Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻatautaia le telefoni Wi-Fi

Le aso lelei.

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻia le Wi-Fi i le fale ma tuʻuina atu le Initaneti i telefoni feaveaʻi (komipiuta, peleni, telefoni, ma isi mea), e manaʻomia le telefoni (e tele le tele o tagata e masani ona iloa lenei mea). O le mea moni, e le o tagata uma e filifili e tutoʻatasi tutoatasi ma faʻatautaia ...

O le mea moni, o le malosiaga o le tele (ou te le amanaia mataupu e le mafaamatalaina pe a faia e le Initaneti ia "vaomatua" ma ona lava tafaoga mo le mauaina o le Initaneti ...). I lenei tusiga o le a ou taumafai e tali fesili uma e sili ona masani na ou faalogoina (ma faʻalogo) pe a faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi se telefoni i le Wi-Fi. O lea ia tatou amata ...

1) O le a le roli ou te manaʻomia, pe faapefea ona filifili?

Masalo o le fesili muamua lea e fesiligia e le aufaasoa ia i latou lava oe mananao e faatulaga se 'upega tafailagi Wi-Fi i le fale. O le a ou amataina lenei fesili i se itu faigofie ma taua: oa auaunaga e tuuina atu e lau 'auʻaunaga i luga o le initaneti (IP-telephony poʻo le Initaneti), o le a le saoasaoa o le Initaneti e te faʻamoemoeina (5-10-50 Mbit / s?), Ma o le a Faʻafeiloaʻiga e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei lauiloa: PPTP, PPPoE, L2PT).

Ie o galuega a le uila o le a amata ona aliali mai ei latou lava ... I le tulaga lautele, o lenei mataupu e lautele, o lea ou te fautuaina ai e te faitauina se tasi o aʻu tala:

saili ma filifilia se alatele mo le fale -

2) Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se router i se komepiuta?

O le a tatou mafaufau i le uila ma le komepiuta ua uma ona e faia (ma o le uaea mai le Initaneti o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻatinoina i luga o le PC, e ui i lea, e aunoa ma se router 🙂 ).

I le avea ai o se tulafono, o le eletise ma le uaea fesoʻotaʻi mo le fesoʻotaʻi atu i se PC e tuʻuina atu i le uila (tagai Ata 1).

Fig. 1. Malosiaga eletise ma le uaea mo le fesootai atu i se komepiuta.

I le ala, ia maitauina e tele ni laupepa i tua o le uila mo le faʻaogaina o se uaea fesoʻotaʻi: tasi le WAN port ma le 4 LAN (o le numera o ports e faalagolago i le ata o le uila. I le sili ona taatele o tagata e faʻaleleia fale - faʻasologa, e pei o le Fig. 2).

Fig. 2. Vaaiga masani i tua o le uila (TP Link).

O le 'Initaneti mai le' auʻaunaga (lea e sili atu ona fesoʻotaʻi muamua i le kiliaina o PC) e tatau ona fesoʻotaʻi i le lanumoana o le uila (WAN).

Faatasi ai ma le tele lava o le cable lea e sau faatasi ma le uila, e tatau ona e faafesootaʻi le keli o fesootaiga a le komepiuta (i luga o le tuatusi o le ISP i le taimi na sosoo ai) i se tasi o ports LAN o le router (tagai i le Fig 2 - pusa samasama). I le auala, o le auala lenei e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ai nisi faʻaopoopoga.

Se mea taua! Afai e leai sou komepiuta, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le atinaʻe o le telefoni i se komepiuta (netbook) ma se LAN cable. O le mea moni, o le faʻamuamua o le alalaupapa e sili atu (ma i nisi tulaga, a le o lea e le mafai) ona faatino i luga o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi. A maeʻa ona e faʻamalamalamaina uma tulaga masani (faʻatulagaina se Wi-Fi faʻasalalauga) - ona mafai lea ona vavae le uaea fesoʻotaʻi mai le komepiuta, ona galue ai lea i le Wi-Fi.

I le avea ai o se tulafono, e leai ni fesili ma le fesoʻotaʻiga o laʻau ma le tuʻuina atu o le eletise. Matou te manatu o le masini na e faʻafesoʻotaʻiina, ma o le a amata ona moli le uila.

3) Faʻapefea ona ulufale i le faʻaogaina o le alalaupapa?

