Meafaigaluega mo le sailia o pixu ua maliliu (pe faapefea ona siaki le mata, siaki le 100% pe a faʻatau!)

Le aso lelei.

O le mataʻituina o se vaega sili ona taua o soʻo se komepiuta ma le lelei o le ata i luga o lea mea - e le gata i le faʻapitoa i le galuega, ae o le vaaiga foi. O se tasi o faafitauli sili ona taatele ma siaki o loʻo i ai pika mate.

Pika piʻo - O se vaega lenei i le lau e le suia ai lona lanu pe a suia le ata. O lona uiga, e mumu e pei o paʻepaʻe (uliuli, lanumumu, ma isi) i le lanu, ma e le maua ai le lanu. Afai ei ai le tele o ia tulaga ma oi latou i nofoaga iloga, e le mafai ona galue!

E tasi le ata: e oʻo lava i le faʻatauina o se mataʻitu fou, e mafai ona e "sopo" le mataʻitu ma pika mate. O le mea e sili ona faʻaleagaina, o nisi nai pixu ua faʻatagaina e le ISO faʻasalalau ma e faigata tele le toe faafoi atu o se mataʻitu i le faleoloa ...

I lenei tusiga ou te fia tautala e uiga i nisi polokalame e mafai ai e oe ona suʻeina le mataʻituina mo le i ai o pika mate (lelei, e vavaeeseina oe mai le faʻatauina o se tagata e le lelei le mataituina).

IsMyLcdOK (pito sili ona maliu pixel search utilility)

Upega Tafaʻilagi: //www.softwareok.com/?seite=Microsoft/IsMyLcdOK

Fig. 1. Mata mai IsMyLcdOK pe a suʻeina.

I loʻu manatu faamaualalo - o se tasi lenei o 'auʻaunaga sili ona lelei mo le sailia o pixu ua maliliu. A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, o le a faʻatumu le lau i lanu eseese (aoe lolomiina numera i luga o le komepiuta). Pau lava le mea e tatau ona e vaʻaia ma le totoa le lau. I le avea ai o se tulafono, pe afai oi ai ni pi ua paʻu i luga o le mata, o le a vave ona e vaʻaia i latou pe a uma 2-3 ona tumu. I le lautele, ou te fautuaina e faʻaaoga!

Faamanuiaga:

  1. Le amataina o le suʻega: na o le taʻavale le polokalama ma faʻasalalau numera i luga o le piano i se isi itu: 1, 2, 3 ... 9 (ma o le mea lena!);
  2. Galue i ituaiga uma o Windows (XP, Vista, 7, 8, 10);
  3. O le polokalama e naʻo le 30 KB ma e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina, o lona uiga e mafai ona tuʻuina i luga o soʻo se komepiuta flash USB ma tamoe i luga o soʻo se komipiuta Windows;
  4. E ui i le mea moni o le 3-4 suʻega e lava mo le siaki, e tele naua i latou i le polokalama.

Faʻataʻitaʻiga Pixel Tesu (faaliliu: faʻataʻitaʻiga pix tester)

Upega Tafaʻilagi: //dps.uk.com/software/dpt

Fig. 2. DPT i le galuega.

O se tasi mea aoga sili ona manaia e faigofie ma faigofie ona maua pixia ua maliliu. E le manaʻomia foi ona faʻapipiʻi le polokalama, na o le download ma le tamoe. Faʻalagolago i lomiga taʻutaʻua uma a Windows (e aofia ai le 10-ku).

I le amataina o le suʻega, ua lava lea e taʻalo ai lanu lanu ma suia ata mo au, filifili le faʻatumu o filifiliga (i se tulaga aoao, o mea uma e faia i se matala o le pule, ma e mafai ona e tapuni pe afai e faalavelaveina). Ou te fiafia tele i le faʻaogaina o le auto (na o le lolomiina o le "A") - ma o le polokalama o le a otometi ona suia lanu i luga o le mata i ni vaitau pupuu. O le mea lea, i le na o le minute, filifili oe: pe tatau ona e faatau se mataʻitu ...

Suʻega siaki (siaki i le initaneti)

Upega Tafaʻilagi: //tft.vanity.dk/

Fig. 3. Suʻe le mataʻituina i le initaneti!

I le faʻaopoopoga i polokalame ua uma ona avea ma faʻataʻitaʻiga pe a siakiina le mataʻituina, o loʻo i ai auaunaga faʻainitaneti mo le sailia ma le mauaina o pika ua maliliu. Latou te galulue i se mataupu tutusa, ma na o le pau lava le eseesega o oe (mo le faʻamaoniga) o le a manaʻomia le Initaneti e alu i lenei 'upega tafaʻilagi.

O le fea, i le ala, e le mafai ona faia i taimi uma - talu ai e le oi ai le Initaneti i faleoloa uma latou te faʻatau atu ai masini (faʻafesoʻotaʻi se masini komepiuta USB ma taʻalo le polokalame, ae i loʻu manatu, sili atu vave ma le faʻalagolago).

Ae o le suʻega lava ia, o mea uma lava o loʻo i ai iinei: suia o lanu ma tilotilo i le lau. E i ai ni nai filifiliga mo le siakiina, o lea ma le faʻaeteete, e le o se piʻamea se tasi e seʻe ese!

I le auala, luga o le saite lava e tasi e ofoina atu ma le polokalama mo le faʻatauina ma amata saʻo i Windows.

PS

Afai a maeʻa le faʻatau, e te maua se pika gau i luga o le mata (ma sili atu le leaga, pe afai o loʻo i totonu o le nofoaga e sili ona iloa), ona toe faʻafoʻi lea i le faleoloa e matua faigata. O le laina pito i lalo, pe a fai o loʻo i ai au pika matei lalo ifo o le numera (e masani lava 3-5, faʻalagolago i le gaosiga) - ona mafai lea ona e musu e suia le mataʻituina (auiliiliga e uiga ile tasi o nei mataupu).

Fai se faatauga lelei 🙂