Auala e faʻaaoga ai le compass compass


O le aso Compass 3D o se tasi o polokalame lauiloa mo le faia o ata 2D ma ata 3D. O le tele o inisinia latou te faʻaaogaina e atiaʻe ai fuafuaga ma fale faʻapitoa. O loʻo faʻaaogaina foi mo le faʻaaogaina o le inisinia ma isi faamoemoega faapena. I le tele o tulaga, o le polokalame muamua o le faʻataʻitaʻiina 3D o loʻo aʻoaʻoina e se tagata fai polokalame, inisinia, poʻo le faufale o le Compass 3D. Ma mea uma aua e matua faigofie lava ona faʻaaoga.

Faʻaaogaina o le Compass 3D amata i le faʻapipiʻi. E le tele se taimi e alu ai ma e maualuga lava. O se tasi o galuega autu o le komipiuta Compass 3D o le ata sili ona taatele i le 2D - aʻo lei faia lenei mea i Whatman, ma o lea ua i ai le Compass 3D mo lenei mea. Afai e te fia iloa le auala e tusi ai i le Compass 3D, faitau nei faatonuga. O loʻo faʻamatalaina ai foi le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le polokalama.

Ia, o le asō tatou te tilotilo i le faia o ata i le Compass 3D.

Faʻafei mai le lomiga lata mai o Compass 3D

Fausia Fusi

I le faaopoopo atu i ata soʻo, i le Compass 3D e mafai ona e fatuina vaega eseese o vaega i le 2D faatulagaga. O le vaega e ese mai le faʻataʻitaʻiga e leai se mamanu mo Whatman ma i se tulaga lautele e le o faʻatatau mo soʻo se galuega faʻainisinia. E mafai ona fai mai o se nofoaga o aʻoaʻoga poʻo se nofoaga faʻaleleia ina ia mafai e le tagata faʻaoga ona taumafai e tusi se mea i le Compass 3D. E ui lava e mafai ona tuʻuina atu le fasi pepa i se ata ma faʻaaogaina i le foia o faafitauli faʻainisinia.

Ina ia fatuina se vaega, pe ae amataina le polokalama, e tatau ona e kiliki i le "Fausia se pepa fou" ma i le lisi o loʻo filifilia le mea ua taʻua o le "Vaega". A maeʻa lena, kiliki "OK" i le lava lava faamalama.

Ina ia fatuina ni vaega, e pei o ata tusi, ei ai se meafaigaluega faapitoa. E masani lava i le tauagavale. O vaega nei:

  1. Geometry. E nafa ma mea faʻafanua uma o le a faʻaaoga mulimuli ane ile foafoaina o le vaega. O ituaiga uma ia o laina, lapotopoto, malepe ma isi.
  2. Sisi. Fuafua e fuaina vaega poʻo le vaega atoa.
  3. Tala E faʻamoemoe e faʻaofiina i totonu o se vaega o tusitusiga, laulau, faʻamaumauga poʻo isi faʻailoga faufale. I le pito i lalo o lenei mea o se aitema ua taua o le "Fausiaina o Fale". Ua mamanuina lenei mekasini e galue ai ma ni manoa. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaofiina ni faʻataʻitaʻiga e sili atu ona vaʻaia, e pei o le node designation, lona numera, lanu ma isi mea.
  4. Faʻasaga O lenei mea e mafai ai e oe ona aveese se vaega o le fasi pepa, sui, faia le lapoʻa tele pe laʻititi, ma isi.
  5. Faatalanoaga. I le faʻaogaina o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina mea uma i luga o se laina ua faʻamaonia, fai ni vaega e tutusa, faʻatulagaina se paʻu o pupuni e lua, faatulaga se mea, ma isi.
  6. Fuataga (2D). O iinei e mafai ona e fuaina le mamao i le va o ni mea se lua, i le va o pupuni, nonoa ma isi elemene o le vaega, ma maua ai faʻamaumauga o se mata.
  7. Filifiliga. O lenei mea e mafai ai e oe ona filifili se vaega o le vaega poʻo lona atoa.
  8. Faʻamatalaga. O lenei mea ua faamoemoeina mo i latou o loʻo galulue faʻapitoa i le inisinia. Ua mamanuina e fausia ni sootaga ma isi pepa, faaopoopo i ai se mea maoti ma isi galuega faapena.
  9. Lipoti. E mafai e le tagata faʻaaoga ona vaʻaia i totonu o lipoti ia meatotino uma o se vaega poʻo se vaega. E mafai ona umi, faʻasalaga ma sili atu.
  10. Faʻamau ma faʻamaunuʻu. O iinei e mafai ona e faʻaofiina isi vaega, fatuina se fasipepa i le lotoifale ma galue ai ma elemene elemene.

