Ae faapefea pe afai e le galue le HDMI i se komepiuta

Vaʻalele HDMI e faʻaaogaina i le toetoe lava o tekinolosi faʻaonapo nei - komipiuta feaveai, televise, laulau, komipiuta laupapa o taavale, ma e oʻo lava i nisi telefoni. O nei ports e sili atu le lelei nai lo le tele o fesootaʻiga tutusa (DVI, VGA) - HDMI e mafai ona faʻaliliuina leo ma vitio i le taimi lava e tasi, lagolagoina le maualuga o le tuʻuina atu, sili atu ona mausali, ma isi. Ae peitai, e le puipuia o ia mai faafitauli eseese.

Aotelega lautele

O vaʻalele HDMI e eseese ituaiga ma lomiga, mo ia mea uma e te manaʻomia se uila talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi e faʻaogaina ai se masini e laugatasia ai le telefoni e faʻaaogaina ai le taulaga C (o le tele lea o le telefoni HDMI). E le gata i lea, o le ae faigata i le fesoʻotaʻi o vaʻavaʻai ma ni fesuiaiga eseese, faʻaopoopo mo faʻamaumauga taʻitasi e manaʻomia e filifili ai le uaea talafeagai. O le mea e lelei ai, o lenei mea mea uma e faigofie tele, aua O nisi lomiga e maua ai le fesoʻotaʻiga lelei ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻosiʻomaga 1.2, 1.3, 1.4, 1.4a, 1.4b e fetaui lelei ma le tasi.

Lesona: Faʻapefea ona filifili se cable HDMI

Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi, siaki ports ma laʻau mo faʻalavelave eseese - fesootaiga malepelepe, o le i ai o otaota ma le pefu i totonu o fesoʻotaʻiga, vavae, nofoaga faʻaalia i luga o le uaea, faʻapipiʻiina o le taulaga i le masini. O le a faigofie tele e aveese ai nisi o faaletonu, ina ia faʻaumatia ai isi, e tatau ona e ave meafaigaluega i se nofoaga o tautua poʻo le suia o le uaea. O faʻafitauli e pei o le faʻaalia o uili e mafai ona lamatia ai le ola maloloina ma le saogalemu o le tagata e tuʻuina atu.

Afai o fetalaiga ma ituaiga o fesootaiga e fetaui ma le isi ma le uaea, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga faafitauli ma foia i se auala talafeagai.

Faafitauli 1: o le ata e le o faaalia i luga o le TV

A e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta ma se TV, o le ata e le mafai ona faʻaalia vave, o nisi taimi e te manaʻomia ai ni fetuunaiga. E le gata i lea, o le faafitauli e ono i ai i le televise, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama, avetaavale kiliva lata mai.

Mafaufau i faatonuga mo le faʻatulagaina o faʻamaufaʻailoga masani mo se komepiuta ma komepiuta, lea o le a mafai ai e oe ona faʻavasega foliga vaaia i le TV:

  1. Faʻasani-saʻo i luga o soʻo se nofoaga e leai se avanoa o le ofisa. O le a faʻaalia se lisi faapitoa, e tatau ona e alu i ai "Ata Mata" mo faamalama 10 po o le "Filifiliga Mata" mo lomiga muamua OS.
  2. Le isi e tatau ona kiliki "Iloa" poʻo "Saili" (e faʻalagolago i le OS OS), ina ia iloa ai e le PU se TV poʻo se mataʻituli ua uma ona tuʻuina atu e ala i le HDMI. O le mea e manaʻomia o loʻo i lalo ifo o le faamalama, pe a faʻaalia le faʻaaliga i le numera 1, pe i le taumatau.
  3. I le faamalama e tatala "Faʻaalia le Pule" oe manaʻomia e suʻe ma faʻafesoʻotaʻi le TV (e tatau ona avea ma se atigipusa ma le saini o le TV). Kiliki i luga. Afai e le i aliali mai, ona toe siaki lea o le saʻo o fesoʻotaʻiga uaea. I le manatu o mea uma lava e masani, o le foliga tutusa o le 2nd o le a tulaʻi i tafatafa o le ata foliga o le 1st screen.
  4. Filifili filifiliga mo le faʻaalia o le ata i luga o sikuea e lua. E tolu i latou: "Faaluaina", o lona uiga, o le ata lava lea e tasi e faʻaalia i luga o le komepiuta ma luga o le televise; "Faateleina le Matagofie", e aʻafia ai le fatuina o se tasi 'upega tafailagi i luga o sikuea e lua; "Faaali le laupepa 1: 2"O lenei filifiliga e aofia ai le faʻaliliuina atu o le ata i se tasi o siaki.
  5. Mo mea uma e galue saʻo, e fautuaina e filifili le muamua ma le filifiliga mulimuli. O le lona lua e mafai ona filifilia pe afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi ni siaki se lua, naʻo le HDMI e le mafai ona galue saʻo ma le lua pe sili atu siaki.

O le faia o faʻamatalaga faʻaalia e le o taimi uma e faʻamautinoa ai o mea uma o le a galue 100%, aua O le faʻafitauli atonu e taoto i isi vaega o le komepiuta poʻo le TV lava ia.

Vaʻai foi: O le a le mea e fai pe afai e le o vaʻai le TV i le komepiuta e ala i le HDMI

Faʻafitauli 2: le leo e le faʻasalalauina

Ua faʻapipiʻi le HDMI i le tekonolosi a ARC e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi le leo ma ata vitio i se TV po o se mataʻitu. O le mea e leaga ai, e le o taimi uma e amata ai ona faʻapipiʻi vave le leo, talu ai e faʻafesoʻotaʻi e te manaʻomia le faia o nisi tulaga i le faiga o le faʻatinoina, faʻafouina le avetaʻavale kiliva.

I uluai lomiga o le HDMI e leʻi i ai se lagolago i totonu o le technological ARC, o lea afai o loʻo i ai sau telefoni ma / poʻo le fesoʻotaʻiga, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le leo o le ae maua e suia ai ports / cables pe faʻatau mai se ulu faʻapitoa. Mo le taimi muamua, o le lagolago mo le faʻalogoina o leo na faaopoopo i le HDMI version 1.2. Ma o laina, faʻasaʻo mai i luma o le 2010, ei ai faafitauli i le toe gaosia lelei, o lona uiga, atonu o le a faasalalauina, ae o ona uiga e tele mea e manaomia.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le leo i se TV e ala i HDMI

Faʻafitauli i le fesoʻotaʻiina o se komepiuta ma isi masini e ala mai i le HDMI e masani ona tupu, ae o le tele o nei mea e faigofie ona foia. Afai e le mafai ona foia, o le ae ono suia pe toe faʻaleleia ports ma / poʻo laina, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga e lamatia ai.