Faʻafefea ona liliu se itulau i se pepa PDF

O tagata e faʻaaogaina "malaga" mai Windows i macOS e fesiligia le tele o fesili ma o loʻo taumafai e saili uo i lenei faiga faʻaoga, polokalama ma meafaigaluega mo a latou galuega. O se tasi oi latou o Task Manager, ma o le asō o le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona tatalaina i komepiuta ma komepiuta mai Apple.

Le tamoe i le mea e siakiina ai le polokalama i luga o Mac

Analog Task Manager Ua valaauina Mac OS "Mataituina o Meafaigaluega". E faʻapea foʻi ma se sui o se tolauapiga tauvaga, e faʻaalia ai faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i le faʻaaogaina o punaoa ma le faʻaogaina o le CPU, RAM, faʻaaogaina o le eletise, malosi ma / poʻo le malosi o le taʻavale ma le tulaga o fesoʻotaiga. E pei o lenei mea.


Ae peitai, e le pei o le fofo i totonu o Windows, e le maua ai le avanoa e faamalosia ai le faamaeaina o se polokalama - e faia i se isi faalavelave. Le isi, taʻu atu pe faapefea ona tatala "Mataituina o Meafaigaluega" ma pe faʻapefea ona taofi se uʻamea poʻo se sili atu faʻaaogaina talosaga. Tatou amata i le muamua.

Metotia 1: Malamalama

O le moliuila o se meafaigaluega e gaosia ai le Apple lea e maua ai avanoa vave i faila, faʻamaumauga, ma polokalama i le siosiomaga o mea faigaluega. Le tamoe "Polokalame Mataitu" faatasi ai, fai mea nei:

  1. Faaaoga ki Poloaiga + Space (avanoa) pe kiliki i luga o le faʻatalama tioata tioata (pito i luga taumatau o le mata) e valaau ai le 'auʻaunaga saili.
  2. Amata amata i le manoa le igoa o le OS OS o loʻo e sailia - "Mataituina o Meafaigaluega".
  3. O le taimi lava e te vaʻaia ai i le mea e maua ai galuega, kiliki i luga e faʻalauiloa ai i le pito i luga o le kuki (pe faʻaaoga le trackpad) pe na o le komiina o le ki "Toe foi" (tutusa "Ulufale mai"), pe afai e te ulufale i le igoa i le atoatoa ma o le elemene ua "faamamafa".
  4. O le faigofie lea, ae le naʻo le filifiliga e tasi e taʻavale ai le meafaigaluega. "Mataituina o Meafaigaluega".

Metotia 2: Launchpad

E pei lava o se polokalame na faʻaleleia i macOS, "Mataituina o Meafaigaluega" ei ai lona nofoaga faʻapitoa. O le faila lea e mafai ona faʻaaogaina e ala i le Launchpad, se faʻamatalaga talosaga.

  1. Taʻu le Launchpad i le kiliki i luga o lana ata (le ata o le papa) i totonu o le faʻailoga, faʻaaogaina se taga faapitoa (faʻapotopotoina le limamatua ma tolu tamatamai lima lata ane i luga o le trackpad) poʻo le tusiina o le pusi o le kusi i le "Faʻailoga malosi" (faʻagata le pito i luga taumatau) o le mata.
  2. I le faʻamalama faʻamalama o loʻo aliali mai, saili mai i elemene uma o loʻo tuʻuina atu iina i le tusi "Meafaigaluega" (e mafai foi ona avea ma se faletupe e igoa "Isi" poʻo "Meafaigaluega" i le gagana Peretania o le OS) ma kiliki i luga e tatalaina.
  3. Kiliki i le vaega manaʻomia ole polokalama e faʻataʻalo ai.
  4. Aso uma e lua e amataina ai na matou iloiloina "Polokalame Mataitu" faigofie faigofie. O le fea oi latou e filifili e i luga ia te oe, matou te taʻu atu ia te oe e uiga i ni itu matagofie.

Faʻasalaga: Faʻailoga o le Faailoga o Faʻailoga

Afai e te fuafua a itiiti mai mai lea taimi i lea taimi e faʻafesoʻotaʻi "Mataituina o Meafaigaluega" ma e te le manaʻo e suʻe i ai i taimi uma e ala mai i le Lotogi poʻo le Launchpad, matou te fautuaina oe e faʻapipiʻi le igoa o lenei meafaigaluega i totonu o le faʻailoga. O le auala lenei o le ae faʻamautinoa ai e mafai ona vave faʻalauiloaina i le vave e mafai ai.

  1. Taumafai "Mataituina o Meafaigaluega" soʻo se tasi o metotia e lua ua talanoaina i luga.
  2. Tuu le taufaʻailoga i luga o le ata o le polokalama i le faʻailoga ma kiliki i luga (pe lua tamatamailima i luga o le trackpad).
  3. I le lisi autu o loʻo amataina, alu faʻatasi i mea taitasi. "Filifiliga" - "Tuʻua le Faʻamata"o lona uiga, tusi le mea mulimuli.
  4. Mai le taimi nei, e mafai ona e tamoe "Mataituina o Meafaigaluega" moni i le kiliki tasi, na o le fesoʻotaʻi atu i totonu o le faʻailoga, e pei ona faia i polokalame masani faʻaaoga.

Faʻamalosia le faʻamutaina o polokalama

E pei ona faʻataʻoto i le folasaga, "Mataituina o Punaoa" i le macOS e le tutusa lelei Task Manager i faamalama. Ole faʻamalosiina o se faʻaogaina poʻo se sili atu le aoga ole aoga ole a le aoga - mo le mea lenei e tatau ona e liliu i se isi vaega o le polokalama, lea e taua "Faʻamalosia le faamutaina o polokalama". E mafai ona e tamoe i auala eseese e lua.

Metotia 1: Vaʻaia le Keyboard

O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o loʻo i ai faʻamafanafana nei:

Poloaiga + Avanoa (Alt) + Esc

Filifili le polokalama e te manaʻo e tapuni i le kiliki i le trackpad poʻo le kilikiina o le kio ma faʻaaoga le ki "Faauma".

Metotia 2: Malamalama

E manino lava "Faʻamalosia le faamutaina o polokalama"E pei lava o isi vaega o le komipiuta ma le tolu-vaega talosaga, e mafai ona e maua ma tatala i le Spotlight. Na o le amata amataina o le igoa o le vaega o loʻo e sailia i le pusa saili, ona faʻalauiloa lea.

Faaiuga

I lenei tala puupuu, na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona amataina mea na faʻaaogaina e le au faʻaoga Windows Task Manager - o lona uiga "Mataituina o Meafaigaluega", - ma na aʻoaʻoina foi pe faʻapefea ona faia le faʻamalosia o se polokalama.