O le mea e fai pe afai e le galue le button Home i le iPhone

E masani lava o komipiuta o loʻo maua ai kata vitio eseese e le manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga. Ae o isi faʻataʻitaʻiga o le faʻatupeina o le tamaoaiga o loʻo galulue pea ma faʻaoga fesoʻotaʻiga O ia ituaiga masini atonu e sili atu le vaivai ma maualalo le mafai gafatia, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le o iai se mafaufauga i totonu o le vitio, ona e le o faaaogaina le RAM o le komepiuta. I lenei itu, atonu e te manaʻomia le seti o faʻataʻitaʻiga faaopoopo mo le tuʻufaʻatasia o le mafaufau ile BIOS.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le kata vitio i le BIOS

E pei o gaioiga uma i totonu o le BIOS, o le setiina o le vili ata e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faʻatonuga, talu ai o mea le saʻo e mafai ona taʻitaʻia ai le leaga o PC. E ala i le mulimulitai i laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo, e mafai ona e faʻavasega lau kata vitio:

  1. Amata le komepiuta, pe afai ua uma ona toe amata, toe amata.
  2. I le taimi lava e uma ai le amataina o le PC, kiliki "Aveesea" poʻo ki mai F2 agai i luga U12. E tatau ona faia lenei mea ina ia tuusao atu i le lisi o le BIOS. E taua tele le i ai o le taimi e kiliki ai le afifi o manaʻomia ae leʻi amataina le OS, o lea e fautuaina ai e faʻaauau pea, seia oʻo i le taimi e faia ai le suiga i le faatulagaga. O nisi komepiuta ei ai a latou lava ki tulaga ese e fesoasoani e ulu atu i le BIOS. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga ia i latou e ala i le matamata i faʻamaumauga mo le PC.
  3. Kiliki i le tau "Vaevaega". O lenei mea e ono iai se isi igoa, ae i soʻo se tulaga o le a aofia ai se vaega faʻapea - "Chipset". O nisi taimi o le vaega talafeagai e mafai ona maua i le lisi "Avanoa". O mea uma ma igoa o faʻatulagaga e talitutusa ma le tasi, e tusa lava pe faʻaogaina le komepiuta. Ina ia oso mai le tasi mata i le isi, ia faʻaaoga ia ki. E masani lava i le pito i lalo o le faʻaaliga e faʻaalia se faʻamaoniga pe faapefea ona feaveaʻi mai le tasi tulaga i le isi. Ina ia faʻamaonia le suiga i le vaega, kiliki Ulufale.
  4. Alu i le vaega "Ata Faʻataʻitaʻia Ata", lea e mafai foi ona i ai se isi igoa - "Luga o le Ita". I soʻo se tulaga, o le mea o loʻo manaʻomia o le a aofia ai se mea itiiti. "Manatua" poʻo "Tele". I le faamalama e amataina, e mafai ona e faʻamaonia soʻo se aofaiga o manatua, ae e le tatau ona sili atu i le aofaiga o lau RAM o loʻo iai nei. E fautuaina e aua le tuʻuina atu sili atu ma le 20% o lau RAM i manaʻoga o le kata vitio, aua e mafai ona faʻagesegese lau komepiuta.
  5. E taua tele le faʻamaeʻaina o le galuega i le BIOS. Ina ia faia lenei mea, kiliki Esc pe filifili se mea Tuʻua i le interface BIOS. Ia mautinoa e filifili le mea "Faasaoina Suiga" ma kiliki Ulufale, a maeʻa ona tumau ai lea e na o le lolomiina o le ki Y. Afai e te le pasi i le mea na faʻamatala mulimuli, o le a le mafai ona faʻaolaina au faʻapipiʻi ma o le ae toe amataina uma.
  6. O le komepiuta o le a toe amata faʻafouina e tusa ai ma tulaga ua faʻamaonia ile BIOS.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le setiina o se kata vitio e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai. O le mea pito sili ona taua o le mulimuli i faatonuga ma aua nei faia se isi mea e ese mai na o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.