Faʻafefea ona fatuina se polokalama e toe faʻafoʻi le Windows 10 (i le faʻaaogaina o le tusi lesona)

Talofa!

E te le mafaufau e uiga i mea toe faʻaleleia seʻia oʻo ina e leiloa ni faʻamatalaga ia le itiiti ifo ma le tasi pe e te le faʻataʻatia faatasi ma le faatuina o se Windows fou mo le tele o itula. O le mea moni lena.

I le lautele, e masani lava, pe a faʻapipiʻiina soʻo se polokalame (avetaʻavale, mo se faʻataʻitaʻiga), e oʻo lava ia Windows lava ia e fautuaina e fatu se mea e toe faʻafoʻi ai. E toatele ua le amanaiaina, ae leai se aoga. I le taimi nei, ia fatuina se mea e toe faʻafoʻi ai i Windows - e manaʻomia ona faʻaalu na o ni nai minute! Ou te fia taʻu atu ia te oe nei minute, lea e mafai ai ona e faʻasaoina itula, i lenei tusiga ...

Faʻaalia! O le faia o mea toe faʻaleleia o le a faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga o le Windows 10. I le Windows 7, 8, 8.1, o faʻatinoga uma e faia i le auala lava e tasi. I le auala, e ese mai i le fatuina o ni mea, e mafai ona e faʻaaogaina se kopi atoa o le vaevaega o le puʻupuʻu, ae e mafai ona e iloa e uiga i lenei tusiga:

Fausia se mea e toe faʻafoʻi ai - ma le lima

A o le i faagasolo, fautuaina e tapunia le polokalame mo le faʻafouina o avetaʻavale, polokalame eseese mo le puipuia o OS, antiviruses, ma isi.

1) Alu i le Lisi Pulea Windows ma tatala le vaega o loʻo taua i lalo: Palama Pulea System ma le Puipuiga System System.

Ata 1. Faigaluega - Windows 10

2) I le isi i le lisi o loʻo i le itu tauagavale e te manaʻomia le tatalaina o le fesoʻotaʻiga "Protection System" (tagaʻii le ata 2).

Ata 2. Puipuiga ole faiga.

3) E tatau ona tatala le laupepa o le "System Protection", ma o le a lisiina ai au disasese, e faʻafeagai ma mea taitasi, o le ai ai se "faʻafitauli" faʻafitauli "po o le" mafai ". Ioe, i le faafeagai ma le tietiega na e faʻapipiʻiina ai le Windows (e makaina i se faʻamaonia uiga ), e tatau ona "mafai" (pe a leai, ia setiina i totonu o faatulagaga o le toe faʻaleleia o ala - o le "Faʻasalaga" button, tagaʻii le ata 3).

Ina ia fatuina se mea e toe faʻaleleia ai, filifili le kesi faʻapipiʻi ma kiliki i le toe faʻafouina o le fatu (ata 3).

Ata 3. Mea Faʻatonu - Fausia se mea e toe faʻafoʻi ai

4) I le isi itu, e tatau ona e faʻamaonia le igoa o le manatu (atonu o, tusitusi ina ia mafai ona e manatua, tusa lava pe tasi le masina pe lua).

Ata 4. Faʻaigoa le igoa

5) O le isi, o le faagasologa o le fatuina o se mea toe faʻafouina o le a amata. E masani lava, o le toe faʻaleleia o le mata e vave vave ona faia, pe a ma le 2-3 minute.

Ata 5. Laasaga o le foafoaga - 2-3 minute.

Manatua! O se auala sili atu ona faigofie e maua ai se fesoʻotaʻiga e fatu ai se mea e toe faʻaleleia ai, o le kiliki i luga o le "Lupa" i autafa o le START button (i le Window 7, o lenei sailiga suʻesuʻe o loʻo i STARTUA) ma ulufale i le upu "dot". Ma le isi, i totonu o elemene na maua, o le ai ai se sootaga taua (silasila i le ata 6).