Atonu o le autu lenei o le tusiga. I le tele o tulaga, o lenei mea e faigofie lava, ae o nisi taimi ... Mafaufau i le faagasologa atoa i le faasologa.

I le lē mafai, o faila taʻitasi o loʻo i ai lona lava tuatusi mo le ulufale atu i faʻapipiʻiga (faʻapea foʻi ma le initaneti ma le password). I le tele o tulaga e tutusa lava: //192.168.1.1/, peitai, o loʻo i ai tuusaunoaga. O le a ou taʻua nisi o faʻataʻitaʻiga:

  • ASUS - //192.168.1.1 (Faʻasalalauga: admin, Password: admin (poʻo fanua avanoa));
  • ZyXEL Keenetic - //192.168.1.1 (Igoa ole igoa: admin, Password: 1234);
  • D-LINK - //192.168.0.1 (Faʻatasi: admin, Password: admin);
  • TRENDnet - //192.168.10.1 (Faʻatasi: admin, Password: admin).

Se mea taua! I le sao atoatoa o le 100%, e le mafai ona e taʻu mai le tuatusi, password ma le saini o lau masini (e ui lava i faailoga na ou taʻua i luga). Ae i totonu o faamaumauga mo lau kamupanī, o lenei faʻamatalaga e tatau ona faʻaalia (sili atu, i le itulau muamua poʻo le itulau mulimuli o le tusi faʻaaoga).

Fig. 3. Ulufale mai ma le upu faila e mafai ai ona faʻaogaina le faʻaogaina o le alalaupapa.

Mo i latou e leʻi mafai ona ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa, o loʻo i ai se tusiga lelei ma mafuaʻaga e le mafai ai (pe aisea e tupu ai lenei mea). Ou te fautuaina e faʻaoga le fesoʻotaʻiga i le tusiga o loʻo i lalo.

E faʻapefea ona taʻalo i le 192.168.1.1? Aisea e le alu, o mafuaaga autu -

E faʻapefea ona e ulufale i le 'eletise i le Wi-Fi (laʻasaga i lea laasaga) -

4) Le faʻapipiʻiina o se initaneti i se router Wi-Fi

Aʻo le i tusia nei mea poʻo isi tulaga, o lea e tatau ai ona fai se faʻamatalaga puupuu:

  1. Muamua, e oʻo lava i tagata faimalaga mai le lava ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona i ai i le tele o firmware (eseesega versions). O le lisi o mea e faalagolago i le firmware, ie. mea e te vaʻaia pe a e alu i le faʻalapotopotoga (192.168.1.1). O gagana faʻavae e faʻalagolago foi i le firmware. I laʻu faataitaiga o loʻo i lalo, o le a ou faʻaalia le faʻaogaina o se faʻalauiloa lauiloa o le alalaupapa - TP-Link TL-WR740N (tulaga i le Igilisi, ae e le faigata tele ona malamalama i ai. Ioe, e sili atu ona faigofie le fetuunai i le gagana Rusia).
  2. O faʻalapotopotoga o le alalaupapa o le a faʻalagolago i le faʻatulagaga o le upega tafailagi mai lau Initaneti. Ina ia fetuʻunaʻi le uili, e te manaʻomia faʻamatalaga i luga o le fesoʻotaʻiga (igoa ole igoa, password, tuatusi IP, ituaiga o fesoʻotaʻiga, ma isi), masani, o mea uma e te manaʻomia o loʻo i totonu o le konekarate mo se initaneti.
  3. Mo mafuaʻaga ua tuʻuina atu i luga - e le mafai ona tuʻuina atu faatonuga faʻavaomalo, e fetaui mo taimi uma ...

E eseese ituaiga fesoʻotaʻiga o Initaneti, mo se faʻataʻitaʻiga, Megaline, ID-Net, TTK, MTS, ma isi. O le PPPoE faʻaogaina (o le a ou taʻua o le sili ona lauiloa). E le gata i lea, e maua ai se saoasaoa maualuga atu.

Pe a faʻapipiʻi le PPPoE e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti, e tatau ona e iloa le upu faila ma le saini. O nisi taimi (e pei o se faʻataʻitaʻiga, i le MTS) O le PPPoE + Static Local e faʻaaogaina: E maua le initaneti, pe a uma ona e ulufale i le upufaʻaiga ma faʻasoa mo avanoa, o le 'upega tafaʻilagi' eseʻese o loʻo faʻapipiʻi - o le ae manaʻomia: tuatusi IP, masini, faitotoa.

