Faʻaaogaina o le laina o le tulafono e faʻafetaui ai faafitauli ma faʻamaumauga a le Windows

Afai e le amataina lau komepiuta, o le a le fesoasoani le faʻasalaga vave o le osofaʻiga, pe na o se tasi o mea sese e pei o le "Leai se masini e mafai ona faʻaaogaina." Faʻapipiʻi le pulou puʻe ma komiina soʻo se kī "- i nei mataupu uma, faʻamaonia faʻamaumauga puʻe o le MBR ma le setete bootD BC, o o le a le mea o le a taʻuina i lenei faʻatonuga. (Ae le o se fesoasoani, e faalagolago i le tulaga patino).

Ua uma ona ou tusia tala e uiga i se autu tutusa, mo se faataitaiga, E faapefea ona toe faaleleia le Windows bootloader, ae o le taimi lenei na ou filifili ai e faaali atu i auiliiliga (ina ua uma ona fesiligia au pe faapefea ona amata le Aomei OneKey Recovery, pe afai na aveesea mai le download, ma le Windows tamoe).

Faʻafou: afai o ia te oe le Windows 10, ona vaʻai lea i lalo: Toe faʻafoʻi le Windows 10 bootloader.

Bootrec.exe - Faʻamatalaga o le faʻaaogaina o le faʻailoga fou i le Windows

O mea uma o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei taʻiala e talafeagai mo le Windows 8.1 ma le Windows 7 (Ou te manatu o le a aoga mo le Windows 10), ma o le a matou faʻaaogaina le meafaigaluega toe faʻaleleia laina laina i le polokalama e amata bootrec.exe.

I lenei tulaga, o le laina o le laina o le a manaomia le tamoe e le o totonu o le taʻavaleina o Windows, ae e ese lava:

  • Mo le Windows 7, e tatau ona e faʻalo ese mai le puʻe toe faʻaleleia o mea na faia muamua (faʻavaeina i le faiga lava ia) pe mai le pusa tufatufaina. Pe a oso mai le pusa tufatufa i le pito i lalo o le faamalama amata amata (pe a uma ona filifilia se gagana), filifili le "Toe Faʻafoisia o Mea" ona amata lea o le laina o le poloaiga.
  • Mo le Windows 8.1 ma le 8, e mafai ona e faʻaaoga le faʻasalalauga e pei ona faʻamatalaina i le parakalafa muamua (Toe Faʻafoisia - Diagnostics - Faʻasalalau Faʻatonu - Polokalame Polokalame). Pe, afai ei ai lau filifiliga e faʻavaeina le Windows 8 o le "Special Boot Options", e mafai foi ona e mauaina le laina o le faasologa o filifiliga sili ona lelei ma tamoe mai iina.

Afai e te ulu atu i bootrec.exe i le laina o le laina o le laina lea na faʻalauiloaina, o le a mafai ona e faamasani ma tulafono uma e maua. O le mea lautele, o la latou faʻamatalaga manino ma e aunoa ma laʻu faʻamatalaga, ae o le mea moni lava, o le a ou faamatalaina mea taitasi ma lona lautele.

Tusi le vaʻa fou fou

O le tamoe bootrec.exe ma le filifiliga / FixBoot e mafai ai ona e tusia se vaega fou o le faʻavae i luga o le vaega o le puʻupuʻu komipiuta, faʻaaogaina se pusa puʻe e fetaui ma lau masini komepiuta - Windows 7 poʻo le Windows 8.1.

O le faʻaaogaina o lenei parakalafa e aoga i mataupu pe a:

  • Ua faʻaleagaina le vāvaega (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona suia le fausaga ma le telē o vaevaega puʻe)
  • O se lomiga tuai o Windows na faʻapipiʻiina i le maeʻa ai o se kopi fou (mo se faʻataʻitaʻiga, na e faʻaogaina Windows XP ina ua maeʻa le Windows 8)
  • Soo se vaega e le o ni faʻasalalauga e le o Windows e faʻamaonia.

Ina ia faamaumauina se vaʻa fou, ia amata le bootrec faʻatasi ai ma le numera faʻamaonia, e pei ona faʻaalia i le screenshot i lalo.

MBR Toe Faʻaoga (Faʻamaumauga a le Matai Boot, Faʻamaumauga a le Matai Faiaoga)

Muamua o taʻavale bootrec.exe aoga o le FixMbr, lea e mafai ai e oe ona faaleleia le MBR poʻo le kamupanise Windows. A faʻaaogaina, o le MBR ua faaleagaina o le a soloia e se mea fou. O le faʻamau faʻamau i luga o le vaega muamua o le faila malosi ma taʻu atu i le BIOS le auala ma le mea e amata amataina ai le faʻaogaina o le polokalama. I le tulaga o le faʻaleagaina e mafai ona e iloa atu mea sese nei:

  • E leai se masini faʻaaoga
  • Le faʻaaogaina le polokalama
  • Faʻapipiʻi le faʻapipiʻi poʻo le leaga o le masini
  • E le gata i lea, afai e te mauaina se feau o loʻo taʻu mai ai o lo o lokaina le komepiuta (o se siama) ao le i amataina le utaina o Windows, faʻapipiʻi le MBR ma o le taaʻaleʻa e mafai foi ona fesoasoani iinei.

Ina ia mafai ona faʻatautaia le ulufale, faʻapipiʻi i le laina o le poloaiga bootrec.Exe /faʻailoga ma lolomi Ulufale.

Saili mo mea ua leiloloa a Windows i totonu o le lisi autu

Afai ei ai ni polokalama Windows e sili atu nai lo le Vista ua faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, ae le o uma i latou i le faʻailoga kulutū, e mafai ona e taʻalo i le bootrec.exe / scanos poloaiga e suʻe uma polokalama faʻapipiʻi (ma e le gata, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopoopoina le vaega tutusa i le lisi o taʻavale) toe maua mai OneKey Recovery).

Afai na maua i luga o lau komepiuta mea e fai i le Windows, ona faʻaopopo lea i le lisi o le ato, faʻaaoga le toe faʻafouina o le faleoloa o le setete o le BCD (vaega e sosoo ai).

Faʻafouina le BCD - Faʻasalaga faʻataʻavale Windows

Mo le toe fausia o le BCD (seti boot boot Windows) ma faʻaopoopo uma le faʻaaogaina o polokalama a Windows (faʻapitoa foi ma vaega o le toe faʻavaeina na faʻavaeina i le Windows), faʻaaoga le bootrec.exe / RebuildBcd.

I nisi tulaga, afai e le fesoasoani nei gaioiga, e aoga le taumafai i tulafono nei aʻo leʻi faia le BCD toe tusi:

  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / nt60 uma / malosi

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, bootrec.exe o se meafaigaluega mamana mo le faʻapipiʻiina o vailaau fou a Windows, ma, e mafai ona ou fai atu ma le mautinoa, o se tasi o faafitauli sili ona masani ona faʻaaogaina mo le foia o faafitauli i komepiuta faʻaoga. Ou te manatu o lenei faʻamatalaga o le a aoga ia te oe i le taimi e tasi.