E mafai ona toe maua mai faʻamatalaga mai se Card SD e faʻapipiʻiina i luga o le Android?

O lomiga faʻaonapo nei o Android e faʻataga ai oe e faʻatulagaina le SD card memory e fai ma mafaufau loloto o lau telefoni poʻo lau papa, lea e tele e faʻaaoga pe a le lava. Ae ui i lea, e le o silafia e tagata uma se faʻaaliga taua: i le taimi lava e tasi, seia oʻo i le isi faʻatulagaga, o le kati manatua e fesoʻotaʻi tonu i lenei masini (o lona uiga o le mea mulimuli lea i le tusiga).

O se tasi o fesili sili ona lauiloa i totonu o le tusi lesona e uiga i le faʻaaogaina o se SD card e avea o se mafaufauga i totonu o le fesili o le toe maua mai o faʻamaumauga, o le a ou taumafai e faʻamatalaina i lenei tusiga. Afai e te manaʻomia se tali puupuu: leai, o le tele o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaaogaina (e ui lava o le toe maua mai o faamaumauga mai le mafaufau i totonu, pe a fai e leʻi faʻauluina le telefoni, silasila i le Faʻamasaʻoina ole mafaufau i totonu o le lotoifale ma toe maua mai faamaumauga mai ai).

O le a le mea e tupu pe ae faʻapipiʻiina se kata e fai ma mafaufau i totonu

Pe a faʻapipiʻiina se kata e fai ma mafaufauga i totonu o masini Android, e tuʻufaʻatasia i se avanoa masani ma le mea e teu i totonu (ae le o le "faaopoopoina" le tele, lea o loʻo faʻamatalaina atili auʻiliʻili i faatonuga o le faʻatulagaga o loʻo taʻua i luga), lea e mafai ai nisi tusi talosaga e faia mafai ona "teuina faʻamaumauga i luga o se kata, ma faʻaaogaina.

I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga uma o loʻo i ai mai le kata memio e faʻamutaina, ma o le teuina fou o loʻo faʻailogaina i le auala lava e tasi e pei ona faʻailogaina ai le mafaufau i totonu (e ala i le le mafai, ua natia i le Android).

O le mea e sili ona mataʻutia o lenei mea e le mafai ona e toe aveesea le SD card mai lau telefoni, faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta (poʻo se isi telefoni) ma maua faʻamatalaga. O le isi faafitauli faʻafitauli - o le tele o tulaga e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai ona maua faʻamatalaga i luga o le kalama.

O le leiloloa o faʻamatalaga mai le kalama ma le avanoa e toe faʻaleleia ai

Sei ou faamanatu atu ia te oe o mea uma o loʻo taʻua i lalo e na o pepa SD lava e faʻapipiʻiina e avea ma mafaufauga i totonu (pe a faʻapipiʻiina o se avetaʻavale feaveaʻi, e mafai ona toe faʻaleleia i luga o le telefoni lava - Toe maua mai le faʻamatalaga i le Android ma le komepiuta polokalame toe faʻaleleia faʻamatalaga).

Afai e te aveeseina se kata o le kata ua uma ona faatulagaina e avea ma mafaufau loloto mai le telefoni, o le lapataiga o le "Fesoʻotaʻi MicroSD" o le a faʻaalia i le nofoaga faʻalauiloa ma masani ai, afai e te faia i le taimi lava lena, e leai ni aʻafiaga.

Ae i tulaga pe a:

  • Ua e toso mai se pepa Aso SD, toe faatulaga le Android i le fale faʻanatura ma toe faʻaaogaina,
  • Ave ese le kalama, faʻapipiʻi le isi, galue ai (e ui i lenei tulaga, atonu o le a le galue le galuega), ona toe faafoi atu lea o le uluai,
  • Faʻataʻatiaina le kata o le mafaufau e pei o se avetaʻavale feaveaʻi, ona manatuaina lea o loʻo aofia ai faʻamatalaga taua
  • Ua le manuia le kalama

O le faʻamatalaga mai lea mea e foliga mai e le mafai ona toe faafoiina i soo se auala: e le o luga o le telefoni / laulau lava ia poʻo le komepiuta. E le gata i lea, i le vaaiga mulimuli, o le Android OS lava ia atonu e amata ona galue le saʻo seʻia oʻo ina toe faʻaleleia i fausaga fausaga.

O le mafuaaga autu mo le le mafai ona toe maua mai faamaumauga i lenei tulaga o le faʻailogaina lea o faʻamaumauga i luga o le kalama pelemu: i taimi o faʻamatalaina (toe faʻasologa o telefoni, sui o le kata card, reformatting), o faʻamaufaʻailoga ua maeʻa, ma e leai ni ata, vitio ma isi faʻamatalaga, seti o bytes.

O isi tulaga e mafai: mo se faʻataʻitaʻiga, na e faʻaogaina se kalama e fai ma siaki masani, ona faʻapipiʻiina lea o se mafaufauga i totonu - i lenei tulaga, o le faʻamatalaga na teuina i luga, e mafai ona toe maua mai, e aoga le taumafai.

I soʻo se tulaga, ou te fautuaina tele le tausia o faʻamaumauga o faʻamatalaga taua mai lau masini Android. I le amanaʻia o le mea moni e masani lava e uiga i ata ma vitiō, faʻaoga le faapipiiina o le ao ma le faʻasetomatasiga faʻatasi ma le Google Photo, OneDrive (aemaise lava pe afai o iai sau inisiua a le Ofisa - i lenei tulaga o loʻo i ai lau 1 TB o avanoa), Yandex.Disk ma isi, ona e le fefe ai lea e le gata i le le mafai ona faʻaaogaina o le kalama, ae o le leiloa foi o le telefoni, e le o se mea e le masani ai.