Ata 6. Saili se sootaga i le "Fausia se mea e toe faʻafoʻi ai."

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le Windows mai se mea e toe faʻafoʻi ai

O le taimi nei o le suiga. A leai, aiseā e mafua mai ai manatu pe afai e te le faʻaaogaina? 🙂

Manatua! E taua tele le matauina o le faʻatulagaina (mo se faʻataʻitaʻiga) se polokalama ua le manuia poʻo se avetaʻavale na resitaraina i luga o le uta ma puipuia le Windows mai le amataina masani, toe faʻaleleia le faiga, o le a toe faʻafoisia le OS (nofoaga muamua o taʻavale, polokalama muamua i le taʻavale), ae o faila o polokalama o le a tumau i luga o lau disk. . Ie o le faiga lava ia ua toe faʻaleleia, ona tulaga ma faʻatinoga.

1) Tatala le Paepae Pulea Windows i le tuatusi o loʻo i lalo: Faʻasalalau Pulea System & Security System. I le isi, i le itu tauagavale, tatala le fesoʻotaʻiga o le "System Protection" (pe a iai ni faʻafitauli, tagaʻii Ata 1, 2 o loʻo i luga).

2) I le isi, filifili le disk (system - icon) ma lolomiina le "Toe Faʻafoisia" (tagaʻi i le ata 7).

Ata 7. Faʻafoisia le faiga

3) I le isi itu, o se lisi o mea na maua ai le pule e foliga mai, lea e mafai ona toe faʻaaogaina ai le polokalama. Lenei, ia gauai atu i le aso na faia ai le vaega, o lona faʻamatalaga (ie, ao lei faia suiga na faia).

E taua!

  • - I le faʻamatalaga atonu e fetaui ma le upu "Taua" - aua e te popole, aua o nisi taimi e maka ai e Windows ona faʻafouga.
  • Faʻalogo i aso. Manatua pe a amata le faafitauli i le Windows: mo se faataitaiga, 2-3 aso ua mavae. O lea e tatau ai ona e filifilia se mea e toe faʻafou ai, lea na faia pe a ma le 3-4 aso talu ai!
  • - I le auala, e mafai ona suʻeina tulaga taʻitasi o le toe faʻaleleia: o lona uiga, ia iloa po o fea polokalama o le a aʻafia ai. Ina ia faia lenei mea, ia na o le filifilia o le mea e manao i ai, ona kiliki lea o le "Suʻega mo polokalama ua aafia."

Ina ia toe faʻafoisia le faiga, filifili le mea e manaʻomia (lea na aoga ai mea uma mo oe), ona kiliki ai lea o le "isi" (tagaʻii le ata 8).

Ata 8. Filifili se mea e toe faʻafoʻi ai.

4) O le isi, o le a faʻaalia se faamalama ma le lapataiga mulimuli o le a toe faʻafoʻi le komepiuta, e tatau ona tapunia polokalama uma, o le a faʻapipiʻiina ia faʻamaumauga. Mulimuli i nei fautuaga uma ma kiliki "sauni", toe amata le komipiuta ma toe faʻafou le polokalama.

Ata 9. Aʻo leʻi toe faʻafoʻisia - o le upu mulimuli ...

PS

I le faaopoopo atu i vaega toe faaleleia, ou te fautuaina foi nisi o taimi e faia ni kopi o pepa taua (galuega, diplomas, pepa o galuega, ata o aiga, vitio, ma isi). E sili atu le faʻatau (tufatufaina) se puʻupuʻu eseʻese, moliuila (ma isi faʻasalalauga) mo ia faamoemoega. Soo se tasi e le oʻo i lenei mea e le mafai ona mafaufauina pe fia ni fesili ma talosaga e toso ese mai nisi o faʻamatalaga i luga o se autu tutusa ...

O le mea uma, o le manuia i tagata uma!