Matou te faamama le piano i le fale

O tagata faʻaaoga e masani ona galulue i totonu o Microsoft Word mai lea taimi i lea taimi atonu e feagai ma nisi o faafitauli. Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le faaiuga a le toatele oi latou, ae o loo tatou mamao ese mai le mafaufau ma saili mo fofo o latou taitoatasi.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoaina ia faafitauli e tulai mai pe a taumafai e tatala se faila "fafo," o lona uiga, o le mea e leʻi faia e oe pe na siiina mai le Initaneti. I le tele o tulaga, o faila nei e mafai ona mafai, ae le mafai ona faʻamaonia, ma e lua mafuaaga mo lenei mea.

Aisea e le faʻamaonia ai le pepa

O le mafuaʻaga muamua e faʻagataina ai le faʻatinoga o le faʻatinoga (tulaga fesoʻotaʻi). E fesuiaʻi pe a e taumafai e tatalaina se pepa na fatuina i se lomiga tuai o le Upu nai lo le faʻaaogaina i se komipiuta. O le mafuaaga lona lua o le le mafai ona faʻamaonia le pepa aloaia ona o le mea moni e puipuia.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le fofoina o faafitauli fesoʻotaʻi (faatapulaa galuega tauave) (sootaga i lalo). Afai o lau mataupu lenei, o le a fesoasoani la matou faʻasalaga ia te oe e tatalaina se pepa faapena mo le faʻataʻitaʻia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i le mafuaaga lona lua ma tuuina mai se tali i le fesili pe aisea e le faʻamaonia ai le tusi o le Upu, ma taʻuina atu foi pe faapefea ona faʻaleleia.

Lesona: E faʻapefea ona faʻagata le tulaga o galuega i totonu o le Upu

O le faʻasaina i le faʻasologaina

I totonu o se pepa o le Upu e le mafai ona faʻataʻitaʻia, toetoe lava o elemene uma o le faʻavave o le laulau e le aoga i tafa uma. O sea pepa e mafai ona maimoa i ai, e mafai ona suʻeina mea e aofia ai, ae a e taumafai e suia se mea i totonu, e faʻaalia se faʻamatalaga "Faʻasalaina Faʻasalaga".

Lesona: Saili ma sui upu i le Upu

Lesona: Uiga o le folasaga upu

Afai o le faasaina i luga o le faasaʻoina ua setiina i le "aloaia," o lona uiga, o le pepa e le o le malupuipuia o le password, ona mafai ai lea ona taofia le tapunia. A leai, naʻo le tagata faʻaaoga na faʻapipiʻiina poʻo le pule vaega (pe a fai o le faila i luga o le 'upega tafaʻilagi) e mafai ona tatalaina le filifiliga fetuunaiga.

Manatua: Faasilasilaga "Puipuiga o Tusitusiga" e faʻaalia foi i faila auiliiliga.

Manatua: "Puipuiga o Tusitusiga" seti i le lisi "Iloiloga"fuafuaina e faʻamaonia, faʻatusatusa, faʻasaʻo ma galulue faʻatasi i luga o pepa.

Lesona: Iloiloga a Tagata i le Upu

1. I le faamalama "Faʻasalaina Faʻasalaga" kiliki le faamau "Taofiofia le Puipuiga".

2. I le vaega "Tapulaa i luga o le teuteuina" siaki le mea "Faʻataga naʻo le auala maʻoti e faʻataʻitaʻia ai le pepa" pe filifili le parakalafa manaʻomia i le lisi o le pa'ū o le 'olo o loʻo i lalo o lenei mea.

3. O elemene taʻitasi i luga o le faʻavave o le faʻalapotopotoga o le a amata ona gaoioi, o le mea lea, e mafai ona faʻamaonia le pepa.

4. Tapuni le lisi "Faʻasalaina Faʻasalaga", faia suiga talafeagai i le pepa ma faʻasaoina e ala i le filifili ile lisi "File" le au Faasaoina As. Faʻamatala le igoa o le faila, faʻamaonia le ala i le pusa e teu ai.

Ma le isi, o le aveeseina o le puipuiga mo le faasaʻoina e mafai ona mafai pe a fai o le pepa o loʻo e galue ai e leʻo le faʻamaonia le puipuia ma e le puipuia e se tagata lona tolu i lalo o lana teugatupe. Afai o matou talanoa e uiga i mataupu pe a setiina le upega tafaila i luga o le faila pe i luga foi o le avanoa e faasaʻo ai, e aunoa ma le iloa, e mafai ona e faia ni suiga, pe e le mafai ona e tatalaina se tusitusiga tusitusi.

Manatua: O mea i luga o auala e aveese ai le malupuipuia o le password mai se faila Folasaga e faamoemoeina i luga o la tatou upega tafaʻilagi i se taimi lata mai.

Afai o oe lava e te manaʻo e puipuia le pepa, faʻatapulaʻaina le avanoa e faʻataʻitaʻia ai, poʻo le vavalalata foi o lona tatalaina e le au faʻasaga lona tolu, matou te fautua e faitau a matou mea i lenei autu.

Lesona: Faʻafefea ona puipuia se pepa o le Upu ma se upu faʻaulu

Aveesea o le faʻasalaga i luga o le teuteuina i meatotino o pepa

E tupu foi le puipuiga mo le faʻasaʻoina e leʻo tuʻuina i totonu o le Word Word, ae i totonu o le faletusi. E masani lava, o le aveesea o ia tapulaa e sili atu ona faigofie. Aʻo le i faia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i lalo, ia mautinoa o loʻo iai lau pule i luga o lau komepiuta.

1. Alu i le faila ma le faila e le mafai ona e faʻataʻitaʻia.

2. Tatala mea totino o lenei pepa (kiliki saʻo - "Meatotino").

3. Alu i le lisi "Saogalemu".

4. Kiliki le ki. "Suiga".

5. I le faamalama pito i lalo i le koluma "Faataga" siaki le pusa "Maua atoatoa".

6. Kiliki "Faaaoga" ona kiliki lea "Lelei".

7. Tatala le pepa, faia suiga talafeagai, ia faasaoina.

Manatua: O lenei metotia, e pei o le muamua, e le aoga mo faila e puipuia e se upega tafailagi po o ni tagata faʻapitoa.

O le mea uma lava, o lea ua e iloa le tali i le fesili pe aisea e le faʻamaonia ai le tusi o le Upu ma le auala, i nisi tulaga, e mafai lava ona e avanoa i le faasaʻoina o ia pepa.