Suʻe le PNG i le ICO image

E tele tagata faʻaoga na oʻo i se tulaga na amata ai ona galue lemu, ma Task Manager na faʻaalia ai le maualuga o le mamafa o le puʻupuʻu. E tupu tele lenei mea, ma ei ai mafuaaga patino mo lenei mea.

Fuʻa ato atoa

Avanoa o le tele o mafuaʻaga e mafua ai se faʻafitauli, e leai se fofo lautele. E faigata ona malamalama i le taimi lava lena mea na faʻamalosia ai galuega o le lelea tele, o lea na o se tuusaunoaga e mafai ai ona e mauaina ma faʻaaogaina le mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le faia o nisi faʻataʻitaʻiga.

Mafuaaga 1: Auaunaga "Suʻe Windows"

Mo le sailia o faila talafeagai o loʻo i luga o le komipiuta, o loʻo tuʻuina atu se auaunaga faʻapitoa i le faiga o le faʻaogaina o Windows. "Suʻe Windows". I le avea ai o se tulafono, e galue e aunoa ma se faʻamatalaga, ae o nisi taimi o lenei mea e mafai ona mafua ai se avega mamafa i luga o le disiki. Ina ia siaki lenei, e tatau ona e taofi.

  1. Tatala auaunaga o le faʻaogaina o le polokalama (Windows key combination) "Manumalo + R" valaau le faamalama Taumafaiulufale i le poloaigaservices.mscma tulei "Lelei").

  2. I totonu o le lisi tatou te maua ai le auaunaga "Suʻe Windows" ma tulei "Taofi".

O le taimi nei matou siaki pe a foia le faafitauli i le disability. Afai e leai, matou toe amataina le tautua, talu ai e le mafai ona faʻalavelaveina e mafai ona telegese ai le sailiga o le OS OS.

Mafuaaga 2: Auaunaga "SuperFetch"

O loʻo i ai se isi auaunaga e mafai ona matua televave ai le HDD. "SuperFetch" E foliga mai i Windows Vista, e galue i tua ma, e pei ona faamatalaina, e tatau ona faaleleia le faatinoga o le polokalama. O lana galuega o le siaki po o fea o talosaga e faʻaaoga soo, makaina, ona utaina lea i totonu o le RAM, faʻavavevave latou faʻalauiloa.

Ioe "SuperFetch" aoga aoga, ae o ia lea e mafai ona mafua se avega mamafa o le faila malo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ono tupu lenei mea i le taimi o le amataina o le polokalama, pe a tele se faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i le RAM. E le gata i lea, o polokalama mo le faamamaina o le HDD e mafai ona faʻamalo le pusa mai le aʻa o le masini o le polokalama. "Faʻamalo"lea e masani ona teu ai faʻamatalaga e uiga i le galuega a le lelea, o lea e ao ai ona toe aoina mai e le 'auʻaunaga, lea e mafai foi ona faʻatuputeleina le puʻupuʻu. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamalo le tautua.

Tatala le tautua Windows (faʻaaoga le metotia o luga mo lenei). I le lisi tatou te maua ai le auaunaga talafeagai (i la tatou tulaga "SuperFetch") ma kiliki "Taofi".

Afai e le suia le tulaga, o le mea lea, ia maua le lelei "SuperFetch" e galue ai i le faiga, e manaʻomia le toe faʻataʻitaʻiina.

Mafuaʻaga 3: CHKDSK Faʻaaogaina

O mafuaʻaga e lua talu ai e le na o le pau lea o faʻataʻitaʻiga o auala e mafai ai ona faʻagasolo malie le faʻaaogaina o ana galuega e le Windows. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le CHKDSK, lea e siakiina le puʻupuʻu mo mea sese.

Afai ei ai ni vaega leaga i luga o le komepiuta, e vave lava ona amata le aoga, mo se faataitaiga, i le taimi o le taimi o le taʻavale, ma i le taimi nei e mafai ona utaina le disk i le 100%. Ma o le a agai pea i luma, pe afai e le mafai ona toe faaleleia le mea sese. I lenei tulaga, e tatau ona e suia le HDD pe vaʻai le siaki mai "Faʻatulagaga o Task".

  1. Taumafai "Faʻatulagaga o Task" (valaau i le autu autu "Manumalo + R" faamalama Taumafaiulufaletaskschd.mscma tulei "Lelei").

