Matou te fefaʻatauaʻi i le MS Word

E te manaʻo e fai se paso o oe lava (ioe, i luga o se komepiuta, ae le naʻo luga o se fasipepa), ae le iloa pe faʻapefea ona faia lenei mea? Aua le faʻavaivai, se polokalama o le multifunctional polokalama O le a fesoasoani Microsoft Word ia te oe e fai lenei mea. Ioe, e leai ni meafaigaluega faʻapitoa mo na galuega iinei, ae o laulau o le a fesoasoani ia i tatou i lenei galuega faigata.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

Ua uma ona matou tusia e uiga i auala e fatu ai laulau i lenei tusitala tusitusi faʻamuamua, auala e galulue ai ma i latou ma le auala e suia ai. O nei mea uma e mafai ona e faitauina i le tusiga o loʻo tuʻuina mai i le sootaga i luga. I le auala, o le suiga ma le faʻataʻitaʻia o laulau e sili ona talafeagai i le tulaga e te manaʻo ai e fatuina se paso i le Upu. E faʻapefea ona faia lenei mea, ma o le a talanoaina i lalo.

Faia o se laulau e fetaui lelei

E foliga mai, i lou ulu ua i ai sou manatu pe o le a le mea e tatau ona e faia. Masalo ua uma ona i ai lana ata tusi, ma e oo lava i le pepa ua maeʻa, ae na o pepa. O le mea e tupu ai, o le tele (e le itiiti ifo ma le lata mai) e iloa saʻo lava e oe, aua e tusa ai ma i latou e manaʻomia ona e faia se laulau.

1. Faatu le Upu ma alu i le tab "Aiga", tatala e ala i le le mafai, i le lisi "Faaofi".

2. Kiliki le ki "Laulau"i totonu o le vaega lava e tasi.

3. I le faʻalauteleina o le lisi, e mafai ona e faʻaopopo se laulau, muamua faʻamaoti lona tele. E na o le tau le aoga e le fetaui ma oe (ioe, pe a fai e leʻo lau fesili e 5-10 fesili), e tatau ona e faʻatulagaina le numera manaʻomia o laina ma koluma.

4. Ina ia faia lenei mea, i le faʻalauteleina o le lisi, filifili "Faʻatulaga le Lisi".

5. I le pusa talanoa o loʻo i ai, faʻamaonia le numera manaʻomia o laina ma koluma.

6. A maeʻa ona faʻamalamalamaina tulaga manaʻomia, kiliki "Lelei". O le laulau o le a faʻaalia i le pepa.

7. Ina ia toe faʻaaogaina se laulau, kiliki i luga o le kio ma toso se tulimanu i le pito o le laupepa.

8. Vaʻaia, o laulau o le laulau e foliga tutusa, ae o le taimi lava e te manaʻo ai e faʻaogaina ni tusitusiga, o le tele o le a suia. Ina ia faʻaleleia, e tatau ona e faia laasaga nei:
Filifili le laulau atoa i le kiliki "Ctrl + A".

    • Kiliki i luga ma le kiliki mautu ma filifili le mea i le lisi autu o loʻo i ai. "Ata o le lisi".

    • I le faamalama e aliali, muamua alu i le lisi "Faʻailoga"lea e te manaʻomia e siaki ai le pusa "Maualuluga", faʻamaonia le taua i totonu 1 cm ma filifili mode "Saʻo".

    • Kiliki le lisi "Lisi"siaki le pusa "Lautele", ia faʻaalia foi 1 cm, filifili i le iunite "Centimeters".

    • Toe faia laasaga lava e tasi i le tab "Cell".

    • Kiliki "Lelei"e tapuni le pouaka tala ma faʻaaoga suiga.
    • O lenei la foliga tutusa le laulau.