Ina ia iloa pe faʻapefea ona galue nei elemene, e tatau lava ona e faʻaaogaina. E leai lava se mea faigata e uiga i ai, ma afai e te suʻesuʻeina le geometry i le aoga, e mafai foi ona e faʻatinoina le 3D Compass.

Ma o lenei o le a tatou taumafai e fatuina se ituaiga o fasi pepa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le "Geometry" i luga o le meafaigaluega. O le kilikiina o lenei mea i le pito i lalo o le meafaigaluega o le a faʻaalia ai se laulau ma elemene o le "Geometry" mea. Filifili iina, mo se faʻataʻitaʻiga, laina masani (vaega). Ina ia tusia, e tatau ona e tuu le amataga ma le muta. Mai le muamua i le vaega lona lua o le a faia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a tusia se laina i le pito i lalo, o se laulau fou e faʻaalia ma laina o lenei laina lava ia. O iina e mafai ona e faʻamaonia ma le lima le umi, sitaili ma faʻamaumauga o laina laina. A maeʻa le laina, e mafai ona e tusia, mo se faʻataʻitaʻiga, se liʻo faʻatusatusa i lenei laina. Ina ia faia lenei mea, filifili le aitema "Liʻo le tangent i le 1 lemu". Ina ia faia lenei mea, uu i lalo le faamaumatau i le itu taumatau i luga o le "Liʻo" mea ma filifili le mea tatou te manaʻomia i le lisi o le matūua.

A maeʻa lena mea, o le a suia le fetuu i se sikuea, lea e te manaʻomia e faʻamalamalama ai le laina o le a tusia ai le liʻo. A uma ona kiliki i luga, o le a faʻaalia e le tagata faʻaoga ni lio se lua i itu uma e lua o se laina saʻo. O le kiliki i luga o se tasi oi latou, o le a ia toe faaleleia.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻaaoga isi mea mai le Geometry item o le Compass 3D toolbar. Faʻaaoga nei le "Faʻasologa" mea e fua ai le lapoa o se lio. E ui o lenei faʻamatalaga e mafai ona maua, ma afai e te kiliki i luga (o le lalo o le a faʻaalia uma faʻamatalaga e uiga i ai). Ina ia faia lenei mea, filifili le "Faʻasologa" ma filifili le "Laina Lautele". A maeʻa lena, e tatau ona e faʻamalamalama ni mea se lua, o le mamao i le va o le a fuaina.

O lenei o le a matou faʻaofiina le tusitusiga i totonu o la matou vaega. Ina ia faia lenei mea, filifili le mea "Designations" i le meafaigaluega ma filifili le "Ulufale i totonu". A maeʻa lena, e manaʻomia e le pusi o le kiona ona faʻaalia le mea o le a amata ai le tusiga i le kiliki i luga o le nofoaga saʻo ma le kuluma tauagavale. A maeʻa lena mea, faatoa e ulufale i le mea e manaʻomia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a ulufale i le telefoni i le pito i lalo, o ona meatotino o loʻo faʻaalia foi, e pei o le telē, laina laina, faʻamaumau ma sili atu. A maea ona faia le vaega, e tatau ona e teuina. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki lava le ki i le pito i luga o le polokalama.

Motugaafa: A e fatuina se ata po o se ata, ia vave ona aofia ai uma mailei. E faigofie lenei mea, aua a leai o le kiliva o le kiole o le a le noatia i se mea ma o le a le mafai e le tagata faʻaaoga ona fai se vaega i laina sao saʻo. E faia lenei mea i le pito i luga e ala i le kiliki i le "Bindings" button.

Faia o auiliiliga

Ina ia fatuina se vaega, pe ae tatalaina le polokalama ma kiliki i le "Fausia se pepa fou", filifili le "Faʻamatalaga" mea.

