Faʻapefea ona teuina se faila po o se faila?

Faʻamaumauga o le faagasologa lea o le tuʻuina o faila ma laupepa i se faila faapitoa "compressed", lea, i le avea ai o se tulafono, e faʻaitiitia ai avanoa i luga o lau faʻamalosi.

Ona o lenei mea, e tele faʻamatalaga e mafai ona faamaumauina i luga o soʻo se auala, o lenei faʻamatalaga e mafai ona vave faʻavave atu e ala i le Initaneti, o lona uiga o le teuina o faamaumauga o le a manaʻomia i taimi uma!

O lenei tusiga o le a tilotilo pe faʻapefea ona e teuina se faila po o se pusa i luga o se komepiuta; e aʻafia ai foi polokalame sili ona lauiloa mo le teuina.

O le anotusi

  • Faʻamaumauga a Windows
  • Faʻasaoina e polokalama
    • Winrar
    • 7z
    • Aofaʻi taʻavale
  • Faaiuga

Faʻamaumauga a Windows

Afai ei ai sau lomiga faʻaonaponei o Windows (Vista, 7, 8), ona fausia lea i totonu o lana tagata sailiili e galue tuusaʻo ma le faʻapipiʻi zip-folders. E matua faigofie lava ma e mafai ai ona e faʻavavevave ma faigofie ona faʻamalosi le tele o faila. Sei o tatou faia laasaga i le laasaga pe faapefea ona faia lenei mea.

Faapea ua i ai sau pepa faila (Upu). O lona tele moni o le 553 Kb.

1) Ina ia teuina se faila, kiliki i luga i le kuki saʻo, ona filifili lea i le lisi autu o le Explorer le lisi "auina / faapipii zip-folie". Vaʻai ataata i lalo.

2) Mea uma! E tatau ona saunia le fale teu. Afai e te alu i ana meatotino, o le ae matauina le tele o sea faila ua faʻaititia e tusa ma le 100 Kb. E le tele, ae afai e te puʻeina megabytes, poʻo gigabytes o faʻamatalaga, e mafai ona matua tele lava le faasaoina!

I le auala, o le faʻamalosi o lenei faila na 22%. O le fauina o Windows i le tagata suʻesuʻe e faigofie lava ona e galue i ia foli zip compressed. O le tele o tagata faʻaoga e le o latou iloa o loʻo latou feagai ma faila failaina!

Faʻasaoina e polokalama

Ina ia teuina faamaumauga, e na o zip-faila e le lava. Muamua, o loʻo i ai le tele o fuainumera faʻapitoa e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi atili le faila (i lenei tulaga, o se mea manaia e uiga i le faʻatusatusaina o fale teu fale: E fa, e leai se tasi o le a faʻalavelave i galuega faaopoopo pe'ā galue ma faʻamaumauga.

O se tasi o polokalame e sili ona lauiloa mo le teuina o faila ma faila o WinRar, 7Z ma le Faʻasologa o le Faʻatonu Commander.

Winrar

//www.win-rar.ru/download/winrar/

A uma ona tuʻuina le polokalama i le lisi autu, e mafai ona e faʻaopoopo faila i le teutusi. Mo le faia o lenei mea, kiliki-i luga o faila, ma filifili se galuega, e pei ona faaalia i le ata sikeri i lalo.

O le isi, o se faamalama e tatau ona i ai faatasi ma faatulagaga faavae: iinei e mafai ona e faʻamaonia le tikeri o le failaina o faila, tuu i ai se igoa, tuu se upu faʻaulu i luga o le fale teu ma sili atu.

O le mea na fatuina "Rar" na faʻapipiʻi ai le faila sili atu le malosi nai lo "Zip". O le mea moni, o le taimi e galulue ai ma lenei ituaiga - o le polokalama e faʻaaluina atili ...

7z

//www.7-zip.org/download.html

Lauiloa sili ona lauiloa i le maualuga o le failaina o faila. O lona fausaga fou "7Z" e mafai ai ona e faʻapipiʻiina nisi o faila faila malosi nai lo WinRar! O le galulue faatasi ma le polokalama e matua faigofie lava.

A maea le faʻatulagaina, o le a faia e le tagata sailiili se lisi o faʻamatalaga ma le 7z, e tatau lava ona e filifilia le filifiliga e faʻaopoopo le faila i le fale teu.

I le isi itu, faatulaga seti: numera o le compression, igoa, upu o upu, ma isi. Click "OK" ma ua saunia le faila archive.

I le auala, e pei ona taua, 7z e le tele, ae ua sili atu le malosi nai lo faatulagaga muamua.

Aofaʻi taʻavale

//wincmd.ru/plugring/totalcmd.html

O se tasi o taʻitaʻi sili ona lauiloa e faigaluega i Windows. O loʻo taua o le tauvaga autu a Explorer, lea ua fausia i totonu o Windows e ala i le le mafai.

1. Filifili faila ma faila e te manaʻo e teuina (ia faʻamalama i le mumu). Ona oʻo lea i luga o le faʻaauau o le laulau, lolomi le galuega "faila faila".

2. Ae e te le i tatalaina se faamalama ma ni tapulaa. O iinei o loʻo i ai auala sili ona lauiloa ma faʻapipiʻi: zip, rar, 7z, ace, tar, etc. E tatau ona e filifilia le faatulagaga, seti le igoa, auala, ma isi. Next, kiliki i le "OK" ma o le archive ua saunia.

3. O le a le mea faigofie mo le polokalama o lona taulaʻi lea i le tagata faʻaaoga. Atonu e le o vaʻaia e tagata fou latou te galulue ma faʻamaumauga: e faigofie ona e ulufale, alu ese, faaopoopo isi faila e ala i le tosoina o polokalama mai le tasi laulau i le isi! Ma e le tatau ona i ai le tele o faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o lau komepiuta ina ia mafai ai ona teu faila i faila eseese.

Faaiuga

I le teuina o faila ma laupepa, e mafai ona faʻaitiitia le tele o faila, ma e tusa ai ma nofoaga e tuʻuina atu ai faʻamatalaga i luga o lau disk.

Ae ia manatua e le o uma faila faila e tatau ona faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua leai lava se aoga e faʻamalosi ai vitio, leo, ata *. Mo i latou o loʻo i ai isi metotia ma faʻatulagaga.

* I le auala, o le faatulagaga o ata "bmp" - e mafai ona e matua aʻafia ai. O isi faatulagaga, mo se faataitaiga, e pei o le "jpg" - o le a le maua ai se manumalo ...