Windows Local Group Policy mo Faʻatomuaga

O lenei tusiga o le a talanoa e uiga i se isi meafaigaluega mo le faʻaogaina o Windows - o le faʻataʻitaʻiga o le faigamalo i totonu. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ma faʻamatalaina se numera tele o faʻasologa o lau komepiuta, faʻatulagaina tapulaa o tagata, puipuia polokalame mai le taʻavale poʻo le faʻapipiʻi, mafai pe faʻamalosia galuega OS ma sili atu.

Ou te maitauina e le avanoa le faatonu o le vaega a le vaega i le Windows 7 Home ma le Windows 8 (8.1) SL, lea e muaʻi faʻapipiʻiina i luga o komepiuta ma komepiuta (peitaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le Lisi Faʻavae a le Lotoifale i le fale o Windows). O le ae manaʻomia se faʻamatalaga e amata i le Tomai.

Faʻamatalaga i luga o le pulega a Windows

  • Faʻafoega Windows mo Tagata Amataina
  • Ofisa Resitala
  • Faufautua o Faiga Faʻavae Faʻalotoifale (lenei tusiga)
  • Galulue ma auaunaga Windows
  • Puleaina o Disk
  • Task Manager
  • Faʻaaliga Mea
  • Task Scheduler
  • Faʻaauau le Mataituina o Meafaigaluega
  • Mataʻituina o masini
  • Punaoa Mataʻituina
  • Faigamalo a le Windows ma le Security Security

Faʻafefea ona amata le faila o le faigamalo i le lotoifale

O le muamua ma le tasi o auala sili ona vave e faʻalauiloa ai le faila o le faigamalo a le kulupu i le lotoifale o le faʻasaga lea o le Win + R i luga o le piano ma ulufale ai gpedit.msc - o lenei metotia o le a galue i le Windows 8.1 ma le Windows 7.

E mafai foi ona e faʻaogaina le suʻesuʻega - i luga o le mataitusi muamua o le Windows 8 poʻo le lisi amata, pe afai o loʻo e faʻaaogaina se lomiga muamua o le OS.

O fea ma le mea oi ai i le faatonu

O le faʻataʻitaʻiga o le faigamalo a le kulupu e tutusa ma isi mea faigaluega faʻapitoa - o le faatulagaga lava lea e tasi i le itu tauagavale ma le vaega autu o le polokalame lea e mafai ona e maua ai faʻamatalaga i le vaega ua filifilia.

I le itu tauagavale, o vaevaega e vaevaeina i ni vaega se lua: Faʻatulagaina o le komepiuta (o na laina e faʻatautaia mo le polokalama atoa, e tusa lava po o fea le tagata e faʻaogaina i lalo) ma le faʻasologa o tagata (tulaga e fesoʻotaʻi ma tagata faʻapitoa ole OS).

O nei vaega uma e aofia ai vaega nei e tolu:

  • Faʻatulagaina o le polokalama - siosiomaga e fesoʻotaʻi ma talosaga i luga o le komepiuta.
  • Faʻatulagaina o le Windows - faatulagaga ma puipuiga malu, isi faatulagaga Windows.
  • Faataitaiga Pule - o loʻo i ai le faʻasologa mai le resitala o Windows, o lona uiga, e mafai ona e suia ia lava faatulagaga e faʻaaoga ai le faatonu resitala, ae faʻaaoga le faʻaaogaina o le faiga faavae o le tulafono e sili atu ona faigofie.

Faataitaiga o le faʻaaoga

Sei o tatou liliu atu i le faʻaaogaina o le faila o le faigamalo a le kulupu. O le a ou faʻaalia ni nai faʻataʻitaʻiga o le a mafai ai e oe ona iloa pe faʻapefea ona faia ia tulaga.

Maliega ma le faasaina o polokalama amata

Afai e te alu i le Faʻasalalauga a le Faʻatonu - Faʻataʻitaʻiga Faʻatonu - Faigaluega, o iina o le ae maua ai manatu taua:

  • Faʻamata le faʻaogaina o meafaigaluega e faʻaleleia ai tusi
  • Le faʻaaogaina o le laina o le tulafono
  • Aua le faʻatautaia talosaga a Windows
  • Taumafai na o le faʻamatalagaina o Windows

O faʻasologa mulimuli e lua e mafai ona aoga e tusa lava mo se tagata faʻaaoga masani, e mamao ese mai le pulega o mea. Faalua faalua i luga o se tasi oi latou.

