Faʻasaʻoina o ata ile MS Word

E masani lava, o faʻataʻitaʻiga i totonu o Microsoft Word e le tatau ona na ona i luga o le itulau o le pepa aloaia, ae ia i ai i se tulaga e vaʻaia lelei. O le mea lea, e tatau ona faʻanofo le ata, ma mo lenei mea, i le tele o tulaga, ua lava le na o le tosoina i le itu taumatau o le komi i le faatonuga e manaʻomia.

Lesona: Suʻeina o ata i le Upu

I le tele o tulaga e le o lona uiga o taimi uma lava ... Afai ei ai se tusitusiga i totonu o le pepa o loʻo faʻatatau ai le ata, o le a mafai e se gaoioiga "faigata" ona talepeina le faatulagaga. Ina ia mafai lelei ona aveese le ata i totonu o le Upu, e tatau ona e filifilia le sao saʻo o le faailoga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi mea i totonu o le Upu

Afai e te le iloa pe faapefea ona faʻaopoopo se ata i se pepa a le Microsoft Word, faʻaoga a matou faatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i le Upu

O le ata ua faaopoopo i le pepa o loʻo iai i se faʻapitoa faapitoa e faʻaalia ai ona tuaoi. I le tulimanu pito i luga, o loʻo i ai se taula - le nofoaga o le faʻapipiʻiina o le mea faitino, i le pito i luga taumatau - se ki, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ona e suia ai laina o le faailoga.

Lesona: Faʻafefea ona taula i le Upu

E ala i le kiliki i luga o lenei atigilima, e mafai ona e filifilia le filifiliga talafeagai o le makaina.

E mafai foi ona faia i le tab "Faatulaga"lea e tatala pe a uma ona tuʻuina se ata i se pepa. Tau lava filifili le filifiliga i ai. "Faʻamatalaga o Faʻamau".

Manatua: "Faʻamatalaga o Faʻamau" - o le mea autu lea e mafai ai ona e sao saʻo i le ata i le pepa ma le tusitusiga. Afai o lau galu- ega e le na o le aveeseina o le ata i luga o se itulau avanoa, ae ia faatulaga lelei ma saʻo i totonu o se pepa ma tusitusiga, ia mautinoa e faitau la matou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai ni tusitusiga e afifiina ai upu i le Upu

E le gata i lea, pe afai e le fetaui oe i le faʻasologa o mea e fai ai faailoga, i le lisi o le ki "Faʻamatalaga o Faʻamau" mafai ona filifili se mea "Filifiliga Faʻatonu Lisi" ma faatino tulaga talafeagai i ai.

Taimi "Alu i le Faʻamaumauga" ma "Ina ia toe faatulaga le tulaga ile itulau" talanoa mo i latou lava. Afai e te filifilia le uluaʻi ata o le a o gatasi ma le anotusi o le pepa, lea, e mafai, ona mafai ona suia ma faʻaopoopoina. I le lona lua - o le ata o le ai ai i se nofoaga faapitoa o le pepa, ina ia le tupu i le tusitusiga ma soʻo se isi mea o loʻo i totonu o le pepa.

Filifilia o filifiliga "I tua atu o le tusiga" poʻo "Aʻo leʻi i ai le tusiga", e mafai ona e aveeseina le ata i luga o le pepa, e aunoa ma le aafia ai o le tusitusiga ma lona tulaga. I le mataupu muamua, o le a maua le pito i luga o le ata, i le lona lua - i tua atu. Afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le manino o le mamanu.

Lesona: Faʻafefea ona suia le manino o ata i le Upu

Afai e te manaʻomia le feaveaʻi o le ata i totonu o se laina saʻo poʻo le faʻaloʻu, ia uʻu i lalo le ki "TAIMI" ma toso faʻatasi ma le kiore i le itu saʻo.

Ina ia siitia le ata i ni laasaga laiti, kiliki i luga o le kiore, taofi i lalo le ki "FMT" ma faʻanofo le mea faitino e faʻaaoga ai aū i luga o le komepiuta.

Afai e talafeagai, sui le ata, faaaoga a matou faatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le Upu i totonu o le Upu

O le mea lena, o lenei ua e iloa le auala e gaoioi ai ata i le Microsoft Word. Faʻaauau le suʻesuʻeina o mea e ono tutupu i lenei polokalame, ma o le a matou faia le mea sili e faʻafaigofie ai lenei faiga mo oe.