10 galuega lauiloa o le aso ma le taimi i Microsoft Excel

O le puipuia o faʻamatalaga e popole tele i le tele o tagata e faaaogaina le PC. O lenei fesili e faʻalua ona talafeagai pe afai e leai se tagata se tasi e mafai ona maua i se komepiuta, ae tele. Ioe, e le o tagata uma o le a fiafia i ai pe afai e maua e se tagata ese le faʻamatalaga faʻalilolilo pe faʻaumatia nisi galuega faatino ua leva ona galue ai o ia mo se taimi umi. Ma ei ai foi tamaiti e oʻo lava i le le iloa e mafai ona faʻaumatia faamatalaga taua. Ina ia puipuia mai ia tulaga, e talafeagai le tuʻuina o le upu faʻaulu i luga o se PC poʻo le komepiuta. Seʻio tatou vaai i le auala e faia ai lenei mea i le Windows 7.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona seti se faʻaupuga i luga o se PC i le Windows 8

Faʻatonuga faʻagasologa

E lua ni filifiliga mo le faʻapipiʻiina o se 'upega tafaʻilagi-puipuia:

  • Mo faʻamatalaga lata mai nei;
  • Mo se faʻailoga eseese.

Tatou te auiliiliina nei metotia taʻitasi.

Metotia 1: Seti se faʻaupuga mo le teugatupe oi ai nei

Muamua lava, seʻi o tatou mafaufau pe faʻapefea ona seti se faʻamaoni mo le talaaga o loʻo i ai nei, o lona uiga, mo le teugatupe o loʻo e i ai i le taimi nei. E le manaʻomia le i ai o aia tatau a le pule e faʻatino ai lenei faiga.

  1. Kiliki "Amata" ma faaauau "Lisi Pulea".
  2. O lea ia alu i "Faʻamatalaga a Tagata Uma".
  3. I le vaega "Faʻamatalaga a Tagata Uma" kiliki i le igoa "Sui Windows Password".
  4. I lenei vaega, kiliki i le mea muamua i le lisi o taga - "Fausiaina o se faʻamaumauga mo lau faʻamatalaga".
  5. Ua faalauiloa le faamalama mo le fatuina o se faailoga code. O iinei o le a tatou faia ai galuega autu e foia ai le galuega o loʻo faʻatulagaina i lenei tusiga.
  6. I totonu o le fanua "Upu Fou" Ulufale atu soʻo se faʻamatalaga e te fuafua e te ulufale ai i le polokalama i le lumanaʻi. Pe a ulu atu i se faʻamatalaga faʻavae, faʻalogo i le faʻaogaina o le keyboard (Rusia poʻo le Igilisi) ma le tusi resitala (Loka tapuni). E taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le taimi e teu ai i totonu o le tagata faʻaaoga o le a faʻaaogaina le faailoga i se foliga o se tamai tusi, e ui o le taimi muamua e seti ai se tasi, o le a mafaufau le faigamalo i le mea sese ma o le a le faatagaina oe e teu i totonu o lau teugatupe.

    O le mea moni, o se faʻaupuga sili atu ona faatuatuaina o se upu faʻamaonia faigata, faʻamaumauga e faʻaaoga ai ituaiga eseese o mataitusi (tusi, numera, ma isi) ma i totonu o resitala eseese. Ae e tatau ona matauina o le teuina o se teugatupe, afai e nofo se tagata osofaia mo se taimi umi lata ane i le komepiuta, mo se tagata ei ai le poto saʻo ma tomai, e le faigata, e tusa lava po o le a le faigata o le faʻamatalaga code. E sili atu le puipuia mai le fale ma mai tagata e leai ni mea e vaʻavaʻai ai nai lo tagata faʻatau. O le mea lea, e leai se uiga e faʻavaeina ai se faʻalavelave sili ona faigata mai le suia o uiga faʻamalosi. E sili atu ona e sau i se faʻaaliga e mafai e oe lava ia ona manatuaina ma le faigofie. E le gata i lea, e le tatau ona tatou faʻagaloina o le a tatau ona e ulufale atu i taimi uma e te ulu ai i le polokalama, ma o le mea lea o le a le talafeagai le faʻaaogaina o taimi umi ma faigata.