I le faamalama e aliali mai, filifili le "Enabled" ma kiliki i le "Show" button i tafatafa o le faaupuga "Lisi o talosaga faasaina" po o le "Lisi o talosaga faatagaina", e fuafua i le fea o suiga o suiga.

Faʻamanino i laina ia igoa o faila faila o polokalama e te manaʻo e faʻatagaina pe poloka, ma faʻaaoga ia faatulagaga. I le taimi nei, pe a amataina se polokalama e le faatagaina, o le a faʻaaogaina e le tagata le faʻamatalaga sese o loʻo i lalo "Na faʻamalo le taotoga ona o tapulaa i luga o lenei komepiuta."

Suʻeina o Faʻamaumauga Manaʻo o le UAC

Faʻasinomaga o le komepiuta - Fetuunaiga Windows - Saogalemu malu - Faiga Faʻavae a le Lotoifale - O loʻo i ai i le Polokalama Puipuiga ni faʻamanuiaga talafeagai, e mafai ona mafaufau i ai.

Filifili le filifiliga "Pule o le Pule a le Tagata: Amioga o le talosaga maualuga mo le pule" ma faalua ona kiliki. O se faamalama e amataina i laina o lenei filifiliga, pe afai o le faaletonu o le "Talosaga mo le le faaaogaina o Windows" (O le mafuaaga tonu lava lea i taimi uma e te amata ai se polokalama e manao e suia se mea i luga o le komepiuta, e talosagaina oe mo se maliega).

E mafai ona e aveesea na talosaga i le mea atoa e ala i le filifilia o le "Uunai e aunoa ma se uunaiga" filifiliga (na o le mea sili lea e le faia, e matautia) pe, i se isi itu, ia seti le "Talosaga i luga o le ofisa". I lenei tulaga, pe a amataina se polokalama e mafai ona faia suiga i le polokalama (faʻapea foi ma le faʻapipiʻiina o polokalama), e tatau ona e ulu atu i le faʻamatalaga o tala i taimi uma.

Boot, Login, ma Sutdown Scenarios

O le isi mea atonu e aoga, o le tikiake ma le tapunia o tusipasi e mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻaaogaina o le faʻasologa o faiga faavae a le vaega.

E mafai ona aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, le amataina o le Wi-Fi mai le komepiuta pe a faʻaaogaina le komepiuta (pe afai e te faʻatinoina e aunoa ma ni polokalama tʻatolu, ae faʻavaeina se Ad-Hoc Wi-Fi) poʻo le faia o faʻatonuga faʻasologa pe a uma le komepiuta.

E mafai ona e faʻaogaina faila o faila o le komipiuta poʻo faila faila o le PowerShell o ni tusitusiga.

O faʻamaumauga o le seevae ma tapunia o loʻo i totonu o le Faʻasalalauga Lautele - Faʻasinomaga Windows - Lisi.

O logon & logoffs scripts o loʻo iai i se vaega talitutusa i le Faʻasalaga Setete o Tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona ou fatuina se tala e taʻalo pe a ou fafagu: E faʻalua-kiliki le "Amataina" i scripts configuration o le komepiuta, kiliki "Faʻaopoopo", ma faʻamaonia le igoa o le faila filebatoso e tatau ona tafe. O le faila lava ia e tatau ona i totonu o le pusa.C: WINDOWS System32 GroupPolicy Lomi Tusitusiga Amataina (o lenei ala e mafai ona vaaia i le kilikiina o le "Faaali faila" button).

Afai o le tusitusiga e manaʻomia nisi faʻamatalaga e tusia e le tagata faʻaaoga, ona oʻo loa lea i le taimi e faʻataunuʻu ai, o le a faʻagata le faʻaleleia o Windows seia maeʻa le tusiga.

I le faaiuga

E na o ni nai faʻataʻitaʻiga faigofie o le faʻaaogaina o le faila o le faigamalo i le lotoifale, ina ia mafai ona faʻaalia le mea o loʻo i ai i luga o lau komepiuta. Afai e te faʻafuaseʻi ona e malamalama atili - o le fesoʻotaiga o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga i luga o le mataupu.