Suʻe lauulu lauulu i luga o se ata i le initaneti

I le asō, o le iPhone e le gata o se mea faigaluega mo le valaʻau ma le feʻau, ae o se nofoaga foi e teu ai faʻamatalaga i luga o faletupe, ata patino ma vitio, tusiga taua, ma isi. O le mea lea, o loʻo i ai se fesili faanatinati e uiga i le malupuipuia o lenei faʻamatalaga ma le avanoa e seti ai se faʻaupuga mo nisi tusi talosaga.

Faaaogaina le upu faila

Afai e masani ona tuʻuina atu e le tagata faʻaoga lana telefoni i tamaiti pe na o ni uo, ae le manaʻo ia latou iloa nisi faʻamatalaga pe tatala se ituaiga o talosaga, e mafai ona e seti ni tapulaa faapitoa i luga o na taga i le iPhone. E fesoasoani foʻi e puipuia faʻamatalaga patino mai tagata faʻalavelave pe a gaoi se masini.

iOS 11 ma lalo

I masini ma OS 11 ma lalo, e mafai ona e faʻasaina le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, Siri, Telefoni, Safari browser, FaceTime, AirDrop, iBooks ma isi. E mafai ona aveese lenei tapulaʻa na o le alu i tulaga ma ulufale atu i se faʻamatalaga faapitoa. O le mea e leaga ai, e le mafai ona taofiofia avanoa i faʻasalaga tolu-tolu, e aofia ai le tuʻuina o se faʻaupuga i latou.

  1. Alu i "Faʻatonu" Iphone
  2. Faʻasaga i lalo ma maua le mea. "Manatu taua".
  3. Kiliki "Tapulaa" e faʻavae le galuega o le tului.
  4. I le faaletonu, o lenei uiga e le atoatoa, kiliki loa "Faʻasaʻo Tapulaʻa".
  5. O lea e tatau ona e faʻasoa le pasi code e te manaʻomia e tatala ai talosaga i le lumanaʻi. Ulufale mai 4 numera ma tauloto.
  6. Toe tusi le pasi code.
  7. O le galuega e mafai, ae ia faʻagaoioia mo se faʻamatalaga patino, e tatau ona e faʻanofo le kesi i tafatafa o le agavale. Sei o tatou faia mo le Safari browser.
  8. Alu i luga o le laulau ma vaai ai e leai se Safari. E le mafai ona maua e ala i le suʻeina foi. O lenei meafaigaluega ua fuafuaina mo le iOS 11 ma lalo.
  9. Ina ia iloa le mea lilo, e tatau i le tagata faʻaoga ona toe ulufale. "Faʻatonu" - "Manatu taua" - "Tapulaa", ulufale i lau passcode. Ona e manaʻomia lea e alu ese le kesi e faʻafeagai ma le mea e te manaʻomia i le mea saʻo. E mafai ona faia lenei mea e le e ona ma le isi tagata, e na o le taua le iloa o le upu faila.

O le tapulaʻa o loʻo faʻaalia i le iOS 11 ma le lalo ifo o tusi talosaga mai le mata o le galuega ma le suʻega, ma tatala ai, o le ae manaʻomia le pasia o se code passcode i totonu o le telefoni. E le mafai ona natia polokalama tʻatolu.

iOS 12

I lenei lomiga o le OS i luga o le iPhone na aliali mai ai se galuega faapitoa mo le matamata i le taimi o le mata ma, e tusa ai ma ona tapulaʻa. Ma e le gata ina mafai ona e setiina se upu faila mo le talosaga, ae ia e iloa foi le tele o le taimi na e faaalu i ai.

Polokalame o le motusia

Faʻatagaina oe e seti taimi faatapulaa mo le faʻaaogaina o tusi talosaga i le iPhone. Mo lo latou faʻaoga atili, o le a manaʻomia ona e ulufale i se passcode. O lenei ata e mafai ai e oe ona faʻatapulaʻaina uma faʻataʻitaʻiga faʻalelei o le iPhone ma isi vaega e tolu. Mo se faʻataʻitaʻiga, fesoʻotaʻiga lautele.