Faatumu le laulau mo le faʻatalosaga

O le mea lea, afai e te manaʻo e faia se paso faʻasolosolo i totonu o le Upu, e aunoa ma le tusiaina i se pepa poʻo se isi lava polokalama, matou te fautua atu ia e faia muamua lona faʻasologa. O le mea moni, e aunoa ma le i ai o fesili numera i luma o ou mata, ma i le taimi e tasi e tali ia i latou (ma o le mea lea, o le iloa o numera o mataitusi i upu patino taitasi), e leai se uiga e faia ai nisi gaioiga. O le mafuaʻaga lea matou te manatu muamua ai ua uma ona i ai sau faʻamatalaga, e ui lava i le Upu.

I le i ai o se faʻapipiʻi ae o loʻo leai lava se faʻavaa, e manaʻomia ona tatou faanumera ia sela e amata ai tali i fesili, ma vali foi i luga o na siama e le faʻaaogaina i le folasia o paso.

E faʻapefea ona fai le numera o laulaau laulau e pei o faʻamatalaga moni?

I le tele o faʻatalanoaga o puʻupuʻu, o numera e taʻu mai ai le amataga mo le faʻaofiina o se tali i se fesili maʻoti o loʻo i le pito i luga tauagavale o le cell, o le tele o nei fuainumera e laʻititi lava. E tatau ona tatou faia foi faapena.

1. Ina ia amata, ia na o le numera o siaki pe a latou i ai i luga o lau faatulagaga poʻo le ata. O le faʻamalamalamaga e faʻaalia ai naʻo se faʻataʻitaʻiga laitiiti o le auala e ono foliga mai ai.

2. Ina ia tuu numera i le pito i luga tauagavale o sela, filifili mea o loʻo i le laulau i le kiliki "Ctrl + A".

3. I le lisi "Aiga" i se vaega "Font" sue le faailoga "Ripoti" ma kiliki i luga (e mafai ona e faʻaaogaina le kulupu autu vevela, e pei ona faʻaalia i le screenshot. O numera o le a laiti ma o le a maua i luga aʻe o le ogatotonu o le cell

4. Afai e le lava le suia o le tusitusiga i le itu tauagavale, faʻatusatusa i le itu tauagavale i le kilikiina o le ki talafeagai i le vaega. "Parakalafa" i le lisi "Aiga".

5. O se taunuuga, o numera fuainumera o le a foliga pei o lenei:

A maeʻa le numera, e tatau ona faʻatumu ni sela e le talafeagai, o lona uiga, ia e le fetaui ma mataitusi. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

1. Filifili se sela e leai se mea ma faʻaoga saʻo i ai.

2. I le faʻailoga e aliali mai, i luga aʻe o le lisi autu, saili le meafaigaluega "Faatumu" ma kiliki i luga.

3. Filifili le lanu talafeagai e faʻatumu ai se paʻu gaogao ma kiliki i luga.

4. O le a valiina le telefoni. Ina ia faʻatumu uma isi siaki o le a le faʻaaogaina i le faʻatalosaga mo le tali, toe fai mo i latou taitoatasi le gaoioiga mai le 1 i le 3.

I la tatou faʻataʻitaʻiga faigofie, e pei o lenei, o le a foliga ese ia te oe, ioe.

Laasaga mulimuli

O mea uma na totoe mo i matou e fai ina ia mafai ai ona fatuina se paso i le Upu o loʻo i totonu o le pepa lea matou te faʻaaogaina ai i luga o le pepa, o le tusia lea o se lisi o fesili i lalo ifo i luga ma le lautele.

A maeʻa ona e faia nei mea uma, o le a foliga lau fesili i lenei fesili:

I le taimi nei, e mafai ona e lolomiina, faʻaali atu i au uo, tagata masani, aiga ma fai atu ia i latou e le gata e iloilo le lelei na e faia i le Upu e tusi ai le paso o le paso, ae ia foia foi.

I lenei tulaga tatou te mafai ona maeʻa, aua o le taimi nei ua e iloa le auala e fatuina ai se paso i le polokalama Word. Matou te moomoo ia manuia lau galuega ma lau toleniga. Faʻataʻitaʻiga, fatuina ma atiina ae, e le tu ai iina.