Taʻiala manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, PPPoE, tagaʻii le Ata 4):

  1. E tatau ona e tatalaina le vaega "Network / WAN";
  2. WAN Connection Type - faʻamaʻoti le ituaiga o fesoʻotaʻiga, i lenei tulaga PPPoE;
  3. PPPoE Connection: Igoa ole Igoa - faʻamaonia le saini e maua ai le Initaneti (faʻamaonia i lau konekarate ma le Initaneti);
  4. PPPoE Fesoʻotaʻiga: Upu Faʻamatalaga - upu faʻaulu (tutusa);
  5. Maualuga Maualuga - iinei matou te le faʻamaonia ai se mea (Tonu), pe, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le MTS - matou te faʻamaonia le Iloga IP (faʻalagolago i le faʻatulagaina o lau fesoʻotaiga). E masani lava, o lenei nofoaga e afaina ai le avanoa i le 'upega tafailagi o lau Initaneti. Afai e te le manaʻomia, e le mafai ona e popole tele;
  6. Fesootai i luga ole manaʻoga - faʻatulagaina se Initaneti pe'ā manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai ua maua e se tagata faʻaoga se initaneti ma talosagaina se itulau ile Initaneti. I le auala, ia maitauina o loʻo i ai le kalafi i lalo o le taimi ole taimi ole Max - o le taimi lea e alu ese ai le uila (pe a fai le paie) i le Initaneti.
  7. Fesoʻotaʻi Faʻatasi - ia faʻafesoʻotaʻi faʻatasi i le Initaneti. I loʻu manatu, o le parakalafa sili ona lelei, ma e tatau ona filifili ...
  8. Fesoʻotaʻi Faʻatasi - ia faʻafesoʻotaʻi ma le lima le Initaneti (e le talafeagai ...). E ui lava o nisi tagata faʻaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le faʻatapulaʻaina o feoaiga - e ono mafai ona sili atu le lelei o lenei ituaiga, faʻatagaina ai i latou e pulea le taʻavale feʻaveaʻi ae le o le alu i totonu.

Fig. 4. Faʻatulagaina le PPPoE sootaga (MTS, TTK, ma isi)

E tatau foi ona e gauai i le Advanced tab - e mafai ona e seti le DNS i totonu (o nisi taimi e tatau ai).

Fig. 5. Lisi faʻalautele i le ala o le TP Link

O le isi itu taua - O le tele o Initaneti o loʻo fusia lau tuatusi MAC o le keli kesi ma e le mafai ona e avanoa i le Initaneti pe afai ua suia le tuatusi MAC (pe tusa. Komepiuta o fesoʻotaʻiga uma ei ai lona lava tuatusi MAC tulaga ese).

E masani lava ona faigofie ona faʻaaogaina e le au taʻavale i aso nei le tuatusi MAC manaomia. Ina ia faia lenei mea, tatala le lisi Telefoni / MAC Clone ma taomi le faamau Clone MAC Address.

E pei lava o se filifiliga, e mafai ona e lipotia lau tuatusi fou MAC i le ISP, ma o le a latou tatalaina.

Manatua O le tuatusi MAC e pei o lenei: 94-0C-6D-4B-99-2F (vaai Ata 6).

Fig. 6. Tuatusi MAC

I le ala, mo se faataitaiga i le "Billine"ituaiga fesoʻotaʻiga leai PPPoEma L2TP. Naʻo ia lava, o le faʻavae e faia i se auala talitutusa, ae o nisi o faʻafitauli:

  1. Wan Connection Type - le ituaiga o fesoʻotaʻiga e manaʻomia ona e filifilia L2TP;
  2. Username, Password - ulufale i faamatalaga na tuuina atu e lau 'auʻaunaga i le initaneti;
  3. Tuatusi IP-address - tp.internet.beeline.ru;
  4. vagana ai tulaga (e tatau ona toe faʻaleleia le alalaupapa).

Fig. 7. Faʻatonu le L2TP mo le Faʻatinoga ...