  1. I luga o le mata o le iPhone, saili ma tapuni "Faʻatonu".
  2. Filifili se mea "Taimi mata".
  3. Kiliki "Faaaoga passcode".
  4. Ulufale le codecode ma manatua.
  5. Toe ulufale mai i lau pasi ua pasia. I soo se taimi, e mafai e le tagata faʻaaoga ona suia.
  6. Kiliki i le laina "Tapulaa polokalame".
  7. Tapuni "Faaopopo le tapulaa".
  8. Iloilo po o fea vaega o tusi talosaga e te manaʻo e faʻapulaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, filifili "Fesootaiga Lautele". Matou te fetaomi atu "Agai i luma".
  9. I le faamalama e tatala, tuu se taimi faatapulaa pe a mafai ona e galue i ai. Mo se faataitaiga, 30 minute. O iinei e mafai foi ona e filifilia aso faapitoa. Afai e manaʻo le tagata e manaʻo e faʻapipiʻi le tulafono mo le saogalemu i taimi uma e tatala ai le talosaga, ona tatau loa lea ona seti le taimi faatapulaa i le 1 minute.
  10. Faʻatoaga le loka i le maeʻa o le taimi atofaina e ala i le faʻaaogaina o le kesi i le itu taumatau "Nofoaga i le faaiuga o le tapulaa". Kiliki "Faaopoopo".
  11. O ata faʻatatau pe a uma le mafai o lenei foliga o le a pei o lenei.
  12. O le tamoeina o le talosaga i le faaiuga o le aso, o le a vaʻai le tagata faʻaoga i le isi faʻamatalaga. Ina ia faaauau pea ona galue ma ia, kiliki "Fesili e faalautele le vaitaimi".
  13. Kiliki "Ulufale i le paso".
  14. I le ulufale ai i faʻamatalaga talafeagai, o se lisi faapitoa e faʻaalia i le mea e filifili ai e le tagata le umi e faaauau ai le galue ma le talosaga.

Puʻeina o Talosaga

Faʻasalalau tulaga
mo ituaiga uma o iOS. Faʻatagaina oe e nana le tusi faʻatusa mai le fale o le iPhone. Ina ia mafai ona toe vaʻaia, o le a manaʻomia lou ulufale i se faʻamatalaga faapitoa e 4-numera i le faʻaogaina o lau masini.

  1. Faia Laasaga 1-5 mai faatonuga o loʻo i luga.
  2. Alu i "Faʻasinomaga ma le Le Faalauaiteleina.
  3. Ulufale i luga le 4-digit password.
  4. Faʻasolo atu le ki i le taumatau e faʻagaoioi ai le galuega. Ona kiliki ai lea "Polokalama Faatagaina".
  5. Faʻoso i luga le tagata agavale i le itu tauagavale pe afai e te manaʻo e nana se tasi oi latou. O le taimi nei i luga o le fale ma le matagaluega, faʻapea foʻi i le sailiga, o ia talosaga e le mafai ona iloa.
  6. E mafai ona e toe faʻafouina le avanoa e ala i le faia Laasaga 1-5ona e manaʻomia lea e ave faʻataʻavalevale i le taumatau.

Faʻafefea ona suʻeina le version o iOS

Aʻo leʻi faʻatūina le gaioiga o loʻo fesiligia i lau iPhone, e tatau ona e iloa po o le a le ituaiga o iOS ua faʻapipiʻiina i luga. E mafai ona e faia lenei mea faigofie e ala i le tilotilo i tulaga.

  1. Alu i tulaga o lau masini.
  2. Alu i le vaega "Manatu taua".
  3. Filifili se mea "E uiga i lenei masini".
  4. Sue se mea "Lomiga". O le tau ao lei i ai le mataitusi muamua o le faamatalaga manaomia lea e uiga i iOS. I lo matou tulaga, o le iPhone o loo faagasolo le iOS 10.

O lea la, e mafai ona e tuʻuina se faʻaupuga i luga o le talosaga i soo se iOS. Ae ui i lea, i totonu o lomiga tuai, o le tapulaa faʻalauiloa e faʻaaogaina i na o polokalama faʻapitoa o le polokalama, ma i totonu o lomiga fou - e oo lava i isi vaega.