Fausiaina o imeli i luga o se telefoni ma le OS OS


Ona o le tele o faʻamatalaga ma meafaigaluega faʻapitoa, e mafai e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi ona faʻapipiʻi le faʻaogaina o masini komepiuta e aunoa ma ni faʻafitauli. Ma o se tasi o meafaigaluega autu o le a manaʻomia pe a faʻapipiʻi le OS o le 'aufaʻasalalau faʻasalalau. O le mea lea i le asō o le a tatou vaʻavaʻai atu ai i le auala e fatuina ai se masini faʻapipiʻi Windows 10 i le polokalame Rufus.

Rufus o se faʻaaogaina aloaʻia ma atoatoa mo le faʻapipiʻiina o le USB-transmitters faʻatasi ai ma tufatufa eseese o faiga faʻaoga. O lenei mea faʻapitoa e tulaga ese i lona faʻapitoa i le fatufatuina o USB, ma e le manaʻomia ai foi ona faʻapipiʻi i luga o se komepiuta.

Tusia le lomiga lata mai o Rufus

O le mea e leaga ai, o le Rufus polokalama e le faatagaina oe e fatuina se masini televave lele, ae peitai, faatasi ai ma lana fesoasoani e faigofie ai ona e faia se masini komepiuta USB puʻeina faʻatasi ma le masini faʻaogaina o loʻo manaʻomia nei.

O le a le mea e manaʻomia e fatuina ai le USB-drive?

  • Computer running Windows XP ma luga;
  • Kelelei USB ia lava le avanoa e susunuina ai le ata;
  • ISO ata o le faiga faʻaogaina;
  • Faʻaaoga Rufus.

Faʻapefea ona fatuina le USB-drive faʻatasi ma Windows 10?

1. Faʻafeiloaʻi le polokalama Rufus i lau komepiuta ma faʻataʻitaʻi. O le taimi lava e faʻavaeina ai le faʻaaogaina, faʻafesoʻotaʻi le faʻasalalauga vavave i le komepiuta (e le mafai ona e faʻapipiʻiina).

2. I le kalafi "Meafaigaluega", pe a talafeagai ai, filifili lau kiliva-USB, lea e avea mulimuli ane ma mea e teu ai.

3. Meataitasi "Faiga Faʻavae ma le ituaiga resitala", "Faiga Faʻamaumauga" ma "Telefoni Faʻatasi"masani ona tumau le faaletonu.

I le tulaga ua faʻaaogaina se tulaga faʻaonapo nei o le GPT i lau puʻe vaʻavaʻalata, lata i le pito "Faiga Faʻavae ma le ituaiga resitala" seti le parameter "GPT mo komepiuta UEFI".

Ina ia iloa po o fea tulaga o iai i luga o lau komepiuta - GPT poʻo le MBR, kiliki i le tagata suʻesuʻe poʻo le luga o le laulau "O laʻu komepiuta" filifili se mea "Pulega".

I le itu tauagavale, faʻalautele le tab. "Teuina"ona filifili ai lea "Pulega o Disk".

Kiliki "Disk 0" Faʻasani-saʻo ma i luga o le lisi o faʻalapotopotoga faʻaalia, alu i "Meatotino".

I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Toma". O iinei e mafai ai ona e vaʻaia le tulaga masani - GPT poʻo le MBR.

4. Faʻasalaga e sui le igoa o le moli uila i le koluma "Lisi igoa o igoa"Mo se faʻataʻitaʻiga, i le "Windows10".

5. I poloka "Filifiliga o le Faasologa" ia mautinoa ua vavae ese ia atigipusa "Telefoni Faʻamatalaga", "Fatufatu ni mea faʻapitoa" ma "Fausia se igoa lautele ma le 'elemene masini". Afai e tatau ai, ia e faatulagaina oe lava ia.

6. Tulaga lata ane "Fatufatu ni mea faʻapitoa" seti le parameter "Ata ISO"ma sina mea itiiti i le kiliki saʻo i luga o le motu disk, i totonu o le tagata e faʻaalia le faʻaaliga o le a manaʻomia ona e faʻamaonia le ata Windows 10.

7. I le taimi nei ua saunia mea uma e fai ai se taʻavale afi, o mea uma e tatau ona e faia o le kiliki i luga o le ki. "Amata". O se lapataiga o le a aliali mai i luga o le lau e taʻu atu ia te oe o faʻamaumauga uma o loʻo i luga o le taavale afi o le a faʻaumatia tumau.

8. O le faagasologa o le faia o se USB-drive e mafai ona ave ni nai minute. A maeʻa le polokalama, o le a aliali mai se savali i le faamalama o le polokalama. "Sauni".

Vaʻai foi: Polokalama e fatu ai masini faʻaleleia

I le auala tutusa lava, faatasi ai ma le fesoasoani a Rufus aoga, e mafai ona e fatuina masini faʻaleleia faʻamalosi i isi faiga faʻaoga.