E faʻapefea ona matamata TV i luga o le Initaneti i le IP-TV

MS Word e tatau ona avea ma faatonu sili ona lauiloa i le lalolagi. O lenei polokalame e maua ai lana talosaga i le tele o eria ma o le a tutusa le lelei mo le fale, tomai ma le faʻaaogaina o aʻoaʻoga. Ua na o le tasi le polokalama o loʻo aofia ai i le Microsoft Office package, lea e iloa e tufatufa atu e ala ile saofaga ma le totogi faaletausaga poʻo le masina.

O le mea moni, o le tau o se saofaga i le Upu ma faʻateleina le aufaʻatauvaʻavaʻai suʻega o tala o lenei tusitala o tusitusiga. Ae e tele lava nisi o nei aso, ma o nisi oi latou e le maualalo ifo i latou gafatia i le faʻataʻitaʻiga atoatoa mai le Microsoft. I lalo ifo, tatou te mafaufau i le sili ona agavaa i isi mea i le Upu.

Manatua: O le faasologa o le polokalame i totonu o le tusitusiga e le tatau ona manatu o se fua faatatau mai le leaga i le lelei, faapea foi ma le sili atu ona leaga, ua na o se lisi o oloa lelei ma le iloiloga oo latou uiga autu.

Openoffice

O se 'auʻaunaga faʻapitoa o le ofisa, o se tasi o sili ona lauiloa i le vaega saoloto. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le polokalama tutusa e pei o le Microsoft Office suite, e tusa lava pe sili atu. O se tusitala o tala, o se masini komepiuta, se meafaigaluega e fai ai mea e fai ai, se faʻalapotopotoga o faʻamaumauga o faʻamaumauga, se faʻataʻitaʻiga ata, se faila faʻataʻitaʻi numera.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se fua faʻatatau i le Upu

OpenOffice functionality e sili atu nai lo le lelei mo galuega faʻalelei. Ae o le upu processor lava ia, ua taʻua o Tusitala, e mafai ai ona e fatuina ma faasaʻo pepa, sui a latou mamanu ma le faatulagaga. E pei ona i ai i le Upu, e lagolagoina le faaofiina o faila faila ma isi mea faitino, le faia o laulau, kalafi, ma isi. O nei mea uma, e pei ona tatau ai, o loʻo faʻapipiʻiina i se faʻamatalaga faigofie ma faigofie, faʻaaogaina lelei. E taua le maitau le mea moni o le polokalama e fetaui ma pepa a le Upu.

Tatala OpenOffice Tusitala

Freeoffice

O se isi faʻataʻitaʻiga saoloto ma le faʻasolosolo o le ofisa o loʻo iai le tele o galuega mo galuega. E pei o le OpenOffice Writer, o lenei ofisa o le ofisa e fetaui lelei ma formats Microsoft Word, e tusa ai ma nisi o tagata faaaoga, e oʻo lava i sina tulaga sili atu. Afai e te talitonu ia te ia, o lenei polokalama e sili atu ona vave galue. O analogues o vaega uma o aofia ai i le Microsoft Office pusa e fiafia foi iinei, ae naʻo le tasi oi latou e fiafia ia i matou.

LibreOffice Writer - o se faʻaliliuga lea o upu, lea, pe a fetaui ma se polokalama talitutusa, e lagolagoina uma galuega ma foliga talafeagai mo galuega faʻalelei ma tusitusiga. O iinei e mafai ona e faʻavasegaina ai sitaili tusiga, faʻatulagaina. E mafai ona faʻaopoopo ata i le pepa, fatuina ma faʻaofiina laulau, o loʻo maua koluma. O loʻo i ai se siaki matala ma le sili atu.

Download FreeOffice Tusitala

WPS Office

O le isi lea ofisa o le ofisa, lea, e pei o mea e pei ona taua i luga, o se saolotoga ma sili atu ona agavaa i le Microsoft Office. I le auala, o le atinaʻe o le polokalama e tele auala tutusa ma lena i le brainchild a Microsoft, peitaʻi, pe afai e te le amanaʻiaina tala fou o le polokalame. Afai e le fetaui oe foliga vaaia, e mafai lava ona suia oe mo oe lava ia.

O le Ofisa Writer word processor e lagolagoina pepa o pepa, saunia le mafai e auina atu pepa i le PDF, ma e mafai ona sii mai kopi mai le Initaneti. E pei ona tatau ai, o gafatiaga o lenei faatonu e le faatapulaaina i le tusitusi ma le faatulagaina o upu. E lagolagoina e tusitala le faʻapipiʻiina o ata, le faia o laulau, numera o le matematika, ma le tele o isi mea e maua, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona mafaufau i galuega lelei ma tusitusiga i aso nei.

Download WPS Office Writer

Galligra gemini

Ma le isi, o se ofisa o le ofisa, ma le isi foi, o se analogo talafeagai o le Microsoft brainchild. O le oloa e aofia ai se talosaga mo le faia o faʻataʻitaʻiga ma se faʻasologa o upu, lea o le a tatou iloiloina. E maitauina le lelei o le polokalame mo le galue ma le tusiga e fetaui lelei e paʻi ai mata, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia ma le tele o isi mea lelei.

I Galligra Gemini, pei o polokalame uma o loʻo i luga, e mafai ona e faʻapipiʻi ata ma numera o le matematika. O loʻo i ai meafaigaluega mo le faʻatulagaina o itulau, o laasaga laugatasia o Upu mo DOC ma DOCX ua lagolagoina. O le ofisa o le ofisa e sili atu le atamai ma le mausali, e aunoa ma le faʻaaogaina o le tino. O le mea moni, o nisi taimi o Windows e fai si laʻititi.

Download Galligra Gemini

Google docs

Auʻaunaga a le Ofisa mai le lalolagi lauiloa tele lauiloa, lea, e le pei o polokalama uma o loʻo i luga, e le oi ai se faʻamatalaga o le laulau. O pepa mai Google e faʻamalosia mo galuega i luga o le initaneti, i totonu o le faʻatalamalaina. O lenei auala o se mea lelei ma se faʻafitauli. I le faaopoopo atu i le upu processor, o le afifi e aofia ai mea faigaluega mo le fatuina o ripeta ma faʻamatalaga. Pau lava le mea e te manaʻomia e amata ai o le Google Account.

O 'auʻaunaga tau komepiuta mai le Google Docs package o se vaega o le Google Drive cloud storage, lea e maua ai le galuega. Faʻasaoina pepa aloaia i le taimi moni, faʻaopoopoina i taimi uma. O i latou uma o loʻo i totonu o le ao, ma o le avanoa i galuega faatino e mafai ona maua mai soʻo se masini - e ala i le talosaga po o se 'upega tafaʻilagi.

O lenei oloa e taulai atu i le galulue faʻatasi ma faʻamaumauga, lea o loʻo i ai mea talafeagai uma. E mafai e tagata faaaoga ona faʻafesoʻotaʻi faila, tuʻu ai faʻamatalaga ma faʻamatalaga, teuteu Afai tatou te talanoa tuusaʻo e uiga i auala e galue ai i tusitusiga, o lenei ua sili atu nai lo le tele o tagata faʻaoga.

Alu i Google Docs

Faʻapenei matou te faʻatasi ma oe ma mafaufau i manatu tutusa e lima e sili ona aoga ma fetaui ma Microsoft Word. O fea e filifilia, oe filifili. Manatua o mea uma na talanoaina i lenei tusiga e leai se totogi.