O iina o meafaigaluega meafaigaluega e ese mai le mea e fai pe a fatuina se fasi pepa poʻo se ata. O iinei e mafai ona tatou vaʻai i mea nei:

  1. Faʻamatalaga auiliiliga. O lenei vaega o loʻo tuʻuina mai ai elemene sili ona taua e manaʻomia e fatu ai se vaega, e pei o se mea faigaluega, faʻasalaga, tipi, lapotopoto, pu, paʻu ma isi.
  2. Poto faʻapitoa. I le faaaogaina o lenei vaega, e mafai ona e tusia se laina, se lio po o se pupuni i le auala lava e pei ona faia i le vaega.
  3. Mata. E mafai ona e faʻamaonia le pito i luga o le faʻasalaga, suia, tusi i luga o se mea o loʻo i ai poʻo le fatuina mai se seti o manatu, faia se patch ma isi gaoioiga talitutusa.
  4. Faʻatatau E mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻamaonia se laina o mea i luga o le pupuni, tuusaʻo, faʻasalaga, poʻo se isi auala. Ona mafai lea ona faʻaaogaina lenei laupepa e faʻapipiʻi ai luga i luga o le mea o loʻo i luga poʻo le fatuina o lipoti i luga o latou.
  5. Ausilali geometry. E mafai ona e tosoina se pito i tua atu o tuaoi e lua, fatu se vaalele leaga e fesoʻotaʻi ma se tasi o loʻo iai, fatuina se faiga faʻaopoopo a le lotoifale, poʻo le fatuina o se sone o le a faia ai nisi o gaioiga.
  6. Fuataga ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma lenei mea e mafai ona e fuaina le mamao, faʻalelei, umi le uʻumi, vaega, faʻatulagaina o masini ma isi uiga.
  7. Fusi. E mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻapitoa tino, vaʻavaʻa, vaʻa, poʻo isi elemene i ni faʻamaumauga patino.
  8. Faʻamatalaga. E tutusa lava ma le vaega i nisi o vaega na fuafuaina mo ata 3D.
  9. Lipoti. E masani foi ona tatou tusitusi.
  10. Elemene o mamanu. O lenei mea e tutusa lava le meataitasi "Faʻamaumauga", lea na ma feiloai i ai pe a fatuina se vaega. Faatasi ai ma lenei mea e mafai ona e mauaina le mamao, angular, radial, diametric ma isi ituaiga ituaiga.
  11. Elemene o le tino laulaʻau. O le elemene autu iinei o le faia lea o se tino pepa e ala i le faʻaaogaina o le ata i le itu e faʻatatau i lona vaalele. E le gata i lea, ei ai elemene e pei o atigi, gagau, piilima i luga o le ata, matau, pu ma sili atu.

O le mea e sili ona taua e malamalama i ai pe a fatuina se vaega, o le mea lea matou te galulue ai i ni vaega tolu-tolu i le tolu vaalele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mafaufau loloto ma vave vaai i lou mafaufau pe o le a se mea o le a foliga i ai le lumanai. I le auala, toetoe lava o le meafaigaluega e tasi e faʻaaoga pe a fausiaina le faʻapotopotoga. O le faʻapotopotoga e aofia ai ni vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e auʻiliʻili e mafai ona tatou fausia ni fale, ona mafai loa lea ona tatou tusia se auala atoa ma fale na fausia muamua. Ae muamua, e sili atu ona lelei le iloa pe faapefea ona fai vaega taʻitasi.

Sei o tatou taumafai e fai ni nai auiliiliga faigofie. Ina ia faia lenei mea, muamua e tatau ona e filifilia se vaalele lea tatou te tusia ai se mea amata, lea o le a tatou faia ai se amataga. Kiliki i luga le vaalele manaomia ma i totonu o le tamai faamalama lea o le a aliali mai o se meafaigaluega meafaigaluega pe a uma, kiliki i luga o le "Sketch" aitema.

A maeʻa lenei mea, o le a matou vaʻaia se ata 2D o le vaalele ua filifilia, ma i le agavale o le a masani i meafaigaluega, e pei o Geometry, Faʻasologa, ma isi. Tusi se tafaʻi tafatafa. Ina ia faia lenei mea, filifili le aitema "Geometry" ma kiliki i luga o le "Taiala". A maeʻa lena, e tatau ona e faʻamalamalama ni mea se lua o le ai ai - o le pito i luga ma le agavale pito i lalo.

