi. Tuʻuina le faatagaga e faʻaaoga ai faʻamatalaga faʻamatalaga e ala i le taina "Lisi" i totonu o le matala.
  3. Muamua ulufale mai lau initaneti (telefoni poʻo imeli) mai lau Google, lea e te manaʻo e te faʻaogaina i le ao, ma kiliki "Lisi"ona ulufale ai lea i le upu faʻamaonia ma faʻaauau i le auala lava e tasi. "Lisi".
  4. A maeʻa le faʻamaonia manuia o Google Disk mo IOC ua sauni mo le faʻaaogaina.
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taina i Google Drive i luga o smartphones ma papalama e le sili atu le faigata nai lo le PC. E le gata i lea, i luga o le Android, e masani ona le manaʻomia, e ui o se tala fou e mafai ona faaopoopo i taimi uma i le tusi talosaga lava ia ma i le faatulagaga o le faiga faʻaoga.

Faaiuga

I lenei tusiga, na matou taumafai e taʻu atu le tele e mafai ai pe faapefea ona e ulufale atu i lau Google Drive. Tusa lava pe o le a le mea e te faʻaaogaina e maua ai le avanoa i le faaputuina o le ao, e faigofie lava le faatagaga; o le mea sili lava o le iloa o lou igoa ma le upega tafailagi. I le auala, afai e galo ia te oe lenei faʻamatalaga, e mafai ona e toe faʻafouina, ma ua uma ona matou fai atu ia te oe pe faapefea ona fai.

Tagai foi:
Faʻafoʻisia le avanoa i se Google account
Google toe faʻaleleia i se masini ma Android