    Ae, e masani lava, o se upu faʻamaonia e matua manino lava ia i latou o loo siomia oe, mo se faataitaiga, e aofia ai na o lou aso fanau, e le tatau ona fesiligia. Ua fautuaina e Microsoft ia e mulimuli i nei taʻiala pe a filifilia se faʻamatalaga faʻavae:

    • Length mai le 8 tagata;
    • E le tatau ona i ai se igoa igoa;
    • E le tatau ona aofia ai le upu atoa;
    • E tatau ona matua ese mai le faʻamatalaga faʻapipiʻi na faʻaaoga muamua.
  7. I totonu o le fanua "Faamaonia le Upu" manaʻomia e toe faʻaaogā le faʻamatalaga tutusa lea na e faʻamaonia i le mea muamua. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻamalamalama tagata pe ae ulufale mai. O le mea lea, e mafai ona e ulu sese i le faʻailoga sese, lea na aoina, ma e le mafai ai ona e puleaina le talaaga i le lumanaʻi. O le tusiga faʻaopoopo e mamanuina e puipuia ai mai ia faʻalavelave taufaaleaga.
  8. I le eria "Ulufale mai le faʻamaoniga o le upu" e tatau ona e tusia se faʻaaliga e faamanatu ai oe e uiga i le ki i le mea e te faʻagalo ai. O lenei elemene e le o se mea e manaʻomia mo le faʻatumu ma, e masani lava, e talafeagai le faʻatumu pe a fai o le upu tulafono o se faʻamatalaga anoa, ae le o se faʻasologa o faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a aofia ai i le atoa poʻo se vaega o nisi faʻamatalaga: igoa o se taifau po o se pusi, le igoa teine ​​o le tina, le aso na fanau mai ai le pele, ma isi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina o lenei musumusuga o le a faʻaalia e tagata uma o loʻo taumafai e faʻaoga i le polokalama i lalo o lenei tala. O le mea lea, afai o le faʻamatalaga e matua manino lava e faʻaalia ai se upu faʻamaonia, ona lelei lea ona teena lona faaaogaina.
  9. A maeʻa ona e ulu atu i le ki faalua ma, afai e te manaʻo ai, se faʻamatalaga, kiliki "Fausia Upu".
  10. O le a fatuina se faʻaupuga, e pei ona molimauina e le tulaga fou i luga o lau faʻamaufaʻailoga faʻamaonia. I le taimi nei, pe a ulufale i le polokalama, i le faamalama fiafia, e tatau ona e ulu atu i le ki e teu ai i totonu o le teuina o le upega tafailagi. Afai, i luga o lenei komepiuta, e naʻo le tasi le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina, ma e leai ni isi tala, a aunoa ma le malamalama i le faʻamatalaga, o le a le mafai ona amataina Windows.

Metotia 2: Seti se faʻaupuga mo se isi faʻatautaia

I le taimi lava e tasi, o nisi taimi e tatau ai ona seti upu faʻaulu mo isi talaʻaga, o lona uiga, na tala o tagata e te le o iai i totonu nei. Ina ia puipuia se talaaga a se tasi tagata, e tatau ona iai lau aia tatau ile komipiuta.

  1. Le amataga, e pei o le auala muamua, alu ese mai "Lisi Pulea" i totonu o le faafuaiupu "Sui Windows Password". I le faamalama e aliali mai "Faʻamatalaga a Tagata Uma" kiliki i le tulaga "Pulea se isi teugatupe".
  2. O se lisi o faʻamaumauga i luga ole PC. Kiliki i le igoa o le tasi e te manao e atofa i ai se upu faila i.
  3. Tatala matala "Suiga Account". Kiliki i le tulaga "Fausia Upu".
  4. E toeitiiti lava tutusa le faamalama e tasi lea na ma vaaia i le taimi o le fatuina o le faʻamatalaga mo le faʻamatalaga mo le faʻamatalaga lata mai.
  5. E pei lava o le mataupu muamua, i le eria "Upu Fou" ituaiga code expression i le eria "Faamaonia le Upu" toe fai, ae i le eria "Ulufale mai le faʻamaoniga o le upu" faaopoopo se faʻamaoniga pe a e fiafia i ai. A e ulufale i nei faʻamaumauga uma, mulimuli i fautuaga ua tuʻuina atu i luga. Ona e lolomiina lea "Fausia Upu".
  6. O se faʻamatalaga faʻavae mo se isi teugatupe o le a faia. E taʻu mai ai le tulaga "Puipuia le upu" e uiga i lana atigipusa. I le taimi nei, pe a uma ona fesuiaʻi le komipiuta pe a filifilia lenei talaaga, o le a manaʻomia e le tagata faʻaoga se mea e ulufale ai i le polokalama. E taua foi ona e iloa afai e te le galue mo oe lava i lalo o lenei tala, ae mo se isi tagata, ona le mafai ai lea ona e le maua le avanoa e ulufale ai i le talaaga, e tatau ona e faʻafeiloaʻiina le upu autu na fatuina.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fatuina o se upega tafailagi i luga o se PC ma le Windows 7 e faigofie. O le algorithm mo le faʻatinoina o lenei faiga e matua faigofie lava. O le mea sili ona faigata o loʻo taoto i le filifilia o le faʻamatalaga faʻamatalaga lava ia. E tatau ona faigofie ona manatua, ae le o manino i isi tagata e mafai ona maua le PC. I lenei tulaga, o le faʻalauiloaina o le polokalama o le a saogalemu ma faigofie, lea e mafai ona faʻatulagaina, faʻaauau fautuaga i lenei tusiga.