I luga o le laulau pito i luga e te manaʻomia e kiliki i le "Tusitusi" e alu ese ai i lenei faiga. E ala i le kiliki i luga o le uili o le kiore, e mafai ona e suia a matou vaʻa ma vaʻaia o le taimi nei o loʻo i ai se tafaoga i luga o se tasi o vaalele. E mafai foi ona faia lea mea i le kiliki o le "Rotate" i luga o le meafaigaluega pito i luga.

Mo le faia o se tafaoga i luga o lenei faʻailoga, e tatau ona e faʻaaogaina le tafaoga faʻasesega mai le "Faʻamāga" le mea i luga o le meafaigaluega. Kiliki i luga o le tafaʻetaʻi na faia ma filifili lenei taʻaloga. Afai e te le vaʻai i lenei meataitasi, uu i lalo le faʻamaufaʻailoga o le kusi i le mea o loʻo faʻaalia ai i le ata o loʻo i lalo ma i totonu o le lisi o le faʻavasegaina filifili le mea e manaʻomia. A maeʻa lenei taʻaloga, e faʻaalia i lalo. O mea autu o loʻo i ai le itu (agai i luma, tua i itu e lua) ma faʻapipiʻi (i se mea mamao, i le pito i luga, i luga, i mea uma, i le pito lata ane). A maeʻa ona filifili uma taʻiala, e tatau ona e kiliki i le itu tauagavale o le vaega e tasi o le "Fausiaina o le Masini".

O le taimi nei o loʻo i ai le foliga tolu e tolu e mafai ona maua. E tusa ai ma ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se faataamilosaga ina ia taamilo uma tulimanu. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le "Faʻasalaga vaega" filifili "Rounding". A maeʻa lena mea, faatoa tatau ona e kiliki i luga o foliga o le a faasolosolo, ma i le pito i lalo (faasolosolo) filifili le ratius, ma toe fai le kesi "Fausia Mea".

Ona mafai lea ona e faʻaaogaina le "Cut Exrusion" mai le mea lava e tasi "Geometry" e fai ai se pu i la matou vaega. A uma ona filifilia lenei mea, kiliki i luga o le 'aʻai o le a faʻamalo, filifili uma laina mo lenei taotoga i le pito i lalo ma kiliki i le "Fausia mea" button.

I le taimi nei, e mafai ona e taumafai e tuʻu se koluma i le pito i luga o le mea na tupu. Ina ia faia lenei mea, tatala lana vaalele pito i luga e pei o se ata tusi, ma tusi se lio i le ogatotonu.

Sei o tatou toe foi i le vaalele e tolu-tolu i le kiliki i luga o le ata Sketch, kiliki i le lio na fatuina ma filifili le gaoioiga o le Extrusion i le Geometry a le vaega o le pule. Faʻamatala mai le mamao ma isi faʻaiʻuga i le pito i lalo o le lau, kiliki i le "Fausia mea".

A maeʻa nei mea uma, ua i ai se mea faapena.

Taua: Afai e le o iai auupepa i lau faʻataʻitaʻiga e pei ona faʻaalia i le screenshots o loʻo i luga, e tatau ona e faʻaalia nei paneli i luga o le lau. Ina ia faia lenei mea, filifili le "View" tab i luga o le laulau pito i luga, ona "Toolbars" ma siaki pusa i autafa o panini e te manaomia.

O galuega ua taua i luga e taua tele i le Compass 3D. I le aʻoaʻoina e faatino, o le ae iloa ai le faʻaaogaina o lenei polokalame i lona atoaga. O le mea moni, ia faʻamatalaina uiga uma ma le faʻaaogaina o le Compass 3D, e tatau ona e tusia ni voluma o faʻamatalaga auiliili. Ae e mafai foi ona e suesue i lenei polokalama oe lava ia. O le mea lea, e mafai ona matou fai atu nei ua e uia le laasaga muamua e suʻe ai Compass 3D! Taumafai taumafai e tusi lau kesi, nofoa, tusi, komepiuta, poʻo le potu i le auala lava e tasi. Ua uma ona iloa uma galuega mo lenei mea.