  2. Tatala le lisi "Faletusi o Task Scheduler", i le faamalama saʻo tatou te maua le aoga ma tape ai.

Mafuaʻaga 4: Faʻafouina o le Windows

Masalo, o le toatele na matauina i le taimi o le faʻaleleia o le tino, e amata ona alualu lemu. Mo Windows, o se tasi lenei o mea sili ona taua, o lea e masani ona maua ai le maualuga maualuga. O komipiuta malolosi o le a mafai ona faʻafetaia lenei mea, ae o le a lagona e le vaivai le masini uta. O faʻafouga e mafai foʻi ona faʻafitauli.

Tatala le vaega Windows "Auaunaga" (faʻaoga mo lenei auala luga). Saili se auaunaga "Faʻafouina faʻafouga" ma tulei "Taofi".

O le mea lea e tatau ona e manatuaina ina ua maeʻa le faʻaaogaina o faʻamatalaga, e mafai ona faʻavaivaia le faiga i mea taufaamatau fou, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o se vanu lelei i luga o le komepiuta.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻafefe faʻamaumauga ile Windows 7
Auala e faʻafaigofie ai le faʻafouina o le auto i le Windows 8

Mafuaaga 5: Vaʻaia

O polokalame leaga na lavea ai le komepiuta mai le Initaneti poʻo mai se puʻega i fafo e mafai ona mafua ai le tele o mea leaga i le faiga nai lo le faʻalavelave i le masani masani o le puʻupuʻu. E taua tele le mataituina ma le faʻaitiitia o ia faʻafefe i se taimi talafeagai. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e maua faʻamatalaga i le auala e puipuia ai lau komepiuta mai ituaiga eseese o osofaiga o siama.

Faitau atili: Antivirus mo Windows

Mafuaaga 6: Vaavaaia le Polokalame

Polokalame na faia e faʻafefe ai faʻataʻitaʻiga, i le isi itu, e mafai foi ona mafua ai le mamafa o le masini. Ina ia faʻamautinoa lenei mea, e mafai ona e faʻagataina le taimi o le faʻamaoniga. Afai ua suia le tulaga, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i se mea fou. Naʻo le taimi na te tau ai se siama mo se taimi uumi, ae le mafai ona taulimaina, o le malo malolo o loʻo i lalo o se avega mamafa. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o mea e faʻaaogaina ai le anti-virus, lea ua fuafuaina mo le faʻaaoga tasi-taimi.

Faitau atili: Faʻamatalaga komepiuta aveeseina

Mafuaʻaga 7: Faʻatasi ma le Faʻataologa o Ao

Tagata masani e masani i le teuina o ao e te iloa le talafeagai o nei 'auʻaunaga. O le faʻatulagaina o le fesoʻotaʻiga o le faʻafefeina o faila i le ao mai le tusi faʻamaufaʻailogaina, tuʻuina atu avanoa ia i latou mai soʻo se masini. I lenei faagasologa, e mafai foi ona mamafa le HDD, aemaise lava pe a oo mai i le tele o faamatalaga. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o le synchronization aunoa ina ia faia ma le lima pe a talafeagai.

Faitau atili: Faʻatasiina faʻamatalaga i le Yandex Disk

Mafuaaga 8: Torrents

E oʻo lava i le taimi nei o vailaʻau masani-o faʻatau, e lelei mo le siiina o faila tetele ma se saoasaoa e sili atu nai lo le saoasaoa o soʻo se faila o le failaina o faila, e mafai ona mamafa tele se puʻupuʻu. O le sii mai ma le tufatufaina o faʻamatalaga e faʻagesegeseina ai lana galuega, o lea ia fautuaina e aua neʻi sii mai faila i le taimi e tasi, ma o le mea sili ona taua, tape le polokalama pe a le faʻaaogaina. E mafai ona faia lenei mea i le nofoaga faʻasalalau - i le pito i lalo taumatau o le mata e ala i le kilikiina saʻo i luga o le ata o le tagata gaogao o le vaitafe ma kiliki i le "O ese mai".

O le tusiga na lisiina uma faafitauli e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o galuega o le maloleti, faʻapea foʻi ma filifiliga mo le foiaina o latou. Afai e leai se tasi oi latou na fesoasoani, atonu o le mataupu lea i le puʻupuʻu lava ia. Masalo e tele naua vaega malepelepe po o faʻaleagaga faaletino, ma o le mea lea, e ono le mafai e ia ona galue ma le mausali. Na o le pau lava le tali i lenei mataupu o le sui lea o le avega ma se mea fou, ma mafai ona faʻaaogaina.