Faʻatulagaina o filifiliga amata i le Windows 8

I luga o le puʻupuʻu o loʻo teuina le tele o faʻamatalaga o le tele o le polokalama, ma e taʻalo ai le gaioiga o se masini teu. O nisi taimi e le mafai ona iloa le kiliva eleʻele i le masini komepiuta po o le komepiuta. O mafuaʻaga mo lenei mea e ono tele, e pei o se le faʻafesoʻotaʻi, ma le faʻaaogaina o masini. I lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliili le tali i lenei faafitauli.

Fofoina o le faafitauli i le mataʻituina o le siaki

Muamua, e tatau ona fuafua le mafuaʻaga o le sese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni nai taga. Faʻasese ese le kiliva ma faʻafesoʻotaʻi i se isi komepiuta. Afai e faʻamalamalamaina ma faʻatinoina le masani, o le faafitauli o loʻo i totonu o le tino lava ia ma e tatau ona eli atili e saili le mafuaaga o le faaletonu. I le tulaga e le galue le hard drive i luga o se isi komepiuta, e tatau ona tuʻuina atu i tagata tomai faapitoa, latou te toe faʻaleleia pe faʻatuina e le mafai ona toe faʻaogaina lenei masini. O lenei, seʻio tatou tilotilo i nisi fofo i le tulaga o sese i le tino.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona siakiina le kiliva mo le faʻatinoga

Metotia 1: Toe faʻafesoʻotaʻi le puʻupuʻu

E mafai e se tasi o le SATA fesoʻotaʻiga i luga ole motherboard e le o faigaluega pe ua motusia le uaea fesoʻotaʻi. Ona tatau loa lea ona e faʻasese le mataupu ma toe faʻapipiʻi le kiliva, pe afai e le o iloa, ona e taumafai lea e sui le uaea.

Vaʻai foi: Auala mo le faʻafesoʻotaʻiina o se puʻupuʻu lona lua i se komepiuta

Metotia 2: Suia le eletise

Afai na e faʻatauina se masini eletise le malosi tele pe a faʻapipiʻi se PC, o lona uiga o loʻo i ai le faafitauli. O le leai o le malosi o le a faʻaalia e le kiliki uiga o suiga suiga ma leo malie. I lenei tulaga, suia le eletise i se sili atu ona mamana. E mafai ona e faitau atili e uiga i le filifilia o lenei vaega i totonu o la tatou tusiga.

Faitau atili: Le auala e filifili ai se masini eletise mo se komepiuta

Metotia 3: Suia le faila faila

O le a le aoga le faila malo pe a fai e faʻapipiʻi le polokalama o le NTFS. Afai e le mafai ona e fuafuaina, ona sili lea i le faatulagaina o le kiliva eleelea e ala i le filifilia o le faila faila talafeagai. O le faʻatinoga o lenei gaioiga e matua faigofie ma mo lenei mea e tele auala faigofie. Faitau atili e uiga i lenei mea i la matou tusiga.

Faitau atili: O le a le faʻatulagaga o le CD ma pe faapefea ona fai sao

Metotia 4: Faʻasalalau le Windows 7

Afai e le o vaʻaia e le masini komepiuta le puʻupuʻu, ona e manaʻomia lea e faʻaoga le faʻaogaina o le aʻoaʻoga e faʻaaoga ai meafaigaluega a le Windows. Mai le faʻaaogaina e le manaʻomia ai soʻo se iloa poʻo tomai faaopoopo, ia mulimuli i faatonuga nei:

  1. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se mea "Pulega".
  3. A uma ona tatala se faamalama fou, alu i "Puleaina o komepiuta".
  4. Suʻe se vaega i le lisi. "Pulega o Disk" ma kiliki i luga.
  5. O le faʻamalama e faʻaalia ai masini fesoʻotaʻi uma, ma e manaʻomia ona e maua se 'ie e aunoa ma se laupepa. Faʻasani-saʻo i luga o le tui mo lenei puʻe ma filifili "Suia le tusi ave taavale".
  6. Faʻamuta se tasi o tusi e leai se totogi, faʻaoga faʻaoga ma toe amata le komepiuta.

O aso nei tatou te tilotilo i le tele o auala e foia ai se faafitauli pe a le vaaia e le polokalama Windows 7 le disau malo. Matou te fautuaina malosi e muamua siaki le masini i luga o se isi komepiuta ina ia mautinoa ai o le mafuaʻaga o le le lelei o le tino ma e le o le masini.