Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se kiliva faʻamau i Windows. Faʻafefea ona fefaasoaaʻi se faʻailoga i le 'upega tafaʻilagi

Talofa

Ou te faʻamatalaina se tulaga masani: e tele komepiuta e fesoʻotaʻi atu i se fesoʻotaiga i le lotoifale. E manaʻomia le faʻasoa atu o ni faʻamaumauga ina ia mafai ai e tagata uma mai lenei 'upega tafaʻilagi ona galulue faʻatasi ma i latou.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

1. "fefaʻasoaaʻi" (tufatufa) le pusa manaʻomia ile komipiuta manaʻomia;

2. i luga o komepiuta i luga o se 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi lenei pusa i le avea ai o se kiliva faʻatautaia (ina ia aua nei tepa i ai i taimi uma i le "siosiomaga fesoʻotaiga").

O le mea moni, pe faʻapefea ona faia uma ma o le a talanoaina i lenei tusiga (o le faʻamatalaga e talafeagai mo le Windows 7, 8, 8.1, 10).

1) Tatalaina o se avanoa faʻapipiʻi i se faʻailoga i luga o le 'upega tafailagi (tufatufa se faʻailoga)

Ina ia fefaasoaai se faletupe, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua le Windows. Ina ia faia lenei mea, alu i le Panel Control Panel i le tuatusi o loʻo i lalo: "Lisi Faʻamaumauga Network ma le Internet Network ma le Faʻasoaga Center" (silasila Ata 1).

Ona kiliki ai lea o le "Suiga o filifiliga o fefaasoaaiga alualu i luma".

Fig. 1. Nofoaga Tutotonu ma Faʻasoa Faʻasoa

O le isi, e tatau ona e vaʻaia ni taʻi 3:

  1. faalilolilo (faʻamatalaga lata mai);
  2. fesoʻotaʻiga uma;
  3. api faʻapitoa poʻo avanoa lautele.

E tatau ona tatala ia lisi taʻitasi i le faasologa ma faatulaga ia faasologa e pei ona i ai i le Fig.: 2, 3, 4 (tagai i lalo, o ata "faʻaogaina").

Fig. 2. Faalilolilo (talaaga lata mai).

Fig. 3. Fesootaiga uma

Fig. 4. Tagata asiasi poʻo tagata lautele

O le taimi nei e tumau pea ina ia mafai ai ona maua avanoa i laupepa talafeagai. E faia faigofie lava lenei mea:

  1. Saili le pusa e manaʻomia i luga o le pulou, kiliki i luga-o-luga ma alu i ona meatotino (tagai i le Ata 5);
  2. I le isi itu, tatala le "Access" ma kiliki le "Faʻasoa" (pei o le Ata 5);
  3. Ona faʻaopopo lea i le tagata faʻaoga "malolo" ma tuʻuina atu ia te ia le mea sao: pe na o le faitau pe faitau ma tusitusi (tagai i le ata 6).

Fig. 5. Faʻamatalaga o se pusa fefaʻasoaʻi (e tele tagata e taʻua lenei faiga o le "tufatufaina")

Fig. 6. Faiga Faʻasalalauga

I luga o le ala, ia iloa po o fea o faila e faʻasoa i luga o se komepiuta, na o le tatalaina o le tagata sailiili, ona kiliki lea o le igoa o lau komepiuta i le "Network" tab: ona tatau lea ona e vaai i mea uma ua avanoa mo avanoa lautele (tagai Ata 7).

Fig. 7. Failautusi a le Malo Tatala (Windows 8)

2. Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se kiliva faʻamau i Windows

I le aua nei e feaveaʻi i totonu o le fesoʻotaiga i taimi uma, aua nei toe tatalaina faʻamau - e mafai ona e faʻaopopo soʻo se pusa i luga o le upega o fesoʻotaʻiga o se disk i Windows. O lenei mea o le a sili atu le faateleina o le saoasaoa o le galuega (aemaise lava pe afai e masani ona e faʻaaogaina se faila fesoʻotaiga), faʻapea foi ma le faʻafaigofieina o le faʻaaogaina o sea ituaiga pusa mo tagata novice PC.

O le mea lea, ia faʻafesoʻotaʻi se 'upega o fesoʻotaʻiga, kiliki i luga-saʻo i luga o le faʻamalama "My Computer (poʻo lenei Computer)" ma filifili le galuega "Map Network Drive" i le lisi pop-up (vaai Ata 8. I le Windows 7, e faia lea i le auala lava e tasi, na o le ata "O laʻu komepiuta" o le ai luga o le ofisa).

Fig. 9. Windows 8 - lenei komepiuta

A maeʻa lena e tatau ona e filifili:

  1. avega tusi (soʻo se tusi e leai se totogi);
  2. faʻamaonia le faila e tatau ona fai o se kiliva faʻasalalau (kiliki i le "Browse" button, tagaʻii le Ata 10).

Fig. 10. Fesoʻotai se kiliva faʻamau

I le fig. 11 o loʻo faʻaalia ai le filifiliga o le faila. I le ala, pe a uma ona e filifilia, e tatau ona e kiliki "OK" 2 taimi - ma e mafai ona e amata galue i le pu!

Fig. 11. Suʻe pepa faila

Afai e saʻo mea uma, ona fai lea i le "My computer (i lenei komepiuta)" o se kiliva faʻatasi ma le igoa na e filifilia e aliali mai. E mafai ona e faʻaaogaina i le toetoe lava o le auala lava e tasi e pei o lau puʻe vaivai (vaai i le fig 12).

Pau lava le tulaga o le komepiuta ma le faʻamaufaʻailoga fefaʻasoa i luga o le disk e tatau ona faʻaalia. Ma, o le mea moni, e tatau ona galue le 'upega tafailagi i le lotoifale ...

Fig. 12. O lenei komepiuta (fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi).

PS

O le tele lava o taimi e fesili ai tagata i le mea e fai pe afai latou te le mafai ona faʻasoa se foliga - E vaʻai e Windows e leai se avanoa, e manaʻomia se faʻaupuga ... I lenei tulaga, sili atu nai lo le leai, latou te leʻi faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaiga (o le vaega muamua o lenei tusiga). A maeʻa le faʻatagaina o le faʻamaonia o le password, e masani lava e leai se faafitauli.

Fai se galuega lelei 🙂