Manatua O le mea moni, pe a uma ona e ulufale i le nofoaga ma toe faʻafoʻiina le alalaupapa (afai e te faia saʻo mea uma ma ulu saʻo i faʻamatalaga e te manaʻomia), e tatau ona i ai le Initaneti i lau komepiuta (komepiuta) e te faʻafesoʻotaʻi i luga o se telefoni fesoʻotaʻi! Afai o le mea lea - o le a tumau pea le mataupu mo mea laiti, faʻatulaga se upega tafailagi Wi-Fi. I le isi laasaga, o le a tatou faia ...

5) Faʻafefea ona setiina se upega tafailagi Wi-Fi i se alatele

Faʻatulagaina o le Wi-Fi i le telefoni feaveai, i le tele o tulaga, e sau i lalo e faʻamaonia ai le igoa fesoʻotaiga ma le upu faʻamalo e maua ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a ou faʻaalia le uila e tasi (e ui o le a ou aveina le firmware a Rusia e faʻaalia uma le gagana Rusia ma le Igilisi).

Muamua e te manaʻomia le tatalaina o le vaega Lelei, vaʻai le fig. 8. Sosoo, faatulaga tulaga nei:

  1. Igoa o fesoʻotaʻiga - le igoa o le a e vaʻaia pe a e suʻe ma fesoʻotaʻi atu i se 'upega o Wi-Fi (faʻamaonia soʻo);
  2. Region - e mafai ona e faʻamaonia le "Rusia". I le auala, i le tele o le au faipisinisi e leai lava se tulaga taua;
  3. Ole lautele, Channel - e mafai ona e tuua le Auto ma e le suia se mea;
  4. Faasaoina tulaga.

Fig. 8. Faʻasonu le 'upega tafailagi Wi-Fi i le router TP Link.

I le isi itu, e tatau ona e tatalaina le faʻailoga "Wireless Network Network". O le toʻatele o tagata latou te manatu faatauvaa i lenei taimi, ma afai e te le puipuia le fesoʻotaiga i se upega tafailagi, o le a mafai e ou tuaoi uma ona faʻaaogaina, ma faʻaititia ai lou saoasaoa o fesoʻotaiga.

E fautuaina e te filifilia le saogalemu WPA2-PSK (o loʻo tuʻuina mai ai se tasi o le saogalemu telefoni feaveaʻi i aso nei, tagaʻii le Ata 9).

  • Version: e le mafai ona e suia ma tuua aunoa;
  • Faʻasalaga: faʻaaloalo;
  • PSK password o le upu folau mo le mauaina o lau Wi-Fi network. Ou te fautuaina e taʻu mai se mea e faigata ona suʻe i se sailiga masani, poʻo le matemate faʻafuaseʻi (leai 12345678!).

Fig. 9. Faatulagaina o le faʻamaoniga (saogalemu).

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga ma toe amataina le alalaupapa, e tatau ona amata lau galuega ile Wi-Fi wireless network. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatulagaina le fesoʻotaʻiga i se komepiuta, telefoni ma isi masini.

6) Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se 'initaneti Wi-Fi

I le avea ai o se tulafono, afai ua lelei le fetuunaiga o le router, e le tatau ona tulai mai faafitauli i le faatulagaga ma le fesoʻotaʻiga i luga o fesoʻotaʻiga. Ma o sea sootaga e faia i ni nai minute, leai se isi ...

Muamua kiliki le kiona i luga o le ata o le Wi-Fi i le fata i autafa o le uati. I le faamalama ma le lisi o fesoʻotaiga Wi-Fi maua, filifili oe lava ma ulufale i le upu faila e faʻafesoʻotaʻi ai (vaai Ata 10).

Fig. 10. Filifilia o se Wi-Fi mo le fesoʻotaʻiina o se komepiuta.

Afai e saʻo le uluina o le upega tafailagi o fesootaiga, o le a fausia e le komepiuta se sootaga ma e mafai ona e amata faʻaaoga le Initaneti. O le mea moni, ua maeʻa lenei nofoaga. Mo i latou e leʻi manuia, o nisi nei o sootaga i faafitauli masani.

E le fesoʻotaʻi le komepiuta i le Wi-Fi (e le maua ai fesoʻotaʻiga faʻatekonelosi, leai ni fesoʻotaʻiga e maua) -

Faʻafitauli i le Wi-Fi i le Windows 10: fesoʻotaʻiga e aunoa ma le initaneti -

Luʻu Lelei 🙂